Şimdi Ara

Tıp kazanacak kardeşlerime tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelilkle sınıf sınıf yaşayacaklarınızı anlatacağım ve yapmaniz gerekenleri.

    1. Yıl başladıgında görüceksiniz ki çevrenizde ki herkes rehavet içinde yüksek sayılı arkadaş gruplari olacak sürekli geziceksiniz derslere girmeyecek çoğunuz ilk komitede kolay olur gene iyi bir puan alırsınız diyeceksiniz ki çokta zor değilmiş sonra biyokimya ve anatomi işin içine giricek bir kesim olayın farkına varıcak bir kesim lay lay lom devam edicek işte olay burda kopacak çalışmassanız 15 20 bile alabilirsiniz komitelerden benim tavsiyem ilk sene gezebileceğiniz kazar gezip notlarinizi 60 barajinda tutmaniz olacak sene sonu final sınavinda 1ay hayattan soyutlanip sınıfınızı geçersiniz.

    2. Sinifa geçtiğinizde asıl olayın patladıgı sınif olacak dersler gercekten çok ağır yavastan sosyal hayatınız azalacak stressli dönemler yaşayacaksınız bu sınıfta size tavsiyem her fakıltede 75 yada 80 ortalama yapip finalsiz geçme yada bunun gibi olanaklar var sene içinde kasıp bu ortalamayı tutturmanız .

    3. Sınıf okuduğum okulda nispeten kolay bu sınıfta yine gezebileceğiniz kadar gezin ve fakültelerin topluluklarına üye olun ögrenci kongreleri düzenleyin sosyalleşin ileriki yaşantınızdada çok yararı olacak .

    4. Sınıfa geçtiğinizde tebrikler artık bir stj. Doktorsunuz ilk 3 seneden tamamen farklı bir sistem olacak her staj sonunda ögretim uyesi yuz yuze size sinav yapacak.Zaten hiç calişmadiginiz kadar çalısacaksiniz sosyal hayat 0a yakın olacak özellikle pediatri ve dahiliye için .4. Sinıf çogu ogrenci icin kabus oluyor ve adaletsizlik oluyor sözlü sınavlarda bunu önlemek için sinavlarda kılık kıyafetinize özen göstermek ve çok bilgili davranmamak çok calışmış ama heyecanlı ögrenci gibi görünmeniz hayrınıza olur.

    5. Sınıfta artık ögrenci gibi hissetmeyeceksiniz kendinizi çevrenizde herkes ders konuşuyor olacak aklınıza 1. Siniftaki güzel günler gelecek ama bi bakıcaksıniz artık eskiden clublerden cikmayan insanlar bile deli gibi tus kasıyor olacak .Moralmen kötü bir sene ama elinizden geldiğince her boş vakitte tus çalışmalısınız.




    -Genel olarak diyeceklerim ise dersleri önemsemeniz kaç tane insan biliyorum bu fakülteyi kazanip senelerdir aynı sinifi tekrarlayan basit bir olay değil okumak .

    - Hocalarla aranizi iyi tutmak ögrenci kongrelerine katilmak bazi hocalarla bilimsel araştırma yapmak ingilizcenizi geliştirmek size ilerde çok seyler katar .

    -Ayrıca ailenizin durumu çok iyi degilse bir hevesle bir ton kitap aldırmaya calışmayin çoğu üniversitede tüm olay slaytlar üzerinden dönüyor tabii ki kitap okumak size fayda sağlar ama sınıfınızı slaytlarlada geçebilirsiniz . 1. Sınıf için sobotta alabilirsiniz ama onlarında pdfleri falan oluyor dediğim gibi elzem değiller

    -Dersleri çalısırken ise bir sistem oturtmanız gerekiyor boyunuz kadar notlar olacak sene sonunda her şeyi ezberlemeniz imkansiz ben şahsen not çikarma olayini 5 senede halen pek beceremedim ama yapan arkadaşlarım özet çıkaranlar yani çok yüksek notlar alıyorlar not çikararak çalışmak en iyisidir diyebilirim .



    Kazanacak herkese başarilar şimdiden.
    Bol çıkmışlı komiteler .


    Not:imla için kusura bakmayin telefondan yazıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Jimador -- 8 Ağustos 2017; 13:37:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ellerinize sağlık hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • faydalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah hocam faydalı konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel konu.

    daha sosyal yonle alakali tavsiyeniz var midir? Turkmsic a katilmak ne kadar onemli. Okudugumu okul disindaki hocalarla iletisim kurabilir miyiz? Konferanslara katilimlar nasil oluyor ucret ne civarda olur yaklasik?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flygnç kullanıcısına yanıt
    Ben turkmsic içinde olmadım hiç ama bat adı verilen bilimsel araştırma topluluklari var 2sene önce aktif gorev üstlendim orada ve çok faydasını gördüm sosyallik olarak . Bu batlar her sene kongre düzenliyor kendi şehrinde ve türkiyenin her yerinden tıp ögrencileri geliyor 5yıldizlı otellerde oluyor genelde 300 400 kisilik bir organizasyon akşama kadar ögrenciler ve çağırilan ögretim uyeleri sunum yapiyor yani direk olarak iletişim kurabiliyorsunuz ögretim üyesiyle bizden 1 sene sonea yapilan kongrede ömer özkan vardı mesela ögrenciler istedikleri soruyu sorabildi. Ücretler çok degisken onun icin bir sey diyemem ama bu topluluklara uye olman sosyal açıdan cok faydali olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.