Şimdi Ara

Işık sızması bir hata değildir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ;

    Bunu söyleyen LG teknik servis elemanı ve 2 farklı lg müşteri temsilcisi. (Konuşma kaydı mevcut)

    ------------------------------------------------------------------------

    GG üzerinden aldığım ve perşembe günü kurulumu yapılan "43uj630v" model numaralı televizyonda akşam karanlığında siyah ekranda yukardan aşağı beyaz çizgiler olduğunu farkettim. (teknik terimi ışık sızmasıymış sonradan öğrendim)

    Lg müşteri hizmetlerini aradım akşam karanlığında siyah ekranda yukardan aşağı beyaz çizgiler görünüyor dedim servis yönlendirdiler.

    Bugün 2 saat kadar önce servis elemanı geldi. Gece karanlığında çektiğim videoları gösterdim ve direk "bu ışık sızması ve bir hata değildir değişim talebimi kabul etmezler" dedi ve ekledi "emin olun diğer markalardaki tüm led tv cihazlarda da bu sorun var" dedi.

    İnanmadım müşteri hizmetlerini arayıp 5 er dk arayla 2 farklı temsilciye sordum kendilerinden emin ve net bir şekilde aynı cevabı verdiler. "Işık sızması bir hata değildir"

    Siz ne düşünüyorsunuz ?



  • Keşke satın almadan önce foruma girip biraz araştırsaydınız. Işık sızması ile ilgili o kadar çok başlık açıldı, her markanın konusunda o kadar çok bahsedildi ki...Firmaların bunu hata olarak görmediği, değişim/iade kolay kolay yapılmadığı vs vs...

    Geçmiş olsun.

    GG'den aldıysanız ve 14 gün süreyi geçirmediyseniz direk cayma hakkını kullanın. Gerçi firmalar bunda da zorluk çıkartıyor. kurulumu yapılmış ürün için bu hakkı kullanamzsınız diyen firmalar var.

    Bu da olmazda geriye tekyok, hakem heyeti/tüketici mahkemesi. Bu yolla kesin sonuca ulaşırsınız ama en az 1 sene beklemeyi ve sinir harbi yaşamayı göze almanız lazım.
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    İhtiyaç , güzel fırsat ve kısıtlı süre araştırmama müsade etmedi.

    GG den aldım satıcıyla iletişime geçtim fakat kurulumu yapılan cihaz geri alınmıyormuş.

    Hakem heyeti ve 1 yıl diyorsunuz :( Bu ışık sızması ilerde çoğalabilen bir şey midir ? Değilse açıkcası uğraşmak istemiyorum lanet olsun.

    Hem 4K led tv olup hemde ışık sızması sorunu az olan marka söyler misiniz ? En azından bundan sonra alacak kişilere bir tavsiye olur.
  • Beocan B kullanıcısına yanıt
    Hocam, tüketiciyi koruma hakkında kanunda, kurulumu yapılan/yapılmayan ürün diye bir ayrım yok. Yani kurulum olsa da olmasa da, mağaza hariç her türlü aldığınız uzaktan satışlarda satıcı, cayma hakkı kullanmak isteyen tüketicisinin hakkına olumlu cevap vermek zorunda. Ama hukuku, kanunu takan kim? Siz LG'yi de, satın aldığınız firmayı da mahkemeye verseniz, haklı çıkarsınız. Bence GG ve mağaza ile tekrar görüşün. Kanundan bahsedin. Konuyu avukatıma bildireceğim vs söylemlerde bulunun. Bu adamlar iyilikten, güzellikten anlamıyor çünkü.

    Benim gözlemim, Sony markasında bu tip sorunlar çok daha az. Başka başka sıkıntıları olabiliyor Sony'nin de ama mesela Sony konularında ışık sızmasından muzdarip pek kimse yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 5 Ağustos 2017; 16:27:39 >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Haklısınız fakat son kullanıcı olarak bu tür süreçlerle uğraşmak zorunda bırakılmak zoruma gidiyor.

    Kaldı ki ben hakkımı alsam bile LG nin bu zihniyeti değişmeyecek ve daha çok kişi mağdur olmaya devam edecek.

    Yinede internet üzerinden elimden geleni yapacağım.
  • Beocan B kullanıcısına yanıt
    Haklısınız.

    Ben de bu mahkemeymil vs uğraşmak istemediğimden sony 55xd9305i sattım mesela. Kurtıuldum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.