Şimdi Ara

Su israfına engel ve su tasarrufuna bir formül

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, ileride bizleri büyük bir su sıkıntısının beklediği bir gerçek. Hepimiz suyu tasarruflu kullanmalıyız. Bu konuda son günlerde önerilen yöntemlerden biri, -eminim birçoğunuz haberdardır- tuvaletlerde kullandığımız rezervuar, yani siifonlarla ilgili. Bu sifonların gerekli gereksiz kullanımı nedeniyle çok büyük miktarda su ziyan olmakta. Önerilen şey ise şu: Bu rezervuarların içine içi su dolu 1,5 litrelik pet şişelerden koymak. Bu şekilde özellikle küçük tuvalet için çok miktarda su kullanımı engelleniyor. Birçok kişinin bunu yaptığını düşünürsek binlerce kişi x 1,5 litre çok büyük bir su tasarrufunu sağlayacak. (bu formül nasıl işe yarıyor demeyin, biraz düşünürseniz neden işe yaradığı anlaşılıyor, rezervuarın içindeki şamandıra 1,5 litrelik su sayesinde daha erken havaya kalkıyor ve rezervuara su alımını durduruyor.)

    Lütfen sizler de sifon (rezervuarlara) ağzı kapalı içi su dolu 1,5 litrelik bir pet şişe koyun. Göreceksiniz ki bastığınızda 1,5 litre daha az su akacak ve bu şekilde su tasarrufuna katkıda bulunacaksınız. Unutmayın ki gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzzer -- 8 Mart 2007; 9:25:15 >



  • Aslında rezervuarların çoğunda stop olayı var...Basıp durduralabilinir...Ben her zaman bu şekilde kullanıyorum...Ama daha buna dikkat eden görmedim çevremde..
  • Selâm,
    Güzel bir öneri.
  • Bu hava durumunu sunan adam dedi dimi

    Benim kaç zmandır düşündüğüm bişi, ondan da duyunca annemler demişti bak senin fikir, filan ben diyince önemsemediler BÜNYAMİN den duyunca yaaprı z filan demişlerdi.

    1.5 litre çok ama, ben 1 litre koymayı düşünüyorum.

    İçi su dolu olmasına gerek yok, bi şişenin kapladığı hacimi kaplayan katı madde de olsa 1 litre su eksik olur neticede içi boş ta olsa... Ama içi boş olunca yüzmez su üstünde
  • 2 milyonluk bir plastik alet var.Bunu dus yaptıgınız muslugun basına takıyorsunuz.Dus alırken sabunlanırken bunun tusuna basıyorsunuz o sıcak su orada kapalı kalıyor.Su bosa gitmiyor.Sabunlandıktan sonra aynı sıcaklıkta aynı suyla yıkanıyorsunuz.
    2 MILYONLA GELECEGINIZI KURTARABILIRSINIZ...
    Aletin adını tam hatırlamıyorum boyle tıpa gibi birseydi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: buzzer

    Arkadaşlar, ileride bizleri büyük bir su sıkıntısının beklediği bir gerçek. Hepimiz suyu tasarruflu kullanmalıyız. Bu konuda son günlerde önerilen yöntemlerden biri, -eminim birçoğunuz haberdardır- tuvaletlerde kullandığımız rezervuar, yani siifonlarla ilgili. Bu sifonların gerekli gereksiz kullanımı nedeniyle çok büyük miktarda su ziyan olmakta. Önerilen şey ise şu: Bu rezervuarların içine içi su dolu 1,5 litrelik pet şişelerden koymak. Bu şekilde özellikle küçük tuvalet için çok miktarda su kullanımı engelleniyor. Birçok kişinin bunu yaptığını düşünürsek binlerce kişi x 1,5 litre çok büyük bir su tasarrufunu sağlayacak. (bu formül nasıl işe yarıyor demeyin, biraz düşünürseniz neden işe yaradığı anlaşılıyor, rezervuarın içindeki şamandıra 1,5 litrelik su sayesinde daha erken havaya kalkıyor ve rezervuara su alımını durduruyor.)

    Lütfen sizler de sifon (rezervuarlara) ağzı kapalı içi su dolu 1,5 litrelik bir pet şişe koyun. Göreceksiniz ki bastığınızda 1,5 litre daha az su akacak ve bu şekilde su tasarrufuna katkıda bulunacaksınız. Unutmayın ki gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevi.


    çok güzel fikir
  • su tasarrufu ile ilgili yıllar önce okuduğum bir öneride kurulacak bir sistemle tuvalet rezarvuarlarında, lavabodan gelecek atık suların kullanılmasıdır. Çünkü rezarvuarlarda niçin temiz su kullanılıyor. Atık su basit bir elek sisteminden geçirildikten sonra rezarvuarda kullanılabilir. Ve bununla yapılan tasarruf düşünüldüğünde katkısı çok olur
  • DEDİĞİN LAVABO SUYUNUN TEMİZLENMESİ GEREKTİĞİNİ DE DÜŞÜNMÜŞLERDİR DİMİ. YOKSA MİKROPLARDAN DÜNYANIN SONUNU GÖREMEDEN GÖÇERİZ. SAĞLIK İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEY WC TEMİZLİĞİ...
  • ben bu yöntemi yıllardır kullanıyorum. Ayrıca lavabonun altındaki vanalarıda biraz kısarak elimizi yüzümüzü yıkarken su sarfiyatını engelleyebilirz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: morbid

    ben bu yöntemi yıllardır kullanıyorum. Ayrıca lavabonun altındaki vanalarıda biraz kısarak elimizi yüzümüzü yıkarken su sarfiyatını engelleyebilirz.


    Musluğa gelen vanaları biraz kısmak çok güzel çözüm. Siz musluğu ne kadar kaldırsanızda/açsanızda çok su akmıyor. Özellikle son günlerde kullanılması gereken bir şey bu, barajda su hergün eksiliyor.
  •  Su israfına engel ve su tasarrufuna bir formül
  • bu konu aylar önce açılmıştı, bence insanların gene hatırlaması lazım. Şu anda suyu akmayan bir evden yazıyorum bu mesajı.
  • ben tartılarda kullanılan 5kg lik demir ağırlıklardan koyucam
  • ben bu sekilde 3 litre tasarruf sağlıyorum,
  • bende dicektim aylardır var zaten bende diye ama konu eskiymiş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.