Şimdi Ara

Bulgaristan - Çifte vatandaşlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
58
Favori
70.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, forumda ve diğer arama motorlarında, temiz net bir bilgi yok.. çifte vatandaşlık almış olan arkadaşlar nasıl yaptıklarını nerelere başvurduklarını.. adım adım anlatırlarsa hepimiz için faydalı olacaktır..

    Bugünlerde ben Paşmaklı / Bulgaristan doğumlu dedem üzerinden çifte vatandaşlık almaya çalışıyorum, halledebilirsem aşamalarını burada paylaşacağım.. ilk olarak nüfus müdürlüğünden ALT - ÜST soy gösterir nüfus kayıt örneği aldım.. bununla birlikte Bulgaristan konsolosluğuna gideceğim.



  • ben annemin anneannesi üzerinden romanya vatandaşlığı için bu işleri yapan bir danışmana sordum. ben 3. kuşak mışım ve alabilirmişim. yapılması gerekenleri mailime attı. kaç para istiyor onu görüşmedik daha. bende para kaptırmak istemiyorum zaten yok para istesemde kaptıramam kadının yazdığı cevap şu şekilde.

    bu konuda size net ve sağlam bilgi verebilmemiz için (MALİYET DAHİL) bize şu bilgileri ve belgeleri göndermeniz gerekiyor:
    Romanya doğumlu kişilerin:
    - tam doğum yerleri (Romanya nın hangi köyü? örneğin: Köstence Merkez mı yoksa bir Köyü mü?)
    - doğum yılları
    - onlara ait Vukuatli Nüfus Kayıt örneğini (Nüfus Müdürlüğünden alınıyor) – Alt Üst Soy Listesi değil!
    - göç belgeleri (Tabiiyet Beyannamesi, Muhacir belgesi) (Varsa elinizde)

    BİLGİNİZE …

    SIK SORULAN SORULARIN CEVAPLARI:

    - VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ NERDEN ALINIYOR VE HAYATTA OLMAYAN DEDELERİMİZE ALABİLİYORMUYUZ?
    Nüfus Kayıt Örneğini en yakın Nüfus Müdürlüğünden alabilirsinin, hayatta olmayan kişiler için bir yakını alabilir: çocuğu/torunu.

    - ROMANYA DOĞUMLU BIR BÜYÜĞÜM VARSA ROMANYA VATANDAŞLIĞI ALABİLİYOR MUYUM?
    Evet, Romen Vatandaşlık Kanununa göre Romanya doğumlu kişi üzerinden 3.cü nesile kadar Romanya vatandaşlığı almaya hakkı mevcuttur.

    - BEN KAÇINCI NESİL OLUYORUM?
    Hespalama şu şekilde yapılıyor:
    Romanya doğumlu kişi sayılmıyor (onun üzerinden saymaya başlıyoruz):
    - Romanya doğumlu kişinin çocuğu - 1.kuşak
    - Romanya doğumlu kişinin torunu - 2.kuşak
    - Romanya doğumlu kişinin torunun çocuğu - 3.kuşak (bu kişinin, yani torun çocuğunun reşit olmayan çocukları varsa, onlar dahil alabiliyorlar)

    - ROMEN VATANDAŞLIĞI ALABİLMEM İÇİN ROMENCE BİLMEM ŞART MI?
    Hayır, Romen Vatandaşlık Kanunda böyle bir şart yok, olsaydı sizi vatandaşlık başvurunuzu onaylamadan once sınava alırlardı, öyle bir sınav yok (soy bağı ,le başvuru yapılınca)

    - GÖÇ BELGELERİNE (Muhacir kağıdı, Tabiiyet Beyannamesi) GEREK VARMI?
    Romanya doğumlu kişinin doğum yerinden kaydı bulunması için yeterince bilgi varsa elinizde (en önemlisi – tam doğum yeri, Romanya yeterli değil) o zaman göç belgelerine gerek yok!

    - ELİMİZDE NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİNDEN BAŞKA HİÇ BİR BELGE YOK, TELERLİ Mİ?
    Evet, eğer Romanya doğumlu kişinin tam doğum yerini bilirseniz, yeterlidir çünkü öncelikle doğum yerinden doğum kaydı bulunması gerekiyor.

    - ROMANYA DOĞUMLU BÜYÜĞÜM VEFAT ETTİYSE BEN YİNEDE VATANDAŞLIK ALABİLİRMİYİM?
    Evet, vefat ettiyse dahil romanya vatandaşlık alma hakkınız mevcuttur.

    - DEDEM ROMANYA DOĞUMLU İSE ÖNCE ANNEM/BABAM MI ALMALI ROMEN VATANDAŞLIĞI VE BEN ONDAN SONRA MI?
    Hayır, öyle bir sıralama şart değil, nesil atlayarak direk torunlar alabilirler (tek şart torunlar reşit olmak), anne/baba almak şartıda yok, sadece isterlerse alırlar.

    - DEDELERİM ŞU ANDA BULGARİSTANA BAĞLI OLAN FAKAT DEDLERİM GÖÇ ETTİ TARİHTE ROMANYA TOPRAĞI OLAN ….. ( örneğin PAZARCIK/ SİLİSTRE / TUTRAKAN …) DOĞUMLU BU DURUMDA ROMANYA VATANDAŞLIĞI ALABİLİRMİYIM?

    Bu durumda önemli olan, dedelerinizin DOĞUM YILI, ona göre alabilirsiniz veya alamazsınız.
    Güney Dobruca bölgesi (Pazarcık / Silistre / Tutrakan dahil) sadece 1913-1940 arası Romanya ya aitti demek ki sadece bu yıllar arasında doğan kişiler romen olarak doğmuşlar ve sadece o kişilerin çocukları/torunları Romanya vatandaşlığı alabiliriler.

    Örneğin:
    Dedeniz 1907 Pazarcık doğumlu ise, o zaman bu kişi romen olarak doğmamış, bulgar olarak doğmuş ve daha sonra zoraki romen vatandaşı olup Tr'ye romen vatandaşı olarak göç etmiş, dolayısıyla sizde Romanya vatandaşlığı almazsınız maalesef.

    DEDELERİM ROMANYA DAN KAYITLARI KESİN BULUNUR MU?
    Doğum tarihleri 1900 altında indiğinde bulunma şansı maalesef %50 altına düşüyor, bazı nedenlerden dolayi (o köyün arşivi yanmış, sel başmış, köy komple yok olmuş, boşaltılmış, o köyün defteri mevcut fakat sayfaları çok kötü yıpranmış okunulmaz hale gelmiş ... ve sair)BAZEN KAYITLAR BULUNAMIYOR.
    Doğum tarihleri 1876 altına inince BULUNMASI İMKANSIZ çünkü bu yıla kadar buralar Osmanlı İmparatorluğuna aitti ve onlar gidince bütün arşivini yanlarında götürmüşler (İstanbul Osmanlı Arşivinden bulmaya deneyebilirsiniz).
    Bu konuyu aslında @kvadankpakal arkadaş ile birlikte hazırlayacaktık ancak onun yazdıkları da gayet açıklayıcı olduğu için bende birkaç bilgi ilave edip deneyimlerimi paylaşmak istedim.

    Şimdilik 1950 yılında Bulgaristan’dan göç etmiş Büyükbaba-Büyükannesi hala hayatta olanlar için vatandaşlık alma işlemlerini anlatacağım. İnternette çok fazla bilgi kirliliği olduğunu düşünerek, bu başlık altında herkes bildiğini paylaşırsa daha net bilgilere ulaşabiliriz. Diğer tarihlerde göç edenleri de buraya ekleyebiliriz.

    Bu işleri yapan aracılardan aldığım bilgileri ve kendi yaşadığım süreci sizlerle paylaşacağım. Bu işi ilk önce aracı olmadan yapmayı düşündüm fakat zamanım olmadığı ve yapılan masrafların neredeyse birbirine yakın olduğunu düşünerek aracılar ile yapmaya karar verdim.

    İlk önce göç eden kişinin Bulgaristan doğum belgesini (Akt za rajdane) alarak Türk kimliğinde yazılı 01/07/19…. yazılı doğum tarihini ve doğum yerini düzeltmek gerekiyor. Bunun için eskiden tahsis davası açılması gerekiyordu ancak yeni yasa ile göçmenlerin doğum tarihi ve yeri düzeltme işlemi ilçe nüfus müdürlüklerince Bulgaristan doğum belgesi olduğu takdirde ücretsiz düzeltilebiliyor. Bulgaristan doğum belgesini alarak Türk nüfus kayıtlarında düzeltme işlemi yapılmazsa kimlikte yazan doğum tarihi ile Bulgaristan nüfus kütüklerinde yazan tarihler farklı olduğu için vatandaşlık tespit işlemi yapılamıyor. Bunun için;

    1.AŞAMA Doğum belgesini Bulgaristan’dan almamız için Türkiye’de hazırlamamız gereken evraklar.

    1-Nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği (göç eden kişilerin ve çocuklarının da dahil olduğu)
    Vukuat kısmında Türk vatandaşlığını kazandığı tarihin yazılı olmasına dikkat edin bazı kayıtlarda ülkeye giriş tarihini bile yazıyorlar bu daha da işleri kolaylaştırıyor.
    Ayrıca Göç eden bayan ise kızlık soyadı ile de vukuatlı nüfus belgesi de olması gerekiyor.

    2-İsim Denklik Belgesi (Göç eden kişinin Bulgaristan da kullandığı üç ismi yazan belge ayrıca ülkeye giriş yaptığı esnada kullandığı göç pasaportu (Passaport de migration) fotokopisi de bu belge ile birlikte gelecek. Bazılarında bu belge arşivden bile çıkmıyor ama sıkıntı değil muhacir kağıdı ve tabiiyet beyannamesiyle de bu iş çözülebiliyor.

    3-Muhacır Kağıdı-Göç eden kişinin bilgilerinin bulunduğu Edirne ilinde düzenlenmiş belge (Bazı illerde nüfus müdürlüğü arşivi merkeze devredilmediği için bu belgeye ulaşmak kolay oluyor eğer bu belge kayıtlı olduğunuz nüfus biriminde yoksa devlet arşivlerinden talep edeceğiz. Altta açıklama ve link var)

    4-Tabiiyet Beyannamesi- Göç eden kişinin bilgilerinin bulunduğu Edirne ilinde düzenlenmiş belge (Bazı illerde nüfus müdürlüğü arşivi merkeze devredilmediği için bu belgeye ulaşmak kolay oluyor eğer bu belge kayıtlı olduğunuz nüfus biriminde yoksa devlet arşivlerinden talep edeceğiz. Altta açıklama ve link var)

    5- Noterden aracıya vekalet (Tahmini 120-130TL arası)
    6- Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı fotokopisi
    7- 2 adet biyometrik resim
    8- Varsa Bulgaristan’dan kalma belgeler (diploma,ehliyet,kimlik) ve kısa özgeçmiş

    1-2-3-4-5 numaralı evrakların Bulgaristan da geçerli olması için bulunduğunuz yerin kaymakamlığı tarafından APOSTIL yapılması gerekiyor. Bu işlemi ücretsiz olarak yapıyorlar. Bulgaristan da bir evrak Apostili için 22 leva alıyorlar :) Bizde bedava hayret.

    Bu evrakları toparlandıktan sonra ben kargogo aracılığı ile UPS kargoyla 13 dolara Bulgaristan da ki aracıya evrakları gönderdim. 2 günde eline ulaştı. İsteyen Metro Turizm ile İstanbul otogarından da gönderebilir o da aynı fiyat neredeyse. (Daha uygun bir posta şekli varsa onu da buraya ekleyebilirim.)

    Doğum Belgesi çıkartma ücreti Bulgaristan da bulunduğunuz şehre göre değişiyor. Ben aracıya doğum belgesi masrafları için 250 Euro ödedim. Bu fiyat artabilir de bunu tam olarak bilemiyorum. Bulgaristan’a gidiş için vize, pasaport, yol masrafları ve zaman kaybını düşünürsek fiyatı kendi açımdan mantıklı buldum.

    Aracı doğum belgesinin kayıtlarda bazen çıkmayabileceği hatırlatmasını da yaptı ancak bu işe başladım bir kere olan 250 ye olur dedim ve gönderdim. Sonuçta çok eski bir kayıt (1930) çıkmayabilirdi. Ancak 1-2 ay içinde doğum belgesini aracı bize gönderince şaşırdım. Ben daha fazla sürer diye düşünmüştüm.

    Doğum belgesini beklerken devlet arşivlerden de belge talep edeceğiz burada çıkan belgeler vatandaşlık tespit işlemlerimizi kolaylaştıracak. Ben muhacir kağıdı ve tabiiyet beyannamesini nüfus müdürlüğünden temin etmiştim ancak göç pasaportu (pasaport de migration) çıkmadığı için devlet arşivlerinden bu belgeyi talep ettim ancak orada da çıkmadı. Bu belge çıkmadığı için umutsuzluğa düşmüştüm.

    Devlet arşivlerinden Muhacir Kaydı ve diğer belgeleri temin için alıntı (@kvadankpakal) teşekkürler.

    Muhacir Kağıdı, Devlet Arşivlerinden talep ile elde ediliyor. Bu belge göç edenlerin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihi, kimlerle giriş yaptığı, doğum tarihleri gibi bilgileri içeriyor.

    devlet arşivleri talep formu

    Muhacir Kağıdı ve Ekleri Talep Formu'nu, bağlantıya tıklayıp bilgisayarınıza indirip, doldurup bastırıp, nüfus kayıt bilgilerinize göre eksiksiz doldurun. (Vukuatlı nüfus kayıt örneğini de bu forma ekleyin ayrıca sayfadaki açıklamaları da okumanız yararlı olacaktır.)

    TAAHHÜTLÜ olarak aşağıdaki adrese postalıyorsunuz. Kargo ile gönderim yapabilirsiniz.

    Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı,
    Gayret Mahallesi 95. Sokak No:3 06170 Yenimahalle/ANKARA


    Bu talebe cevap yaklaşık 2 ayda gelmektedir. Arşivde belge çıkmışsa telefonunuza PTT’den XXXXX takip numaralı gönderiniz şu tarihte tarafınıza teslim edilecektir diye mesaj geliyor. Posta ücretini de (14-18TL arası) sizden tahsil ediyorlar. Arşiv araştırması ve belgeler için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

    2. AŞAMA Doğum Tarihi Düzeltme ve İsim Denklik Belgesi
    Bulgaristan’dan APOSTİL edilmiş olarak gelen doğum belgesini nüfus müdürlüğüne vermeden önce yeminli tercümana noterden tasdikli tercüme yaptırıyoruz. Kelime ve sayfa sayısına göre ücret çıkıyor ben tek sayfaya noter tasdik ücreti ile birlikte 200TL ödedim. Bulgaristan’dan gelen bu evrakın apostil ücretini aracı ödemiş (22leva) bu da fiyata dahilmiş ekstra bir ödeme yapmadım. Bazı nüfus müdürlükleri tercümeyi 2 nüsha olarak talep edebiliyor lütfen bunu tercüme yaptırmadan önce nüfus müdürlüğüne sorunuz. Bizim bağlı olduğumuz nüfus 1 nüshası yeterli dedi.

    Doğum kaydının aslı ve tercüme edilmiş belge ile nüfus müdürlüğüne gidiyoruz. Doğum tarihini ve doğum yerini ücretsiz olarak ilçe nüfus müdürlüğünde aynı gün düzeltiyor. Yeni kimlik ve pasaport başvurusu da yapıyoruz.

    Doğum kaydının aslını ve tercümesini nüfus müdürlüğü sizden alıp genel müdürlüğe gönderiyor. Bu işlem sonrasında isim denklik belgesi kayıtlarda bulunmuyorsa yeni isim denklik belgesi düzenleniyor. Bizim isim denklik belgesi olmadığı için yaklaşık 1 ay isim denklik belgesinin düzenlenmesini bekledik.

    İsim denklik belgesinin hazır olup olmadığını nüfus müdürlüğünün internet sitesinden sorgulayabiliyorsunuz.

    isim denklik belgesi sorgulama

    Belgeniz hazır olduğunda nüfus müdürlüğüne gidip alabiliyorsunuz.

    3. AŞAMA---Bulgaristan vatandaşlık tespiti için gerekli belgeler.

    1-Doğum Belgesi (aracı şahıs bundan 2 adet çıkartıyor birini size gönderiyor diğeri onda kalıyor)
    2-İsim Denklik Belgesi (nüfus müdürlüğünden)
    3-Vukuatlı Nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden)
    4-Evlilik Belgesi (nüfus müdürlüğünden FORMUL B ye göre çok dilli olarak düzenleniyor)
    5-Pasaport veya Kimlik Fotokopisi (yeni doğum tarihine göre çıkmış olan hangisi varsa)
    6-4 adet resim

    2-3-4 numaralı evraklara yine kaymakamlıktan apostil yaptırıyoruz.

    Bu evrakları gönderdikten sonra ortalama 3-4 ay içerisinde vatandaşlık tespiti cevabı geliyor.
    Bu vatandaşlık sorgusu sonucunda 3 tane sonuç çıkacak.

    Vatandaşlığı KORUNMAKTADIR-hemen vatandaşlık iade işlemlerini başlatıyoruz.
    Vatandaşlıktan ÇIKARTILMIŞTIR - bu çıkarsa bazı belgeler hazırlanarak uzun süreli işlem yapılıyor.
    Vatandaşlığı YOKTUR –bu durumda hak talep edemiyoruz……alıntı @kvadankpakal teşekkürler.

    Bize vatandaşlığı korunmaktadır şeklinde cevap geldiği için dedemi Bulgaristan’a göndererek 1 günde kimliğini ve pasaportunu teslim aldık. Vatandaşlık iadesi olduğu için mülakat yapılmadı sadece fotoğraf ve parmak izi aldılar pasaportunu ve kimliğini teslim ettiler. Biz işlerin hızlı olması için Bulgaristan’a gidip yaptırmayı tercih ettik. Türkiye’de ki konsoloslukların durumu malum.

    Bu şekilde dedemin pasaportunu aldıktan sonra annem için gerekli belgeleri toplayıp gönderdik. Dedem için ayrıca 1500 Euro ödedik. Başka masraflara karışmadık. Tercüme, Apostil, Pasaport, kimlik ve diğer masraflarda bu fiyata dahildi.

    Turkiye doğumlu Annem için ve daha sonra da benim içinde yaklaşık bu rakamlar ayrı ayrı çıkacak. Dediğim gibi şehirlere, bölgelere ve ailede vatandaşlık alacak kişilere göre fiyat değişiyor. Bu tercih size kalmış.

    Ben kendi sürecimi anlatmaya çalıştım forumda arkadaşlara da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Diğer durumlar için bilgisi olan varsa burada paylaşalım. Büyükbaba-Büyükannesi hala hayatta olanlar için ben durumu özetlemeye çalıştım. Vefat edenler üzerinden işlem yapanlar varsa onları da burada paylaşabiliriz. Bende elimden geldiği kadar bildiğim konularda size yardımcı olabilirim.

    Ben sizin yazdıklarınızı anlamakta zorlanıyorum kusura bakmayın. Burada kendi edindiğim başvuru tecrübelerini adım adım paylaştım ve burayı okuyan birçok kişiye de yardımcı oldum. Bu zamana kadar hiçbir problem olmadı. Doğru insanları bulduktan sonra kanunlar imkan verdiği sürece vatandaşlık iadesi devam etmektedir ve soybağı ile çocuğa toruna kadar vatandaşlık alınabilmektedir.

  • İlk önce dedenin olması lazım ankara'dan 3 isim denklik hakkı alması lazım ondan sonra bazı evraklar var bu evrakları tamamlayıp bulgaristanda birisine vekalet verip o işlemleri halediyor. Deden olsuktan sonra annen (daha çabuk oluyor anne üstünden) veya babanın olması lazım bunların üstündende sen olabiliyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34

    İlk önce dedenin olması lazım ankara'dan 3 isim denklik hakkı alması lazım ondan sonra bazı evraklar var bu evrakları tamamlayıp bulgaristanda birisine vekalet verip o işlemleri halediyor. Deden olsuktan sonra annen (daha çabuk oluyor anne üstünden) veya babanın olması lazım bunların üstündende sen olabiliyorsun.

    Dedem vefat etti.. oradaki kütük kayıtlarını almaya çalışıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zoltan83


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34

    İlk önce dedenin olması lazım ankara'dan 3 isim denklik hakkı alması lazım ondan sonra bazı evraklar var bu evrakları tamamlayıp bulgaristanda birisine vekalet verip o işlemleri halediyor. Deden olsuktan sonra annen (daha çabuk oluyor anne üstünden) veya babanın olması lazım bunların üstündende sen olabiliyorsun.

    Dedem vefat etti.. oradaki kütük kayıtlarını almaya çalışıyoruz.

    Başın sağolsun fakat imkansız çifte vatandaşlık almanız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34


    quote:

    Orijinalden alıntı: zoltan83


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34

    İlk önce dedenin olması lazım ankara'dan 3 isim denklik hakkı alması lazım ondan sonra bazı evraklar var bu evrakları tamamlayıp bulgaristanda birisine vekalet verip o işlemleri halediyor. Deden olsuktan sonra annen (daha çabuk oluyor anne üstünden) veya babanın olması lazım bunların üstündende sen olabiliyorsun.

    Dedem vefat etti.. oradaki kütük kayıtlarını almaya çalışıyoruz.

    Başın sağolsun fakat imkansız çifte vatandaşlık almanız.

    konsolosluk ile görüştüm onlar öyle demiyorlar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zoltan83


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34


    quote:

    Orijinalden alıntı: zoltan83


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34

    İlk önce dedenin olması lazım ankara'dan 3 isim denklik hakkı alması lazım ondan sonra bazı evraklar var bu evrakları tamamlayıp bulgaristanda birisine vekalet verip o işlemleri halediyor. Deden olsuktan sonra annen (daha çabuk oluyor anne üstünden) veya babanın olması lazım bunların üstündende sen olabiliyorsun.

    Dedem vefat etti.. oradaki kütük kayıtlarını almaya çalışıyoruz.

    Başın sağolsun fakat imkansız çifte vatandaşlık almanız.

    konsolosluk ile görüştüm onlar öyle demiyorlar..

    Hocam annem babam sağ ikiside bulgaristan göçmeni sağ iken bile zor alınıyor, uğraştığında sonunda hüsran olucak ve elinden giden parana yazık olacak bu işlerle ilgilenen kişiler var onlarla bir görüş onlar seni daha iyi yönlendirir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34


    quote:

    Orijinalden alıntı: zoltan83


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34


    quote:

    Orijinalden alıntı: zoltan83


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34

    İlk önce dedenin olması lazım ankara'dan 3 isim denklik hakkı alması lazım ondan sonra bazı evraklar var bu evrakları tamamlayıp bulgaristanda birisine vekalet verip o işlemleri halediyor. Deden olsuktan sonra annen (daha çabuk oluyor anne üstünden) veya babanın olması lazım bunların üstündende sen olabiliyorsun.

    Dedem vefat etti.. oradaki kütük kayıtlarını almaya çalışıyoruz.

    Başın sağolsun fakat imkansız çifte vatandaşlık almanız.

    konsolosluk ile görüştüm onlar öyle demiyorlar..

    Hocam annem babam sağ ikiside bulgaristan göçmeni sağ iken bile zor alınıyor, uğraştığında sonunda hüsran olucak ve elinden giden parana yazık olacak bu işlerle ilgilenen kişiler var onlarla bir görüş onlar seni daha iyi yönlendirir.

    kısmet bakalım.. olacakmı olmayacakmı öğreneceğiz.. ben konsolosluğa danışmamış olsam bu işlere girişmezdim.. ilk aşamada bu işleri takip eden adamlara para verme niyetinde değilim.. kendim gidebildiğim yere kadar gideceğim..bulgaristanda eş dost bağlantı bir şekilde var.. onlardan evrak isteyeceğim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34

    İlk önce dedenin olması lazım ankara'dan 3 isim denklik hakkı alması lazım ondan sonra bazı evraklar var bu evrakları tamamlayıp bulgaristanda birisine vekalet verip o işlemleri halediyor. Deden olsuktan sonra annen (daha çabuk oluyor anne üstünden) veya babanın olması lazım bunların üstündende sen olabiliyorsun.

    hocam merhaba. Benim baba tarafı bulgaristan göçmeni, babannem babam hala hayattalar. babam falan vatandaşlık alsa ben de alabiliyor muyum?
  • bende var ama kücükken cikartmislar, benim bildiğim 3-4 bin tlye mâl oluyor ama bunu bilen kişilerle görüşeceksiniz kendiniz koşturursanız sonunda birşey başaramayabilirsiniz. en azından bilene danışın da şartlara uyuyor musunuz onu görüşün sizin hiç bağlantınız yok ki bulgaristanla suan. zor bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dedenin sağ olması lazımdı ayrıca 1951 göçünde gelmiş olması lazım çünkü o sırada gçö belgesi veriyorlar o belgede tüm mülk yer yurt yazar o belge ile deden yaşadıgı yerden başvurucaktı...olsa bile öyle 7 ceddine vatandaşlık vermiyorlar sadece dedene verirlerdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erselow -- 4 Ağustos 2017; 15:52:59 >
  • 89 dan önce gelenler artık çifte vatandaş olmayı unutun.
    biz 78 de geldik.bize zorla kağıt imzallattılar.
    artık vatandaş olamıyoruz.olsak bile çok para istiyorlar
  • @Peter Tägtgren

    Evet hocam alabilirsin. Baban ankaradan 3 isim denklik hakkı alması gerekiyor sonrasında 3-4 tane daha evrak var ve bu evraklarla birlikte bulgaristanda isterse kendisi yapabilir ama uzun sürer bu işi yapanlar var bunlara vekalet verip 1 yıla kalmaz vatandaşı oluyor olduğu günün ertesi günü senide üstünden vatandaş yapabilir.


    @Julimezar
    Baban direk babannen üstünden alıp senide çifte vatandaş yapabilir tüm ailenizi de vatandaş yapabilir.

    @zibidi gonzales

    78 göçmeniyiz şu anda en kolay 78 göçmenleri oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34

    @Peter Tägtgren

    Evet hocam alabilirsin. Baban ankaradan 3 isim denklik hakkı alması gerekiyor sonrasında 3-4 tane daha evrak var ve bu evraklarla birlikte bulgaristanda isterse kendisi yapabilir ama uzun sürer bu işi yapanlar var bunlara vekalet verip 1 yıla kalmaz vatandaşı oluyor olduğu günün ertesi günü senide üstünden vatandaş yapabilir.


    @Julimezar
    Baban direk babannen üstünden alıp senide çifte vatandaş yapabilir tüm ailenizi de vatandaş yapabilir.

    @zibidi gonzales

    78 göçmeniyiz şu anda en kolay 78 göçmenleri oluyor.



    kolay demek olmuyo anlat bizde yapalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zibidi gonzales


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34

    @Peter Tägtgren

    Evet hocam alabilirsin. Baban ankaradan 3 isim denklik hakkı alması gerekiyor sonrasında 3-4 tane daha evrak var ve bu evraklarla birlikte bulgaristanda isterse kendisi yapabilir ama uzun sürer bu işi yapanlar var bunlara vekalet verip 1 yıla kalmaz vatandaşı oluyor olduğu günün ertesi günü senide üstünden vatandaş yapabilir.


    @Julimezar
    Baban direk babannen üstünden alıp senide çifte vatandaş yapabilir tüm ailenizi de vatandaş yapabilir.

    @zibidi gonzales

    78 göçmeniyiz şu anda en kolay 78 göçmenleri oluyor.



    kolay demek olmuyo anlat bizde yapalım

    Ankaradan 3 isim denklik belgesini alıyorsun 1 aya gelir apostilli %100 doğum tarihi yanlış yazılmış olacak türk kimliğinde bu yüzden mahkemeye verip türk kimliğindeki doğum tarihini 3 isim denklik belgesindeki tarih ile değiştireceksin.

    Bunları yaptıktan sonra Bulgaristanda bu işleri yapan sağlam 2-3 bayan mevcut bunlara belgelerini verip vekaletin ile 1 yıl geçmeden D vizesini alıyorsun D vizesini aldığın anda ailecek herkes yararlanıyor.

    Bu işler uzun dersen Annen baban eğer emekli ise emekli maaşını bulgaristan ziraat ten çekmek istediğini belirtip maaşını bulgaristan ziraate yatırtıcak bu işlem bitiminde babana veya anenne d oturum vizesi verilir bu sayede sizde alırsınız.

    Senin 78 göçmenleri zor dediğin olay 5 sene önceydi. Hükümet 78 göçmenleri için yeni bir kanun çıkartarak işi kolaylaştırdı. Biraz uğraştırıyor belgeler fakat sonunda mutlu sona ulaşıyorsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34


    quote:

    Orijinalden alıntı: zibidi gonzales


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34

    @Peter Tägtgren

    Evet hocam alabilirsin. Baban ankaradan 3 isim denklik hakkı alması gerekiyor sonrasında 3-4 tane daha evrak var ve bu evraklarla birlikte bulgaristanda isterse kendisi yapabilir ama uzun sürer bu işi yapanlar var bunlara vekalet verip 1 yıla kalmaz vatandaşı oluyor olduğu günün ertesi günü senide üstünden vatandaş yapabilir.


    @Julimezar
    Baban direk babannen üstünden alıp senide çifte vatandaş yapabilir tüm ailenizi de vatandaş yapabilir.

    @zibidi gonzales

    78 göçmeniyiz şu anda en kolay 78 göçmenleri oluyor.



    kolay demek olmuyo anlat bizde yapalım

    Ankaradan 3 isim denklik belgesini alıyorsun 1 aya gelir apostilli %100 doğum tarihi yanlış yazılmış olacak türk kimliğinde bu yüzden mahkemeye verip türk kimliğindeki doğum tarihini 3 isim denklik belgesindeki tarih ile değiştireceksin.

    Bunları yaptıktan sonra Bulgaristanda bu işleri yapan sağlam 2-3 bayan mevcut bunlara belgelerini verip vekaletin ile 1 yıl geçmeden D vizesini alıyorsun D vizesini aldığın anda ailecek herkes yararlanıyor.

    Bu işler uzun dersen Annen baban eğer emekli ise emekli maaşını bulgaristan ziraat ten çekmek istediğini belirtip maaşını bulgaristan ziraate yatırtıcak bu işlem bitiminde babana veya anenne d oturum vizesi verilir bu sayede sizde alırsınız.

    Senin 78 göçmenleri zor dediğin olay 5 sene önceydi. Hükümet 78 göçmenleri için yeni bir kanun çıkartarak işi kolaylaştırdı. Biraz uğraştırıyor belgeler fakat sonunda mutlu sona ulaşıyorsun.

    peki ben çift vatandaş olduğum zaman.avrupa ülkelerinde çalışma ve oturma iznim olacak mı.
    yoksa sadece bulgaristanda mı oturma iznim olacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zibidi gonzales


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34


    quote:

    Orijinalden alıntı: zibidi gonzales


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34

    @Peter Tägtgren

    Evet hocam alabilirsin. Baban ankaradan 3 isim denklik hakkı alması gerekiyor sonrasında 3-4 tane daha evrak var ve bu evraklarla birlikte bulgaristanda isterse kendisi yapabilir ama uzun sürer bu işi yapanlar var bunlara vekalet verip 1 yıla kalmaz vatandaşı oluyor olduğu günün ertesi günü senide üstünden vatandaş yapabilir.


    @Julimezar
    Baban direk babannen üstünden alıp senide çifte vatandaş yapabilir tüm ailenizi de vatandaş yapabilir.

    @zibidi gonzales

    78 göçmeniyiz şu anda en kolay 78 göçmenleri oluyor.



    kolay demek olmuyo anlat bizde yapalım

    Ankaradan 3 isim denklik belgesini alıyorsun 1 aya gelir apostilli %100 doğum tarihi yanlış yazılmış olacak türk kimliğinde bu yüzden mahkemeye verip türk kimliğindeki doğum tarihini 3 isim denklik belgesindeki tarih ile değiştireceksin.

    Bunları yaptıktan sonra Bulgaristanda bu işleri yapan sağlam 2-3 bayan mevcut bunlara belgelerini verip vekaletin ile 1 yıl geçmeden D vizesini alıyorsun D vizesini aldığın anda ailecek herkes yararlanıyor.

    Bu işler uzun dersen Annen baban eğer emekli ise emekli maaşını bulgaristan ziraat ten çekmek istediğini belirtip maaşını bulgaristan ziraate yatırtıcak bu işlem bitiminde babana veya anenne d oturum vizesi verilir bu sayede sizde alırsınız.

    Senin 78 göçmenleri zor dediğin olay 5 sene önceydi. Hükümet 78 göçmenleri için yeni bir kanun çıkartarak işi kolaylaştırdı. Biraz uğraştırıyor belgeler fakat sonunda mutlu sona ulaşıyorsun.

    peki ben çift vatandaş olduğum zaman.avrupa ülkelerinde çalışma ve oturma iznim olacak mı.
    yoksa sadece bulgaristanda mı oturma iznim olacak.

    D vizesini aldıktan sonra 3 yıl boyunca 6 ayda bir bulgaristana giriş çıkış yapman lazım bu süre bittikten sonra bulgar pasaportunu alabiliyorsun 3 yıl boyunca sadece bulgaristan oturma vizen oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34


    quote:

    Orijinalden alıntı: zibidi gonzales


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34


    quote:

    Orijinalden alıntı: zibidi gonzales


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34

    @Peter Tägtgren

    Evet hocam alabilirsin. Baban ankaradan 3 isim denklik hakkı alması gerekiyor sonrasında 3-4 tane daha evrak var ve bu evraklarla birlikte bulgaristanda isterse kendisi yapabilir ama uzun sürer bu işi yapanlar var bunlara vekalet verip 1 yıla kalmaz vatandaşı oluyor olduğu günün ertesi günü senide üstünden vatandaş yapabilir.


    @Julimezar
    Baban direk babannen üstünden alıp senide çifte vatandaş yapabilir tüm ailenizi de vatandaş yapabilir.

    @zibidi gonzales

    78 göçmeniyiz şu anda en kolay 78 göçmenleri oluyor.



    kolay demek olmuyo anlat bizde yapalım

    Ankaradan 3 isim denklik belgesini alıyorsun 1 aya gelir apostilli %100 doğum tarihi yanlış yazılmış olacak türk kimliğinde bu yüzden mahkemeye verip türk kimliğindeki doğum tarihini 3 isim denklik belgesindeki tarih ile değiştireceksin.

    Bunları yaptıktan sonra Bulgaristanda bu işleri yapan sağlam 2-3 bayan mevcut bunlara belgelerini verip vekaletin ile 1 yıl geçmeden D vizesini alıyorsun D vizesini aldığın anda ailecek herkes yararlanıyor.

    Bu işler uzun dersen Annen baban eğer emekli ise emekli maaşını bulgaristan ziraat ten çekmek istediğini belirtip maaşını bulgaristan ziraate yatırtıcak bu işlem bitiminde babana veya anenne d oturum vizesi verilir bu sayede sizde alırsınız.

    Senin 78 göçmenleri zor dediğin olay 5 sene önceydi. Hükümet 78 göçmenleri için yeni bir kanun çıkartarak işi kolaylaştırdı. Biraz uğraştırıyor belgeler fakat sonunda mutlu sona ulaşıyorsun.

    peki ben çift vatandaş olduğum zaman.avrupa ülkelerinde çalışma ve oturma iznim olacak mı.
    yoksa sadece bulgaristanda mı oturma iznim olacak.

    D vizesini aldıktan sonra 3 yıl boyunca 6 ayda bir bulgaristana giriş çıkış yapman lazım bu süre bittikten sonra bulgar pasaportunu alabiliyorsun 3 yıl boyunca sadece bulgaristan oturma vizen oluyor.

    teşekür ederim peki muamalecilere en fazla kaç para verelim.fazla kaptırmayalım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zibidi gonzales


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34


    quote:

    Orijinalden alıntı: zibidi gonzales


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34


    quote:

    Orijinalden alıntı: zibidi gonzales


    quote:

    Orijinalden alıntı: sinless34

    @Peter Tägtgren

    Evet hocam alabilirsin. Baban ankaradan 3 isim denklik hakkı alması gerekiyor sonrasında 3-4 tane daha evrak var ve bu evraklarla birlikte bulgaristanda isterse kendisi yapabilir ama uzun sürer bu işi yapanlar var bunlara vekalet verip 1 yıla kalmaz vatandaşı oluyor olduğu günün ertesi günü senide üstünden vatandaş yapabilir.


    @Julimezar
    Baban direk babannen üstünden alıp senide çifte vatandaş yapabilir tüm ailenizi de vatandaş yapabilir.

    @zibidi gonzales

    78 göçmeniyiz şu anda en kolay 78 göçmenleri oluyor.



    kolay demek olmuyo anlat bizde yapalım

    Ankaradan 3 isim denklik belgesini alıyorsun 1 aya gelir apostilli %100 doğum tarihi yanlış yazılmış olacak türk kimliğinde bu yüzden mahkemeye verip türk kimliğindeki doğum tarihini 3 isim denklik belgesindeki tarih ile değiştireceksin.

    Bunları yaptıktan sonra Bulgaristanda bu işleri yapan sağlam 2-3 bayan mevcut bunlara belgelerini verip vekaletin ile 1 yıl geçmeden D vizesini alıyorsun D vizesini aldığın anda ailecek herkes yararlanıyor.

    Bu işler uzun dersen Annen baban eğer emekli ise emekli maaşını bulgaristan ziraat ten çekmek istediğini belirtip maaşını bulgaristan ziraate yatırtıcak bu işlem bitiminde babana veya anenne d oturum vizesi verilir bu sayede sizde alırsınız.

    Senin 78 göçmenleri zor dediğin olay 5 sene önceydi. Hükümet 78 göçmenleri için yeni bir kanun çıkartarak işi kolaylaştırdı. Biraz uğraştırıyor belgeler fakat sonunda mutlu sona ulaşıyorsun.

    peki ben çift vatandaş olduğum zaman.avrupa ülkelerinde çalışma ve oturma iznim olacak mı.
    yoksa sadece bulgaristanda mı oturma iznim olacak.

    D vizesini aldıktan sonra 3 yıl boyunca 6 ayda bir bulgaristana giriş çıkış yapman lazım bu süre bittikten sonra bulgar pasaportunu alabiliyorsun 3 yıl boyunca sadece bulgaristan oturma vizen oluyor.

    teşekür ederim peki muamalecilere en fazla kaç para verelim.fazla kaptırmayalım

    Herkes farklı alır fakat ortalama 5000 tl civarı birşey.




  • Arkadaşlar burda muamelecilere para kaptırmadan yapmanın derdindeyiz.. vakti olanlar için onlara gerek yok.. vakti olmayıp nakti olanlar avukatlara paralarını kaptırabilir..

    Anne / baba / dede artık hangisiyse onun bulgaristanda doğduğu yerin belediyesinden nüfus kayıt örneği alınacak, sonra matbu bulgar alfabesiyle yazılmış bir dilekçe var interntte mevcut onun ile adalet bakanlığına vatandaşlığının devam edip etmediğine dair yazı alıyorsunuz.. sonra o 2 evrakla işiniz türkiyedeki Bulgaristan konsolosluklarında..

    bu konuyu açmamın amacı kesin bilgisi olanlar bilgi paylaşımında bulunsun diyeydi arkadaşlar.. internette her yerde farklı yazılar var.. mesela yukarısa biri 1989 öncesi alamaz diye bir şey demiş.. onu internette de gördüm.. öyle bir şey yok arkadaşlar.. ben soy ağacı çıkartıp Bulgaristan İstanbul konsolosluğuna sordum.. onlarda benden yukarıda söylediğim 2 belgeyi istediler.. temin ettikten sonraki belgeler türkiyeden alınabilecek şeyler..




  • Peter Tägtgren kullanıcısına yanıt
    evet babanızın ilk önce vatandaşlıga geçmesi lazım siz de babanız üstünden geçeceksiniz aksi taktirde olmaz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.