Şimdi Ara

2B Arazileri Hakkinda, Satin Almak İstemezsek Ne Olur?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir suredir 2B arazileri muhabbeti donup duruyor duymussunuzdur. Bende de boyle bir bela var. Avukat arkadaslardan fikir almak istedim.

    Simdi bizim bina, eskiden orman arazisi olan bir yeri isgal ediyor. Yillardir suregelen bir mahkeme muhabbeti vardi. Simdi de bu 2B yasasi dahilinde bize o alanlari satin alma hakki dogru.

    Apartmanda 11 daire var. 11 kisi de odeme yapacak. Daire basi 40 bin falan ortalama. Simdi merak ettigim, basvurmasam, almak istemesem ne olur? Şu haliyle evde satilamazlik karari var. Satilamiyor. Ama ille de benim bu araziyi alma zorunlulugum var mi? Almak istemezsem ileride ne sorun yasarim? Bunun bir yaptirimi olur mu?

    Bu konuda beni aydinlatabilecek kisilere simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hak sahibi bulunmayan taşınmazlar ile bu Kanun hükümlerine göre işlem yapılmak üzere hak sahipleri veya ilgilileri tarafından süresi içerisinde başvuruda bulunulmaması veya başvuruda bulunulmasına rağmen yükümlülüklerin yerine getirilmemesi ya da gerekli şartları sağlayamaması sebebiyle doğrudan satılamamaları veya iade edilmemeleri sebepleriyle haklarında işlem yapılamayan taşınmazların tapu kütüklerinde yer alan 2/B, kullanıcı ve muhdesat belirtmeleri Maliye Bakanlığının talebi üzerine tapu idaresince terkin edilir ve bu taşınmazlar Maliye Bakanlığınca genel hükümlere göre değerlendirilir. Bu yerlerden kamu hizmetlerinde kullanılanlar, kamu idarelerinin ihtiyaçları için gerekli olanlar ve özel kanunları gereğince ilgili idarelere tahsisi gerekenler Maliye Bakanlığınca tahsis edilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlle de basvurmak gerekmiyor anladigim kadariyla. Tahsis edilir derken, 2B arazisinden bahsediyor sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başvurmayabilirsiniz. Ama sonra vay benim evimi neden elimden alıyorlar demeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evi nasil sahibinin elinden alabilirler ki? Boyle bir sey soz konusu olamaz, sanmam. En kotu evi satamaz ev sahibi bu olay cozulene kadar. Ama bunun disinda ne gibi yaptirimlari olabilir, asil merak ettigim konu bu.
  • Onemli bir detayi atlamisim. Ev komple 2B arazisini isgal etmiyor. Ufak bir kismi isgal ediyor sadece. Apartmanin balkon kisimlari gibi dusunun yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2eu5

    Onemli bir detayi atlamisim. Ev komple 2B arazisini isgal etmiyor. Ufak bir kismi isgal ediyor sadece. Apartmanin balkon kisimlari gibi dusunun yani.
    Sonuç ne oldu Hocam basvurdunuz mu aldiniz mi araziyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.