Şimdi Ara

Strafe, G610, Alloy FPS, Hydra R6 ve MasterKey Pro L Arasında Kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhabalar. Mekanik klavye almaya karar verdim fakat son derece kararsızım. FPS oyunları oynuyorum genelde ve bunun için hangi anahtar uygun bilemiyorum. Bütçem 350 TL ve RGB olması şart değil. Şöyle başlayayım:

    - Corsair Strafe çok kaliteli duruyor. Fakat tuş dizilimi Türkçe değil. Türkçe olan modeli ise pahalı. Enter tuşunun büyük olması bi nebze idare edebilir, alışmak vakit almaz diye düşünüyorum. Tasarım olarak tuşları biraz yüksek ve mekanik hissini tamamen yansıtıyor gibi. Kırmızı anahtarlar FPS için ne derece doğru bilemiyorum.

    - Logitech G610 gene güvenebileceğim bir klavye gibi. Türkçe tuş dizilimi var. Şu sıralar 300 lira gibi bir fiyata çanta hediyeli olarak satılıyor. Enter tuşu küçük ve tuşları platformdan yeteri kadar yüksek değil gibi. Kahverengi anahtar kullanılmış bu güzel bir şey lakin performans olarak genel anlamda nasıl bilemiyorum.

    - HyperX Alloy FPS tasarım olarak güzel, tuşları yüksek ve kahverengi anahtar modeli var. Enter tuşu büyük ama Türkçe dizilim yok. Strafe gibi buna da alışabilirim diye düşünüyorum. Fakat kalite noktasında tedirginim. Şahsen 300 TL verip G610 veya Strafe alınabilecekken neden 350 TL verip Alloy FPS almalıyım?

    - Everest Rampage Hydra R6 tasarım olarak gerçek bir mekanik klavye gibi. Platformdan oldukça yüksek ve mavi anahtar kullanılmış. Basma hissini sonuna kadar yansıtıyor fakat gece kullanımda ne kadar ses çıkartır bilmiyorum hiç. Türkçe dizilim var ve enter tuşu büyük. Güzel ve fonksiyonel bir klavye ama kalite noktasında çok tedirginim. Eğer kalite olarak bi sıkıntısı yoksa diğer firmalara fazladan para vermeye gerek yok bence.

    - Cooler Master MasterKey Pro L tasarım olarak gene mekanik hissiyatını güzel veriyor. Tuşları yüksek. Kırmızı anahtar kullanılmış. Enter tuşu küçük ama Türkçe dizilimi var. HyperX modelinin muadili olarak görüyorum.

    Evet arkadaşlar bu klavyeler arasında kaldım. Birbirlerine göre artı ve eksileri nelerdir. Hangisini neden almalıyım? Yardımcı olabilirseniz, kullananlar fikirlerini beyan ederse çok sevinirim.

    Saygılar.



  • Strafe RGB kullanıyorum. 2-3 cümle etmek gerekirse; tuşların yüksek olduğundan bahsetmişsin, sorun edilecek bir durum değil tuşlara parmaklar cuk diye oturuyor. Küçük enter olayına da alışıyorsun, biraz yadırgasam da alıştım evet. Klavyedeki ğ ü ş i ö ç nin yerini biliyorsan zaten TR miş US miş kafana takmazsın benim gibi. Tuşların yüzeyi çok hoş bir his veriyor, yazı yazarken daha çok yazası geliyor insanın . Malzeme kalitesi gerçekten iyi ve sağlamlık hissini veriyor. En önemlilerinden biri yazılım desteği taibkide. Çok sağlam bir yazılımı var, istediğin her tuşu değiştirebiliyorsun / makroya çevireibliyorsun, özel ve zaman ayarlı ışıklandırmalar vs vs atayabiliyorsun. Taban kısmı beyaz plaka ile kaplandığı için ışıklandırması çok sağlam, diskoya çeviriyor odamı

    Sana tavsiyem, mekanik klavye alırken ilk olarak mavi ( sesi ve klik hissi kuvvetli ) / kahverengi ( sesi fazla değil klik hissi zayıf değil tam ortada ) / kırmızı switch ( sesi az, klik hissi kuvvetsiz ) arasında seçim yap ve MX Cherry kullanmayan klavyelerden uzak dur. Gerçek mekanikler MX Cherry switchlerini kullanan markalar.
    Birde aktivasyon mesafe hikayesi var, kırmızının ki en kısa mavinin ki diğer 2 sine göre daha uzun, Kırmızı swtichlu tuşlar daha hızlı tepki verir vs vs bunlar HİKAYE. Milisaniye düzeyinde fark yaratır ki bunları ne sen fark edersin nede oyununa etkisini görürsün.

    Biraz uzun olmuş, yazınca fark ettim k.b. artık
  • Masterkeys Pro L nin Enter tuşu küçük değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.