Şimdi Ara

AMD Radeon Vega Bundle Detaylari ve Analizi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bakin ben size anlatayim sunun aslini astarini, dunyada neler oldugunu da tufaya gelmeden onceki son cikistan cikin.

    Bundle denilen seyin ne oldugunu hepimiz biliyoruz, birkac urunu bir araya getirip son kullaniciya daha avantajli bir firsat sunmak icin yapilan bir promosyon modelidir. Duzgun yapilsa son kullaniciyi ciddi mutlu edebilecek bir uygulamadir aslinda bundle, ama adamlarin yaptigi bu bundlelama da neyin nesi diye baktigimda acayip acayip seyler gordum.

    Oncelikle bundle ile bundle olmadan alinan kartin arasinda $100 var. Neden var? Yani bunun bize ne faydasi var? Ne faydasi olacak yok bir faydasi, maksat 100 dolar daha tirtiklamak.

    Gayet sacma ama hadi gectik onu, yahu kardesim sivi sogutmali vega 64'u neden bundle haricinde satmiyorsun? Nasil bir cinssin sen AMD? Insanlara 100 dolar daha ittirmek icin zorla bundle satiyor adamlar, adina da "biz kartlarimiz oyunculara gitsin istiyoruz" diyorlar. Zehir bu arkadaslar zehir zehir. Gercekten tebrik ediyorum. Yiyen var mi? Burada yok valla.

    Gelelim bundle denilen ama esasi tuketiciyi kertme ve uyutma olan plana.
    Kertme kismi alinan ek 100 dolar, uyutma kismi ise insanlara 1080 parasinin uzerine 100 dolar daha verdirip, 1080 hizinda oldugu iddia edilen (ki o bile supheli su an) bir kart aldirmaya calisiyor olmalari.

    Bunun yaninda AMD'deki arkadaslar, kendi kafalarina gore sectikleri x370 altyapili en pahalisindan ve normal sartlarda b350 dururken cogu insanin almayacagi uc tane x370 anakart, uzerine yine normal sartlarda oyun oynayan insanlarin cogunun 1600 yerine almayacagi 1700x ya da 1800x gibi islemcilerden biri alindiginda o basta kaptirdiginiz 100 dolarinizi geri veririz diyorlar. Yaninda da iki tane oyun veririz gazinizi alir sesinizi keseriz diyorlar.

    Gelelim ekran icin 200 dolar indirim hikayesine.
    Yine kendi kafalarina gore sectikleri Samsung 34" C34F791 model bir monitorde gecerli. Yani son kullaniciya aslinda 300 dolar filan indirim yapmiyor adamlar, zaten 100 dolar basta kaktirdiklari icin matematigi bile 200 dolar ediyor ama onu bile bedava vermiyor adamlar. Totalde gelin ayi gibi 950 dolara ekran, 150 dolara anakart 350 dolara islemci 700 dolara ekrankarti alin, 2000 dolarlik olun biz bunun 300 dolarini duseriz diyorlar. Onuda herkese demiyorlar ama. Sadece Amerika, Kanada, Avusturalya ve Singapurda gecerli bu ekrana 200 dolar indirim muhabbeti. Dunyanin geri kalanina yok mesela. Gitti mi 200 dolar daha bizim alacagimiz paradan? Tuh tuh.

    Bizde sadece islemci ve anakart alirsan 100 dolar indirim var. Butun indirim bu. Zaten bundle yerine gpu'yu tek alinca 100 dolar ucuza alabiliyorsun, e ne anladim ben o bundledan? iki tane oyun veriyorlar aman tanrim mi demeliyim? Insanlari gercekten gerizekali yerine koymaya calismaktan geberiyor bu kapitalist sistemde firmalar. Ayni tarz malliklari nvidia yapsa, aynilarini ona da derim bakin net olarak yaziyorum buraya. Oyle marka kayirma filan yok bende, gelmisim neredeyse 40 yasina, parasini verip aliyorsam ben bu parcalari, oturur uzerinde dusunurum, anladiklarimi da yazarim foruma. Okuyanlar da biraz olsun gorur belki donen uyanikligi bu sayede. Tabi bunu da hicbir cikar karsiligi olmadan yaptigim icin, krali gelse benim yazdiklarima etki edemez, oyle para verelim editorler bizim markayi ovsun filan islemez bende :)

    Donelim konuya, ozetlersek bizde 300 dolar indirim soz konusu degil, anca 100 dolarlik cpu+mobo+gpu kombosu mevcut. O da zaten indirim olmuyor keza gpu'yu bundle olmadan alinca 100 dolar ucuza alabiliyoruz. Sonuc indirim mindirim yok bize, en fazla ne denebilir biliyor musunuz? siz bilgisayarcidan sectiginiz vegayi ve adamlarin sizin icin sectikleri! cpu ve mobolardan birini alirsaniz iki tane oyun hediye ediyorlar size. Hepsi bu. Ne ekran karti ucuza geliyor ne de aldiklariniz kisaca. Tamamen bir algi oyunu, yani en azindan Amerika, Kanada, Avusturalya ve Singapur disindaki ulkeler icin durum tam olarak boyle.

    Ama uzulmeyin, bu monitor indirimi yapilan ulkelerde de 200 dolar indirim diye sanilan sey aslinda adamlarin katledilen secme ozgurlukleri ve muhtemelen almayacaklari bir monitoru aliyor olmalarinin karsiligi olacak. Yani esasinda ortada kar mar yok, kapitalist sistemin aklinizi karistirip, seker verecegim diyerek daha cok paranizi elinizden almasi var, ustelik muhtemelen tercih etmeyeceginiz urunleri size ittirerek. Nasil harika degil mi?

    Ha unutmadan, bu parcalari alirken hepsini bir arada alacaksiniz, yoksa yine indirim yok. Hani ekran kartini simdi alayim digerlerini sonra alirim ya da moneyback filan gibi bir model de degil. Aldiniz aldiniz, alamadiniz gg no re*.


    *"good game, no rematch"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 3 Ağustos 2017; 3:20:56 >







  • Sonuna kadar haklısın bundle duyurulduğunda durumun saçma olduğunu görüp 7-8 siteden inceledim acaba yanlışmı anlatıyorlar yada benim kıt kanaat ingilizcemle yanlışmı anlıyorum diye. Sonrasında gördüm ki yanlış değilmiş. Milleti salak yerine koyuyorlar böyle bundle mı olur. Amd vegalarda bacağına sıkıyor her hamlede.
  • Kim ne derse desin Intel HD Graphics 630

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerimizi alalım
  • Kapitalist mapitalist diyorsunuz da 1080ti ekran kartınız hayırlı olsun. Daha kartlar çıkmadı hele bir durun eleştirmeye başlarsınız sonra.

    Edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 5 Ağustos 2017; 0:1:57 >
  • Ben kardesiniz degilim, askerlik arkadasiniz hic degilim, uygun sekilde hitap ediniz.

    Evet 1080ti kullaniyorum ve alim gucum Turkiye icin hayli yuksek, sirf bu yuzden zaten yazilarimin guvenilirligi yuksektir benim. Kimseden taraf olmaya, kimseyi kayirmaya, kimsenin atacagi kemige ihtiyacim yok cunku. Bu, bir urunu elestirirken buyuk rahatlik veriyor insana. Aldigim urun kotu cikarsa oturur yazarim "bakin arkadaslar bir urun aldim kotu cikti, basima boyle boyle isler geldi" diye, obur gun gider daha iyisini alabilirim cunku.

    Insanlarin ne sartlarda para kazandigini iyi bilirim bir is veren olarak. O yuzden kimse parasini carcur etsin istemem. Bu yuzden zaten bir urun alacagim zaman oturur derinlemesine arastiririm, yeni bir urun ise nasil degerlendirmem gerektigini dusunur buna gore bir methodoloji gelistiririm ve topladigim veriyi analiz edip bir kaniya varirim. Genelde de hatali olmaz secimlerim. Parasi olan ahlatlardan degilim yani, istedigimi alabilirim diye bir boktan anlamayan hirtlara benzemem. Egitimiliyim, kafam da calisir biraz.

    Bu yuzden bana bir cevap yazarken, net olmaya calisin. Satir arasi mesaj vermeye calismayin, oturup o verilmeye calisilan satir arasi mesajlari yuzunuze vurmak zorunda birakmayin beni cunku bilin ki vururum, mantikli cercevede benimle ugrasmaniz gercekten cok zor olur sizin icin. Ha sacma sapan seyler yazip haraket ederseniz bu zaten sizi hakli cikartmayacaktir.

    Kisacasi dikkatli yazin bana, toprak atayim derken heyelan altinda kalmayin sonra...




  • Uygun şekilde hitap edelim o zaman size. Üstü kapalı tehditte ediyorsunuz vay be! Ben sizin eğitimli olmanızı sormadım, ben sizin ne iş yaptığınızı da sormadım, ben sizin ne olduğunuzu da sormadım, ben sizin metodoloji gleiştirip geliştirmediğinizi de sormadım, bana ne bunlardan?

    Siz bu konunuzda diyorsunuz ki Amd neden bundle paket yapıyor da işte kandırıyor sizleri. Amd gayet iyi bir bundle paketler yapmış, beğenmiyorsanız bu paketleri (beğenip beğenmemkte hakkınızdır) aynı ekran kartının yani Vega 64'ün hava soğutmalı olanını 499 dolara satıyor. Yani ortada öyle eleştirilecek bir durum göremiyorum ben. Kimse parasını car cur etmiyor zaten, burada bu kartlar çıktığında 700 tane inceleme koyuyor, yüzlerce sayfa tartışmalar yapıyoruz zaten merak etmeyiniz.

    AMD Radeon Vega Bundle Detaylari ve Analizi

    AMD Radeon Vega Bundle Detaylari ve Analizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 5 Ağustos 2017; 14:37:15 >




  • Bak hala onu sormadim bunu sormadim diyorsunuz.

    Tanimadiniz ve yeni radeon vega urunlerini sert bir sekilde elestirmis birine birine kalkip "1080ti hayirli olsun" diyerek kendinizce nvidia fanboy diyorsunuz satir arasindan, bende size benim neden fanboy olmaya ihtiyacim olmadigini anlatiyorum, banane bunlardan diyorsunuz.

    Tam da size bunlar halbuki, kendiniz de farkindasiniz da hala "acaba kacabilirmiyim bu gercekten" diye ugrasiyorsunuz baksaniza banane filan diyerek.

    Yapmayin boyle, dedim ya bas edemezsiniz. Gelin mertce kabul edin nvidia fanboylukla itham etmeye calistiginizi, kusura bakmayin deyin konuyu kapatalim. Ha ama bunun yerine alternatif cozumlerle bu gercegin etrafindan dolanmaya calistikca o topragin altinda ben kalmayacagim bilin, butun forum gorup anliyor zaten olani biteni, tek ve en akilli siz degilsiniz unutmayin.

    Vega bundle'lari ile ilgili analizim yukarida, tekrar tekrar anlatacak degilim olani biteni. Okuyan, anlamak isteyen, yazdigim yazidan birseyler almak isteyen alir, insanlarin kafasina zaten zorla birsey sokamam. Siz elestirecek birsey goremiyorsaniz, buyrun devam edin gormemeye, herkesin hem fikir olmasi diye bir durum zaten yok bu dunyada. Mutlaka begenmeyen birileri cikacaktir.




  • Ne cevherler forumda harcanıyor yazık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.