Şimdi Ara

AMD Radeon RX Vega ekran kartları tanıtıldı: İşte tüm detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
1
Favori
4.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD Radeon RX Vega ekran kartları tanıtıldı: İşte tüm detaylar 
     
    AMD yeni nesil Radeon RX Vega ekran kartlarını resmi olarak duyurdu. Daha önce lanse edilen profesyonellere yönelik Frontiers Edition modellerinden sonra, 3 farklı Vega GPU'su ile son kullanıcı odaklı dört yeni model lanse edildi.  Önce temel farklara hızlıca bir göz atalım isterseniz, Vega 64 ve Vega 56 modelleri nerelerde ayrışıyor;
     
    Radeon RX 64: AMD'nin en güçlü Vega GPU'sunu kullanıyor. 4096 adet paralel işlem birimine, 8GB HBM2 bellek kapasitesine ve 484GB/sn bellek bantgenişliğine sahip. Çift hassasiyetli işlem gücü 12.66 TeraFLOP olan kartın TDP değeri ise 295 Watt. Radeon RX 64 tabanlı üç farklı Vega modeli göreceğiz ki bunlar referans tasarım, Limited Edition ve sıvı soğutmalı Limited Edition. En ucuz model 499 dolardan başlayacak ve fiyat yukarı doğru artış gösterecek.
     
    Radeon RX 56: AMD'nin kırpılmış Vega GPU'sunu kullanıyor. 3584 adet paralel işlem birimine, 10.5 TeraFLOP tek hassasiyetli işlem gücü sunan kartın bantgenişliği ise 410GB/sn. Radeon RX Vega 56 modelleri 399 dolar seviyesinden başlayan fiyatlarla çıkış yapacak.
     
    AMD Radeon RX Vega ekran kartları tanıtıldı: İşte tüm detaylar 
    Şu anki tablo çerçevesinde AMD'nin en hızlı ekran kartı, Radeon RX Vega 64'ün sıvı soğutmalı versiyonu. TDP değeri 345 Watt olan model in GPU hızı ise 1677MHz'e kadar çıkıyor ve bu model için AMD, 699 dolar talep ediyor. AMD'nin kıyaslamalarında ne yazık ki Nvidia'nın GeForce GTX 1080 Ti modeli bulunmuyor. Radeon RX Vega 64 genellikle GeForce GTX 1080 ve GeForce GTX 980 Ti ile kıyaslanıyor ve şirketin resmi dökümanlarına göre AMD'nin sunduğu minimum ve maksimum kare/saniye değerleri, Nvidia'dan daha yüksek.
     
    Bu özet sonrasında şimdi de kartlarınd detaylarına daha yakından bakalım;
     
    - Radeon RX 64 Vega Sıvı soğutma: Standart hızı 1406MHz olan ekran kartı, Turbo ile 1677MHz'e çıkabiliyor. Bellek hızı 945MHz olan kartın HBM2 bellek kapasitesi ise 8GB. Görüldüğü üzere, iddialardan farklı olarak AMD'nin 16GB HBM2'li bir modeli henüz yok. 2048-bit bellek veriyolu kullanan ekran kartında 4096 adet paralel işlem birimi bulunurken, çift hassasiyetli işlem gücü 13.7 TeraFLOP. TDP'si 345 Watt olan kartı fiyatı ise 699$. Radeon RX Vega 64'ün sıvı soğutmalı model, Vega 10 XTX GPU'sunu kullanan tek model. 
     
    - Radeon RX 64 Limited Edition: Bu model gümüş renkli tasarıma sahip olan ancak blower tipi hava soğutmayla gelen kart. Vega 10 XT GPU'sunu kullanıyor ve 4096 adet paralel işlem birimiyle geliyor.  Çift hassasiyetli işlem gücü 12.6 TeraFLOP olan kartın baz frekansı 1247MHz, Turbo hızı ise 1546MHz. Bellek frekansı 945MHz olan modelde 8GB HBM2 RAM bulunuyor ve 2048-bit bellek veri yolu kullanılıyor. Bu kartın TDP değeri 295 Watt yani Turbo hızı 130MHz daha düşük ancak buna istinaden TDP değeri de 50 Watt daha düşük. AMD tarafından açıklanan son kullanıcı satış fiyatı ise 599 dolar olarak belirlenmiş.
     
    - Radeon RX Vega 64 Referans: Bu modeli tasarım seviyesinde, Vega GPU kullanan Radeon RX 480 gibi de düşünebilirsiniz. Büyük oranda ona benzeyen kart , teknik özellik seviyesinde, detaylarını yukarıda verdiğim Limited Edition versiyonuyla birebir aynı. Sadece tasarımsal farkları bulunan model için AMD'nin istediği fiyat 499 dolar arkadaşlar.
     
    AMD Radeon RX Vega ekran kartları tanıtıldı: İşte tüm detaylar 
    - Radeon RX Vega 56: AMD'nin en azından şu an için en düşük performanslı ve fiyatı en uygun Vega modeli. Vega 10 XL GPU'sunu kullanan kart, 3584 adet paralel işlem birimiyle geliyor. GPU hızı standart olarak 1156MHz olan ekran kartı, Turbo ile 1471MHz'e çıkabiliyor. Bellek kapasitesi muhtemelen 8GB gelecek kartın bellek hızı da 800MHz olacak gibi. Muhtemelen diyorum çünkü bu kartın tüm özellikleri açıklanmadı. Çift hassasiyetli işlem gücü 10.5 TeraFLOP olan modelin TDP değeri 210 Watt, açıklanan son kullanıcı satış fiyatı ise 399 dolarak belirlendi.
     
    AMD Radeon RX Vega ekran kartları tanıtıldı: İşte tüm detaylar 
     
    - Radeon Paketleri: AMD yeni bazı fırsatlarını da duyurdu. Radeon Packs adı altında Eylül ayından itibaren 2 bedava oyun, Ryzen 7 işlemci ve anakart paketi için 100 dolara varan indirim ve FreeSync monitörlerde de 200 dolara kadar indirimler sağlanacak.
     
    Biraz daha Vega GPU tasarımından bahsedelim;
     
    Vega grafik işlem birimi, şirketin GFX9 kod adını taşıyan mikromimarisi üzerinde yükseliyor ve yeni nesil tasarım detaylarını kullanıyor. Zar boyutu 484mm2 olan yani AMD'nin son dönemdeki en büyük GPU tasarımı unvanını taşıyan GPU, 12.5 milyar transistör içeriyor. Tam konfigürasyonda 64 işlem ünitesi, 256 doku ünitesi ve 4096 adet paralel işlem birimine sahip olan GPU için AMD'nin çalışmaları devam ediyor. Zaman içerisinde bu tasarımın daha yüksek saat hızların çıkabilen versiyonlarını da farklı kartlarla birlikte görebileceğiz.
     
    AMD Radeon RX Vega ekran kartları tanıtıldı: İşte tüm detaylar 
    Yeni nesil Vega ekran kartlarında iki yığın halinde  toplam 8GB HBM2 grafik belleği bulunuyor. Şu anki kartlar için mevcut en yüksek hızlarda ulaşılan bantgenişliği 480GB/sn yani 512GB/sn bantgenişliğini birinci nesil HBM bellekle sunan Fiji GPU'sundan düşük. Piksel doldurma başarımı 90GPiksel/sn olan GPU'nun L2 bellek kapasitesi 4MB ve tüm GPU için 45MB'lık SRAM kullanılıyor. Standart haliyle 12.66 TeraFLOP çift ve 25.3 TeraFLOP tek hassasiyetli işlem gücü sunabilen GPU'nun 14nm için termal tasarım karakteristiği ise 295 Watt. Bu arada işlem gücü ve TDP değeri, yukarıda açıkladığı gibi sıvı soğutmalı modelde farklılık gösteriyor.
     
    - AMD'nin yeni Atom Karıncası: RX Vega Nano
     
    AMD aynı Fiji ailesinde olduğu gibi yeni bir Nano ekran kartı daha tanıttı. Bu kartların yapılabilmesinde en büyük  pay, HBM bellek teknolojisinde, bellek zarlarını GPU'nun hemen yanına dizebilmekten geliyor. Vega 10 GPU'sunu kullanan fakat 64 ya da 56 hangi versiyona sahip olduğu bilinmeyen Nano model, Limited Edition gibi yine metal bir soğutcu kapağına sahip. O zaman biraz da performans değerlerinden bahsedelim;
     
    AMD Radeon RX Vega ekran kartları tanıtıldı: İşte tüm detaylar 
     
    AMD'nin performans kıyaslamaları: Radeon RX Vega vs. R9 Fury X
     
    - Battlefield 1 Full HD: Vega tam 131 FPS ile Fury X'den 27 FPS daha iyi.
    - Battlefield 1 2K: 98 FPS veren Vega, Fury X'den 17 FPS yüksek alıyor.
    - Battlefield 1 4K: 55 FPS veren Vega, Fury X'den 14 FPS daha iyi.
     
    AMD'nin performans kıyaslamaları: RX Vega vs. GTX 1080 vs. GTX 980 Ti
     
    - Fury X'de minimum 42 FPS / maksimum 58 FPS 
    - RX Vega 64'de minimum 53 FPS / maksimum 76 FPS
    - GTX 1080'den minimum 45 FPS / maksimum 78 FPS
    - GTX 980 Ti'da minimum 34 FPS / maksimum 57 FPS
     
    Yani AMD'nin sonuçlarına göre GTX 1080, kılpayı da olsa RX Vega 64'den daha hızlı ama en düşük FPS değeri de daha düşük yani AMD, toplamda daha iyi bir oyun deneyimi sunduğunu iddia ediyor. Çünkü bir oyunda elde edilen en yüksek kare/saniye kadar minimum değer de önemlidir zira akıcılığı belirleyen temel faktörlerdendir. Bu karşılaştırma kapsamında AMD'nin 599 dolarlık sıvı soğutmalı RX Vega 64'ü buna karşılık 499 dolarlık temel GTX 1080 modelini kullandığını görüyoruz yani özel tasarımlı 1080'ler farkı daha da açıyor olabilir. 
    Ben Erdi Özüağ, detayları bildirmeye devam edeceğim.
     
    AMD Radeon RX Vega ekran kartları tanıtıldı: İşte tüm detaylar 
    AMD Radeon RX Vega ekran kartları tanıtıldı: İşte tüm detaylar 
    AMD Radeon RX Vega ekran kartları tanıtıldı: İşte tüm detaylar 
     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    AMD Radeon RX Vega resmi görüntüleri
    AMD Radeon RX Vega resmi görüntüleri
    AMD Radeon RX Vega resmi görüntüleri
    AMD Radeon RX Vega resmi görüntüleri
    AMD Radeon RX Vega resmi görüntüleri
    AMD Radeon RX Vega resmi görüntüleri
    AMD Radeon RX Vega resmi görüntüleri
    AMD Radeon RX Vega resmi görüntüleri
    AMD Radeon RX Vega resmi görüntüleri
    AMD Radeon RX Vega resmi görüntüleri
    AMD Radeon RX Vega resmi görüntüleri
    AMD Radeon RX Vega resmi görüntüleri
     








  • LTT'nin dediği gibi Limited Edition olmayan versiyon daha güzel görünüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haliyle ryzen etkisi yarattı diyemeyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartlar beklenen performansı gösteremiyor, fiyat rekabetçi değil. Bu haliyle bir tek madencilerin işine yarar gibime geliyor.

  • Fiyatlar bence yüksek, gtx 1050-1060-1070 e rakip vega mimarisine sahip rekabet edebilecek ekran kartları gelecek mi?
    Ayrıca bu kartların piyasada bulunamayacağını düşünüyorum, çıktığı gibi alanın elinde kalır miningciler yağmalar bu kartları.

  • "Limited Edition" isimli modelleri görmezden gelirsek zira Nvidia nın "Founders Edition" yaklaşımı ile örtüşüyor , hava soğutmalı model 500 USD , su soğutmalı model 600 USD , alınan performans GTX 1080 referans sürümü ile aşağı yukarı aynı lakin GTX 1080 oldukça iyi O.C potansiyeline sahip , %15 civarı bir performans artışı söz konusu , Vega mimarisi Fury GPU lar gibi 20 MHZ bile O.C olmıyan bir yapı ile geliyorsa GTX 1080 karşısında bir şansı olmıycaktır aksi halde AMD nin iyi bir başlangıç yaptığını söyliyebiirim.

    Not : Şuan yeni nesil GTX 1080 lerin fiyatları 600 USD civarı , üretilmeyen ve stokları kurumaya başlayan eski nesil modeller ise 510 USD civarına bulunabiliyor.(USA)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxwell1 -- 31 Temmuz 2017; 15:6:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mining davasi yuzunden bosuna yorum yapiyoruz ama 399 dolarlik modelin 300 degil 210w TDP gelecek olmasi guzel.bu modeli yagmalarlar hem TDP'si digerlerinden dusuk diye hem de 580 6,175 Teraflopmus bu 10.5 diyor.580'in ikinci eline 1700 lira verenler bu karta acimayacaktir.biz de buradan atar tutariz artik cok basarisiz bir seri cikardi soylesi de cikmayacak mi diye.
  • Firmaların özel soğutmalı modelleri bi görelim bakalım, Vega 64 ün fiyatı gtx 1080 civarı olursa alırım bi dal..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu amd yi ben samsunga çok benzetiyorum abartıyorlar herşeylerini piyasaya çıkıyor koca balon patlıyor aylardır abarta abarta bitiremediler kartı al işte balon olduğu çıkmadan belli

  • Bu kartlar 1.5 senelik kartla zar zor mücadele ediyorsa ne diye çıktı. Çok tuhaf şekilde yüksek TDP'ye sahip. AMD resmen kazmacılara oynamış. Zaten kıtlık var, bunlara itele gitsin.



    AMD oyuncular için değil kazma kürekçiler için kart yapmış. Bu kadar sene beklenen seri için müthiş hayal kırıklığı oldu.



    Nvidia Volta'yı çıkartması için bir sebebi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper# -- 31 Temmuz 2017; 19:28:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pepe7115

    bu amd yi ben samsunga çok benzetiyorum abartıyorlar herşeylerini piyasaya çıkıyor koca balon patlıyor aylardır abarta abarta bitiremediler kartı al işte balon olduğu çıkmadan belli

    Amd yi anladım ama Samsung ne alaka, Samsung ne zaman bir şeyi abarttı da balon çıktı? S5 deme sakın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylentilerin pekçoğu hemen hemen doğru çıktı. 1080Tİ'a yaklaşan kart malesef çıkmadı. Neredeye 1.5 senelik kartların rakiplerinin yeni gelmesi ve TDP değerlerinin bu denli yüksek olması son kullanıcının kabul edeceği ve anlayabileceği birşey değil.

    Bakalım detaylı testler ve incelemeler çıksın tekrar yorumlayalım fakat durum pek iç açıcı gözükmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 31 Temmuz 2017; 9:39:9 >
  • Beklediğimiz gşbi 1080 ti yi gecemedi.fiyatarı zamanla düşecektir yoksa rekabet edemicek gibi

  • Adamlar ciddi ciddi 980ti'yla karşılaştırmışlar ya la...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 31 Temmuz 2017; 9:57:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok başarısız olmuş. 4way Titan Xp SLI performansını 99 dolara verip 10W tdp si olmalıydı. Mutlak sıfırın da 1 derece üstüne çıkmamalıydı. Olmamış. Amd dükkanı kapatsın. G4560 en iyi işlemci demiş miydim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 700$ olan modeli bekleyecek olan var ise beklemesin. Amazon 'dan 779$ 'a Evga Gtx 1080 Ti FTW3 modelini alabilirsiniz. Global garantisi de mevcut.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayrak asanlar nerede

    Navi iyi olacakmış ama öyle diyolar..
  • Fury X yine ateş etmiş 700 dolarlık kart ile fark 14 fps :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    AMD Radeon RX Vega ekran kartları tanıtıldı: İşte tüm detaylar



    .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Excellent Intel Fanboy E kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.