Şimdi Ara

Apple, Çin'de App Store'daki VPN uygulamalarını kaldırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en sıkı internet sansürü politikalarından birini uygulayan Çin hükümeti, Greatwall isimli sansür politikasıyla Çinli internet kullanıcılarının Google, Facebook ve Twitter gibi platformlara erişmesine izin vermiyor. Bu sansür politikası sonucunda ülkede VPN kullanımının tavan yapması hükümeti yeni bir karar almaya itmiş ve Çin hükümeti ocak ayında, VPN kullanımının yasaklandığını açıklamıştı. Bu kararı uygulamada güçlük çeken hükümet geçtiğimiz haftalarda ülkenin önde gelen telekomünikasyon şirketlerine bildiri yollamış ve VPN servislerine izin vermemeleri konusunda uyarmıştı.


     

    Apple, Çin'de App Store'daki VPN uygulamalarını kaldırdı 
    Tabi VPN yasağı halen devam ederken akıllı telefon kullanıcıları App Store ve Google Play'de bulunan VPN uygulamalarını kullanarak yasağı delip özgür internete erişebiliyordu. Dün ülkedeki VPN şirketlerinin yaptığı açıklamalara göre ise Apple şirketlere bir mesaj gönderdi ve Çin'de faaliyet gösteren VPN uygulamalarını App Store'dan kaldırdı. Hem VPN şirketleri hem de ülkedeki iOS kullanıcıları şu an App Store'da işe yarar bir VPN uygulamasının bulunmadığı bilgisini paylaştı. Ülkede sadece faturalandırma adresi Çin dışında olan insanlar, App Store'daki VPN uygulamalarını kullanabiliyor. 


     

    Apple; şirketlere gönderdiği mesajda, VPN uygulamalarının ülkedeki yasaları ihlal ettiğine değinirken VPN şirketleri Apple'ı, Çin'in sansür politikasına yardım ettiği için kınadı ve hayal kırıklığına uğradıklarını açıkladı. Daha önce de Çin hükümetinin istekleri doğrultusunda App Store'dan pek çok uygulamayı kaldıran Apple konuyla ilgili başka bir açıklama yapmış değil. Tabi bu olayın ardından gözler Play Store'a çevrilmiş durumda. İlerleyen günlerde Play Store'da da benzer bir uygulama politikasına şahit olabiliriz.







  • Herhangi bir siteden bulup gene yüklerler. Çin JailBreak çıkarmı millet. :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.