Şimdi Ara

Chernobyl (2019) | HBO

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.122
Cevap
31
Favori
65.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chernobyl (2019) | HBO







    Çernobil faciasını ve sonrasında yaşananları anlatacak HBO dizisi 5 bölümden oluşacak. Baş rolünde Jared Harris'in olacağı dizinin çekimlerine 2018'de başlanacak.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • İzleyen olmadı mı yahu?

    çekirdek altındaki suyu boşaltmak için intihar görevini kabul eden 3 santral görevlisinin akıbetini merak ediyorsanız


    bazı yerlerde aynı hafta öldükleri yazıyor fakat yanlış bilgi, yıllarca yaşadılar bir tanesi birkaç yıl sonra kalp krizi sebebiyle öldü ki bu görevle alakası yoktu, ufak tefek sağlık sorunları dışında sıkıntı yaşamadılar biri daha yeni 2015'te öldü örneğin. Dizide bu görev aşırı abartılmış çünkü çekirdeğin altındaki bu su dolu alana bu 3 kişiden önce itfaiye görevlileri oldu fakat hangi vanayı açacaklarını bilemediler
    Dizi harikaydı farkettim ki çoğu insan bu böyle bir kazanın olduğunu bile bilmiyormuş insanların bilgilenmesi güzel oldu bir içim su gibi dizi hayatımıza girdi ve çıktı.

    Çeviri işine gelirsek maalesef bu çeviri piyasasının bu tekelcilik ve lobicilikten arınması gerekiyor bir çevirmen diziyi ben çevireceğim diyor onun çevirisinden başka çeviri kabul edilmiyor dizi gece çıkmış imdb de şuan 1.sırada olan dizi akşam 17 ye kadar 2 kişi çeviremediler kendi başına çeviren insanların çevirileride site tarafından reddedildi yani nedir bu saçmalık gerçekten anlamak zor.
    Son bölümde süt sağan kadınla ilgili bir olay anlatayım.

    Çernobil etrafında bu tarz pek çok köy bulunuyor. Bu köyler genellikle hayvancılıkla uğraşıyor. Nükleer santral ve Pripyat şehri kurulduktan sonra da bu insanlar geçimlerini Pripyat'a hayvan sağlayarak geçiriyor.

    Patlamadan sonra bu insanlara "cahil" oldukları yaftalamasıyla hiçbir izahat olmadan köylerini boşaltmaları isteniyor. Yaşadıkları köylerle ilgili gerekli toprak ve hava analizi de yapmıyorlar haliyle.

    Bu köylerden topladıkları insanları Kiev ve diğer şehirlerde topluca başka ailelere konuk olarak veriyorlar. Düşünün devlet size bir anda 5-10 kişiye bakacaksın diyor.

    Yıllar sonra yapılan tespitlerde çoğu köyün patlamadan birincil derecede etkilenmediği ortaya çıkıyor. Rüzgar yönü ve serpinti bu köyleri es geçiyor ancak artık olan olmuş.

    Buradan tahliye edilen çoğu kimse özellikle yaşlılar 5-10 yıl içinde ölmüş. Ancak ölüm nedenleri radyasyon değil kalp krizi. Yani yuva hasretine yenik düşüyorlar. Sağ kalanlarda kaçak yollarla geri dönmeye çabalamış.

    Çernobil gezimde tur rehberi anlatmıştı aktarmak istedim.
    1 ve 2.bölüm bayağı iyiydi. Özellikle bilimsel konuşmalar acayip seyir zevkini arttırıyor az da olsa meraklıysanız.

    Olay kaçınılmaz olarak ülkemizide etkilemiş ve özellikle karadeniz bölgesinde radyasyon yüzünden fındık ve çaylar etkilenmiş. Kanser oranları tavan yapmıştır. Zamanın ''DİNİ BÜTÜN'' yöneticileri ise kendilerinden beklenen açıklamalarda bulunmuşlardır.

    Bilenleriniz bilir ilkokullarda bir dönem çay bardağı ile öğrencilere ''BEDAVA'' fındık dağıtılıyordu.

    Evet , efsane mini dizinin sonuna geldik.
    2 hafta önce yazdığım "4. reaktör" olayına son bölümde değindiler, çocuklugumda okudugum 1991 yazımı olan(maalesef kaybettim ve adınıda unuttum), "muhtemelen" rus yazar tarafından kaleme alınmış kitap ile birebir örtüşüyor.
    Bu bağlamda ,ilk yıllarda yapılan tespitlerin tamamı doğru, yani en azından kriz sonrası "neden" sorusuna verilen ilk cevaplar ile örtüşüyor. Haliyle alınan önlemlerde.

    En beğendiğim nokta, "bir reaktör nasıl çalışır? sorusuna verilen inanılmaz güzel anlatımlı cevap.

    2000'li yılların ilk başına kadar Fen bilgisi dersi görmüş(koftiden değil) bireyler zaten " termik santraller" konusunda kafasına kazıyorlardı nükleer santralleri.
    En olmadı bu dizi sayesinde izleyen tüm gençler azçok bişiler kapmıştır, eğitici yönüde oldukça fazlaydı. Bilale anlatır gibi anlatmış herifler.

    Tek eleştirdiğim nokta Çevre ülkelerin tamamında etkilerien değinirken Türkiye'yi pas geçmeleri.

    O yıllarda
    "Türk çayına radyasyon bulaşmaz" diyenlerden " Radyasyon olduğunu söyeleyen kafirdir"'e,

    Yıllarca radyasyonlu fındıklarınilkokulda nasıl dağıtıldığından çık.

    Koca bir bölüm ayırsalar yine yetmezdi.


    Ayrıca rivayet odurki o sıralarda karadenizde depolanan kızamık aşıları imha edilmemiş, radyasyon bazı aşıların yapısını bozmuş, mutasyona uğrayan yarı canlı bozuk kızamık aşıları vücut tanıyamadığından reaksiyon alamamış, bunun sonucunda bu virüsler kendilerini 10-12 yıl gizleyerek, tekrar aktif olmuş, nihayetinde vücudumuzun bağışıklık sistemi , bu virüse karşı yanlış "reaksiyon" alarak" SSPE" denen, metestaz kanserde bile kötü hastalığa sebep olmuş

    Dediğim gibi kanıt yok , ancak milyonda bir görülmesi gereken SSPE, ülkemizde oldugundan çok daha fazla yaygın, özellikle doğuda.

    Bu dizi , aydınlatılmamış "karanlıkları" gün yüzüne çıkarmak için yakılmış meşale nazarımda.

    Edit: Sağda solda hemen hemen her video'nun altında " ağızda metal tadı bırakıyor eki eki " diyenler beyinsizlerden geçilmiyor kürekle vurcaksın ağızlarına.

    "metal tadı" istiyorsan ,git elektirik dileği yala arkadaşım.

    Bir sahnede şu cüme geçti diye, her yoruma, her video'ya yapıştırmak nasıl bir denyoluktur, bari "esprilerinizi(!)" birbirinizden çalmayın
  • national geographic belgeseli vardı, onu izlemistim, biraz farklı açılardan ele alınırsa konu, izlenebilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çernobil konulu daha önce birkaç film izlemiştim ama pek başarılı değillerdi.İşin içinde HBO varsa güzel kaliteli bir yapım olması muhtemel, izlemeye değer.
  • Jarred Haris abimizi fringe dizisinden tanıyoruz bi çoğumuz, aksanına hastayım bu adamın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hbo ise izlenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem HBO, hem de mini dizi. Güzel bir yapım olma ihtimali yüksek.
  • Stellan Skarsgård & Emily Watson kadroda
    Chernobyl (2019) | HBO
  • The Terror'deki diğer bir oyuncu da kadroya katıldı, Adam Nagaitis

    Chernobyl (2019) | HBO
  • WISDOM kullanıcısına yanıt
    hocam burda da saçmasapan canavar çıkmasın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogaustu olaylarin oldugu fantastik bir film gibi birseyde olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jared Harris ya adamım 'The Professor' :)
  • Takipte kalalım bakalım.
  • Güzel olabilir ilk görüntüler iyi duruyor beklemedeyiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Meraxes.

    Beklediğimden çok daha iyi olmuş fragman, Oyuncu kadrosu'da güzel zaten, Beklentim yükseldi iyice kaliteli bir yapım olacağı belli.
  • Kalite kokuyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HBO tek geri kalan tüm kanalların hepsi

    hbo yu seçerim
  • Stalker tarzı en sevdigim birde disarida yaratiklar olsa tam olurmuş ama butcesi ne kadar bilmiyorum filmin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fragman tek kelimeyle muhteşem olmuş, izlerken irkildim tüylerim ürperdi resmen. Buradaki birçok genç arkadaş o günleri ya hatırlamaz ya da daha doğmamıştı bile ama çocukluk dönemimize denk gelen bizler için bazı hatıraları hala taze. Okullarda paket paket kavrulmuş fındık dağıttıkları günleri (yurtdışına ihraç edilen ama radyasyonlu olduğu için gümrüklerden geri çevrilen fındıklar) nasıl unutabilirim? Ayrıca yaratık maratık bekleyen arkadaşlar, olayla ilgili birçok belgeseli izlemiş biri olarak söylüyorum; fragmanda bazı detayları gösterilen (bazı görevlilerin çatıdaki kapıdan dışarı baktıkları sahne örneğin) konuları derinlemesine gösterirlerse yaratıklardan çok daha korkunç olaylarla karşılacaksınız garanti ederim. Umarım, sonrasında binanın içinde yapılan teknik araştırmaları da içeriyordur.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.