Şimdi Ara

%100 HARDDİSK KULLANIMI(LENOVO Y50-70)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Arkdaşlar 3100 TL civarı aldığım bilgisayardan hiç hayır göremedim. 3 yıldan beri sorunlarla bogusuyorum. Laptop asla almam alırsamda lenovo kesinlikle almam.

    3 yıldan beri donmalar ve geç açılma sorunu beni yıldırdı. 10 dakikada kendine gelir mi bir bilgisayar? Lenovo y50-70 olunca geliyormuş demekki. Yabancı forumlarda bu kronik soruna dair binlerce şikayet var çözümü yok. Neymiş efendim harddisk hızı düşükmüşde ssd almam gerekiyormuş. O kadar para verelim birde içini açıp ssd takalım onada para verelim. Burdaki gaming laptop tavsiyelerine uyarak aldım bu modeli ama beni o kadar pişman ettiki anlatamam sizlere. Servise gönderdik harddisk değiştirdiler yine aynı. Yokmu bunun baska bir yolu ?



  • İşletim sistemi Windows 10 mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır windows 8.1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mazenidd

    Hayır windows 8.1

    W10da disk kullanımı için bazı yöntemler var, onları denedin mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hepsini yaptım, bu sorun bu modele özgü bir sorun galiba çünkü bu modele ait şikayetlerin çoğu %100 harddisk kullanımıve oyunlarda takılma, bir çok yabancı forumlarda herkes bu sorundan yakınıyor. Çözümünü bir türlü bulamadım. Herkes ssd takınca düzeleceğini söylüyor harddisk yazma hızı diğer bilgisayarlara göre düşükmüş bu bilgisayarın.
  • Windows search, Windows update, Windows defender ve hızlı getirmeyi iptal işe yaramadıysa diski mecbur değiştireceksin. Ancak 5400 rpm oluşunun, disk kullanımıyla ilgili olduğunu sanmıyorum. W8 ve 5400 laptop biz de kullandık. O modele özgü kronik bir sorundur. Yani 5400 olduğu için değil. Bazı markaların bazı modelleri maalesef öyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

    Windows search, Windows update, Windows defender ve hızlı getirmeyi iptal işe yaramadıysa diski mecbur değiştireceksin. Ancak 5400 rpm oluşunun, disk kullanımıyla ilgili olduğunu sanmıyorum. W8 ve 5400 laptop biz de kullandık. O modele özgü kronik bir sorundur. Yani 5400 olduğu için değil. Bazı markaların bazı modelleri maalesef öyle.

    Teşekkürler hocam yukarda dediğiniz şeyleri yaptım ama hayır yok.
  • Kardeş bendede bazen hard disk %100 çalışıyor bazen.Bende win güncellemeleri kontrol et diyorum kontrol ediyor güncelleme varsa güncelliyor. Güncelleme otomatik olsa bile sen yine de dene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun harddiskte olma ihtimali çok düşük. W8.1 in kronik sorunudur %100 disk sorunu. W10 a yükseltme yapın. 1607 sürümünü kullanmanızı tavsiye ederim. (yükseltme yoluyla geçiş yapacaksınız mutlaka orjinal olması için)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 26 Temmuz 2017; 12:36:4 >
  • Toshiba marka birçok hdd modellerinde ve bazı WesternDigital hdd modellerinde yavaşlama donma sorunlarıyla karşılaşıyorum. Hdd değiştirmişlerse de aynı marka model kullandıklarından dolayı sorun tekrarlıyor. Hdd'lerdeki plakaları hareket ettiren motor kaynaklı bir arıza (spinup/down). HDD yerine SSD alman kesin çözüm yolu. Ama önce HDTUNE ile "benchmark" ve "error scan" testi yapmanda fayda var çünkü bilgisayarın donmasına bir çok bileşen sebep olabilir.
  • Bende de durum bu.
    %100 HARDDİSK KULLANIMI(LENOVO Y50-70)
    %100 HARDDİSK KULLANIMI(LENOVO Y50-70)




  • Harddisk , i %100 kullanan program veya uygulamalar hangileri ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz976 -- 26 Temmuz 2017; 17:13:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seagate markalı 1TB hdd kullanıyorsun. Mevcut açık tüm uygulamaları kapatıp tekrar denemende fayda var. Bir iki defa daha benchmark testi yap grafik buna benzerse kesinlikle hdd değiştirmen gerekecek. SSD kullanmanı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailchakar

    Seagate markalı 1TB hdd kullanıyorsun. Mevcut açık tüm uygulamaları kapatıp tekrar denemende fayda var. Bir iki defa daha benchmark testi yap grafik buna benzerse kesinlikle hdd değiştirmen gerekecek. SSD kullanmanı tavsiye ederim.

    SSD takma fikri bayadır aklımda vardı. Dün aldım elime tornavidayı başladım vidalarını sökmeye, kesin bir aksilik çıkar vida filan sökülmez dedim dediğim gibi de oldu. Attım laptobu çantaya Cevizlibağ vatan bilgisayara gittim. Çok önceden yardımcı olmuslardı masa üstü bilgisayarımda aldığım parçayı takmaya ama bu sefer rica ettim yalama olmus sadece bir vida + işareti bozuk onlarda vida sökme matkabı (artık ne deniyorsa) vardır dedim ama yardımcı olmadılar neyse olmayabilirler sorun yok ama sadece 1 vida isterseniz bilgisayarı kırın sıkıntı yok dedim yok dediler bende eyvallah dedim Baktım ucuz, yazma hızı iyi olan OCZ TOSHİBA marka 240 GB SSD ve klonlama için everest 2.0 USB hardisk kutusu aldım ayrıca lisedeyken alamadığım logitech marka kulaklık ve mouse'da araya sıkıştırdım baya girdi. Şimdi soğuk terler akmaya başladı tüm parçaları aldık ama tek bir vida sökülmedi Sakin olayım dedim klonlamayı açtım gidip uyudum. Uyandım vurarak tırnak makasıyla törpüleyerek bir şekilde çıkarttım. Zafer kazanmış gibi sevindim.

    Taktık ve inanılmaz değişim kendini hemen belli etti 2 dakikada açılan 10 dakikada kendine gelen bilgisayarım 15 saniyede açıldı ve jet gibiydi harddisk kullanımıda %2 ile 0 arasında . 2- 3 yıldır boşuna böyle kullanmışım. PUBG oynuyorum eski hardiskte takılmalar ve FPS düşmeleri oluyordu şimdi ise mükemmel yeni bir pc almış gibiyim.

    Ama lenovo alırmıyım birdaha? ASLA.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.