Şimdi Ara

Yeni eklediğim ram kiti uyumlu değil mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistemim de corsair vengeance 2x4gb ddr3 ram kit takılıydı. Geçenlerde aynı model kodunda (CMZ8GX3M2A1600C9) 2x4gb ikinci elden ram aldım. Memtest yaptım 1 pass de sorun çıkmadı ama sanki ramleri taktığımdan beri bir şeyler ters gidiyor. Dün akşam ve bu akşam geldiğimde sistemi açtığımda monitör gelmedi daha doğrusu pc açılıyor ama windowsa geçemiyordu sanırım çünkü klavye ve mouse renkleri de gereken renge dönmüyordu reset atınca pc açıldı iki akşamda da.

    Bu akşam cs:go da oyunda crash yemekten oyunu oynayamadım diyebilirim. Geçen akşam da PUBG de düştüm ama onda 2-3 update önce başlayan rastgele bir crash sıkıntım var o yüzden üstünde durmadım.
    Bir de iki gündür falan chromeda bir sekme açtığımda AW Snap deyip sayfayı yükleyemediği oluyor ( Bu chrome kaynaklı olabilir , 1-2 haftadır chrome kullanıyorum daha tanıyamadım)

    Başka bir detay da eski ram kitlerim 2 ve 4. slotlardaydı , cpu soğutucum 1. slotu engellediği için. Soğutucuyu değiştirdim eski kitleri 1. 3. olarak yeni aldığım ikinci elleri 2. 4. slotlara taktım. 1 ve 3 hiç kullanılmamıştı acaba arızalı olabilir mi ?

    Hardware infodan baktığımda model noları aynı olsa da detaylarında bazı farklılıklar var ramlerin. Mesela eskiler xmp 1.3 ,yeni eklediklerim xmp 1.2 görünüyor ve ben xmp profile aktif kullanıyorum. Aynı model olsa da bu detaydaki farklılıklar nedeniyle bir uyumsuzluk olabilir mi ?

    Arıza tespiti için nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?







  • Windows'un memory diagnostic tool'unu çalıştırdım ve o da hata bulamadı. beni iki seçeneğe yönlendiriyor. yaşadığım problem csgo ve diğer yazılımsal problemler ya da XMP kullanıyorum ve bunların profil versiyonları farklı o sıkıntı çıkarıyor. işlemciyi overclocklu kullanırken xmp yerine kendim elle 1600mhz girsem daha mı iyi olur acaba ?
  • Bir fikri olan yok mu :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.