Şimdi Ara

Dondurma Yapma makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
15.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ev tipi 50 100 ytl arası böyle bir makine varmı arkadaslar. Malum Bu sene Cok fazla sıcak olacagını söylediler. Bilginiz varsa yardım edin Bu tip bir makine arıyorum. Sevgilerimle.



  • ev tipi dondurma makinasının varlığından bile haberdar değildim.
    araştırıp tekrar yazacağım
  • Var böyle makineler ama bildiğim kadarıyla şu hamburgercilerin v.b. yaptığı gibi yumuşak dondurma yapıyor,alıştığımız anlamda dondurma değil.
  • galiba buldum bir inceleyin



    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=800592&productId=dsnyer%C4%B1m150




    http://www.ruki.org/gurmedondurma.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 6 Mart 2007; 23:37:43 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gurcan1

    galiba buldum bir inceleyin



    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=800592&productId=dsnyer%C4%B1m150




    http://www.ruki.org/gurmedondurma.htm


    @gurcan1

    2 siteyıde gördüm fakat aradıgım makıneler bunlar degıl :) Mıkser tarzı makıneler arıyorum sonucta sogutma ısını buzdolabında yapacagız. Aramaya Devam edıyorum yaza az kaldı :)
  • birkaç markanın ürünü var. bende aldım geçen yaz kullandım. süt,sahlep ve şeker karıştırılarak savura savura pişiriliyor sonra soğutuluyor,makinaya konulup 30-45 dk arası çalıştırılıyor. istenirse yumuşak kıvamda yenilebiliyor. ben havası alınan kaplardan alıp ona döküyordum karışımı,derindondurucuda 2-3 saat bekletip afiyetle tüketiyorduk. bence kullanışlı ürün. insana keyif veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maazsalman -- 10 Mart 2007; 23:04:16 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maazsalman

    birkaç markanın ürünü var. bende aldım geçen yaz kullandım. süt,sahlep ve şeker karıştırılarak savura savura pişiriliyor sonra soğutuluyor,makinaya konulup 30-45 dk arası çalıştırılıyor. istenirse yumuşak kıvamda yenilebiliyor. ben havası alınan kaplardan alıp ona döküyordum karışımı,derindondurucuda 2-3 saat bekletip afiyetle tüketiyorduk. bence kullanışlı ürün. insana keyif veriyor.


    lınk varsa yazabılırmısın lutfen
  • http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pCategoryId=1641&pInstanceId=47809
    ben 90 YTL ye almıştım. şimdi ürün fiyatı artmış. havası alınan saklama kaplarında bekletince güzel oluyor. dondurma tarifi olarak değişik tarifler var. ancak bence süt,şeker ve sahlep karışımı yeterli ve güzel oluyor. aılrsanız şimdiden afiyet olsun
  • Bu aleti gördüm biliyorum fakat uyduruk biraz. daha saglam birşey arıyorum
  • Merhaba,

    Şöyle bir alternatif sunabilirim size:

    http://www.ozelsiniz.com/?urun-detay_41219_Ariete_Dondurma_Yapma_Makinesi.html

    Ürün çok kullanışlı ve güzel bir ürün.
  • Hortla!

    Piyasada bu kapsamda ürün bulmak zor bu yüzden yardım rica ediyorum.
  • Merhabalar;

    Son 2-3 yıldır evde kendi imkanlarımızla dondurma yapıyoruz. Bu zaman zarfında da ev tipi dondurma makinelerine dair yoğun bir araştırma içerisine girdim. Araştırmalardan elde ettiğim neticeyi acizane paylaşmak isterim:

    Evde kullanılmak üzere tasarlanan dondurma makineleri ikiye ayrılıyor:
    - Karıştırıcı olarak çalışanlar;
    - Bir soğutucu kompresöre sahip; endüstriyel dondurma makinesinin sistemine sahip olarak çalışanlar.

    Evde kullanılmak üzere üretilmiş olanların ilki; yalıtımlı kaseye sahip olan ve kasenin dondurucuda bekletilerek soğutulmasının ardından makineye yerleştirilip, içerisine konulan malzemenin soğuk kase içerisinde karıştırılması esasına dayanıyor. Bu tür basit makinelerin dezavantajı; kasede 1 kez dondurma yapıyorsunuz ve tekrar dondurucuya koyarak soğumasını bekliyorsunuz; ki, bu şekilde gün içerisinde belki iki kere dondurma yapabiliyor oluyorsunuz. dondurma yerine soğuk karışımlar da yapmanız mümkün. Tek avantajı; fiyatının uygun olmasıdır.

    Bir kaç farklı marka olmakla birlikte (Türkiye'de) en bilineni Tefal'in Dondurmacım ürünüdür:http://www.tefal.com.tr/NR/rdonlyres/34C78DD3-F069-4AAF-B255-F54AE8990649/73540/330_dondurmacim.jpg

    Kompresörlü dondurma makineleri ise; tıpkı bir dondurucu gibi soğutucu sisteme sahip olan, içerisine konulan malzemeyi, soğutucu sistemle bilikte sürekli karıştıran ve daha kıvamlı bir dondurma elde etmemizi sağlayan makinelerdir. Bu makinelerde dondurma yapma sınırlaması yoktur. Gün içerisinde defalarca dondurma yapabiliyorsunuz. Sadece dondurma değil; şerbet, şurup, yoğurtlu soğuk karışımlar gibi soğukluklar da elde edebiliyorsunuz. Tek dezavantajı; fiyatının yüksek olması ve Türkiye'de çok yaygın olmamasıdır.

    Şu an piyasada en bulunabilir model; DeLonghi'nin ICK5000 modelidir:
    http://www.delonghi.com/Global/Products/Images/Kitchen-Appliances/Ice-Cream-Makers/Il-Gelataio-Ick5000/948555249.png

    Şayet dışarıdan dondurma almıyor, sık sık evde dondurma yapıyorsanız; ev tipi dondurma makineleri işinizi görecektir. İmkanınız varsa "kompresörlü" olan gerçek "dondurma makinesi"ni tercih etmeniz, daha kaliteli sonuçlar almanızı sağlayacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gladiotürk

    Ev tipi 50 100 ytl arası böyle bir makine varmı arkadaslar. Malum Bu sene Cok fazla sıcak olacagını söylediler. Bilginiz varsa yardım edin Bu tip bir makine arıyorum. Sevgilerimle.

    şiddetle tavsiye ediyorum site sağlam fiyatı uygunhttp://www.fastsepet.com/tefal-dondurmacim-dondurma-yapma-makinesi.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.