Şimdi Ara

Tıp Fakültesi İle İlgili Soruları Olanlar İçeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
10
Favori
3.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ciddi bir şekilde sorularını sorarsanız vakit buldukça yanıtlayacağım.Doktor olarak tüm sorularınızı rahatlıkla sorabilirsiniz arkadaşlar.



  • Hocam karabük düzce ve kütahya tıp fakülteleri hakkında bilginiz var mı?Seçecek olsanız hangisini seçerdiniz?Birde seçeceğimiz tıpın yakın olması çok önemli mi?

    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim sistemleri için bilgi verebilir misiniz. Araştırdım ama tam olarak anladığım söylenemez. Bunların bizim için avantaj veya dezavantajları ? (Pdö ,entegre...)
  • Hocam ben şimdiye kadar bütün sorularımı cevaplandırdım. Sadece üniversite konusunda kararsızım, sizin bilginiz var mıdır üniversiteler hakkında ona göre soru yönelteceğim. İstinye ve Kemerburgaz tam burslu yazsam mı emin değilim onu sormak istiyrum sadece şüphelenmiyor değilim bu okullardan, ticaret odası gibi olabilirler
  • Uni mi onemli tus mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi özellikle perifer tıp fakülteleri dediğimiz büyük şehirler dışındaki tıp fakültelerinde okumak isteyen arkadaşlar için konuşalım.Öncelikle bu fakülteleri tercih ederek hayallerinizin mesleğini yapabilmek adına büyük bir fedakarlık yaptığınız için sizi ayrı tebrik etmek lazım.Çünkü çoğunuzun puanı hali hazırda itü odtü de birçok mühendisliğe yetebiliyorken sosyal yaşantının çok kısıtlı olduğu bir şehirde en az 6 yıl geçireceksiniz.

    Benim tavsiyem bu tarz şehirleri yazacak arkadaşlar okulun sosyal yaşantı gücüne,üniversite kulüplerinin ne kadar desteklendiğine özellikle baksın.Tıp eğitiminiz konusunda belli başlı sorunlar yaşasanız da uzmanlık sınavı için çok dert etmemenizi,bunun bireysel bir başarı ve özellikle tus dersanelerinin tüm şehirlere yayılmasıyla eşit koşullarda gerçekleştiğini söyleyebilirim.Şehirler hakkında direkt bilgi veremem istanbul^da okudum.

    Üniversite okumak sadece derste aldığınız eğitim değil vizyonunuzu genişletecek kültürel faaliyetlerde bulunabilecek yegane zamandır.Lütfen bu şehirlere gidince yurt odalarında takılı kalmayın sosyal hayatı takip edin ara ara istanbul a Ankara ya belki yurt dışına staj değişimleriyle birçok farklı tıp fakültesi öğrenci topluluklarının düzenlediği türkmisc vs exchange programlara katılın.Kesinlikle İngilizce yi iyi seviyelere getirmeden de mezun olmayın arkadaşlar




  • Arkadaşlar yeni açılan her fakülte çok sorun yaşar ve size de bunu yaşattırır.O yüzden yeni kurulmuş fakülteleri daha arka sıralara yazın.Açıkçası yeni açılan birçok vakıf üniversitesinin ve perifer tıp fakültelerinin eğitimleri konusunda ciddi şüphelerim var.

    Komite sistemi olan bir fakültede okudum.Komite sisteminde yılda 5-6 komite sınavı ve bir de yıl sonunda final sınavı olur.Komitelerinizin ortalamasının yüzde 60 ı finain ise yüzde 40 ı alınarak geçme notu hesaplanır.Güzel tarafı diyelim anatominiz zayıf ve düşük net yaptınız fakat fizyolojiniz ve biyokimyanız ile kompanse edip sınıfı geçersiniz.Alttan ders olayı yoktur.Ya yıl tekrarı yaparsınız ya da tüm dersleri geçersiniz.Tabii özellikle final sınavları zorlu geçer.Dönem başındaki ilk dersten de son dersten de sorumlu olduğunuz zorlu sınavlar olacaktır.

    İleride tıp 1-2-3 lerin derslere çalışma sistemleri için ayrıca detaylı yazarım




  • Şimdi gelelim daha detaylı bir şekilde tus meselesine.Tus ta baktığınızda dereceler hacettepe cerrahpaşa gibi köklü okullardan çıkar.Bunun sebebi tabii ki öğrenci kalitesi ve ayrıca o okullarda okuyan öğrencilerin okudukları bölümde sahip olduğu özgüvenle derslere daha özverili hazırlanması ve rekabet ortamının daha fazla olması.Yani aslında üniversitede aldıkları eğitim açısından çok bariz farklar yok.Özellikle son dönemlerde bu fakültelerin de akademik kadroları özellere kaydı biliyosunuz.

    Tus sınav olarak çok zor bir sınav ama tıp fakültesinde gerekli özveriyi göstermiş belli bir seviyenin üzerindeki her tıp fakültesi öğrencisi iyi puanlar çıkarabilir.Burada sıkıntı şu.25 yaşına gelince şimdiki kadar rahat olmayacaksınız belki de.Belki babanız emekli olacak ve ailenize maddi destek olmak isteyeceksiniz.Belki -malesef- bazı sağlık sorunlarınız baş gösterecek,belki bir evlilik macerasına sürükleneceksinizbelki bir hobiniz olacak ve onun peşinden gideceksiniz belki dünyayı gezme isteğiniz baş gösterecek. yani hayattaki sorumluluklarınız aşırı derecede artacak.Bunun yanında da hazırlanmanız gereken bir sınav olacak.Asıl zorluk budur arkadaşlar başka bir şey değil.Bu sınavı eğer 25 yaşına gelmiş annenizin evinde dizinizi kırıp ders çalışacak özveriyi gösterirsiniz rahatlıkla kazanırsınız.Bu sözümü unutmayın "Tus ana evinde kazanılır" :) Perifer yani merkezden uzak tıp fakültelerinde de artık tus dersanaleri var hiçbir eksiğiniz olmayacak o konuda endişeniz olmasın.bir sınavda olmaz diğerinde olur ama olur merak etmeyin




  • neyse yazdık o kadar faydalanan olur umarım
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-25CDF4E58 -- 9 Ağustos 2017; 9:46:41 >
  • Eczacılık okuyorum tıpa yatay geçiş yapabilir miyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam pdö sistemi olan bir fakültenin entegre sistemi uygulanan fakülteden farkı ve zorluğu nedir
  • Şimdi en çok merak edilenler maaş ve yurtdışında uzmanlık gibi konular tabii.

    Maaştan başlayalım.Mezun olduğunuzda devlet hizmet yükümlüsü olarak (halk dilinde mecburi hizmet) kuraya girersiniz.Tercih hakkınız var arkadaşlar ben mesela Üsküdar da evime 5 dk uzaklıkta bir yerde mecburimi tamamladım.doktoratamaları diye bir site var ve her mezun burada tercih etmek istedği yeri işaretleyip homojen şekilde dağılıyoruz.Atıyorum bir yerin 5 kişilik kontenjanı varsa 6 kişi tercih etmişse kurayla 5 kişi belirlenir ve seçilemeyen kişi genel kura dediğimiz kimsenin yazmadığı özellikle doğu illerimizde soluğu alır.ohh miss ığdır van havası. Ama öyle herkes mecburisini doğuda yapacak sanıyor ama benim arkadaşlarımın çoğu batıda yaptı görevini.

    Maaş konusu pek söylenmez ama özellikle aile hekimi olursanız çift rakamları görebiliyorsunuz.Mezun olur olmaz aile hekimi olabilirsiniz bu arada bilmeyen varsa.Aile hekimi Uzmanlığı da var ama o ayrı mesele.

    Asistan maaşları çok değişkendir tabii hepsi belli bir standardın üzerindedir.Uzman maaşları da yine çift rakamların üzerinde değişkenlik gösteren bir durum.

    Doktor olursanız yaşamınızın hiçbir zamanında maddi bir kaygınız olmayacağını rahatlıkla söyleyebilirim.Bakın şuan devlette çalışan şizofreni,bipolar gibi hastalıkları olan kognitif yeteneklerini kaybetmiş doktor abilerimiz ablalarımız bile belli bir maaşın üzerinde belli standardın üzerinde yaşamını idame edebiliyor.İşte devlet kapısı devlette çalışmak budur arkadaşlar hiçbir zaman iş kaygısı endişesi gütmezsiniz.




  • Hocam tıp fakülteleri hakkında bilginiz varsa sizce SDÜ tıp mi Muğla Sıtkı Koçman tıp mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sözlülerde ve stajlarda takım elbise cidden zorunlu dimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi arkadaşlar hepiniz tıp fakültesini kazanacak puanı aldığınıza göre belli bir seviyenin üzerinde,çıtayı yükseğe koymuş büyük hedefleri olan gençlersiniz.Eminim çoğunuz yurt dışı düşünüyordur.Bunla ilgili belki bilmedikleriniz olabilir diye anlatmaya çalışayım.

    Yurtdışı diyince akla hemen USMLE denen amerika tusu gelir.Tam bir paratoner gibi dünyada ne kadar kendini geliştirmiş doktor varsa çekip alır USA.Tabii yarış da çok kızışmış inanılmaz boyutlara ulaşmış durumda.Rakipler çook ama çok fazla.Hindistanın dan Pakistanına her yerde.Başarmak isteyen vardır ama şöyle örnek vereyim.Komitelerden 90 ın altına düşmeyen inanılmaz çalışkan bir arkadaşım vasat üstü bir puan aldı.Bu dediğim arkadaşım azim gösterip şuan Harvard a girdi bu arada doktora için.Orada da devam edecek.Nasıl yaptı diye soracak olursanız stajlarının bazılarını amerikada yaptı,bağlantılar kurdu ve kabul edildi.Çok istemekle alakalı bir durum.Bir de Yurt dışı Yüksek Lisans adında Başbakanlığın doktora programı var.Burada da özellikle kanser genetiği,immünoloji gibi alanlar için devlet desteğiyle yurt dışında okuyabilirsiniz.

    İngiltere de amerikadan farksız değil oranın da bir sınavı var ve sanırım tüm Britanya da çalışma şansınız oluyor.

    Özellikle son dönemde artış gösteren bir durum ise Almanya.Doktor açıkları inanılmaz fazla ve Türk doktorları çok benimsiyor ve istiyorlar.Dİğer ülkelerden(Polonya Romanya gibi) gelen doktorları kendi kültürlerine daha entegre görmelerine rağman Türk doktorlarının seviyesinin çok daha iyi olduğunun farkındalar.Şuan için sınavsız alıyorlar.Sadece dil belgeniz yeterli.Bazı eyaletler basit bir sözlü sınavı yapıyor diye biliyorum sadece.

    Almanya da uzmanlık yapar ve avrupa birliği vatandaşı ünvanı alıp Avrupa nın her yerinde hatta Dünyanın her yerinde çalışabilirsiniz arkadaşlar.Bu yüzden tıpta dil önemli değil diyenlere kulak asmayıp en az bir dil yanınıza koymanız yararınıza olur.

    Tabii yok ben Türkiye de uzmanlık yapıcam derseniz asistanlık süresince yine yurt dışında 1-2 yıl çalışabilir deneyim kazanabilirsiniz.Ayrıca uzmanlık sonrası yine bu dedğim ülkelerde doktorluk yapabilirsiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xraxion61

    hocam sözlülerde ve stajlarda takım elbise cidden zorunlu dimi

    Evet zorunlu.Sözlüler hayatınız boyunca unutamayacağınız güzel -bazen çook acı- tecrübelerdir arkadaşlar.
  • tugrulmd T kullanıcısına yanıt
    hocam bu akreditasyon olayı ile USMLE nin ilgisi nedir. yani türkiyede herhangi bir tıptan mezun olan birisi girebilir mi bu sınava? yoksa illa akredite olmuş(ki hangi kuruluşa göre ?) bir fakültede olmak şartmıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarci107 -- 21 Temmuz 2017; 16:1:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba, psikiyatri bölümünde uzmanlık almak isteyen biri için devlet üniversitesi mi yoksa özel üniversite mi daha mantıklı sizce? Ankara tıp ile başkent tam burslu hakkında da bildiğiniz şeyleri duymak çok güzel olur :)
  • yalnızinsan Y kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar özel tıplarla ilgili biraz yazayım.Ben de özel bir ünide tam burslu olarak okudum.Özel üni tıplarının öğrenci portföyünden bahsedeyim.Örneğin 80 kişi aldıysa bunun 60 ı paralı 10 yarı burslu 10 u da tam bursludur.Paralı olarka okuyan öğrencileri herkes inanılmaz zengin yıllık 50 bini rahatlıkla veren aileler sanıyosa biraz yanılıyorlar.Daha çok doktor eczacı çocuğu,tıp fakültesini gerçekten arzulayarak gelmiş öğrenci grubu büyük çoğunluğu.İki lafından biri babasının parası olan geri zekalı özel üniversite öğrenci grubuyla alakası yoktur hiçbirinin.

    Tabii arzulayarak giren bu öğrenci grupları ilk senelerde yüksek ortalamalar tutturup devlet üniversitelerine geçiş yapar.Bu yüzden özel ünilerin tus başarısı düşük görünse de biraz aldatıcıdır arkadaşlar.80 kişilik sınıftan en az 10-15 başarılı öğrenci geçiş yapar.Gittikleri okullarda da derecelerine devam edip gititkleri okulun tus başarısını yükseltiyor bu grup.Yani başarı bursuyla girmiş öğrencileri çok daha arzulu istekli olmaları ve azimleri ile geçebiliyorlar.

    O yüzden özellikle belli seviyenin üzerindeki vakıf üniversitelerini eğer burs olanakları da iyiyse tercih etmekten korkmayın.Başkent,Yeditepe gibi belli bir geçmişe sahip vakıf üniversiteler eğitici kadrosunu düşündüğünüzde zaten devlet üniversitelerin çoğunun çok üzerinde kaliteye sahipler.

    Burs kesilme muhabbeti içinse şunu söyleyebilirim.7 yıllık eğitim hayatımda kimsenin bursunun kesildiğine şahit olmadım.Belki rahatlatıcı olur.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.