Şimdi Ara

TM-3 Tercih Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun. Sizden tercih konusunda yardım istiyorum. TM-3 sıralamam 57505. İzmir'de oturuyorum. Ege, Dokuz Eylül ya da Katip Çelebi üniversitelerini düşünüyorum tercih için. İzmir dışına gitmek istemiyorum.Bu üniversitelerdeki TM 1-2-3 ile alan bölümlerin %90'ı oluyor.Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, İktisat vs. fakat benim asıl sormak istediğim şu Celal Bayar Üniversitesi PDR geçen sene 44926 ile almış en son. Bu sene sizce 57505 sıralama ile o bölüme yerleşme imkanım var mı?Sıralamalar geri düşer mi? Eğer gelmez diyorsanız sizce hangi bölümü tercih etmeliyim yukarıda saydığım 3 üniversite arasından.

    Hangi bölüm olursa olsun hedefim akademisyenlik. Her kararımda ailem yanımda. Tercih hakkı benim. Bu sene mezun senemdi. Aileme kalsa 3.seneye bile izin verirler ama bende 3.seneyi kaldıracak hal kalmadı. Şu an tercih yapıp hazırlık okuyup (ingilizce) ondan sonra OBP düzeldiğinde tekrardan okulu dondurup son 1 kere daha şansımı deneyebilirim o da olmazsa tercih ettiğim bölümü okumayı düşünüyorum. Benim asıl hedefim hep psikoloji ve pdr bölümleriydi fakat olmadı. Sizce Ege Üniversitesi Sosyoloji bölümünü tercih etmek mantıklı mıdır? Türkiye gerçeklerini göz önüne alırsak. Ya da sizin bana önerebileceğiniz başka bölümler var mı?

    Yurtdışına gitme hedefim var o yüzden ingilizce hazırlık okumak istiyorum KPSS ya da devlet memurluğu düşünmüyorum. Bölümlerin sınırlarını açıkçası tam olarak bilmiyorum mesela uluslarası ilişkiler mezunu ne iş yapar ya da neler yapabilir. Ama dediğim gibi hangi bölüm olursa olsun üniversitede not ortalamasını yüksek tutup akademisyen olmak istiyorum. Hayal kurmanın bir anlamı yok. Bundan 4-5 yıl sonra ne olacağımı ya da olabileceğimi bilerek tercih yapmak istiyorum. Bunu da hesaba katarsak en mantıklı seçim sizce ne olur? Şimdiden hepinize teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glaxo Smith Kline -- 12 Temmuz 2017; 14:24:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam senle su an çok benzer durumdayız benim de 61k geldi istediğim yer 54k ile kapatmis (yildiz teknik siyaset) gelir mı sence bir de gazi siyaset bilimi kamu yönetimi var o da 57k ile kapatmis gelir mı bunlar? Yok gelmezse 3. yıl kapısı açılıyor ama dediğin gibi kaldiracagimi düşünmüyorum Hacettepe Sosyoloji vs var ama istemiyorum o bölümü de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eder_Zaha E kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle bence 3.seneyi aklınızdan çıkarın çünkü bu sistem mantıklı ilerlemiyor. Ne olacağı belli değil yaşadık tecrübe ettik. Bahsettiğiniz bölümlerin olma ihtimali yüksek. Sıralamalarımız aynı. Ben de kararsızım Ege Üniversitesi Sosyoloji geldi aklıma ama bilmiyorum ne yapsak. Ama dediğim gibi hazırlık okuyup daha sonra dondurup deneyebiliriz ve o zaman kazanırsak istediğimiz bölüm de hazırlığı hemen atlayabiliriz şu an için bana göre en mantıklı çözüm yolu bu. Bende daha bölüme karar veremedim ama senin Yıldız Teknik zor da olsa Gazi olur bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glaxo Smith Kline kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğine katiliyorum her sene bi sorun onumuze çıkıyor dediğin gibi 1 yıl döndürüp hazırlanmak baya mantıklı en azından stres olmaz.



    Sosyolojiyi iyi araştır yani ODTÜ de okuyan bile boş kalıyor gerçekten çok sıkıntılı bir bölüm iyi incelemek gerek.



    Evet bana yilidz gelmesi çok zor ihtimal gazi gelirse iyi olur ama gazi de siyaset bilimi ve kamu yönetimi okumak ne kadar mantıklıdır iyi bir üniversite mı? Kafamda tonlarca soru var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eder_Zaha E kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi hazırlığı şimdiden aradan çıkarıp bir sene dinlenmek gerekiyor burada dinlenmeden kastım artık şu mu olacak bu mu diye düşünmemek psikolojik olarak rahat olmak.



    Gazi güzel bir okul bölüm hakkında açıkçası bir fikrim yok.Sosyoloji konusunda çoktan haklısın ama Uluslararası Ilişkiler, Sosyoloji vs var zaten sende biliyorsundur TM 1-2-3 bölümlerini Ege, Dokuz Eylül ya da Katip Çelebi'den birini tercih edeceğim var mı senin bir önerin? Yıldız konusunda da umutsuzluğa kapılma bölüm sıralamaları geri gelebilir ki gelmese bile senin bu durumda bile olma olasılığı yüksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glaxo Smith Kline kullanıcısına yanıt
    Hocam 57k ile mesela Marmara Siyaset bilimi vs onu da dusunebilirsin gerçekten sosyoloji, Uluslararası ilişkiler iyi bir üniversitede okumak şart. Mesela sosyolojiyi Hacettepe'de okumak daha mantıklı ama benim tercihim siyaset, Uluslararası ilişkiler den yana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim de tm-3 sıralamam 59 bin geldi gaziyi yazmayı düşünüyorum uluslararası ilişkiler 68 bin ve 51 binle kapatmış en son..siyaset ve kamu da 57 bin..hangisi gelir acaba gerçekten bilmiyorum hocam..
  • Eder_Zaha E kullanıcısına yanıt
    Hocam ben şu an Dokuz Eylül Uluslararası Ilişkiler'e yakınım bölüm ingilizce zaten 52.000 ile almış en son.Açıkçası dediğim gibi bölümlerin hem içeriğini hem de alanlarını tam bilmiyorum araştırmaya kalktığım zaman da hep bakanlıklarda çalışabilir vs yazıyor ama tam net bir iş tanımı yok. Marmara siyaset bilimi olabilir ama ben İzmir dışına çıkmayı planlamıyorum sence Dokuz Eylül Uluslararası İlişkiler İngilizce nasıl olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • medcezir93 M kullanıcısına yanıt
    Hocam büyük ihtimalle her ikiside olabilir senin için ikiside Gazi'de sanırım önemli olan bu iki bölüm arasında tercih yapmak hangisi olursa olsun ingilizce şartlar dediğim gibi bu ilk senen mi mezun mu bilmiyorum ama ben bu sene hazırlık okuyup seneye okulu dondurup tekrar denemeyi düşünüyorum büyük ihtimalle öyle yaparım hem de gelecek için hazırlık aradan kalkar.Dediğim gibi siyaset ve kamu ya da uluslararası ilişkilerin istediğin üniversite de ders programlarına bak başka bölümlerle bağlantılarına yurtdışı imkanlarına dikkat et.Ben onlara da bakıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glaxo Smith Kline kullanıcısına yanıt
    Hocam uluslararasi ilişkiler hep araştırdım ama o dokuz Eylül hakkında pek iyi yorumlar duymadım ama sen yine de iyice araştır orada okuyan birilerine danis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eder_Zaha E kullanıcısına yanıt
    Dokuz Eylül İngilizce Uluslararası Ilişkiler'le ilgili kötü yorumları ben de okudum fakat genelde kampüsle ilgili yorumlar yapılmış okul bana 45dk uzaklıkta yani okulun bulunduğu yerle ilgili problemim yok 4 yıl ingilizce olması bence çok büyük bir avantaj şahsen ben yazmayı düşünüyorum ama şu var ben 57505 sırasıdayım okul en son 52806 ile almış sizce yazsam ilk sıraya gelir mi? Diğer alanlara da baktım sosyoloji için genelde formasyon vs alıp rehber öğretmenlik düşünmüşler iş arama sitelerinde de o tarz ilanlar var hep kolejlerde anaokullarında vs bana uluslararası ilişkiler daha mantıklı geldi ama yazsam sıralama olarak gelir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.