Şimdi Ara

[2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
2.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle @Ado kullanıcı adlı adem arkadaşımızdan gecikmeden dolayı bağışlamasını umuyorum,özel işlerimden dolayı bir türlü konuyu açmak nasip olmamıştı.

    1 temmuzda tavsiye bölümündeki gelen tavsiyeler üzerine @Ado arkadaşımızın önerdiği 2017 serisini önerdiği Vestel Nature Plus ürününü aldım.Diyarbakırda yaşıyorum haliyle buranın sıcaklığını bilmeyen arkadaşlarımız için gölgede 42,normal güneş altı 49 dereceleri bulduğu oluyor,kurak olduğu için nem yok.Açıkçası ilk başta Vestel'e biraz tereddütle yaklaştım ama gerek ailenin Arçelik,Beko,Vestel gibi yerli firmalara düşkünlüğü gerekse bütçeye göre alabileceğim en iyisini alma isteği ve @Ado hocamızın tavsiyesi üzerine şüphe duymadan aldım.

    MONTAJ,SERVİS KALİTESİ,TUTAR:

    Klimayı Diyarbakır'da bulunan bir bayiden aldım.Şansıma hem 2017 serisi bir tek o mağazada vardı hemde fiyatı uygundu toplamda 2800 lira bedelle ürünü aldım.Ödeme yapıldıktan sonra iletişim bilgileri alındı ve servisin gün içinde montajdan 1 saat önce arayacağını belirttiler.Ürünü saat 11 civarı aldım.Saat 16:00 gibi servisten aradılar ürünü montaja geleceklerini,müsait olup olmadığımızı sordular ve detaylı bir adres istediler.Bende o sıra eve geçtim,geçtiğimde yeni gelmişti arkadaşlar.Şimdi elde 2 seçenek vardı;benim niyetim ilk önce misafir salonuna kurulmasından yanaydı çünkü 18'lik klima diğer oda için fazla gelirdi.Salonumuz yaklaşık 40m2,diğer oda ise taş çatlasın 25m2.Genel olarak salon yerine oturma odasında oturmayı tercih ettiğimizden,salonda eşyalardan dolayı gerekli alanı sağlayamamızdan,oturma odasının rahatlığından dolayı etkenler montaj ekibinin ve annemin ortak olarak oturma odasına kurmamızın daha iyi olacağını söylemesi üzerine peki madem öyle olsun diyerek oturma odasına yaptırdım montajı.Montaj çok temiz,çok hızlı bir şekilde gerçekleşti.Ustanın hakkını gerçekten vermek lazım. Bir usta birde yardımcısı olmak üzere toplamda 2 kişi gelmişti,hızlı profesyonel bir şekilde kurulumu gerçekleştirdiler,cihaz hakkında montaj sonrası gerekli bilgilendirmeyi yapıp gittiler.

    İÇ DIŞ ÜNİTE SES KALİTESİ:

    Hem iç,hem dış ünite gayet sessiz çalışıyor.Karşılaştırma yaparsam ablamların hali hazırda kullanmış olduğu Siemens markasına göre dış motorda çok bariz fark mevcut,ben bile bu kadar sessiz olmasını beklemiyordum dış ünitenin açıkçası.İç üniteye döndüğümüzde gayet sessiz diyebilirim,yani beklemediğim kadar güzel bir sonuçla karşılaşmak beni çok mutlu etti.Sessiz ve Ultra sessiz olmak üzere 2 modu bulunmakta Ultra sessiz modu için uyku moduna almak gerekiyor ve sessiz modda bile zaten duyulmayan ses gece geç saatlerde bile evde bir klimanın olduğunu unutturuyor insana.Ayrıca uyku moduna alındığında panel de bulunan ledler bir süre sonra kapanıyor,şahsen ayrıntılara dikkat eden bir kişi olarak ufak olmasına rağmen güzel bir detay olduğunu düşünüyorum.

    SOĞUTMA HAVA KALİTESİ:

    Klimayı 12 gündür kullanıyorum ve bu 12 gün boyunca 7/24 diyemesemde rahat 17-18 saat aralığında çalıştırıyorum.Soğutma performansı konusunda çok başarılı 25m2 odayı sessiz yani ilk kademe fan devrinde 2 dakika civarında soğutuyor,evin sürekli güneş gördüğünü unutmamak gerek.En yüksek fan devrinde bile gürültü yapmıyor kesinlikle,sesi hissediyorsunuz ama öyle aman aman rahatsız edecek bir gürültü yok.Belki bana öyle geliyor ama normalde klimaların oda içinde verdiği havanın bir yapaylığı olur hissedersiniz,bu klimada kesinlikle bu durum mevcut değil.Gerçekten çok ferah bir hava veriyor.

    GÖRÜNTÜ:

    Görüntüsü sade ve şık ama ben daha fazlasını bekliyordum,şahsen vardırya böyle ateşler çıksın ledleri ben burdayım desin tarzı oda kişisel tercih sonuçta.Boyut olarak ölçmedim ama kaba değil kesinlikle odayla güzel bir uyumu var.Resimlerden zaten her detayını görebilirsiniz.

    ENERJİ:

    Evet belkide klimanın en önemli konularının başında gelir,bir çok insan için bu konu.Klima A++ soğutma,A+ ısıtma şeklinde.Dün elektrik faturası 90 lira geldi.Normalde faturalar 70-75 civarı seyrediyordu,11 gün 17-18 saat kesintisiz kullanım yaklasık 15 20 lira fark ettirmiş.Bu beni hem çok şaşırttı,hemde çok mutlu ettiki ayda 60 70 liraya takabul ediyor.Beklemiyordum böyle bir şey kesinlikle,resmen klimanın o kötü algısını tertemiz bir sayfa açarak sildi aklımdan.

    Kısa bir özellik değerlendirmesi yaparsam:

    - Sessiz modda gayet sessiz ultra sessiz modunda ise ötesinde bir deneyim sunuyor.
    - Flora serisi kullanan bir arkadaş bahsetmiş,göstergede anlık oda derecesini göstermesi güzel bir detay olabilirmiş bu seridede yok o özellik.
    - Kumandada 2 farklı renk seçeneğiyle soğuk modda mavi sıcak modda turuncu olması güzel bir detay bence özellikle gece kullanımlarında büyük kolaylık.
    - Bunun dışında turbo mod,favori mod,zaman ayarı,iyonizer,otomatik temizleme gibi kullanışlı modları mevcut.

    EKSİLER:

    Açıkçası cihazın eksiğini henüz göremedim,tamamen ihtiyaçlarımı karşıladı.Beni hem fiyat,hem performans,hem güç tüketimi yönünden çok mutlu etti.Elbet eksi yönleride vardır ama ufak detaylardır.

    GENEL İZLENİM VE SONUÇ:

    Ürün gayet kaliteli gayet sessiz 18'lik bir makineden istediğiniz herşeyi fazlasıyla alabileceğiniz bir cihaz olmuş belirttiğim gibi bir klimada olacak herşey düşünülmüş.Sessizliği,güç tasarrufu,performansı yerli marka algımı kırdı diyebilirim.Özellikle Vestel markasından böyle bir şey beklemiyordum.Genel olarak şuan aklıma gelen şeyler bunlar arkadaşlar,kafanızda olan sorular eksik gördüğünüz bir yer gözümden kaçan,yazmamış olduğum detaylar varsa gönül rahatlığıyla belirtebilirsiniz.Elimden geldiğince düşüncesi olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım.

    FOTOĞRAFLAR:

    [2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]

    [2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]

    [2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]

    [2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]

    [2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]

    [2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]

    [2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]

    [2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]

    [2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]

    [2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]

    [2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]

    [2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]

    [2017] VESTEL NATURE PLUS KULLANICI İNCELEMESİ [A++]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHO3N1X -- 12 Temmuz 2017; 12:42:43 >







  • Üyelerimiz 2 gündür beni kıskandıracak derecede güzel inceleme yazısı yazıyorlar vallahi kendi yazılarımdan şüphe eder oldum.

    Hocam ne kadar güzel, üyelerimizin/Tüketicilerin bu memnun geri dönüşleri.

    Ciddi anlamda marka model ayırt etmeksizin, tüketicisini memnun eden hangi marka hangi servis var ise hepsinden Allah razı olsun diyorum.

    Sizin de elleriniz dert görmesin, ürünü almak isteyen arkadaşlara artısı ve eksisi ile düşüncelerinizi çok güzel ifade etmişsiniz.

    Güzel bir kılavuz olacaktır.

  • Çok doğru bir tespit. Sabah o resme baktım, kendi kendime sitem ettim ve dedim ki ulen Ado şöyle sıfıra sıfır montaj yapmayı bir sen beceremiyorsun. Şaka değil hocam gerçekten böyle düşündüm. neyi atlıyorum da yükselterek oturtma mesafesini atlıyorum anlamıyorum, adamlar konsolla birlikte mi asıyor ne yapıyor yahu diye düşünürken cevapla butonuna basmıştım o esnada. Vallahi dikkatimi çekmemiş sizi tebrik ederim.

    @PHO3N1X Hocam, arkadaşımız çok güzel bir detayı yakalamış. Montajcı kardeşlerimiz ufak bir hesap hatası yapmış ve ölçüyü alırken takoz mesafesini gözardı etmişler. Eğer evin içinden dış ünite çalışma sesini duyuyorsanız servise haber verin bu hatayı düzeltip takozları olması gerektiği gibi vibrasyon engelleyici olarak kullansınlar cıvata niyetine değil.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi şöyle bir şey var ustaya özellikle biz rica ettik sıfırlamasını,kuşlar gelip yuva yapıyor genelde boşluk olduğunda.Annem kombi üzerindeki kuş yuvalarından bıkmış olacakki böyle bir talepte bulundu,dış üniteden şuan herhangi bir ses gelmiyor bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHO3N1X -- 12 Temmuz 2017; 16:42:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PHO3N1X kullanıcısına yanıt
    O zaman hiç sorun yok hocam zaten arzaya vs mahal verecek bir durum yok. Sizin rahatınız yerinde ve bilginiz dahilindeyse o halde tekrar güle güle kullanınız.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    İyi dilekleriniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim hocam. ☺️

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayırlı olsun bende ramazan bayramından önce ado hocam sayesınde vestel natureplus18 bınlık klımayı aldım.montajı yapan usta orta sekerlıydı.benım ısrarım üzerıne klımanın vakumunu yaptılar.evde ben olmasam vakumsuz klımayı takacaklar (bu arada aynı klımadan kardesımde aldı ona servıs geldıgınde sans eserı bende evdeydım adama vakum yapıyormusun dedım o ne abı dedı duymadınmı abı dedım yok abı ne ıse yarıyor dedı sen koca vestelın servısısın bılmezmısın vakumu.montajı ıptal ettırdım pazartesı servısın montaj amiri montajı yapmıs demek calısam personel gercekten vakumu bılmıyor klıman ne kadar ıyı olursa olsun personelın egıtımsız neyse).klımanın sogutmasından memnunun 4 senelık ek garantı ıcın 119 tl odedım.ılk elektrık faturası gelmedı merakla beklıyorum.hocam bırsey sorcam sızın kutunun ustunde yesıl etıkette A++ yazıyor benımkınde A+ yazıyordu.ıkısıde aynı urun nasıl oluyor bu anlamadım.vestel kumandaları ortak oldugu ıcın kumanda uzerındekı bazı tusların fonksıuonu yok mesela otomatık kendını temızleme klımada yok ama kumandada var:) en cok yadırgadıgım sey klımanın dıs unıtesın sert plastık olması.ne alaka abı dıs unıte plastık olurmu dedım servıse abı turkıyede uretılıyor bunlar boyle dedı.adam valla aldı omzuna cıkardı klımayı.neden plastıkten yapılıyor dedım saç dıs unıteler zamanla paslanıyor ddı.genel olarak memnunum sagolsunlar elektrık montajınıda yaptılar.zaten ben ado hocam sayesınde elektrık kablosunu falan hazırlamstım.herkese tavsıye ederım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle hayırlı olsun hocam.Bu ürünün sadece A+ olan seriside var bildiğim kadarıyla,ben alırken özellikle bu yılın ürünü ve A++ olmasına dikkat ettim ve o şekilde aldım.Ayrıca otomatik temizleme benim klimada çalışan bir fonksiyon @Ado hocam çok daha tecrübeli bu konularda açıklığa kavuşturacaktır bu farkları değerli yorumuyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHO3N1X -- 13 Temmuz 2017; 22:43:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sızlerede hayırlı olsun.otomatık temızleme tusuna bastıgınızda klimadan ses gelıyormu acaba bıp dıye.kardesımın aldıgı klımada 2017 model fakat o dugmeye basıldıgında ses cıkmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrhhh E kullanıcısına yanıt
    Plastik kullanmalarının sebebini maliyeti kısmaktan başka bir şey olduğunu düşünmüyorum ben hocam, ee sac paslanıyor da o dış ünitenin altı sağı solu sacdan yapılma değil mi?

    He şöyle de bir şey var ki ciddi dezavantajları olmadığını düşünmüş ki Vestel maliyeti kısmak adına plastik kullanmayı uygun görmüş.(şahsi fikrim)
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Hocam altını bılmıyorumda yanları ve ust tarafı plastık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, okuduğum kadarıyla soğutma işleminden sonra klimayı kapatmak istediğimizde oto temizleme açık olduğunda klima fan moduna geçip bir süre iç üniteyi kurutuyormuş. Fakat ben oto temizlemeyi açık konuma getirip klimayı kapatmak istediğimde direk kapanıyor. Daha sonraki açışımda da kumanda üzerinde oto temizleme kapalı olarak açılıyor. Bu özelliğin nasıl sürekli aktif olarak bırakabilir ve çalışmasını sağlayabiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Maliyet + Paslanma + Ses diyelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bizimoglan

    Vestel Nature Plus Inverter 9 A+ Klima = 1500 TL
    Vestel NATURE PLUS INVERTER 12 A+ Klima = 1700 TL
    Vestel Nature Plus Inverter 18 A++ Klima = 2350 TL
    Vestel NATURE PLUS INVERTER 24 A++ Klima = 2700 TL

    fiyatlardan yardımcı olabilirim.

    18 lik almayı düşünüyorum nasıl yardımcı olursun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.