Şimdi Ara

RESİMLİ Notebook işlemci fan ayağının kopması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba laptopum boştayken veya açılır açılmaz birden kapanmaya başladı içini açıp kontrol ediyim dedim. İşlemcinin çok gevşek durduğunu farkettim daha sonra vidalarını sıkıyım dedim ama bitane vida boşa dönüyodu sonra işlemciyi tutan ayağın aslında yerinde sabit durmadığını oynadığını farkettim bildiğin yerinden oynamış çıkmıştı. Bu kapanmasına sebep olabilir mi? Bu sorunu kendim çözebilir miyim bir öneriniz var mı? Şuan yurtdışındayım birde bunu nasıl anlatıcaz gitsek kime güvenip vericem onuda bilmiyorum tamircilerin tipleri pek tekin değil. Garanti bitelide baya oldu.

    Bazı resimleri yüklerken forum kabul etmedi direkt linkini koydum.

    Ayak bu;
    https://i.hizliresim.com/vpjzBv.jpg

    Vidaların sökülmüş hali;

    RESİMLİ Notebook işlemci fan ayağının kopması

    Bu ayak sabit değildi;
    https://i.hizliresim.com/y30d90.jpg
    https://i.hizliresim.com/G09nXy.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slanski48 -- 12 Temmuz 2017; 2:1:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • lehim makinesiyle güzelce temizle sağını solunu. yuvasınıda temizledikten sonra parçayı oturt bas lehimi bişi olmaz yapabilirsin..
  • grafiker73 kullanıcısına yanıt
    Grafiker peki durduk yere boştayken bile kapnamasının sebebi bu olabilir mi hiç ısınmadan? Bide lehimi bi şekilde bastık diyelim de temizleme işlemi nasıl olucak lehimle orasını tam anlayamadım ?
  • Slanski48 kullanıcısına yanıt
    ısınmadan kapanma konusunun bundan kaynaklanıyor olması bana göre düşük bir ihtimal.. diğer vidalar azda olsa tutuyordur işlemciyi diye düşünüyorum.. lehimleri temizle dememdeki amaç şu.. kopan parçayı tutan eski lehimlerin bir kısmı kartta bir kısmı somunda kalmış.. kart üzerinde kalan lehim ile somunda kalan lehimi tam yerine oturtamazsan somun biraz yukarıda kalabilir. vidayı taktığın zaman işlemci üzerine parça tam oturmayabilir. ama her iki parçanın üzerindeki lehimleri havya ile ısıtıp dökersen somun anakart üzerindeki yuvasına sağlıklı bir şekilde oturur etrafına lehimi basarsın. şunuda gözardı etmemekte fayda var. kopan parça bildiğimiz vidalar gibi demir- döküm yada kaplama ise normal lehim TUTMAYABİLİR.. bu riski almak istemiyorsan parçaları tam oturtuğundan emin olup eski lehim üzerine yenisinide basabilirsin..
  • grafiker73 kullanıcısına yanıt
    Bende tam onu sorcaktım yarın gidiyim malzeme alıyım önerdiğin bir marka özel bir malzemevar mı bu işlem için?



    Grafiker daha öncede böyle kapanmalar oluyordu. Tamirciye göstermiştim oda buna benzer birşeyler anlatmıştı ama 3-4 yıl önce olduğu için tam hatırlamıyorum casperlarda kronik bir sorun bu demişti. anaksrtla işlemci arasında boşluk var lehim atılması gerek tarzında birşeyler demişti ve bahsedilen kısım burası sanırım çünkü dikkatli baktım lehim izleri var.Ayriyeten cevaplar için çok teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slanski48 kullanıcısına yanıt
    rica ederim dostum antalyada olsaydın yardımcı olmaya çalışırdım. aklımda özel bir marka yok havya için sanırım 40 watt olanlar yeter sanırım . lehim ve pasta aldınmı senin işini görecektir.
  • Daha önce hiç lehimde atmadım ama bugün bulursam bi deniyecem bakalım. Sonuçları burdan yazarım sağolasın kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lehimi attım ne kadar iyi kötü becerdik bilemiyorum. Sonuç şuan durum biraz daha iyi. kapanma 1 kere oldu ondada sistem biraz yük altındaydı.şuan biraz daha stabil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.