Şimdi Ara

Ünmak ve Kozlusan pelet Kazanı arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi Günler, iyi forumlar Herkese;

    İlan sitesinden Bulduğum iki kış kullanılmış Kozlusan Simpel Easy (25kw) ile Sıfır Ünmak pelet (34kw) kazanları arasında bir seçim yapamadım. İkinci el Kozlusan tabiiki garantisiz ancak 1000-1500 Tl gibi bir avantajı var fiyat olarak. Bir fikri olupta yazan olursa çok sevinirim. Kozlusan Kazanların pellet seçtikleri doğrumu acaba?




  • Kozlusan pellet konusunda profesyoneldir. Ben Kozlusan Alinda pellet şömine kullanıyorum. İzmire yakınsanız mbirol nickli Birol bey ile iletişime geçin mutlaka...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pelet konusunda profesyonel derken pelet seçmiyor mu yani hocam?
  • Pelleti zaten iyisinden alacaksın. Katkısız olacak, içinde mdf vb olmayacak. İyi pelletin kalorisi yuksek, külü %1 olur, cüruf yapmaz. Profesyonel derken bilgi birikiminden bahsettim. Diğer firmalar henüz kozlusan düzeyinde değiller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kozlusan Pelet yakıtlı kazan serisinde tecrübesi olan bir firmadır. Ünmak ise daha yeni tecrübe edinmektedir. Slimpel easy ile ünmak pelet kazanı farklı serilerdedir. Karşılaştırmak doğru değil.
    Elektronik ürünleri sıfır almak her zaman daha mantıklıdır.
    Pelet yakıta gelir isek:
    Pelet seçme elbetteki olmak zorunda. Peletin 3 farklı çeşidi bulunmaktadır. MDF, Pirina ve Odun peleti. MDF güçlü yandığı için metali eritir ve kazan delinir kısa sürede.
    Pirina yağlı olduğu için kazanlarda bazen sıkıntı oluşturur.
    Odun peleti ise on numara pelettir. Hiçbir şekilde ne kazana ne de çevreye zarar verir. Bu peleti kullanmak bütün kazan ve soba kullanıcıları için zorunludur.
  • Kozlusan Slimpel Easy 25kw modelini 1 yıldır kullanıyorum. Kesinlikle Kozlusan derim. Pellet işi kömür gibi değil. Deneyim ister. Kozlusan da yaklaşık10 yıldır pellet soba ve kazanı üretiyor. Pellet seçme durumu şöyle; Kozlusan pellet soba ve kazanlarda sadece 6mm çapında pellet yakılması önerilir. 8 veya 10 mm uygun değil. Ayrıca kötü pellet kullanımıda sadece Kozlusan degil diğer bütün markalı kazanlarda sorun çıkarır. Örneğin; Arabanıza kötü motorin alırsanız ister markası Toyota ister Volkswagen ister Mercedes olsun hepsinde sorun yaşarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 12 Ağustos 2017; 18:24:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.