Şimdi Ara

Steam kullanıcılarının ekran kartı tercihleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fanboylara gelsin....En büyük pc platformunda kart kullanımı...


    Steam kullanıcılarının ekran kartı tercihleri



  • Uzun süredir Gtx 970 üst sıradaydı. Gtx 1060 'a kaptırmış sırasını. Yeni kartlar çıkınca daha da düşer sırası büyük ihtimâl. Aslında performansı 6Gb Gtx 1060 'a yakın. Gtx 960 'ın hâlâ revaçta olması ilginç. O da sırasını bir süre sonra Gtx 1050 Ti 'a kaptırır. Aslında ilginç olan Rx 470 ve Rx 480 'in alt kademelerde yer alması. Özellik ile 4Gb Rx 470 'in bir ara fiyatı 700-800 TL. falandı. Ve Gtx 1050 Ti 'dan çok daha iyi performans veren bir kart.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Uzun süredir Gtx 970 üst sıradaydı. Gtx 1060 'a kaptırmış sırasını. Yeni kartlar çıkınca daha da düşer sırası büyük ihtimâl. Aslında performansı 6Gb Gtx 1060 'a yakın. Gtx 960 'ın hâlâ revaçta olması ilginç. O da sırasını bir süre sonra Gtx 1050 Ti 'a kaptırır. Aslında ilginç olan Rx 470 ve Rx 480 'in alt kademelerde yer alması. Özellik ile 4Gb Rx 470 'in bir ara fiyatı 700-800 TL. falandı. Ve Gtx 1050 Ti 'dan çok daha iyi performans veren bir kart.

    Steamda cs godan başka oyun oynanmadığı için alt ve orta seviye nvidia kartların yukarlarda olması çok doğal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 6 Temmuz 2017; 17:55:56 >
  • "fanboylara gelsin"
    Bir fanboydan diğerine mesajda enteresan oluyor.
  • İntel Hd 5500 amd leri sollamış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Her kartı her markayı kullanırım ben. Körü körüne de markaya takılmam. Şimdiye kadar da hem cpu da hem gpu da ne iyiyse o dönem onu kullandım.





    Bu saplantılı körlere gelsin. Daha objektif bir ölçü varsa da koysun. Bilmem kaç yüz milyon kişi ne anlar ya da onlar, zaten ben biliyorum hepsi cs go oynuyor bir tek dışında...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1050 ti yakında birinci olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1060 1. ama bir anda ciddi bir yükseliş yaşamış son ay. Miner etkisinden olmuş bu muhtemelen. Aslında gamer kartlarda bence 1. 750ti dır aslında. O zaman amd niye gerilerde onu açıklayamayız gerçi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 6 Temmuz 2017; 20:32:55 >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Yani en çok Csgo ve Dota 2 oynanıyor tabii ki. Bunlar da öyle yüksek gpu gerektirmiyor. Ama Rx 470 çıkalı bayağı bir süre oldu. Ve ilk çıktığındaki fiyatlarını yukarıda yazdım. O yüzden Gtx 1050 Ti kadar Rx 470 'in de bu sıralarda yer alması lâzımdı. Tabi hangi ihtiyaca göre almış kullanıcılar onu bilmiyoruz.

    Steam kullanıcılarının ekran kartı tercihleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 6 Temmuz 2017; 20:32:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: techniquest35

    Yani en çok Csgo ve Dota 2 oynanıyor tabii ki. Bunlar da öyle yüksek gpu gerektirmiyor. Ama Rx 470 çıkalı bayağı bir süre oldu. Ve ilk çıktığındaki fiyatlarını yukarıda yazdım. O yüzden Gtx 1050 Ti kadar Rx 470 'in de bu sıralarda yer alması lâzımdı. Tabi hangi ihtiyaca göre almış kullanıcılar onu bilmiyoruz.

    Steam kullanıcılarının ekran kartı tercihleri

    Benim gördüğüm steam kullanıcılarının çoğu rehberlere bakıpta topluyor. Rehberlerdede mağlum 2 sene öncesine kadar 750tiylar vardı,şimdide 1050 öneriliyor. Ama rx470 1050tiye göre çok daha f/p iken kullanımının böyle düşük olması anlamsız.Gerçi benim için cs godan başka oyun oynananmayan bir platformun sonuçları önemli değil, origin bir istatistik yayınlasa daha gerçekçi sonuçlar çıkar.
  • Bi bitmiyormusunuz arkadaş ? Turkcele bak bide küfür eden trol tutmuş. Mesajınızda kendizini iyi tanıtmışsınız bu arada memnun oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 6 Temmuz 2017; 21:6:43 >
  • gtx 1060'ın 1. sırada olmasında mining'in ciddi anlamda etkisi olduğunu düşünüyorum. özellikle rx 470 4g veya rx 480 4g'si olan her 10 kişiden 8'i kartlarını sattı 1060 aldı. amd ise bu mining olayından çok ciddi yara aldı özellikle oyun için amd kart arayanların hepsi nvidia aldı. son gelen verilere göre amd ne yapıp edip piyasaya kartları çıkartması lazım aksi takdirde oyun geliştiren stüdyolar, şirketlerin çoğu oyunlarını nvidia destekli olarak çıkartacaktır. steam verileri ciddi anlamda bunu gösteriyor.
  • Şu açıdan da bakmamız gerekiyor; payday2nin bedava olduğu günlerde inanılmaz sayıda ilkokullu diyebileceğim insanlarla oyun oynamak zorunda kalmıştım onlar da steam kullanıcıları, onların da ekran kartları listeyi etkiliyor. Bu çocuklar kartların artısını eksisini, f/p oranını vs hesap edip mantıklıca düşünerek alabilecek bir durumda değiller. Bir yanda zamanında gts250 modelini tecrübe edip şu an gtx1060'da karar kılan bir kesim, diğer yanda babasının bilgisayarcıya gtx1060'lı sistem toplatıp karne hediyesi aldığı çocuğunun olduğu kesim var. Bunlardan hangi tip kesimin tercihini dikkate alırsınız?
    Dahili intel gpunun bile sıralamada yukarılarda olduğu bir liste varsa, o listedeki kullanıcıların ekran kartını tercih sebebi olarak görmediği, sadece parasına göre alıp kullandığı bir ürün olduğunu düşünürüm ben.
    Bu sadece benim teorim, bahsettiğim kesim örneği belki de %000,1i oluşturuyor ama bunun gibi değişkenleri de dikkate almak gerekli bana göre.
    Ben bu listede ne görüyorum peki? nvidianın amdye göre pazarda daha rahat bulunduğunu, daha çok seçeneğe sahip olduğunu, daha iyi pazarlama stratejisi izlediğini görüyorum.
  • bu kadar çok nvidia kart kullanımı bir özentiliğin popüler bilgisayar kültürünün ve cahilliğin sonucudur o yüzden bu kadar boş boş böbürlenmenize gerek yok..
  • AMD'nin de pek çok orta - üst segment olarak piyasaya sunduğu kartların fiyatları bu listedeki kartların fiyatları ile aynı... Hatta çoğu AMD kart çok daha ucuz NVIDIA'ya göre.

    Hiç değilse 2-3 model daha girmeliydi buraya AMD'den.

    Ama şaşılacak bir şey değil. Bu forumda, daha doğrusu BİZİM ÜLKEMİZDE Amd'nin bu kadar alıcısının olması "ekonomik şartlar".

    İkisi de büyük firma doğrudur. Dünyadan örnek versek birine Coca Cola diğerine Pepsi demek gerekir. İsim olarak ikisi de dev.

    Fakat dünya çapında ölçüm yapıldığında Coca Cola 2016 Aralık itibariyle pazarın %67'sine sahipken Pepsi %22'sine sahip. Geri kalan parçayı da diğer küçük şirketler oluşturuyor. Kaldı ki Coca-Cola ve Pepsi fiyat olarak aynıdır neredeyse. Böyle Intel-AMD veya NVIDIA-AMD gibi fiyat uçurumları da yoktur aralarında. Buna rağmen Pepsi hiçbir dönem yaklaşamamıştır Coca-Cola'ya.

    NVIDIA ile AMD de böyle. Forumda, sosyal medyada veya tüm Türkiye'de AMD'yi "aşırı" savunan kişiler var. Sebebi ise çok basit, kendisi kullandığı için. Özellikle de ekran kartından ziyade işlemci konusunda bu gereksiz savunma durumu söz konusu.

    Herhangi uluslararası bir platformda kullanıcı tercihleri incelendiğinde NVIDIA'nın açık ara üstte olması çok doğal. Özellikle de Intel işlemci desteği arkasındayken. Yapılmıştır mutlaka ama aramaya bir miktar üşendim. Eğer gelir seviyesi yüksek ülkelerde yapılmış bir araştırma varsa, eminim ki orada da Intel-NVIDIA ikilisi önde çıkar.

    Bu sonuç, dağlar kadar farktan ortaya çıkmaz ama. Yıllardan beri süregelen bir alışkanlığı ölçüyorlar çünkü burada.

    Yani işin teknik kısmında başabaş modeller bile çıksa, bir alışkanlık olması sebebiyle Intel ve NVIDIA öne çıkıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 8 Temmuz 2017; 5:52:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GamTeli

    bu kadar çok nvidia kart kullanımı bir özentiliğin popüler bilgisayar kültürünün ve cahilliğin sonucudur o yüzden bu kadar boş boş böbürlenmenize gerek yok..

    Amd çöpü kart yaptıda bizmi almadık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eeeeee?

    Kartları satıp 750 ti mi alalım?
  • 1060 var şükür ayağımızı yerden kesiyor işte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.