Şimdi Ara

H100i v2- X370 C6H, Windows AIO'yu görmüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakart: Asus X370 C6H
    Soğutucu: H100i V2

    H100i V2'nin kablolarını radyatör fanları CPU FAN ve CPU OPT'de, USB kablosunu ROG EXT'e ve 3 pinli pompa kablosunu da AIO PUMP'a olacak şekilde taktım. Hatta böyle gürültülü çalışıyor biraz pompadan ayrılan şuan boşta bir Y kablo var 2 radyatör fanını ona da takabilirim. Sorunum soğutucunun çalışmaması değil, boşta sıcaklığı 25-26 derece pompanın ledleri yanıyor ve AIO devri BİOS'da görünüyor sabah SS'leri de eklerim.

    Sorun şu: Win'de Hwinfo ve Corsair Link AIO'yu görmüyor. İnternette bu görmeme mevzusu ile ilgili bir ton konu var ama hepsi geçmişte kalmış güncel pek bir şey yok. Bu anakart ve benzer soğutucular ile ilgili Corsair'in forumuna yeni yeni konu açanlar olmuş ama ben çözemedim. Yardımcı olabilecek biri var mı? Benzer soğutucu kullanan? BİOS'da kurcalamadığım bir ayar, Win'de kurmadığım bir şeyler olabilir. Ya da bölgesel bir arıza mı var parçalarda



  • Ustad.

    Asagida verdigim resim gibi bir resim eklersen sorunun cozumune dair fikir verebilir. C6H anakartin bu sogutucuyu kontrol edememe gibi bir sorunu yok.

    Elimde bosta ayni sogutucu var. Gerekirse ozelden adres atarsin yollarimda. Fakat daha oncesinde var olan uzerinde calismak daha mantikli.

    H100i v2- X370 C6H, Windows AIO'yu görmüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Göndereyim aldığım ssleri

    H100i v2- X370 C6H, Windows AIO'yu görmüyorH100i v2- X370 C6H, Windows AIO'yu görmüyorH100i v2- X370 C6H, Windows AIO'yu görmüyorH100i v2- X370 C6H, Windows AIO'yu görmüyorH100i v2- X370 C6H, Windows AIO'yu görmüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Knispel -- 5 Temmuz 2017; 11:20:17 >
  • H100i v2- X370 C6H, Windows AIO'yu görmüyor
    Mavi kisma takmayi denedin mi ? Kirmizi kismin sadece asus urunleriyle compatabilitysi oldugu soyleniyor.
  • Mavi kısma takılabiliyor zaten. Corsair USB'si 9 pinli en sağ alt köşesinde pin olmaması gerekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Knispel -- 5 Temmuz 2017; 14:49:19 >
  • Haklisin dikat etmemisim.
  • USB bağlantısını neden ROG_EXT girişine bağlıyorsun, bağlamaya çalışıyorsun onu anlamadım. AIO ile hiçbir alakası olmayan bir çıkış.

    USB kablosunu anakart üzerinde ki USB çıkışına takacaksın, bu kadar. Eğer USB çıkışına takmazsan Corsair Link'in görmemesi gayet normal.

    Ayrıca radyatör fanlarıda direkt pompa üzerinden çıkan Y kabloya takacasın. Fanların ve AIO'nun çalışması içinde sadece pompa kablosunu anakart üzerinde ki CPU_FAN girişine takman yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 5 Temmuz 2017; 14:43:50 >
  • H100i v2- X370 C6H, Windows AIO'yu görmüyor

    Bir o var sağ alt köşesinde pin bulunmayan ona bağlıyorum düzgünce USB 2.0 girişi de o oluyor herhalde.

    Şuan Y kablo kullanmamamın sebebide BİOS'da CPU FAN-CPU OPT-AIO PUMP olarak ayrı ayrı hepsine müdahale şansı doğurması. Programı kullanabilsem Y bağlayacağım tekrar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Knispel -- 5 Temmuz 2017; 15:2:37 >
  • Kabloyu cikar quiet moda aliyor zaten oyle kullan. ne diyelim artik :D
  • Başkası da bir sorun yaşarsa diye çözümü paylaşayım. Tak çıkar yapa yapa kasayı eskittim bir de RMA'dan yeni H100i aldım değişen bir şey olmadı. USB çoğaltıcı ile mini usb bağlantısı kurdum yine bir şey olmadı. Artık son ümit daha uzun bir mini usb to usb 2.0 aldım ve direk anakartın arka paneline taktım ve ta ta tan gördü. Sonra onu da çıkarıp (kasa dışına sarkan kablo görüntüsü hoş değildi) tekrar Rog_Ext (9 pinli usb 2.0) bağlantısını kurdum ve artık oradan da algılıyor. Algılayıp algılamama meselesi
  • Usb kablosunu usb 2.0 header e baglaman gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,
    bende de h100i v2 var. pc yi yeni kurdum ama windows 10 aygıt yöneticisinde driverı yüklenmedi olarak gözüküyor. pompayı anakarttaki usb 2.0 bağladım. kim yardımcı olabilir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.