Şimdi Ara

Q8400 Overclock Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sistemim;
    MSI G41M P26 anakart
    İntel Core 2 Quad Q8400 2.66 Ghz işlemci
    Hyperx 4 Gb 1333 Mhz Ram
    MSI R7 240 2 Gb ekran kartı

    Daha önce bu sisteme Asus P5KPL AM SE anakart ile overclock yapmıştım. 2.8 Ghz civarına çıkmıştı. Ancak MSI anakart ile frekansı 1 kademe bile yükseltsem pc açılmıyor. Voltaj artırma seçeneği yok sanırım anakartta.



  • Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PCI Express Clock Ayarı varsa Bu Değeri 100 Yapmalısın..Auto olmamalı..Ayrıca G41 Anakartlar Eski G31 Anakartlardan daha iyi değil maalesef..Sadece Bu Anakartların Combo ları iş görür..
    daha önce kullandığın Asus P5KPL AM SE Anakart, Şu an elindeki G41 Anakarta 10 Çeker..
  • Evet maalesef öyle, pci değeri 100'de sabit. Fsb dram ayarlarını da yapıp kendi frekansının üstüne çıkartmadan denedim yine olmadı. G41'i ram hızı 1333 diye kullanıyorum. Asus ram hızı 800'dü, ondan dolayı değiştim. Peki asusun msi g41e karşı bu farkı oluşturan özelliği nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel soru...
    Anakart firmaları ICH7 Yonga setine daha fazla bileşen ekleyemeceğini anladıkları anda Yalandan yere kullancıları Tahrik edip eski yongalı anakartları satmak için DDR3 DIMM Slotlar eklemeye ve Sata gibi Hızlanmayı etkileyen bileşenlere güç verme bahanesiyle diğer can alıcı Anakartlarda olmazsa olmaz bileşenlerden kısıtlamaya gittiler.
    Yani Bir Otobüs Düşün.Toplam Yolcu sayısı 50 Kişi Ama bu Otobüs 50 kişiden 1 fazlasını bile alamayacak kadar dolu.Şimdi ne yaptılar Burada;Önce Otobüsün Lastiklerini büyültüler ki daha hızlı gitsin izlenimi doğsun istediler Ama Motor Aynı Motor...
    Sonra Yolcuları otobüsten atamadılar ki her yolcunun kendi görevi var ve zaten otobüste çekmiyor, aynı yolculara yeni kimlik adı altında birde otobüsün markasını değiştirdiler hepsi bu..
    Ama iş P43 ve P45 lerde değişti.Otobüsün Motor yenilendi ve hatta Körüklü Otobüs bile yaptılar sonradan..Çünkü Kapasite çok Vardı Bu Anakartda..
    Umarım bu espirili anlatımla aydınlatabilmişimidir..




  • Gayet güzel anlattınız, teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine de merak ediyorum hiç bir şekilde hız aşırtma yapamaz mıyız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradan sallamak doğru olmaz.O Anakart benim elimde olacak ancak yorum getirebilirim.
  • Bu şekilde anlamanıza ve bana anlatmanıza yardim edebileceğim bir yol var mı, teknik olarak biraz anlıyorum. Sabah bios menüsündeki sayfaların fotoğraflarını çekip atarım, oradaki seçeneklerden yola çıkıp yardim edebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overclock için Bios Ayarları buradan yazışmakla anlatılmaz..
    Fotoğrafta olsa yine eksiklik olacaktır..
    Bu işte Kullandığın PSU,RAM ve Anakart Model ve markası çok önemli.
    DDR3 Ram yada Ramleri Farklı marka ise bu iş hiç olmaz..Haaa Denk gelirde olabilir..
    PSU yeterince Besleyebiliyor mu?.Dandik Markalı PSU ile Bu iş Olmayacağı gibi Anakart veya Ramleri yakma Olanağını her zaman vardır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailTPC_Hastanesi -- 8 Temmuz 2017; 21:55:46 >
  • Merhaba ayni kasa psu ile ddr epox 8heai ve ddr2 asus p5kpl am se anakartlar ile overclock yaptım. Voltaj artırmayacak seviyeye kadar yapıyorum. Şu anki g41m p26 da bir tane 4 gb 1333 mhz hi-level soğutmalı ram var. Yani ram uyumsuzluğu söz konusu değil diye düşünüyorum. Ram oranını 1-1.50 yapıp hızı default un üstüne çıkmayacak seviyede tutarak yaptım. Yine olmadı, derdi nedir anlamadım gitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hi-Level Ramlere nedense hiç ısınamadım ben.Çünkü Bu Markanın iki adet Chip Üretimi var.Biri Kendi adı diğer Samsung.
    Kendi Adı olan ramler sıkıntılı.Bu Kanıya Anakart Sattığım bir Kullanıcının, sıfır olarak satın aldığı DDR3 Hi-Level Ramlerin Anakartta Çalışmadığını biliyorum..Yani Bu Kadar da olmaz...
    Bence imkanın varsa başka değişik marka ram kullanmayı dene..
  • Peki deneyeceğim ancak, ramlarin hızını artırmıyorum. Oranı 1-1.50 yapıp hızı overclock yapılı halde iken defaultta oluyor. Buna rağmen ayni şekilde. Yine de bir bakalım. Tavsiyeniz için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FSB+DRAM Oranı diye bir Paradoks vardır.İşlemci hızını artırdıkça RAM hızıda otomaik olarak artar.Yani Ram değerleri Asla Sabit Olmaz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.