Şimdi Ara

Bebekli Eve Klima...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Samsun'da yaşıyorum. Evimin klima taktıracağım odası güney tarafa bakıyor. Binanın yalıtımı çok iyi.

    Klimayı düşündüğüm yer günde 6-7 saat güneş alıyor.

    Samsun'da öyle ahım şahım güneş olmaz (Güney iller gibi) ama nem bizi öldürüyor.

    Şu sıralar dışarıda sıcaklık 30 derece civarı. Evin içi ise 28,5 derece ve nem oranı %75

    2 aylık bir bebeğimiz var sıcaktan uyuyamıyor.

    Odaya klima taktırmaya karar verdim. Bütçem çok yok ama bebek olunca mecburuz.

    Klimayı sadece soğutma için kullanacağım. İçerisinin buz gibi olmasına gerek yok ki zaten çok soğuk bebeği hasta eder. 23-24 dereceye getirsin yeter.

    Klimayı salona taktıracağım, salon ile mutfak bitişik ayrıca salon ve mutfağın açıldığı hol var. (Fotoğrafta basitçe çizdim)

    Salon 18,5 m2, mutfak 7 m2 ve hol 10 m2...

    Ben Baymak Elegant Plus 12 A++ 12000 Btu İnverter Klima almayı düşünüyorum.

    Bu klimada karar kılmamın sebebi: 1800 TL'ye alabiliyorum, 5 yıl garanti, ücretsiz montaj ve yorumlarda birçok kişinin memnun olması.

    Anlayan arkadaşlardan ricam; bu klima işimi görür mü? O fiyat bandında başka bir klima öneriniz var mı?Bebekli Eve Klima...







  • Merhaba hocam. Öncelikle Allah bebeğinizi bağışlasın analı babalı büyütsün.

    Seçtiğiniz klima çok kötü kalitesi yerlerde olan bir klima. Memnun olanlar büyük ihtimalle beklentisi çok düşük olanlar veya hayatı boyunca kaliteli klima görmemiş olanlardır. Hal böyle olunca insanlar da memnunum diyor.

    12 btu oraya yeterli.

    Midea Blanc modeline bakabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi niyetiniz için teşekkür ederim.

    Midea Blanc klimaları bende duydum. Yalnız Samsun'da servis durumu nedir bilemiyorum. Ayrıca garantisi de 2 yıl.

    Ne zor işmiş bu kadar seçenek içinde bütçeme göre işimi görecek klima seçmek.

    Vesteller nasıldır? Onlarda da 7 yıl garanti varmış...
  • mat2000 kullanıcısına yanıt
    BAYMAK klimaları ÇİN de AUX firması tarafından üretilen klimalardır. Bu gün BAYMAK ile ilgili bir arkadaşımız yaşadığı talihsizliği dile getiren konu açmış onun haricinde şu an'a kadar kullanıcılarından sorun duymadık. Tabi bundan 3-5 yıl sonra ''Şurası bozuldu, Burası yamuldu'' derler mi onu zaman gösterecek, ancak sizin bütçe doğrultusunda satın alacağınız klimaların hepsi için aynı risk söz konusudur. Şikayetvar sitesine girip ME (Mitsubishi Electric) ile ilgili dahi şikayet eden bu kadar insan olduğunu görünce, bu kadar ince detaylara girmeye gerek olmadığını zaten anlayacaksınız.

    Forumda bazı markalar ile ilgili ''İyidir, Kötüdür'' yorumları mutlaka görürsünüz. Ben hiç bir klima için KÖTÜDÜR diyerek kenara çekilmem. Ben SOMUT veri sunarım, nelerle karşılaşabileceğinizi size sunarım sonra kararı siz verirsiniz.

    Şimdi sizin bütçe doğrultusunda neler alabileceksiniz?

    BAYMAK
    VESTEL
    ARÇELİK
    SEG
    REGAL
    ALTUS
    VESSEN
    AİRFEL

    vs vs

    Peki Bu klimalardan Hangisi neden KÖTÜ? Hangisi neden İYİ?

    Ben bunları size kalem kalem sayfa sayfa yazarım lakin hiç gerek yok.

    Bölge koşullarınız, Kullanım şekliniz gereği size ultra mega bir klima lazım değil. Kaldı ki size en önemli uyarım evde BEBEK ve ASTIM HASTASI olması durumlarında klimalarınızı ASLA soğtuma modunda kullanmayın. Siz mutlaka NEM ALMA modunda kullanacaksınız ki bu da zaten ürünün kompresörünün tam performans çalışmayacağı anlamına gelir. Buradaki ana amaç ortamdaki nem dengesini sağlayarak biraz YAVAŞ ancak stabil ve insan sağlıklı yaşamı hedeflenerek yapılan bir soğutma ile karşılaşacaksınız.

    Seçtiğiniz klima ise tüm bunları rahatlıkla yapabilecek klimadır. Haa bozulur bozulmaz onu bilemem neticede üreten ben değilim. Sorun şu ki BAYMAK bozulur X marka asla bozulmaz diye size yazılı bir taahhütte bulunabilecek birisi var mı?

    Şimdi forumdaki bir kitlede genel mantık bir klima alıp 15 sene kullanmaya yöneliktir ki benim görüşüm bu şekilde değil, hiç bir zaman da olmadı, bundan sonra da olmaz zaten. 5 yıl garantili bir klimayı 1500-2000TL bantlarında satın alıp 5 yıl kullandıktan sonra zaten o klima çatlasada patlasada sorun değil benim için. bir klimaya 7-8.000TL para verip 15 yıl kullanırım hayali ile eve taktırıp, 2-3 yıl sonra şikayetvar sitelerinde uğraşacağıma, klima bozulsa da üzülmeyeceğim bedeller ödemeyi tercih ederim.

    Tüm bu bilgiler doğrultusunda içinize sindiyse ilgili klimayı gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Bence kullanıcı kitlesinin fikir ortalaması en büyük etkendir. Aynı zamanda bu kullanıcı kitleyi ''hayatlarında kaliteli klima görmemişler o yüzden onu beğeniyorlar'' şeklinde nitelemek de hoş değil, bu tarz yönlendirmelere kulak asmamanızı tavsiye ederim.

    VESTEL klimalarda ana marka almayın eğer alacaksanız, REGAL veya SEG ürünleri tercih edin zira daha ekonomik oluyorlar genelde. Hatta A101 de satılan SEG lerden bulabilseydiniz işinizi oldukça görürdü aslında ama kalmamıştır artık. SEG ve REGAL klimalara 140TL bedel ödeyerek 7 yıl garanti sınıfına alabiliyorsunuz. 2017 üretimi olmak şartı ile ürünleri kesinlikle artık alınabilir, uyarıyorum ki sakın 2016 ve öncesi üretimleri almayınız.

    VESSEN klimaları da inceleyebilirsiniz lakin AİRFEL gibi garanti süreleri kısadır.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Çok değerli ve aydınlatıcı bilgiler verdiniz. Teşekkür ederim size.

    Görüşlerinizi dikkate alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.