Şimdi Ara

Arçelik 12510 klima inverter sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
3.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar klimanın kumandasında 5 farklı mod var. Bunlar soğutma, ısıtma, nem alma, fan ve ai yani otomatik modu.

    Örneğin klimayı 23 dereceye ayarladım şuanda kumandadan oda sıcaklığına baktığımda 28 gösteriyordu. Bu durumda oda sıcaklığını 23'e indirdiğinde durması ve oda ısınınca ve soğuyunca tekrar çalışması gerekmez mi?

    Ama kumanda da 23 ayarladıktan sonra ai modunda dereceye baktığımda 19 derece gördüm.

    Kısacası sorum şu hep 23 derecede tutmak için hangi modu kullanmam gerekir ? Klavuza göre ai modu. Ve düşünceme göre sıcaklığı kumandadan ölçüyor. Bu durumda kumandayı nasıl konumlandırmam gerekir?

    Hava üflediği yere koydum kumandayı ve az önce dereceyi 19 gördüm. Normal oturulan kısıma aldığımda koltuğun üstünde 27-28e çıktı. Klimada bunu baz alarak çalışıyor diye düşünüyorum.

    Duruma göre servis çağıracağım. Tam mantığını da bilmiyorum. Mesela soğutmada 23 ayarlasam, hiç durmadan 23 mü üfler bu durumda da hiç gücü kesmez diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba öncelikle teknoloji çok gelişti çok geride kalmışsınız . Şaka bir yana durumu izah edeyim.

    Klimayı açar açmaz odanın 23 derece olmasını beklemeyin. Sanırım yeni açtığınızda klimayı baktınız. Odanın soğuması için yüksek fan hızında en az 1 saat kullanmanız gerekir. Duruma göre daha da geç soğuyabilir.

    Dediğiniz durum oda sıcaklığına gelince durması sonra çalışması on of yani klasik klimalarda geçerli. İnverter klimalarda bu durum tamamen farklıdır. Örneğin on of klima ilk başta odayı soğutarak 1000 wat çekerken soğuttuktan sonra durup 10 dk sonra tekrar 1000 wat çeker. İnverter klimalar ise ilk başta 1000 wat 1200 wat 1500 wat dış ve iç ortam ne kadar sıcaksa ona göre elektrik çeker. Ama oda 23 dereceye yani ayarlanan sıcaklığa geldiği zaman durmak yerine en düşük kademede elektrik çeker. Oda 23 dereceye geldiği zaman 300-400 wat çeker ve genelde hiç durmaz. Bu elektriği çekme sebebi ise durup sonra tekrar çalışmak yerine odadaki ısı dalgalanmalarını yani ısınmasını engelleyip amaç istenilen sıcaklığı sabit tutmaktır. Böylece normal klimalardan tüketim olarak en az %30 tasarrufludur.

    Sizin hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Klimada oda sıcaklığını ölçen sensör vardır. Tabii bu kumandada değil iç ünitenin içindedir. Kumandadaki gösterilen sıcaklık Sadece oda sıcaklığını görmeniz amaçlıdır. Ama ben bu kumandaya güvenmiyorum. Oda sıcaklığına bakmanız için elektronik termometre klimanın üflediği ısıya bakmanız için ise lazerli sıcaklık ölçer termometre almanızı öneririm.

    Soğutmada 23 dereceye ayarladığınız zaman 23 derece üflemez. Zaten öyle olsa klima kullanmanın ne mantığı kalır ki? 23 dereceye ayarladığınız zaman baya bir soğuk hava üfler 10 derece ve daha soğuk gibi. Klimanın kalitesine göre de değişebiliyor bu durum. 23 derece olduğunda oda ise soğuk hava üflemez de ılık hava üfler. 15-20 derece gibi. Tabii bu sıcaklık dış ortamın sıcaklığına göre de değişebiliyor. Ama genel olarak oda 23 derece olana kadar soğuk 23 derece olunca ılık hava üfleyeceğini söyleyebilirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şuanda kumanda hariç ölçme şansım yok. Dediğinize göre konuşuyorum, oda sıcaklığının kumanda da 19'a inmesi normal midir?

    23 ayarlandı falan oda buz gibi oldu. Üflemeye devam etmesini anladım ama hala buz gibi üflemeye devam etmesi gerekmez diye düşünüyorum.

    Klimayı şuanda açıyorum örneğin 23 derece olarak oda kumandaya göre yarım saat sonra falan 18-19 dereceye iniyor. Ilık üfleme falan yok aynı şekilde soğuk üflemeye devam ediyor. Yeni açtığımda değil de yarım saat 45 dk sonra kontrol ettiğimde gördüm bahsettğim sıcaklığı.



    Klimayı bir süre sonra mecbur kapatmak zorunda kalıyorum oda içerisinde donmamak için, ama sizin dediğinize göre hiç ellemesem kendisi ayarlayacak ama bana göre ayarlamıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.