Şimdi Ara

OSX ve Windows 10 Fontlari arasinda ki farkliliklar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, sistemimde hem win 10 ve hackintosh sierra kullaniyorum. Ayni monitorler olmasina ragmen yazilarin okunabilirligi cok farkli. OSX'de yazilar keskin ve rahat okunabilirken Windows'da hic oyle degil.

    Sadece bu yuzden internet islerimi OSX uzerinde goruyorum. Her iki platformu kullanan biri soylediklerime katilacaktir. Sizler ne dusunuyorsunuz windows da bu sorun asilabilir mi ?

    Iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Windows 10'da ClearType açık mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DoubleDragon

    Windows 10'da ClearType açık mı?

    Tabi ki, yalnız tarayıcı farklılıkları da etki gösteriyor. Safari çok iyidi bu konuda, Chrome en kötüsü bana göre.
    Şu anda Edge ile daha keskin sonuç alıyorum.
  • Mactype adında bi uygulama var. İpad, MacBook vs. cihazların font yumuşaklığı taklit edilmiş. Ben bi ara kullandım. Pek verim alamadım. Ekran çözünürlüğü, pikseller arası boşluk vs. etkili oluyor sanırsam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farkli monitore gectim su anda sorunum çözüldü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun sebebi yazı motorundan olduğu gibi yazıların Truetype özelliği. Mesela Linux tarafında görsellik namına Deepin ve Ubuntu kullananlar görsellik farkını bilir. Windows uzun süreli kullanımlarda özellikle okuma yoğunluktaysa rahatsız ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dmclskn

    Bunun sebebi yazı motorundan olduğu gibi yazıların Truetype özelliği. Mesela Linux tarafında görsellik namına Deepin ve Ubuntu kullananlar görsellik farkını bilir. Windows uzun süreli kullanımlarda özellikle okuma yoğunluktaysa rahatsız ediyor.

    OSX kullanmaya başlamadan önce o kadar rahatsız etmiyordu, Kindle gördükten sonra aynı gün Calibro e-kitap okuyucusunu satmış birisiyim =) Biraz takıntı var.
    4k monitore ve sierra ya geçtim şu anda mutluyum.
  • M0nkey D. Luffy kullanıcısına yanıt
    Windows 10'daki kargacık burgacık yazı tipleri arayüz tasarımı bir o kadar karmaşık ayarları zırt pırt sistem ve sürücü güncellemeleri .... beni benden alıyor. Apple ürünlerinde tasarım ve sistem bütünselliği zirvede olduğundan mı nedir bilmiyorum kullanıcı ile sistem arasında bir bağ oluşup uzun süreli kullanımlarda bile sıkıcı gelmiyor. Ayrıca Safari'deki hızı görünce başka tarayıcı kullanmak istemiyor insan.

    Bence iyi yapmışsınız. Maddi anlamda biraz gücünüz varsa tablet, bilgisayar, telefon, e-book ... iyisini almakta fayda var zira ucuz ürünler günü kurtarmaktan öteye gitmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.