Şimdi Ara

GERÇEKÇİ SIRALAMA HESABI İSTEYENLER İÇERİ...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhabalar

    bugün forumda da denk geldiğim ve birçok arkadaşımla birlikte denediğim, geçmiş yıllarda alınan puanlarla da deneylenmiş, ösym ile koordineli puan ve sıralama hesaplama yöntemimi açıklıyorum.

    öncelikle şunu söyleyeyim, kimse sıralamasını birler basamağına kadar doğru tahmin edeceğini düşünmesin. sıralamalar her yıl değişmek zorunda. yani aynı netlerle birebir aynı sıralamanın gelmesi, soruların zorluk seviyesi benzer bile olsa mümkün değildir; burada anlaşalım.

    şimdi aşağıda soru başına hesaplanacak derslerin katsayılarını bir tablo halinde paylaştım. nasıl kullanacağımızı da açıklayacak olursam;

    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1983049/4950d565-f65e-4180-8fd1-58144c326c98.png (katsayıların olduğu fotoğraf linkte)

    örneğin tm3 puanınızı hesaplayacaksınız. türkçeden 30 net yaptığınızı varsayarsak, bu netinizi 1,5 katsayısı ile çarpıyorsunuz. ne etti? 45. bunu not edin. tüm dersler için bu şekilde ayrı ayrı puanlar elde ediyorsunuz. her ders için, o derse ait kat sayı ile netlerinizi çarparak ayrı ayrı puanlarınızı not ediyorsunuz.

    ardından diploma notunuzu 0.6 ile çarparak size eklenecek diploma puanınızı hesaplıyorsunuz.

    ardından da ösym'nin herkese vermiş olduğu 100 puanı ekliyorsunuz.

    diyelim ki bu hesaplama sonucunda totalde elinizde 395 puan var. bu tamamiyle standart sapmasız hesaplanmış minimum puandır. bunun gelme ihtimali yok, bundan fazla gelecek.

    ben 2015 ve 2016 yıllarında da aynı bu şekilde hesapladığımda, ösym'nin sonuçlarına göre 16-17 puan daha düşük aldım.

    bu sene de kabaca puanınıza 10 ila 30 arası eklenecektir. bu standart sapmadan gelecek puan, sizin netlerinizle doğru orantılıdır. yani siz ilk 5k'ya oynuyorsanız, size 25 civarı vereceğini tahmin ediyorum. eğer benim gibi 20-25 bin bandındaysanız 16-17-18 civarı gelecektir. daha düşükse bu standart sapma puanını aşağıya çekebilirsiniz.

    bu şekilde total puanınızı kabaca hesaplamış oldunuz, dediğim gibi standart sapmanın ne kadar etkileyeceğini bilemediğimiz için benim hesaplamam ile 11 temmuz'da gelecek puanınız arasında 5 puana kadar fazla/eksik olabilir. o yüzden kabaca bir sonuç elde ettiğimizi belirtmek isterim.

    evet diyelim ki totalde bize 410 puan geliyor. şimdi yapacağımız şey isehttp://sinavla.com/yerlestirme-sirasi-hesapla.php bu adrese girip, en son elimizde kalan 410'u ve hesapladığımız puan türünü yazıyoruz.

    burada 2010'dan itibaren bu puan ile kabaca hangi sıralamaya sahip olduğumuz yazıyor. 2014 ve 2013 yılları tm3 için uygun diyebilirim. kabaca o aralıklarda sonuç alacağız. sayısal ve sözelciler için pek fikrim yok fakat sistem eşit ağırlık için kusursuz çalışıyor.

    benim beklediğim sıralama 23k - 28k arası. bu şekilde siz de sıralamanızı hesaplayabilirsiniz, belki içiniz bir nebze yatışır. hepinize kolay gelsin efenims.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi life55 -- 27 Haziran 2017; 23:44:23 >



  • Hocam ders katsayilarinida verseydiniz iyiydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dedemlililer D kullanıcısına yanıt
    dostum link olarak koydum zaten, oradan bakabilirsin.
  • Standart sapmadan gelecek puanı neye göre belirlemek lazım hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buna göre 20-23 k arasındayım , rez aldım düzenlerim mesajımı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ygs sıralamamız belli neden en baştan hesaplıyoruz bir şey anlamadım. ygs yi hesapladık lys yi hesapladık ne yapacğaız bu pıanları
  • 15-20k bandındaki ben için standart sapma 18 puangelsin dedim dediklerine bakarak
    454 puan oluyorum.
    Puango beni 444 puan hesaplıyor
    Sınavla beni 435 falan hesaplıyor
  • Dediklerinde haklısın fakat sıralama tahmini yapanların merak ettiği nokta da standart sapmadan kac puan geleceği. 5 puan gelse tahmini 5 bin ileri atar, 10 puan gelse 10 bin. Hesaplayanlar da zaten iki bin üç binin hesabını yaparken 20binlik bir soru işareti bırakmışsınız yazınızda. Yine de elinize sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.