Şimdi Ara

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.568
Cevap
189
Favori
555.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]


(En Son Oy Tarihi: 15.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • bulent35220 kullanıcısına yanıt

    Ev vb. ortamlarda basitçe bu şekilde fan koyulmasının ısıya ortalama etkisi 5-10 derece arasında. Tabii fanlar egzoz konumda olduğundan dolayı fan yapraklarının sürtmesine dikkat edilerek konulması lazım (STRIX’lerde biraz daha önde olmasının sebebi kartın yapısıyla alakalı, RTX yazısının olduğu kısım çıkıntılı).


    Herkesin klasik fan koyma şekline karşın ben kendim bu şekilde kullanıyorum, böyle kullanana da denk gelmedim. Buradaki mantık da gayet basit; hem bellekler GPU etrafında bulunuyor hem de PCB üzerinde en çok ısınan kısımlar bu kısımlar. Ayriyeten (arada kalanlar için) önden ve arkadan ekstra sirkülasyon yaratılmış oluyor. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 


    Fan sayısı yerleşime göre 2’ye çıkarılabilir, marka-model değişebilir, çoğu opsiyona açık tabii ki. En önemli noktalardan olan hava sirkülasyonu meselesi de yine yerini koruyor. Hangi ortam olursa olsun serinlik ve sirkülasyon (ara ara bile olsa) şart.


    • Bu arada, fanların markasına ve olur da sayısına falan çok takılmayın arkadaşlar. İncelemelerden vb. elde kalan, ayriyeten zamanında 10-15 TL’ye alınan ne varsa attım üzerlerine. Sonuçta iş görüyor mu görüyor, gerisi çok problem değil (2*AX1600i PSU ve diğer sessiz ürünlerin yanında kafa şişiriyorlar orası ayrı mesele). DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 
    • Bunlar tabii dediğim gibi ev vb. ortamların basit ve hızlı çözümleri. Ortam büyüdükten sonra çözümlerin kapsamı da bir o kadar genişliyor. Tabii onlar farklı bir case açmayı gerektirecek hususları barındırıyorlar.


    *Fotoğraflar kaldırılmıştır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 6 Nisan 2022; 18:44:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar lütfen yardım.
    Windows da 4 adet nvdia kartla lolminer ile eth kaziyorum .
    Kartlar 2x3060 1x3060ti 1x3080 hepsi lhr
    5 saatle 10 saat arasında kartlardan birinin fanları dönmüyor ve kasımdan düşüyor. Ardından Windows bir sorunla karşılaştı yazıyor ve pc resetliyor. Her seferinde farklı kart bu olayı yapabiliyor.yani kartlarda sorun yok riserdede yok çünkü çok değiştirdim hepsini . Ethermine ekranından MH düşünce bir kartın düştüğünü anlıyorum gidiyorum PC ye bakıyorum( güç yönetiminden 1dk hareksizken ekranı kapat olarak ayarladım) mousu oynattigim gibi Windows Bir sorunla karşılaştı diyp atıyor. Yani ekranı açmasam diğer kartlar kazıma devam ediyor
    Lütfen bilen birinden yardım istiyorum lütfen

    Riserleri değiştirdim yine yapıyor. Hatta dün anakarti bile yeniledim yani insanda değildir e peki neden Çıldırcam ya :))

    Elimden geldiği kadar detaylandirdim lütfen yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savcı963 -- 27 Ekim 2021; 8:42:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • toggy06 kullanıcısına yanıt

    Asus rog strix 750g 80 gold plus 10 yıl asus garantili sıfır 850tl. Sarı sitede ilanı vardı. İzmir'de. Diğer tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir ama günümüzde bu psu bu fiyat iyi geldi bana. Biz arkadaşlarla toplam 4 tane aldık.

  • savcı963 kullanıcısına yanıt

    Anakartınız nedir? Düşen kart 3060 mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi floperx -- 27 Ekim 2021; 10:10:24 >
  • savcı963 kullanıcısına yanıt
    Yaptigiz oc ayarlari o karta fazla geliyor olabilir, kartin oc ayarlarini kademe kademe dusurup ariza tekrarlayacak mi diye deneyin.
    Ayrica kartlar kasa icinde mi rig mi ? Ortam sicakligi sabit mi ? Ortamdaki sicaklik cok artiyorsa windows kendini korumaya alip resetliyor da olabilir. Yine oc ayarlarini gozden gecirmeniz lazim gibi..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Tertemiz güzel setup,güle güle kullanın.Benimki tek tek toplamadan mütevellit çerçici dükkanı gibi,bir ondan bir bundan :)

  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Hocam fanlar sıcak havayı dışarı mı atıyor yoksa hava sirkülasyonunu içeri doğru mu veriyor? Bende yapmıştım ama etkisi olup olmadığını anlayamadım, çok farketmemişti. Ayrıca forumun birinde yukarıdan takılan fanın ekran kartı fanının yeterli soğutmayı yapamayacağı / hava akışını bozacağı vs gibi birşey söylemişti, o yüzden tekrar arkaya takmıştım fanları.

    Normalde bir öne bir arkaya veya bir alta bir üste takmak istiyordum ama yeterli fanı bulamadım, birde kış geldi zaten çokta gerek olmayacak ama yine de ne kadar serin o kadar iyi.

    Buarada yukarıdan fanı önermemişlerdi fan yeterli sirkülasyonu sağlayamaz diye.

  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    eksoz (exhaust) dediğinize göre, sıcak havayı yukarıya mı üflüyor? Bir de galiba en sondaki (duvarın dibindeki) kartın eksozu yok gibi, en çok ısınan kart o mu?

  • floperx kullanıcısına yanıt

    MSI b450 pro gaming Max . Hocam bazen 3080 bazen 3060 düşüyor . Ama genellikle 8 saat ara ile filan oluyor bu.

    Ayarlarım 3080 için memeory clock 1200 -200 core clock. 64 pl

    3060 için 1100 -400 60

    3060 ti için 1200 0 62




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savcı963 -- 27 Ekim 2021; 17:33:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olsun. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 


    Açıkçası hiç foto vs. göremiyoruz, kimde neler var çıkarın bakalım arkadaşlar. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 


    (Bende sürekli değişiklikler oluyor, 6800 XT'lerin fotosu falan 5 ay (hatta kurulum öncesiyle beraber falan 8-9 ay) öncesinden kalma)


    @manjimaru Egzoz olarak belirttiğim için haliyle dışarı atıyorlar. Malum fizik kuralları gereği ısınan hava yükseldiği için yukarı taraftan serin hava gelmedikten sonra anlamı olmuyor ki (sonucu bilmeme rağmen) öyle de (içeri alacak şekilde) denedim ısılar artış gösterdi. Aslında rigin bu şekilde yukarıda durması falan da çok doğru değil ama nispeten hava sirkülasyonu fena olmayan bir yerde bulunduğu için aşırı problem olmuyor. Bunlar zaten belirttiğim gibi ev vb. ortamlar için basit ve hızlı çözümlerdir. Yoksa complex kurulumlar bambaşka senaryoları beraberinde getirmekteler. Sizde neden fark oluşmadı veya size öneri yapanlar nasıl ortamlarda fark göremediler bilemiyorum. Ben bahsettiğim 5-10 derece farkları aldığım için bu şekilde kullanıyorum ve tekrar belirteceğim üzere en basit-hızlı çözümü uyguladım. Ayrıca yukarıda da belirttiğim gibi; zaman zaman benim açımdan değişimler oluyor, sök-tak işleri vs. derken bu şekilde sabit kalmadığı durumlar açısından benim için ideal.


    @Asus535 Egzoz evet. Şu an için bir boşluk var orada bundan dolayı fan yok hatta dikey şekilde vardı kaldırdım. RTX 3080 ve altındaki modeller için duvarın dibi çok problem olmuyor ama 3090'ları özellikle yazın sıkıştırmaya gelmiyor ki zaten gelmez de. Aslında rig kurulumlarında kartların arası olabildiğince açık olmalı (özel soğutulan ortamlar konu dışı ise), en etkin bu şekilde ferah oluyor kartlar ama az alanda çok kart, mevcut rig kasalarının şekilleri + daha fazla kart sığdırma isteği derken genellikle bu şekilde kurulumlar görüyoruz/yapıyoruz.


    @Patren Fotoğraftan görülüyor olması lazım ama?




    *Bu arada sevmediğim kelimelerden birisi olan egzoz kelimesinin doğru yazılışı şimdi de yazdığım gibi olmuş (bu kelimeyi pek takip etmiyorum ama TDK sanırım yine değişiklik yapmış). ''Egzos, ekzos, eksoz, egzost vs.'' sonrası egzoz yine eh işte. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 


    Ben de egzos olarak kullanıyordum son zamanlarda. Şimdi bir dahaki değişime kadar egzoz olarak mı devam ederiz yoksa temelli öyle mi kalır bakarız artık. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 





  • Knight of Rose kullanıcısına yanıt

    Hocam 4 kattan birisi yapıyor her seferin ve diğerleri çalışmaya devam ediyor. Mousu oynatinca ekran kilidi kalkıp ekran gelince Windows bir sorunla karşılaştı diyor ve resetliyor.

    Ekranla oynamasam mesela diğerleri kazma ya devam ediyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • savcı963 kullanıcısına yanıt
    Ben hala oc ayarlarindan olabilir diye dusunuyorum hocam. Denemekten zarar gelmez, resetlemeye sebep olan kartin oc ayarlarini biraz azaltin ve birkac saat verin ariza tekrarlarsa biraz daha dusurun, boyle bir sure devam edin derim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Knight of Rose kullanıcısına yanıt

    Peki oc de neleri düşürerek denim hocam ? Pl MC CC ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patren kullanıcısına yanıt

    Üzerine tıklandığı zaman gayet net görünüyor sıkıntı yok. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 


    O kartlar yılbaşı zamanları alındığı için haliyle maliyetleri oldukça düşük ki elden çıkaralı da 3-5 ay olmuştur. İadeler vs. derken ciddi uygun fiyatlardan bahsediyorum, şu anki kelalaka fiyatlarla falan mukayese edilmesi yanlış olur. İlk çıkış fiyatlarının bile altında yani o derece. DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS] 

  • LHR 3060 için overclock ayarlarını paylaşabilecek biri varmı Hiveos kullanıyorum.

  • savcı963 kullanıcısına yanıt
    Hocam arizalari genelde Memory Clock fazlaysa verir, ama siz en iyisi kartinizin optimum ayarini netten bulun, ondan adim adim memory clock dusururek stabil ayarlarinizi bulmaya calisin.
    Msi afterburnerdan yapacaksaniz bu ayarlari birbiriyle senkron olarak degistirerek en uygun ayari kendiniz de bulabilirsiniz, belli bir yerden sonra zaten yaptiginiz degisiklikler mh i etkilemeyecek, size sadece gpu/ mem isi artisi olarak geri donecektir. İste o nokta kartinizin optimum oc ayaridir.
    Burada en muhim nokta kartinizin verecegi maksimum mh degeri icin verilmesi gereken power limiti bilmenizdir. Mh yukseltmek isterseniz onerilen power limit degerinde, kartinizin serin calismasini isterseniz onerilen degerden sizin belirleyeceginiz yuzdeye gore daha dusuk degerde kullanabilirsiniz.
    Bence son derece keyifli bir islem oldugu icin elime yeni kart gectiginde once gerekli power limitini ogrenip sonra cc ve ms ayarini kendim bulmaya calisirim. Power limiti max degerden yuksek girmediginiz muddetce, degerleri adim adim yukselttiginiz surece karta zarar vermeniz cok zordur, ama buradan kazacanaginiz tecrube sizin icin tum mining surecinde kullanacaginiz bir tecrube olacaktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knight of Rose -- 27 Ekim 2021; 18:37:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Hocam sisteminiz cok guzel gozukuyor. Peki bu sistemi evinize ya da dukkaniniza kurarken elektrik tesisatinizda bir modifikasyon yenileme yaptiniz mi ? Toplam rigleriniz kac watt cekiyordu ?
    Bu konu yakin zamanda bana biraz sorun cikartacak gibi duruyor, netten arastirdigimda genel cozum elektrik sayacindan ekstra hat cekilmesi gerekir demisler ama yapan bilen kimseye rastlamadim, sizin ne kadar titiz oldugunuzu bildigim icin rigleri gorunce sormak istedim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sirbeyin kullanıcısına yanıt

    Hocam emin misiniz, çünkü gece dediğiniz gibi yapıp bırakacam, yarın akşama kadar kontrol edemicem, eğer yine aynısı olursa boş boşuna çalışmış olucak.

    İnşallah düzelir 83 yapınca, birde eskiden böyle bir sorun yok iken şimdi neden var.

  • Patren kullanıcısına yanıt

    6900 lar 90 Mh vermiyorlar, onlarda 6800 gibi 60-64 mh arasında vermekteler bildiğim kadarıyla.

    En azından benim denediğim kartlar 64 üzerine çıkartamamıştım.

  • furerg kullanıcısına yanıt

    85 yap o zaman garanti olsun dostum :)

  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.