Şimdi Ara

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.567
Cevap
190
Favori
554.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]


(En Son Oy Tarihi: 27.3.2024)
Giriş
Mesaj
  • ÖNE ÇIKAR-FAVORİLERİNE EKLE-TAKİPTE KAL!

    NOT: 3.03.22 itibariyle konu başlığı ''DH MiNiNG [ANA KONU]'' olarak revize edilmiştir. Eski hali ''MiNiNG GPU ve GPU PERFORMANSLARI [ANA KONU]'' idi.




    BİLGİLENDİRME PANOSU



    DONANIMHABER MiNiNG [ANA KONU]

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

    https://ethereum.org/en/

    Ethereum London Upgrade

    https://etherscan.io/block/countdown/12965000

    Estimated Target Date: Thu Aug 05 2021 15:20:19 GMT+0300 (GMT+03:00)



    v2022...



    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]


    NOT: Aşağıdaki tabloya alternatif olarak; Mining ile uğraşan kullanıcılar, kendi değerlerini konu içerisine eklerlerse; forumumuz üzerinden kendi listemizi de oluşturabiliriz.



    Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar ve iyi forumlar.

    Bilindiği üzere konu başlığındaki husus; öncesi de olmakla beraber şu sıralar tekrar gündemimizi oldukça meşgul etmekte. Mining olayını sevenler ve sevmeyenler olduğunu zaten herkes biliyordur. Her zaman objektif bir çizgi yakalamaya çalıştığımdan ötürü bu konunun derinlerine inmeyeceğim. Yani; Mining ve buna bağlı olarak ekran kartlarının karaborsaya düşmesi gibi durumlar bu konunun içeriği değildir, en baştan belirtmiş olalım. Aşağıda vereceğim tabloyu takip ettiğim sitelerden birisi paylaşmış. Merak edenler ve işe yaracağını düşündüğüm için forumumuzda da paylaşma gereği hissettim.

    Başlıklara kendim ufak düzenlemeler yaptım. Tablo içerisindeki kartların ''stock değerleri ile'' baz alındığını da belirtelim. Hatalı olan durumlar veya eklenmesi gerekenler varsa, gerekli düzenlemeleri yapabiliriz. Keza ekran kartı performansları konusunda bu konu altından devam edilebilir.

    Bu tabloya alternatif olarak; Mining ile uğraşan kullanıcılar, kendi değerlerini konu içerisine eklerlerse; forumumuz üzerinden kendi listemizi de oluşturabiliriz.

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]


    Kaynak (gamegpu.com)



    | İLK MiNiNG GPU ÖRNEKLERİ |



    | AMD RADEON |




    #SAPPHIRE RX560 - RX470 MINING EDITIONS

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

    Kaynak (overclockers.co.uk)

    #ASUS MINING RX470 4G

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

    Kaynak (videocardz.net)

    ASUS Resmi Site İçin Tıklayınız




    | NVIDIA |




    #NVIDIA P106-100 MINING CARD

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]



    Kaynak (videocardz.com)




    | MiNiNG KARTLARI [KARMA] |




    Yeni kartlar görünmeye devam ediyor (bazılarının ülkemizde satışı olmayacaktır).

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]
    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]


    Kaynak (videocardz.com)








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 21 Aralık 2022; 7:12:28 >



  • Hadi kötü ben olayım  


    Her girdiğimde konuda mesajınız var elinizdeki LHR olmayan 3080'i her yorumda yazıyorsunuz artık o kartın garanti bandından tutun marka modelini ezberledik ve hala elinizdeki 3080 ne kasıyor siz bilmiyorsunuz? Konudakilerle mi eğleniyorsunuz amacınız ne neden buradasınız bilmiyorum belki de dikkat çekmek hoşunuza gidiyordur.


    Mesajlarınız mantıksız olduğu için ya görmezden geliniyor ya da dalga geçiyorlar ama dalga geçtikleri mesajları da anlamıyorsunuz. Adam sizinle dalga geçiyor cevap olarak bunu anlamayıp mining yaptığım anlaşılır mı anlaşılmaz mı içime bir kurt düştü .d.d diye cevap atıyorsunuz.


    Geçen de kartın garantisi hakkında yurt içi ve yurt dışı ASUS'tan aldığınız cevabı yeterli bulmayıp buradaki üyelerden daha iyi cevap bekliyordunuz millet bu mesajı görmemezlikten geldikçe tekrar tekrar soruyordunuz, LHR olmayan 3080'i satıp 3080 Ti alamıyorum diye dert yanıyordunuz bunu para arttırarak yapılabileceğini uzun uzun anlattık onu da anlamadınız ya da umursamadınız. Kim garantisiz 3080'e 20 bin verir ki nasıl satacağım dediniz buradaki herkes 20 verir ama bunu da umursamayacağınıza eminim.


    O takarken seri numarasını yıprattığınız LHR olmayan yüzüklerin efendisindeki yüzük kadar değer verdiğiniz ASUS TUF 3080'i nusrete götürün altın kaplama yaptırın isterseniz hocam. İnanın bu konuda sorduğunuz sorulardan daha mantıksız olmaz

    Ya yorum yapıyorsunuz ama kaynak yok bir şey yok, o kadar boş bilgilerle yazıyorsunuz ki.


    Kaynaklar ile konuşalım.


    Buradan GDDR6x vramlarin ne kadar sıcaklık altında sorunsuz çalışabileceğini ÜRETİCİ FiRMASI TARAFINDAN YAZILMIŞ !


    3070ti ve üstü tüm kartların vramlerini MİCRON firması üretiyor.

    Söylediğiniz ne kadar boş olduğunu burada işi prof yapan bir çok kişi biliyor. Bilmeyen insanları kandırmayada hakkınız yok.


    Vramler 105 derece ye kadar sorunsuz çalıştığı bir çok kaynak ile reddit te mevcut (üretici firmada bunu onaylıyor). Oturup tek tek bakabilirsiniz. Böyle bilgiler verirken kaynak gösterin ona göre konuşalım.


    Bilmiyorsanız da şurada şöyle olmuş burada böyle olmuş demeyi bırakın. İnsanları kandırmayın yazıktır günahtır.


    Teknik bilgi konusunda pm den sabaha kadar tartışabiliriz. Varsa bilginiz buyurun gelin.!


    Profil'im de açık daha önce yaptığım tüm yorumları ve paylaştığım bilgilere bakabilirsiniz. Belki ihtiyacınızı görür   


    Dip Not: 3000 serisinde 0.55mm pad li bir kart yok. Varsa şeması atın bakalım. Ayrıca vram konusundan bahsetmeniz için 3070ti ve üstünü konuşuyor olmanız gerekiyor. Onlarda da öyle bir durum yok. Sadece Palit gamepro nun bir revizyonunda 0.75mm pad mevcut. Onuda yeni revizyon ile 2mm ye çektiler.


    Boş bilgilerle değil. Dolular ile gelelim. Burası forum insanları kandırmaktan vazgeçin.

    Dostum youtube ve internette tonla kaynak var burdaki tanımadığın adamın tavsiyesine göre araştırmadan direkt rig kuracağına hiç kurma. Ha ben yine kendi bildiğim kadarıyla bilgilendireyim merge haziranda olmayacak ertelendi. Şuanki durumda en erken eylül gibi görünüyor. Önemli olan ilk zorluk bombasının ne zaman atılacağı, blok bulma süreleri gittikçe artacağı için kazandığımız madencilik ödülü aynı oranda düşecek. Yani tahmini eylüle göre hesap edersek 5 ay var. Yok ben kumar oynayacağım dersen aralığa kadar uzarsa 9 ay süren var ha ondan sonra tekrar ertelenir mi Allah bilir. Mümkün mertebe artık merge geçişini yapmaları lazım ethereum’un fiyatlaması buna bağlı ve başarısız olma veya keyfi erteleme lüksleri yok. Bunun sebebi milyar dolarlık stakerler’ın içerden yaptığı baskı. Zaten son aşamalarda olduğumuzu yapılan testler ve shadow merge in ağda neredeyse sorunsuz çalıştırılmasından anlayabiliriz. Ben olsam elimdeki hali hazırda bulunan riglerimi tutar çok fazla ekleme yapmazdım. Tabii böyle rahat olmamın sebebi geçen sene yazından itibaren başlamış olmam ve ucuza topladığım lhr kartların %80 lhrsinin kırılması ve kendilerini nerdeyse amorti etmelerinin etkisi bayağı var

    Ek olarak yok abi ben hayat boyu madencilik yapıcam eth olmazsa başka coin olur diyorsanız şöyle anlatayım ethereum ağındaki madencilik cihazlarının toplamı onun altındaki alt coinlerin hepsini toplasan çeyreği bile etmez. Örnek olarak aynı algoritmaları taşıyan eth ve etc ye bakalım ki eth den sonra en büyük gpu madenciliğinin olduğu coin etc dir. Aynı algoritmada ethereum ağı 1.04 ph hashrate’e sahip biz 1040 th diyelim. Bizim en büyük ikinci coinimiz etc ise 29 th hashrate sahip yani etherin küsüratı bile değil bayağı komik dimi

    Şimdi ethereum ağından çıkan asicler diğer coinleri kazamayacak diye kendimizi avutsak bile çoğu asic başka algoritma kazamadığı için etc ye geçecek, eth ağının yarısı asic desek 500 th eder.. Şuan 29 th da bile adam gibi gelir bırakmayan etc şuanki verdiği gelirini koruması için bile 18x yapması lazım sizce yapar mı? Bence yapmaz. Çünkü bu durumda 5 milyar dolarlık değeri 90 milyar dolara çıkacak buda eth nin ardından en değerli 3.coin olması anlamına gelir ki yeni bir ultra süper mega boğa gelmezse pek mümkün değil bu yüzden elinizde 4gb lık eski etc kartları varsa elden çıkarıp yerine şuan çok iyi fiyatlardan 3000 serisi eklenebilir. Şimdi asic kısmını konuştuk bu adamlar asiclerini çöpe atacak değil çünkü ekran kartı gibi başka işlerde kullanılamıyorlar, etc geliri ölsün veya kalsın umurlarında olmaz. Elektrik kısmından zarar etmedikleri sürece kazım yaparlar diye düşünüyorum. Şimdi ondan sonraki en büyük coinimiz ravene gelelim ki 500 milyon dolarlık bir değere sahip yani pek büyük olduğu söylenemez. Şuanlık kawpow algoritması üzerinden 3.25 th lık bir kazım gücü olduğu gözüküyor. Bu da ortalama 6.50 thlik bir eth kazım gücüne denk gelir. Ravene kafadan 6.5 thlık eth gücü gelse zorluğu 2 katına çıkıp karlılığı yarıya düşer ki biz kötümser olup en büyük 2. Mining coinine 100 th lık madenci gönderelim. Ortalama bununda 15-16x yapması lazım ki madencilik gelirini korusun. Diğer çok küçük hacimdeki coinleri saymıyorum çünkü onlara mazAllah 10 th lık kazım gücü gelse sakat kalırlar. Evet eth ağındaki 500 th’ı ve 100 th’ı dağıttık ve sonuçlar ortada… Geriye kalan 400 th ne olacak onu hangi coin karşılayabilir bilemiyorum. Bu hashrate’i yine etc veya ravene dağıtsak etc nin kafadan 32 x yapması gerekir ki bu nerdeyse ethereumun değerine ulaşması demek, aklı selim olan bir insan bunun pek mümkün olmadığını bilir. Ha siz diyorsanız ultra mega süper ralli gelecek btc 150 bin, 200 bin dolar olacak onu bilemem. Yok ben illa madenci olmak istiyorum çok seviyorum diyorsanız btc veya kadena asic cihazlarına bakabilirsiniz en azından onların mining bitecek diye bir dertleri yok. Yine nerden nereye bağlamışım kusura bakmayın bu konular hakkında konuşmayı seviyorum kendi görüşlerimdir yatırım tavsiyesi değildir

    Hocam merhaba sorularınızın cevabını aldınız sanırım ama ben yine de yazayım kendi fikirlerimi,


    1- Bu konuda pek ayrım yok %0.5 ile %1.5 arası alır hepsi zaten dev bir gücünüz yoksa bu farkı hiç düşünmeyin derim. Ama bazı minerlar kart başı 1-2 mh/s daha yüksek raporladığı halde (mesela phoenixminer) daha az share bulur bu da gerçek hashrate'i düşürür. Şahsen ben AMD tarafında teamredminer NVIDIA'da t-rex'den şaşmadım 14 aydır ama şimdi ton+eth'e döndü olay çarşı biraz karıştı. Senin kartın için sadece ETH kazımda T-Rex öneririm NVIDIA'lar için biçilmiş kaftan. ETH+Ton için Lolminer tek alternatif şu an NVIDIA tarafında.


    2-Ben başladığımdan beri ethermine ile kazdım, arada binance pool denedim 1-2 defa ama günden güne kazım zorluğu değiştiği için adil bir kıyas mümkün olmadı. Ancak şöyle kıyaslanabilirdi aynı donanım ve aynı hashrate olan 2 rig'i veya 2 kartı aynı 24 saat aralığında bu havuzlarda çalıştırmam gerekirdi bununla da uğraşmadım yine önceki maddede söylediğim gibi büyük kazı gücü yoksa buna da takılma. Ethermine veya flexpool tercih et geç, binance biraz kırpıyor sanki.


    3- Bende 1.4 gh/s ETH gücü olduğu için havuzdan cüzdana çekerkenki gas price(gwei)'yi pek önemsemiyorum çünkü hafta sonuna geldiğimde havuzda 0.2 ETH falan oluyor 50-100 gwei(0.002 ETH) falan işlem ücreti önemsiz oluyor. Ama 1-2 kartla kazsam, koca hafta 0.01 ETH kazmak için çalışsam falan tabi ki yeni moda olan flexpooldaki polygon ağından çekim veya 2miners'dan BTC çekim gibi yeni moda teknikleri kullanırdım.


    4-Binance bildiğim kadarıyla dünyadaki en büyük kripto borsası. Aynı zamanda banka. FTX, gate.io gibi başka borsalar da mevcut bunlar da aynı zamanda banka. Ama Binance'da diğerlerine ek olarak Eth ve Btc kazım havuzları da var az önce bahsettim. Binance BTC havuzu baya rağbet görüyor ama ETH çok tercih edilmedi en baştan beri. Yüksek stale(bayat) share oranları var ve ping sürelerinin yüksek olmasından kaynaklanıyor bu. Binance'da cüzdandan Türk bankalarına EFT olarak ödeme almak şu şekilde işliyor. Binance global ve Binance TR olarak 2 ayrı site var. İkisi de size birer ETH cüzdan adresi veriyor zaten ayrı ayrı. Binance Globaldeki ETH cüzdanınıza kazdırırsanız oraya yatar, ordan Binance TR cüzdanınıza ETH olarak transfer yapıyorsunuz sonra ETH/TRY çevirimi yapıp Havale(EFT) isteği oluşturuyorsunuz genelde 5 dakika içinde havaleniz gelir. Komisyon sadece ETH/TRY çevirimi sırasında var üyelik seviyenize göre %0.2(Binde 2) civarı. Başa döneyim Binance Globaldeki ETH cüzdanınıza değil de Binance TR'deki ETH cüzdanınıza kazım yaptırırsanız direk ETH/TRY çevrim sonrası havale. 1 adım kısalır işlemler başka bir fark yok. Binance Global ve TR hesaplarınızı birbirine bağlayabiliyorsunuz zaten çok kolay ikisi arasında transfer oluyor sonrasında.


    5-İstediğin kadar kazdır istediğin kadar kapat, sistemi açık tuttukça daha çok kazanırsın tarzı katlamalı kazanç tarzı birşey yok. Her kartın her mh/s gücünün 1 saatte veya günde bulabileceği birim miktar share bellidir, değişmez. Misal bendeki 100mh/s kazan rtx3080 gün sonunda 1000 share bulmuşsa 61mh/s kazan rx6800 610 share bulmuş oluyor. Mantık bu. Kazançlar bulunan share sayıları ve share zorluklarının bir çeşit hesaplanması üzerinden belirlenir. Zorluk seviyesine göre değişir ama bu da gün içinde pat diye değişmez yavaştır. Yani bugün için konuşalım misal 24 saat kazarsan 24x para kazanırsın 20 saat kazarsan 20x para kazanırsın. Ha ama 1 ay sonra 24 saatte 24x kazanamazsın zorluk seviyesi değişmiştir. Misal ben 14 ay önce ilk başladığımda aynı sistemim günde 0.1 ETH kazıyordu şu an günde 0.02. Arada %500 fark var, o yüzden günde 3-5 saat oyun oynasaydım o zamanlar şimdi üzülürdüm. O zaman 5 saat oyun oynayıp keyfi olarak kazmadığımı şimdi 2 günde anca kazıyorum bu hesaba göre. Zorluk artmaya devam da ediyor madencilik bitene kadar devam eder.


    6- RTX 2060'a özel afterburner ayarı bilmiyorum eski seri bir kart ancak çekirdek 70-74 derece bellek 76-80 derece aralığını geçmeyecek şekilde mümkün olan en düşük voltajı ayarlarsanız 24 saat sorunsuz arızasız kazar TON+ETH. Reddit'te ve başka yabancı kaynaklarda GDDR6x bellekler için 1 yıldır 100-104 derece aralığında sorunsuz arızasız kazdıranlar insanlar mevcut ama ben bunu öneremem tabi ki şahsen GDDR6x kartlarımda ben bellekleri 95 derecenin altında tutmaya çalışıyorum mümkün mertebe. Sizin kart için önce iyi bir değer bulun core frekansına, sonra o değer 700mV denk gelecek şekilde tablodan gerekli ayarlamayı yapın.Yemezse göçerse ufak ufak voltaj yükseltin. Memory'yi de sadece ETH kazıyormuş gibi yüklenmeyin +800, +1000 falan kâfi. Ben iş laptopumda bile gddr6 bellekli 1660ti ile bellek 88-90 derece sıcaklıklarda kazdırıyorum 1 yılı geçti sıfır problem ama yine kimseye önermem riskli bölge uzun vade mining için.


    edit: 4. maddeye ekleme yapayım TON için ise borsaya kesinlikle kazım yaptırmamalısın, Önce havuzdan toncoin wallet uygulamasındaki cüzdanına çekmelisin, ardından benim izlediğim yöntem şöyle. Toncoin wallet uygulamasından FTX hesabıma atıyorum Hem adres hem comment kısmına memo girerek, burda memo çok önemli yoksa paran FTX borsasının olur. Senin hesabını ayırt eden faktör direk memo. Sonrasında TON/USD çevirip BEP20(BSC) ağı üzerinden BUSD olarak binance'a atıyorum. Ordan da gerisini yazdım zaten az önce. BUSD bakiyeyi binance TR'ye atar BUSD/TRY çevirir ve havale alırsın.

  • Zcash te RX 560 oc lu olmasına rağmen 115 s/h hesaplama gücü çıkarıyor programda mining yaparken.

    Bir şey eksik kalıyor herhalde. Özel bios ile 3Dmark 11 de R9 280 skoru alıyorum, bir tuhaflık var.
  • O hesaplarda DAG dikkate alinmamis , özellikle RX modellerini 60-65 gün icersinde 30% e kadar performans kaybettirecek olayı dikkate almamislar .



    Su an DAG 132 deyiz Eth mining de , 5 günde bir +1 DAG ekleniyor . Simdi 29 mh/s veren kart DAG 150 de 24-25 ,160 ta 20-21 mh/s alabilirse ne mutlu kullanicisina .


    Edit : Nvidia kartlar DAG dan etkilenmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 27 Haziran 2017; 16:9:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabloda bazı hatalar var. R9 270X'in 30 mh/sn kasma ihtimali yok.

    Birde geçenlerde sırf merakımdan R7 370 ile deneme yapayım dedim. DAG minimum 3GB Vram istiyormuş.


    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 27 Haziran 2017; 18:31:32 >
  • Evet birtakım hatalar mevcut. En başta belirtmiştim zaten, olmadı tabloyu tekrar oluştururuz. Aslında diğer doğru değerler ile oranlandığı zaman durum anlaşılabiliyor.

    Üstte @trumpet'in paylaştığı gibi bilgiler de tablonun seyrine etki eder nitelikte.
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Yıllar önce r9 280 le çok kazmiştik bitcoin pek para etmiyordu o zamanlar şimdi uçup gitmiş fırlamiş fiyatlar!
    Tabloya bakıldığında yeni nesil ekran kartlari nvidia ve amd kartlar hemen hemen aynı klasmandaki kartlar ayni performansi vermiş
    fakat neden miningciler amd kartlara abanmiş bence vardir yine demek yeni amd kartlar daha iyi kazılıyor hala?
    yoksa watt olarak daha düşük elektirik harcayacağindan nvidia abanırlardı?
    1050ti ile kazsam diyom şuan acep bişiler kazanabilirmiyim?
  • Zcash için 1070 li rig kurmayı düşünüyorum bende kart stoğu pek Yok haliyle fakat aklıma takılan sorular var yardımcı olursanız sevinirim hocam .



    6 kartlı sistem kurmayı düşünüyorum nvidia kartların zcash haricinde öne çıktığı başka coinlerde mevcut mu ?

    2- Amazon'dan almamızı tavsiye eder misiniz yoksa Tr de stok mu bekleyelim .garanti durumları nasıl oluyor kart başı kaçtan alım yapılması şu anda uygun olur .

    Teşekkürler .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Mining yaptigin alana göre marka farki doguyor . Amd hem ucuz hemde ethereum kazarken gtx1080 den daha performansli örnek olarak .

    Diger taraftan zec kasiyirsan , 1 adet gtx 1080 550 sol/s yaparken . Ayni performansi yakalaman icin ortalama 18 adet rx470 kullanman gerek . Gtx 1080ti yakalamak icin ortalama 22 rx470 .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Benim bildigim miningde sli yada cf kullanilmiyor . Her kart kendi basina sisteme baglanarak hesap gucu farkli metodlar ile hesaplanip birlestiriliyor . Yani özel sli yada cf kurulmuyor sisteme . 6 adet gtx 1060 da sorunsuz kullanirsiz .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 27 Haziran 2017; 20:2:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Overlord7134

    Birde nvidia şöyle bi saçmalık var üst sevi kartlar harici SLi desteği yok buda en büyük nedenler arasinda
    miningciler crossfire ile daha çok kazanç elde ediyorlar

    Ne sli ne cf si

    Anakarttaki pci exp 1x dahil her biri üzerinden riser kablolar ile istediğin kadar kartı takabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-


    quote:

    Orijinalden alıntı: Overlord7134

    Birde nvidia şöyle bi saçmalık var üst sevi kartlar harici SLi desteği yok buda en büyük nedenler arasinda
    miningciler crossfire ile daha çok kazanç elde ediyorlar

    Ne sli ne cf si

    Anakarttaki pci exp 1x dahil her biri üzerinden riser kablolar ile istediğin kadar kartı takabilirsin.

    m2 slotunuda unutmamak lazım
  • | NVIDIA P106-100 Mining Card |

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]



    Kaynak (videocardz.com)
    ___________

    | AMD RADEON RX560 - RX470 Mining Editions |

    DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]DH MiNiNG [ANA KONU] | [CRYPTO-BTC-ETH-ALL COINS]

    Kaynak (overclockers.co.uk)
    ___________

    Bakalım bu tarz kartlar performans noktasında nerelere yerleşecekler ?
  • bu mining kartları amd ve nvidia kullanıcılarına 1 miner başına 6 gamer kaybettiriyor. yakın zamanda bunun önüne geçmeleri lazım. yoksa uzun vadede sıkıntılı bir süreç ortaya çıkcak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Video daki degerler dogruysa nvidia nin kartlari cöp olacak . 20 hash ve 300 kadar sol veren kart fiyat olarak normal 1060 dan daha ucuza satilmazsa hicbir albenisi yok malesef .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brokengineer

    bu mining kartları amd ve nvidia kullanıcılarına 1 miner başına 6 gamer kaybettiriyor. yakın zamanda bunun önüne geçmeleri lazım. yoksa uzun vadede sıkıntılı bir süreç ortaya çıkcak.

    Tek çözüm oyun oynanamayacak sadece mininge özel kartları hazırlayıp büyük hacimli üretim + f/p olması. Bunlar olmazsa yine madenciler diğer kartlara salça olmaya devam edecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trumpet

    Video daki degerler dogruysa nvidia nin kartlari cöp olacak . 20 hash ve 300 kadar sol veren kart fiyat olarak normal 1060 dan daha ucuza satilmazsa hicbir albenisi yok malesef .

    Açıkçası bu işlerin bu kadar büyüyeceğini şahsen tahmin etmiyordum (ilk çıktığı zamanlar). Ama 3-4 yıl önce pik yapması ve şu zamanlarda tekrar bu kadar gündeme gelmesi herkesin olduğu gibi benim de dikkatimi fazlasıyla çekti. Keza; Biostar gibi en eski anakart üreticilerinden 12 GPU destekli Mining için özel anakart üretilmesi (öncesinde MSI'da da vardı), üstte paylaştığım özel Mining için ekran kartı geliştirmeleri vb. Mining olayının firmalar tarafından da bir hayli önemsendiğinin kanıtı oldu.

    İlk başlarda absürt ürünler gelmesi normal gibi. Şu an yoğun olarak oyun için üretilen GPU'ların alımı söz konusu ve oyunculara piyasada kart kalmıyor adeta. Bu durumdan çoğu kişi muzdarip olduğu gibi ben de memnun değilim. Firmalar da acele çözüm üretmek için ortaya bu tarz kartlar sunmaya çalışıyorlar. Eğer Mining hisseleri rayına oturur ve bu iş daha düzenli bir hal alırsa; Mining için özel üretilen donanımlar da rayına oturacaktır. Aksi durumda Mining olayının çöküşü de söz konusu olabilir. Lakin böyle bir şeyi pek olası görmüyorum.

    Mesela birkaç gündür WannaCry virüsüne benzer olarak bir virüs daha yayıldı internet ortamına, haberlerini görenler olmuştur. Fidye virüsü gibi isimlerle adlandırılan bu virüs türlerinin, kullanıcıların bilgisayarlarının ve sistemlerinin düzelmesi için ''300 dolar tutarında Bitcoin'' istemesi cidden olayın ne tür boyutlara geldiğini gösterir başka bir detay.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Katiliyorum yazdiklarina . Driver ve update lerle ileride performans artisi da yasanacaktir buyuk ihtimal ile . Önemli olan fiyat politikasi ve garantisi olacaktir . Mining kart mesela normal kart ile benzer performans verip daha az garantisi olacaksa , fiyat bakimindanda belki normal karttan daha pahali olacaksa , almaya degermi herkes kendi karar vermeli . Normal kart benzer performans ile 2 yil garantili geliyorsa , su an icin peknfazla ekstra gücü olmayan m8ning karti almak bana pek mantikli gelmemekte .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trumpet

    Katiliyorum yazdiklarina . Driver ve update lerle ileride performans artisi da yasanacaktir buyuk ihtimal ile . Önemli olan fiyat politikasi ve garantisi olacaktir . Mining kart mesela normal kart ile benzer performans verip daha az garantisi olacaksa , fiyat bakimindanda belki normal karttan daha pahali olacaksa , almaya degermi herkes kendi karar vermeli . Normal kart benzer performans ile 2 yil garantili geliyorsa , su an icin peknfazla ekstra gücü olmayan m8ning karti almak bana pek mantikli gelmemekte .

    Kesinlikle öyle. Mining kategorisini kesinlikle başka noktaya çekmeleri gerekli. Bu olay büyümeye devam ettiği ve sağlam bir şekilde bölümlendirilmediği sürece en çok zararı oyunculara olacaktır. Özellikle yüksek ekran kartı fiyatları ve sonrasında piyasada kart bulamamak açısından.
  • asusun mining 1060 modeli şuan türkiyede 1100tl ye satılıyor. işin güzel tarafı çizgi elektronik üzerinde çıkış bulunmayan bu kartlara çıkış eklemeyi düşünüyor. mining için kullandıktan sonra oyunculara satabilmemiz için. hem ucuza 1060 sahibi olucak insanlar. haliyle bir süre sonra 1060larla mining yapılmıcak hal alıcak, kar marjı düştükçe sistemleri yenilemek gerekli bu işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xarchen -- 28 Haziran 2017; 22:34:17 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.