Şimdi Ara

SSD sadece rom modunda çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Uzun zamandır kullandığım OCZ Vertex 4 128 gb SSD bir windows güncellemesi sonrası bilgisayarın yeniden başlatma sürecinden sonra bilgisayar tarafından tanınmaz oldu. Güncelleme sonrası bilgisayar yeniden başladığında BİOS ekranına geçmişti ve SSD Bios da görünmüyordu. Birden fazla kapadım açtım bütün sürücüleri söktüm biosu sıfırladım kabloları değiştim ama bir türlü SSD ne bios altında ne de işletim sistemi olan diğer sürücüm de görünmedi. Yabancı forumlarda araştırdığım kadarıyla SSD yeniden başlatma sonrası uykuya geçmiş. Ssd led yeşil yanıyor güç geliyor fakat bir türlü açılmıyor. En sonunda SSD' i söktüm ve ROM moda açtım . Çok ilginçtir ki rom modda sıkıntısız çalışıyor testlerden başarıyla geçiyor "Okuma yazma, Bad sector vs" ama bir türlü disk başlatılamıyor. Yani sürücü MRB hiçbir şekilde GPT olmuyor. Bu diski normal haline nasıl getirebilirim. Ben bir yere kadar geldim ve tıkandım. Bundan sonrası için yardımlarınızı bekliyorum.

     SSD sadece rom modunda çalışıyor

     SSD sadece rom modunda çalışıyor

     SSD sadece rom modunda çalışıyor







  • Merhaba.
    OCZ Toolbox ile SSD,ye Secure Erase yapabiliyormusunuz ?

    Lütfen her hangi bir işlem yapmadan önce aşağıda ki konuyu okuyun.

    Ocz Toolbox
    https://forum.donanimhaber.com/ssd-secure-erase-hdderase-ocz-toolbox--45495938
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Sorunuza gelecek olursak;

    SSD Ocz Toolbox da görünmüyor, bu yüzden Secure Erase yapamadım. Low level Format programında görünüyor ve ssd formatlanıyor fakat yinede başlamıyor. Firmware ile ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum. OCZ'nin yardımcı programları windows ortamında SSD'yi tanımadığı için bir işlem yapamıyorum. OCZ programı hariç diğer bütün programlar neredeyse SSD' yi hep gördü. Örn: "HP USB Disk Storage Format Tool, AOMEI Partition Assistant Standard Edition 6.3, HD Tune Pro, Hard Disk Low Level Format Tool" gibi. Firmware güncellemesini yapabileceğim farklı bir program var mı?

    OCZ' yi Toshiba satın aldığından OCZ' nin eski forum sayfaları açılmıyor ilgili firmware sürümünü de Toshiba kendi sitesinde paylaşmamış. Çok sinir bozucu bir durum.




  • thxdolby kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    OCZ Toolbox programının yeni sürümünde adı SSD Utility SSD Management Software olarak değişmiş, yeni sürümü denediniz mi, belki Firmware yüklemesi yapılabilir ?

    Sorunun çözümünü bir çok kullanıcı Firmware güncellemesi veya yeniden yüklenmesi ile çözmüş ancak sizinde belirttiğiniz program ile yapılamadığına göre geriye Dos seçeneği kalıyor, Dos komutları ile Firmware güncellemeyi deneyip sonucu yazarsınız.

    https://www.google.com.tr/search?q=ssd+firmware+update+dos&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwj3qtyk_93UAhUJLhoKHbQsDhIQ_AUICSgA&biw=1920&bih=960&dpr=1




  • Verdiğiniz linkte genel arama olarak çıkıyor mevcut bir doküman bulamadım. Açıkçası Dos ortamında SSD nasıl güncellenir bilmiyorum. Daha önce Asus sapphire ekran kartlarına Dos ortamında bios //flash attım ama SSD için hiç bir bilgim yok. Açık bir anlatım bulma şansınız veya sizler biliyorsanız anlatma imkanınız var mı ?@yilmaz976



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thxdolby -- 29 Haziran 2017; 13:55:24 >
  • thxdolby kullanıcısına yanıt
    o linki arama sonuçlarından bakarak yaparsınız diye vermiştim, benim başıma böyle bir şey gelmediği için tam olarak nasıl yapılıyor bilmiyorum açıkçası.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    İlgin için teşekkürler..

    Evet verdiğiniz linkler daha önce gezdiğim bir çok benzer forum siteleri gibi tam açıklamada bulunmamış. Belki tam olarak nasıl ne yapmam gerektiği konusunda bir döküman veya tam bir link gelir diye düşünmüştüm. Sağlık olsun.. Bakalım araştırmaya devam ediyorum. Peki Şöyle bir durum olur mu sizce yabancı bir forumda okudum yine " microkodu arızalanan sürücüler ROM modda açıldığında 128 GB olarak başlar kapasitesi ne olursa olsun şeklinde. Acaba bunda da durum bellekler gitmiş ve normal modda bu yüzden açılmıyor olabilir mi . Yani Rom modu tamamen yazılıma dayalı algılama yani bellek varmış gibi davranıyor olabilir mi ? Belki de benim gördüğüm kapasite ve testler tamamen yazılım kandırmacası olabilir mi ? Biraz karaış anlattım ama :)) anladınız siz beni.
  • thxdolby kullanıcısına yanıt
    Anladım tâbi ki :)

    Eğer ingilizceniz varsa aşağıdaki link size çok yardımcı olacaktır.



    https://www.techpowerup.com/forums/threads/guide-for-flashing-bios-of-nvidia-gpu.119955/
  • Şöyle bir geçerken göz atacak kadar vaktim oldu, kaçırdığım noktalar varsa şimdiden kusuruma bakmamanızı umud ediyorum.

    1- "SSD rom modda açma" nedir diye sormak istedim. Uzun bir süredir teknoloji dünyasından uzakta kaldığımdan bu konuda bir bilgim yok, konuya daha derinlemesine vakıf olabilmek adına kısaca ve basit bir şekilde anlatırsanız sevinirim.

    2- "Disk başlatmak" diye bir konu belirtmişsiniz. Tam olarak ne olduğunu ve sizin bunu nasıl yaptığınızı, sonrasında da yaptığınız bu "disk başlatma" girişiminin nasıl başarısız olduğunu anladığınızı yine kısaca ve basit bir şekilde anlatırsanız sevinirim.

    3- Bir windows güncellemesi sonrasında bu hale geldiğini söylemişsiniz. Göründüğü kadarı ile diskte bir arıza gözlemlenmiyor muhtemelen yazılımsal bir sıkıntı olduğu değerlendirmesi daha ağırcana ancak ocz toolbox health değerlerine bakmadan kesin yargıya varmak doğru olmaz (hoş health değerleride her zaman %100 doğruları söylemez diyede belirtmekte fayda var ancak doğruluk yüzdesi son derece yüksek oalcaktır). Lakin siz ocz toolbox!ın ocz ssd görmediğini söylemişsiniz bu durumda diskin fiziksel arızasız olduğunu varsaymak doğru olur. 1 numaralı resimde disk tablosunda disk görülebiliyor (siz belirtmemişsiniz ancak buradaki resmin "ocz toolbox" pencesine ait olduğunu düşünüyorum, şayet düşüncem doğru ise ocz toolbox ssd nizi görebiliyorken siz neden göremediğini belirtmişsiniz anlayamadım, bizi bu konuda aydınlatırsanız sevinirim) ancak kullanımda olmadığı notu düşülmüş. Bu durumda güncelleme sonrası disk sürücüleri ile ilgili bir sorun oluşmuş olma olasılığı son derece yüksek diye düşünüyorum.

    Bu durumda soruna farklı bir bakış açısı ile yaklaşmanın ve çözüm aramanın daha uygun olacağını varsayıyorum.


    Çözüm adına yapılacak girişimlerde sizin çözümden bekletinizle ilgili olacağı için yazı biraz uzun olabilir.

    Öncelikle işletim sisteminizi belirtme zahmetine girmediğiniz için windows7 üzerinden çözüm önerilerini yürüteceğim (farklı bir işletim sisteminiz var ise google danışarak işletim sisteminize ait uyarlamaları kendiniz edinebilirsiniz, lütfen bunun için ayrıca yersiz soru eklemeyiniz).

    Durumun bir Windows güncelleştirme sonrası olduğu tezinden yola çıkılırsa ilgili güncelleştirmenin geri alınması/silinmesi/kaldırılması sorunun düzelmesine katkıda bulunabilir mantığı ile sorunun meydana geldiği zaman dilimi ve sonrasındaki tüm windows güncelleştirmelerini kaldırmanız gerekecektir. Bunun için "denetim masası/program ve özellikler/yüklü güncelleştirmeleri görüntüle" sekemsi ile ilgili zaman dilimi sonrasındaki tüm güncelleştirmeleri kaldırın. Kaldırma işlemi için yönergeleri takip etmeyi ihmal etmeyin. Son olarak bilgisayarınızı kapatıp açtıktan sonra diskin görünür olup olmadığını kontrol edin.


    Ola ki bu girşim çözüm getirmemiş ise durum biraz dallanıp budaklanıyor. Bazı güncelleştirmelerin otomatik olarak biosu da güncellediğini varsayarak bios güncelleştirmesini geri alarak yola devam etmeyi düşünebilir yada 3.parti bir yazılım ile kullanımda olmayan diski kullanıma açma girişimlerinden birini seçmeyi tercih edebilirsiniz.

    Biz bios güncelleştirmesini geri almaya karar verdiğinizi düşünüp bu yönde ilerleyelim, bu kısım tercihli olduğu için atlayıp 3. parti disk programı ile diskiniz kullanıma açma girşiminede geçebileceğinizi hatırlatıp devam edelim. Bunun için anakart üreticinizin bios güncelleştirme yönergelerini izlemeniz yerinde olacaktır. Her anakart için farklı güncelleştirme yöntemleri olduğu için ben ayırıntısına giremiyorum çünkü işletim sisteminizi belirtmediğiniz gibi donanım özelliklerini, dolayısı ile anakartınızın marka ve model bilgisinide paylaşma zahmetine girmemişsiniz. Bu durumda google den ilgili marka ve model için güncelleştirmeye dair geniş çaplı bilgi edinebilirsiniz. Burada unutmamanız gereken nokta anakartınıza özel yazılım ile bios update yapılıp yapılmadığını kontrol etmek (bu progra ile bios sürümünüze göz atıp not alın, üreticinin sayfasındaki sürümler ile karşılaştırıp güncellemeye tabi tutulup tutulmadığını kontrol edin), şayet bir güncelleme var ise eski sürüme (default yada sorununuz ile alâkalı olduğu açıkça üretici sitesinde belirtilmiş olan sürüme) geçiş yaparak bios güncelleştirmesini geri alıp sorunun düzelip düzelmediğini kontrol ediniz.

    Ola ki bios güncelleştirmesini geri almak girişiminiz başarılı olamamış veya atlayıp bu kısımdan devam etmek istemiş iseniz windows disk aracı ile veya 3. parti bir yazılım ile diski kullanıma açmayı deneyebilirsiniz. Ancak burada unutulmaması gereken nokta bu işlemin disk içerisindeki tüm bilgiyi sileceğidir. Sonraki bilgi kurtarma girişimleri sonuçsuz kalacaktır diye belirtelim.

    Öncelikle windows üzerinden gitmekte basitlik açısından yarar var. "Başlat/Çalıştır/sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir" yazarak disk yönetim tablosuna erişin. Burada Ocz diskininizn görünüyor olması gerekir. Kabaca disklerin görünümü aşağıdaki örnek gibi olacaktır.

     SSD sadece rom modunda çalışıyor

    Buradan ham haldeki Ocz diskin üzerinde fare ile sağ tılayarak biçimlendiri seçip diski ntfs olarak biçimlendirerek kullanıma açmayı deneyebebilirsiniz.

    Yukarıda windowsunuzun diski görmediğini belirtmenizden yol alarak bu girşimden yarar görmediğinizi varsayıp 3. bir parti yazılım ile diski kullanıma açma girişimine geçebiliriz. Basit olarak size "MiniTool Partition Wizard Home Edition" programını size önereceğim oldukça sade bir program olarak işinizi göreceğini tahmin ediyorum. Kurulum sonrası ilgili diski tabloda seçip create ve akabinde formatlamanız yeterli olacaktır. Daha profesyonel bir program ile olaya müdahale etmek gerekirse "partitation magic" programı size gerekli desteği verecektir. Ancak belirtmeden geçmeyeyim bazı programların tüm özelliklerini kullannabilmek için full sürüm edinmeniz gerekebilir. Programların kullanımd etaylarına yine google üzerinden basitçe erişilebildiği için kullanım detaylarına ilişkin ayrıntılara girmiyorum.


    GPT üzerin derinlemesine bir pratik deneyimim olmadığı için yine teorik olarak diskin kullanıma açılımasından sonra size GPT diske çevirmeniz için aşağıdaki linki veriyorum. Program oldukça sade ve basittir, gerekli kullanım detayları linkte mevcuttur.

    GPT çevirimi ve ilgili program linki

    Bunun dışında OCZ nin kendi sitesine giderek veya burada verdiğim linkten "OCZ SSD Utility SSD Management Software" programını indirip bilgisayarınıza kurun. Bu program ile mevcut bir firmware güncelleştirmesi olup olmadığını kontrol edin/health durumunda bir uyarı olup olmadığına bakın/alarm oalrak belirtilen bir hususun var olup olmadığına göz atın. bunlardan bir veya bir kaçı mevcut ise bir ekran görüntüsü alarak buraya ekleyin sorunla ilgilenenlerden biri oalrak bir göz atmak isterim.

    Benim yazabileceklerim şimdilik bu kadar (vereceğiniz cevaplara göre sorun çözülmemiş ise yeni bir girşim haritası oluşturulabilir, vaktim olursa bunun içinde sayfaınıza yeniden göz atarım ancak durumdan benide haberdar et" özelliği ile bilgilendirmeyi unutmayın diye hatırlatayım). Gerekli müdahalelerden sonra yeni bir gelişme olursa veya aklınıza takılan bir husus belirirse konuya ekleyebilirsiniz. Uzun bir süredir vakit ayıramıyordum yine bir süre daha uzak kalabilirim bu yüzden cevap veremeyebilir ya da çok geç cevap yazmak durumunda kalabilirim diye şimdiden belirteyim ki kulaklarım yersiz yere çınlamasın.

    Umuyorum ki bu önerilerden biri sizin için çözüm yolunu getirecektir. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

    NOT: Diski hangi program ile gözlemlendiğinizi merak ettim. Program ismini belirtirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 1 Temmuz 2017; 5:43:25 >




  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Link için teşekkürler ama bu VGA için flash / BİOS güncelleme. Bu konuda daha önce belirttiğim gibi ASUS ve Saphire Ekran kartlarına bu yöntemle Flaslama /Bios atma yapmıştım. SSD için işe yarayacağını düşünmüyorum ama kaybedecek birşeyimde yok açıkçası :))
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle gerçekten uzun bir yazı yazmışsınız. İLginiz için teşekkürler. Yazınızda tek şu kısmı beğenmedim. " Öncelikle işletim sisteminizi belirtme zahmetine girmediğiniz için windows7 üzerinden çözüm önerilerini yürüteceğim (farklı bir işletim sisteminiz var ise google danışarak işletim sisteminize ait uyarlamaları kendiniz edinebilirsiniz, lütfen bunun için ayrıca yersiz soru eklemeyiniz).

    Sorularınıza gelecek olursak;

    1- SSD Rom mode : SSD firmware yazılımı silindiğinde cihazınız Brick (Açılmaz hal aldığında) olduğunda ssd içindeki verileri kurtarmak tekrar firmware güncelleme için mevcut cihazını uyandırma kurtarma uygulamasıdır. Yanlışım, eksiğim varsa kusura bakmayın. Kabaca açıklaması budur.

    2- Disk başlatma olayıda: Low level format attığınız bir HDD sürücünüz var bunu normal olarak biçimlendirmediğiniz sürece bilgisayarım altında "aşağıdaki resim" alanında göremezsinzi.  SSD sadece rom modunda çalışıyor

    Bunun için Bilgisayarım sekmesini mouse ile sağ TIK lar yönet dersiniz. Açılan Sekmeden disk yönetimini seçtiğinizde bilgisayarınızda takılı bütün diskleri ve başlatılmayan disklerinizi görürsünüz. Başlatılmayan disk otomatik olarak disk yönetimini tıkladığınızda karşınıza gelcek ve sizden sürücüyü başlatmanızı isteyecektir. Disk başlatma olayı da kısaca bu şekilde olmakta. Daha detaylı bilgiye sizde Google üzerinden ulaşabilirsiniz.

    3- Üçüncü sorunuzu da şu şekilde açıklamak isterim. Evet ilk resimde OCZ tools ile Sürücüyü bir defa gördü bende o sırada telefon ile fotoğrafını çektim. Daha sonraki denemelerimde hiçbir şekilde görmeyince OCZ tools ile görünmediğini OCZ tools harici çoğu programın SSD yi gördüğünü belirttim.

    Genel anlamda yazınızdaki çoğu yöntemi ve daha fazlasını denedim. Disk ROM mode olarak başladığından Ne GTP ne MBR formatında biçimleniyor Partition programları da işe yaramıyor. İnternette araştırdığım kadarıyla OCZ vertex 2-3-4 de olan bir durum gibi. Bu da daha çok window işletim sisteminin Uyku moduna girdiğinde diskin tekrar uyanamadığı kendini kapattığını öğrendim. Belki bir şekilde tekrar geri gelecek ama şuan için hiçbir çözüm yolu bulamadım. Eklediğim resimlerde Nasıl ROM MOD / Recovery MOd'a geçildiğini nasıl Firmware moduna alındığını gösterdim. Diğer resimlerde diskin windows altında göründüğü ile ilgili ve en alt resimde de diğer SSD diskim olan Samsung EVO 250 ile rom modda ki diskimin okuma prformans testi mevcut.


     SSD sadece rom modunda çalışıyor
     SSD sadece rom modunda çalışıyor
     SSD sadece rom modunda çalışıyor
     SSD sadece rom modunda çalışıyor
     SSD sadece rom modunda çalışıyor
     SSD sadece rom modunda çalışıyor
     SSD sadece rom modunda çalışıyor


     SSD sadece rom modunda çalışıyor
     SSD sadece rom modunda çalışıyor
     SSD sadece rom modunda çalışıyor
     SSD sadece rom modunda çalışıyor




  • thxdolby kullanıcısına yanıt
    Çok özür dilerim, kafam karışmış.

    Doğru linki bulursam eklerim.
  • Bir fırınım var ve arızalanmış bir nedenden ötürü servise götüremediğim için çözüm önerisini alıp kendim uygulamam gerekiyor. Servise gittim ve "fırınım arızalı dedim", servis görevlisi bana "gazı kontrol ettiniz mi, gaz geliyor mu? Kontrol edin gaz gelmiyor olabilir" dedi. Bunun üzerine eve gidip gaz akışını kontrol ettim ancak fırının gaz ile değilde elektrikle çalışan bir model olduğunu fark ettim, tekrar servise döndüm ve fırının elektrikli olduğunu söyledim. Bu defada görevli kablosunun çıkmış olabileceğini, kontrol etmem gerektiğini söyledi. Eve döndüm ve fişi kontrol ettim ancak takılıydı. Servise dönüp fişinin takılı olduğunu belirttim. Bu durumda fırının prizine elektrik gelip gelmediğini anlamam için bir kontrol kalemi vasıtası ile bakmamı söyledi. Eve döndüm ve kontrol sonucu pirizde elektrik olduğunu fark ettim zaten daha öncede kontrol kalemi ile bakıp prizde elektrik olduğunuda kontrol etmiştim. Serv,ise dönüp elektrik olduğunu daha öncede zaten kontrol kalemi ile elektriik olup olmadığına baktığımı söyledim... Bu yazı sayfalar dolusu gider, bende eve çoook gidip gelirim ama bir kaç gidişten sonra servis görevlisi yardım etme arzusunu, azmini, şevkini ve isteğini yitirir ve yerini başka duygular alır. Servise gittiğimde fırının elektrikli mi yoksa gazlı mı olduğunu belirtmek, fırının arızasını anlamak için yaptığım girişimleri medyumluk faaliyeti ile anlamak bana yardım etme nezaketi gösterecek servis görevlisinin vazifesi değildir. O vazife benim, sorumluluk bana aittir !!! Hele ki en sonunda "Balta" marka fırınımın sorununu çözmesi için "Battal" marka elektronik eşya servisine gittiğimi servis görevlisine söylemek .. ! ! ! Umarım meramımı kısaca anlatabilmişimdir. Bunlar bu konuyu açtığınız forum köşesinin en başında forum/bölüm kuralları bölümünde yazar, dahası yazmasına gerek olmamalı, buraya sıkıntısını ileten arkadaşın bunu düşünüp, eklemesi gerekir diye düşünürüm.


    Verdiğim önerilerin pek çoğunu uyguladığınızı belirtip muhtemelen ya üstün körü okumuş yada okuma gereği bile duymadan çözüm önerilerimin üzerinden atlamış olduğunuzu düşünüyorum. Verdiğim OCZ linkinde SSD utility user dökümanında bu programın "OCZ vertex n0 family" ürünlerine desteğide içerdiğini görebilirdiniz. Şayet daha dikkatli bakmış olsaydınız yine sunulan dökümanlarda windows işletim sistemi üzerinden erişimi mümkün olamayan diskler için usb bootable disk yapabileceğinizi, bu disk vasıtası ile üretici firma tarafından yazılmış, windos işletim sisteminden bağımsız çalışan bu yazılım ile ssd diskinizin firmware sini güncelleyebileceğinizi görebilirdiniz. Hatta daha dikkatli bakmış olsaydınız bu işlemi nasıl yapacağınıza dair üretici firmanın yardımcı olması mahiyetinde çektiği bootable usb disk yapımı ve firmware update olaylarınıda içeren videoların varlığının farkına varabilirdiniz ve uygulamayı düşünüyorsanızda size yol gösterebilirdi diye düşünüyorum.


    Genel manada ben bildiklerimi paylaşayım sonrasında fazla kalabalık etmeyip seçim de size kalmış olsun.


    Bütün bunlara başlamadan önce bir tanıdığınızda olabileceğini düşündüğüm farklı bir bilgisayara diskinizi takıp aynı sorunun var olup olmadığını anlamanız varmak istediğiniz noktaya daha çabuk varmanızda yardımcı olacaktır.


    1- Bahsettiğiniz şekilde gelişen sorun için firmware değilde windows dosyalarında hata aramanız daha yerinde olur. Update sonrası meydana geldiğine göre muhtemel bir sistem/sürücü dosyası sorunu gibi görünüyor. Bunun için updateyi geri almanız, ilgili donanıma ait en güncel sürücüleri yüklemeniz sorunu düzeltmek için yardımcı olacaktır.

    2- Bazı updateler (özellikle notebooklarda) bios güncellemesinide içerir. Bu durum ile ilgili olarak anakart üreticinizin sayfasından uyarı/düzeltme sürümü olup olmadığını kontrol ediniz. Varsa bu sürüm/lerden birini seçip deneyiniz, sorun düzelmez ise varsa başka bir sürüme sorun ile ilgili bir düzeltme yaması yok ise en güncel sürüme biosunuzu güncelleyiniz.

    3- Güncelleme ile ilgili bir durumdan kaynaklı olarak biosunuz default ayarlarına dönmüş olabilir. Özellikle bahsettiğiniz güncelleme sonrası gelen bios ekranı bu duruma yönelik şüpheyi arttırıyor. Uefi biosunuzda disk yapılandırması ile ilgili ayarların olması gerektiği şekilde düzenlenip düzenlenmediğini kontrol ediniz.

    4- OCZ sitesinde sanıyorum ki Toshiba tarafından yazılmış yeni bir kontrol programı mevcut. Bu program ile belirtilen şekilde bir usb bootable disk oluşturup bu özel ortamda firmware güncellemesi yapmaya çalışabilirsiniz.

    5- Kartınızda sata ve msata bağlantı girişi olduğunu görüyorum. Msata ile bağlantı yapmaya çalışıp windows üzerinden diski görüp göremediğinizi kontrol ediniz. Bilgisayarınızda msata çıkışı olmayabilir, bu durumda msata için bir dönüştürücü kullanabilirsiniz. Msata to pci işinizi görecektir diye tahmin ediyorum ancak bu mükün değilse msata yuvası olan bir bilgisayara takarak da denemeniz işinizi görecektir. Masa üstü donanımlarda msata sıkça bulunmaz, notebooklarda daha yüksek bir olasık olduğunu belirteyim.

    Anakartın marka ve modeli olmuş olsa idi bios düzeltma yazılımı olup olmadığını bizde kontrol edebilir bu konuda daha fazla yol göstrebilirdik. Bios sürüm bilgisini paylaşmış olsaydınız benzer durumlar için bir karşılaştırma yapma şansımız artabilir, sürümün eski olup olmadığını görüp güncelleme yönüne doğru bir rota çizmede daha çok yardımcı olabilirdik. İşletim sistemini belirtmiş olsaydınız daha önce bu şekilde bir sorun ile karşılaşmış ve bu soruna dair daha ayrıntılı anlatıma sahip kişileri bulup hatta bu kişilere sunulan çözüm önerilerini de görüp bizde size daha çok yardımcı olabilirdik demekten de kendimi alamıyorum. Şayet bunlar çözüm için bir katkı sunamamış ise bu durumda benim bilgimi, ilmimi aşan bir durum söz konusu yada problem ile ilgili veri eksikliği durumu var demektir. İnşallah daha ilgili, bilgili bir arkadaş size yardımcı olur.Tekrar geçmiş olsun, kolay gelsin.

    NOT: İlk yazımda yazdığım tek bir satıra odaklanıp kalan kısmı göz ardı ederek bir cevap yazmış olmanıza üzüldüm. Ben isterdim ki sorunla ilgili olarak daha çok bilgimiz olsun ki bizlerde daha çok yardımcı olabilelim...




  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilk yazdığınız yazıya teşekkür ettim ve beğenmediğim bir kısmı "Üslup" beğenmediğimi ilettim. Siz yine olayı çok farklı yere çekmiş ve değişik bir tavırla cevaplamış örneklemeler yapmışsınız. Ben sizin sorduğunuz sorulara net ve kısa cevaplar vermişim halbuki. Neyse.. Özetle sizin bahsettiğini herşeyi foruma yazmadan önce zaten yaptım. ISO disklerden Bootable disk hazırladım "OCZ programı ile" yabancı kaynaklardan hazır İSO dosyalar indirip denedim yine diski görmedi. İşletim sistemim Windows 7 ult. Orjinal lisanlı Windows 8.1 pro Windows 10 Edu. Hem windows ortamında hem boot ön yükleme sırasında sürücüye firmware yükleyemedim /görmedi. İmzamda yer alan bilgisayara sahibim imzadaki sistemin özelliklerine göz atabilirdiniz. anakartım asus z87 pro bios sürümü en son çıkan sürüme sahip. ben yinede biosu Sıfırladım bir önceki biosa döndüm yeni olmadı. Siz işletim sisteminizde güncellemeleri kontrol edin vs gibi birşeyşer söylemişsiniz. Sizlere sürücünün mevcut bir güncelleme sonrası yeniden başladıktan sonra görünmediğini bios ekranına düştüğünü iletmiştim. Mevcut bilginizle zaten işletim sisteminin hataya düşen sürücü olduğunu bu diske ulaşılamadığından update/sistem sürücü gibi dosyaların kontrolünün yapılamayacağını tahmin edebilirdiniz diye düşünüyorum .
    Bende sizden benim bir önceki yazılarımı tam olarak okumanızı ve buna göre yorumlamanızı isterdim .. İlginiz çabanız için yinede teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thxdolby -- 4 Temmuz 2017; 0:8:51 >




  • thxdolby kullanıcısına yanıt
    SSD'yi telefonunuza bağlama şansınız var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 4 Temmuz 2017; 19:19:48 >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
  • thxdolby kullanıcısına yanıt
    Hocam ben dalga geçmiyordum. Usb dönüştürücürü aparat ve OTG ile.
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Peki hocam akşam eve geçince android box cihazıma bağlayacağım. Peki ondan sonra yapmam gereken konsun da nasıl yönlendireceksiniz. Android işletim sisteminde firmware güncellemesi veya bu tarz bir işlem yapıldığını gösteren bir döküman makale var mı eliniz de. Yada vermiş olduğunuz uygulama hakkında bilgi sahibi misiniz ? Teşekkürler.
  • thxdolby kullanıcısına yanıt
    Hocam durun bi bakalım görecek mi, bakalım foröatlayabilecek misiniz, dosya atabilecek misiniz? Belki donanım sonunda kendini hatırlayacak kendine gelecek. Ümit meselesi anlayacağınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 6 Temmuz 2017; 23:59:20 >
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Akşam bakacağımı söylemiştim ve o gece baktım çok kurcaladım bakındım ama yok ssd nin takıldığını algılıyor "rom mode da" fakat ne depolama da ne usb aygıtlarda görünmüyor sadece sağ alt kısımda uyarı veriyor usb aygıtı güvenli olarak çıkart şeklinde. Yani bilgisayardaki gibi sade rom mode algılıyor ama ben hiç bir menüde göremedim. Bilgisayarda hiç değilse test programlarında veya farklı programlarla algılıyor youtube da dolanırken bir video bulmuştur bu konuyu açmadan önce bende video daki gibi test yaptırcam bakalım belki bir direnç yanmış devre tamamlanmıyordur. Sonuçta bilgisayar yeniden başladığında görünmez oldu ani bir voltaj dalgalanması bozmuş olabilir. Gerçi videodaki ssd hiç güç geşmiyor led ışığı yanmıyor bende led yeşil yanıyor farklı bir durumdur ama kaybedecek birşeyim yok sonuçta

    Bahsettiğim video

    https://youtu.be/LeWCVi-lL4g



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thxdolby -- 10 Temmuz 2017; 1:44:43 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.