Şimdi Ara

Oyun grafiği tasarımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, doğru yere mi konu açtım emin değilim. Eğer yanlış ise kusura bakmayın.

    Kafamda bir proje var ve o proje için karakterler çizmem gerekiyor. Konuda tamamen bilgisizim fakat araştırıyorum. Ve gerçekten vakit harcamayı düşünüyorum. Çok emek gerektiren bir iş olduğunun farkındayım. Benim sorum şu aslında. Ufak araştırmalar ile çizim için mouse'un bir yerde yetersiz kalacağını ve dokunmatik ekran + stylus gerekeceğini öğrendim. Hassasiyet konusunda önemliymiş. Minimum bütçe ile yeterli donanıma nasıl sahip olabilirim? Yakın zamanda 4k yı aşkın bir masaüstü topladığım için fazla maliyet ayıramıyorum. Yaklaşık bir şey de söyleyemem çünkü konu hakkında hiçbir bilgim yok ben 1000 lira derim ama ortalama çizimler için bile 3000 gerekir bilemediğimden komik olur. Aşağı yukarı ne tarz çizimler yapmak istediğime dair bir link bırakıyorum. (Hearthstone oyunundaki kart çizimleri). Yardımcı olabilecek dokunmatik ekranlı cihaz önerecekleri bekliyorum.

    Not: Genelde tablet önermişler. Yakın bir zamanda laptop'a ihtiyacım olacak. Kendi laptop'umdan çok memnun değilim. Değiştirmeyi düşünüyorum ama kesin değil bu düşüncem. Daha çok tablet önermişler ama touchscreen'i olan bir laptop ile de aynı işi görebilir miyim emin değilim. Touchscreen'li laptop'lardan uzak durun diyor okuduğum pek çok yazı. Emin olamadım. Tablete 1-2k bayılmak hiç içimden gelmiyor sadece çizim yapmak için :(







  • Dostum marifetin ekipmanda değil.

    Senin yeteneğin var mı? Çizimlerini at, bakalım.

    "Aşağı yukarı ne tarz çizimler yapmak istediğime dair bir link bırakıyorum." demişsin, A4 kağıda çiz bakalım eskizini, görelim.
  • Freelance olarak uzun zamandır çizim ve animasyon tasarlıyorum. Bahsettiğin gibi oyunlar için karakter tasarımlarıda yapıyorum. Basit bir grafik tablet ile işimi görüyordum aslında. Ama wacom mobilestudiolar her zaman beni cezbetmiştir. Yakın zamanda bu isteğimi bir nebze karşılamak için çinden 2 si 1 arada tablet/Laptop aldım. Ekranı basınç hassasiyetli falan. Tavsiye eder misin dersen ederim ama imkanın varsa daha iyisini al. Adobe animate ve illustrator ile çalışıyorum genelde. Animate performansı çok iyi cidden. İllustrator normal denebilir. İş görüyormu dersen evet, kesinlikle görüyor.

    Benim aldığım model chuwi hi13

    Tavsiye ettiğim daha üst modeller ise cube thinker i35 ultrabook yada cube i9.

    Bu arada ben tablet ve klavyesini 1250-1300 e falan aldım.

    Kalemin siparişini verdim. Aslında foruma bir inceleme atmayı da düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.