Şimdi Ara

Turbo Sesi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba
    turbo dizel bir aracın turbosundan neden ses gelir ? rölantide ve ya marş anında değil de 2500 deviri geçtikten sonra geliyormuş.
    ustaya götürüldüğünde bu şekilde kullanılmaya devam edilebilir önemli bir sorun yok demiş ancak araca ben de bindim, cidden yüksek hızlarda kafanızı şişirmeye başlıyor. Sanki fan zorla kendini döndürüyor gibiydi.
    egzosttan duman atımı falan da gözlemlenmedi, acaba turbo ömrünü mü bitirmiştir yoksa turboya giden yağ borusunda ve ya balansında bir sorun mu vardır?
    ustanın o şekilde cevap vermesi sebebiyle bi muallak durum oluşmuş ben de arkadaşa yardımcı olamadım size sorayım dedim



  • Usta büyük ihtimalle patlamasını,daha sonrada daha çok para yırtmak için yaptırtmasını bekliyordur.Turbo bitmiş gibi gözüküyor,değişmesi ya da revize edilmesi gerekir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbonun mili boşluk yapıyor ondan ses yapar, veya turbo miline bağlı pervanelerin üzerinde kurum birikmesi sonucu balansı bozuluyor ve ondan ses yapıyor. Eğer turbo milinde çok boşluk olursa milin etrafından yağ vermeye başlar ve turbo dağılır. Turbo tamiri yapan yerlere gidebilirsiniz ancak turbo tamiri yapan yerlerde orjinal parça yok, daha doğrusu turbo üreticileri piyasaya parça vermiyor, Çin malı taklit parçalarla turbonuzun içini yeniliyorlar. Eğer aracınız piyasada bol bulunan turbo dizel araçlardansa çok pahalı bir turboya sahip değildir. Bından dolayı aracınızı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız turbonuzu orjinal sıfırıyla değiştiriseniz sorunsuz kullanırsınız. Piyasada satılan dandik yan sanayi, Çin malı sıfır turbolardan da uzak durun, paranızı çöpe atmış olursunuz.
    Eğer turbo milinizde herhangi bir şekilde aşınma yoksa ve sadece balans sorunu varsa turbocuya gidip sadece balans yaptırarak sesten kurtulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 20 Haziran 2017; 16:25:46 >




  • Araç yeni değil ise büyük ihtimal sorun var gözüküyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.