Şimdi Ara

Ofis içi internet paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba muhasebe ofisimiz var akk 100 gb internetimiz var daha sonrasında hız düşüyor malumunuz büroda 8 bilgisayar ve herkesin akıllı telefonu var interneti her kullanıcı bilgisayar kullanıcısı için ya kısıtlamak yada belli bir kota atamak istiyorum böyle birşey mümkün mü ? ana terminalimiz yok her bilgisayar aynı ağda modemimiz airties air 5342 teşekkürler.



  • Modemin arkasına trafiği yönetebileceğiniz Firewall cihazı koymanız gerekir. Bunu soft olarak da halledebilirsiniz, pfSensetavsiye ederim.
  • n3k kullanıcısına yanıt
    tavsiyeniz için teşekkürler kurulumu nasıl yapıyor bi server makine mi belirlemek gerekekiyor ?
  • pfsense ve benzeri cihazlar icin uzerinde 2 adet ethernet karti olan bir bilgisayar yeterlidir. uzerinde cok ufak bir disk olabilir. pfsense bu konudaki basarili dagitimlardan birisi ve live olarak da calisabiliyor. yani usb bellekten boot edip ayarlari okutup kullanilabiliyor.

    Benim aklima gelen bir baska oneri de tomato , ddwrt , openwrt gibi router yazilimlari. bunun icin de 100-150 TL lik bir kablosuz AP yeterli olur. aynen pfsense de oldugu gibi modem ile aginizn arasina yerlestirirsiniz. tomato ucuz yollu 10-15 kullanici bir sistemi istediginiz gibi yonetmenizi saglayan basit ve temiz bir cozum olusturur. eger elinizde destekleyen bir access point var ise bu tarafi da dusunebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.