Şimdi Ara

AuGlamour R1 ve R8: AuÇukur (tm) kardeşler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • evet yine bir Çin kulaklığıyla daha karşınızdayım, Çin'deki büyük f/p havuzundan bugün sizlere 15 dolara 407 dolar 56 sentlik performans veren R1 ve 30 dolara 803,906.17 ^ 2 dolarlık performans veren f/p canavarı R8 AuGlamour tuhaf kardeşlerle geldim DEERMİŞİM. acayip güldüren bu şaka bir yana, iki kulaklığı ayrı ayrı değerlendirmeyeceğim çünkü R1'in rezalet ve ötesi akustiğinden sonra bir ilerleme bekleyerek aldığım iki kat daha pahalı olan R8'in kasa tasarımı dışında hiçbir farkı olmayan büyük bir tuzak olduğunu gördüm. R1 gibi bir cihazı aslında ikinci kez almazdım ancak kupon alt limiti tamamlama arayışları sırasında ucuza getirince bir kez daha alıverdim. R8'i ise bir kez alıp 2 saat sonra patladığı için iade ettim.








    AKUSTİK

    hayatımda gördüğüm en rezalet akustik yapısına sahip ürünler arasındalar. tüm sesler iç içe, bas ve tizler sıkışık, vokaller arada 1 khz arttırımıyla kendini kurtarmaya çalışıyor ama başaramıyor. benzer akustik rezaleti örneği olarak Xiaomi Piston 2 yada Sennheiser CX 300-II'yi gösterebilirim ancak bunların bas/tiz mikro detayları farklılaştığı için AuÇukur kardeşlerle pek yan yana koymak istemiyorum. bunları öncelikle SoundMagic E30 ile yan yana koymak isterim. E30'un bas vuruş gücü çok daha düşüktü ancak genel ses yapısı AuÇukur'lara çok benzerdi. o yüzden kepaze ürünler içinden aklıma ilk olarak bu gariban SoundMagic ürünü geliyor.

    benim kadar çok kulaklık kullanınca cihazların mikro detaylarından aralarındaki benzerlikleri farkedebiliyorsunuz. mesela AuÇukur'lar ve SoundMagic E30'un yarım boy büyük kardeşleri olarak Brainwavz M3'ü gösterebilirim. Sağır Oda dizisindeki Ajdar'lı sahneye benzer bir işkence sırasında bu üç seçenekten birini seçmek zorunda kalsaydım, fiyat farklarını da yoksaydığımızı düşünürsek M3 seçmek zorunda kalırdım. genel ses yapısına baktığımızda M3'ün sesi gerçekten de bunlarla özdeşleşiyor ama o en azından yarım puan da olsa daha geniş bir akustik sunabiliyordu. R8'den de en azından bu kadarcık bir ilerleme bekliyordum.








    BASLAR

    akustik zayıfı ürünlerle ilk karşılaşmamda beni önce bir mide bulantısı sarar. sonra buna bir de bas veya tiz zayıflığı eklendiğini gördüğümde iyice sinirlerim bozulur ve hemen patlıcan yeme isteğim ortaya çıkar. neyse ki AuÇukur'lar hiç değilse bu konularda sınıfı geçebiliyor. bas seviyesini arttırdıkça dar bir akustik alan içinde de olsa güm güm güm vuran sağlam diyebileceğimiz basları tecrübe edebiliyoruz. düzgün ekipman kullandığınız sürece basları korkmadan sınırsızca arttırabiliyorsunuz. başta iyi birşey gibi görünüyor ancak akustik olmayınca musluk boşa akıyor gibi oluyor. bas konusunda ciddi bir eksiği var denilemese de akustik kısıtlaması yüzünden derin ve sert basların ayrımını doğru dürüst yapamayan, kulağı tam olarak dolduramayan tatsız bir performansla kalıyor.








    TİZLER

    akustik başlığında AuÇukur'ların saydığım bazı ürünlerle benzerliklerinden bahsetmiştim. birbirlerine çok benzeyen bu cihazların tizlerini de toptan ele alırsak, biraz "metalik" diyebileceğimiz tizlerdir. yani gerçekçilik hissinden bir kayış mevzuları vardır. ancak buna karşın oldukça da detay sahibi, yani "ben burdayım, ne kadar istiyorsan vereyim" diyen bir performans sergilerler. yani tizlere bakıyorsunuz varlar ve ilk önce kalitesi de fena değil gibi geliyor ancak daha iyi cihazlarla karşılaştırınca metalikliği ve dar akustiğin yarattığı kayıpları hissediyorsunuz. elbette tiz konusu önemli konulardan ve sonuçta KZ ürünleri başta olmak üzere birçok kulaklık bu seviyeye ulaşmayı bırakın yaklaşamadan helak oluyor. ancak dediğim gibi ilk başta tamam gibi gelse de daha başarılı ürünlerin tizlerine alıştıktan sonra bu konuda da baslardaki etkiyi yaşıyor ve o kadar da iyi olmadığını farkediyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 6 Aralık 2017; 8:8:50 >







  • Güzel inceleme olmuş eline sağlık. Zaten isminden dolayı ilgimi çekmemişti şimdi hiç çekmez.

    Kz zs5 in tizlerini çok başarılı bulanlar var. Ne kadar sivri ne kadar detaylı bilmem ama içindeki çift armatürden belki eski ürünlerine göre daha başarılı olabilir bence. Yada tecrübelerim neticesinde, bir üreticinin başarılı bir kulaklığı piyasada yankı toplayınca genelde devam modeli çok kötü çıkıyor. Bir nevi başarılı modelin meyvesini toplama amaçlı. Alan da gerçekten çok oluyor. 2 böyleyse kim bilir 3 nasıldır gibi gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanandnexus -- 23 Haziran 2017; 19:36:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanandnexus kullanıcısına yanıt
    niye ilgini çekmesin ? sana taş gibi, Çin Seddi gibi, Red Army gibi Brainwavz Beta sattım sen Xiaomi Hybrid Pro HD'yi beğendin :D Pro HD ile Piston 2 arasında sadece tiz farkı var. Piston 2 ile AuGlamour arasında ise temel olarak bir fark yok, bazı bas/tiz detayları dışında. öte yandan bir başka kişiye önce Beta satmıştım sonra benden AuGlamour istedi, daha önce alışveriş yaptığımız için "bak kardeşim bu ürün Beta'dan kötü" dedim, olsun merak ettim alıcam dedi. aldı ve Beta'dan daha çok beğendim dedi. madem benim görüşümle %100 zıt durumdasın şimdi niye AuGlamour'lar hakkındaki yargını bana dayandırıyorsun :D

    Firefly (2002-2003) dizisinin "Objects in Space" bölümünde uzay gemimize zenci bir kelle avcısı sızar. beklenenin aksine komik bir karakterdir ve mürettebatla diyaloglarında sürekli kafa karıştırıcı bazı çelişkilerden bahsedip "bu sana doğru geliyor mu ?" diye sorar (bölüm ismini verdim çünkü bölüm sıralaması yayın versiyonuna göre değişiyor). KZ ürünlerine dönersek, KZ ürünleri fazla güç istemekle beraber iyi beslenildiğinde sağlam bas sunabiliyor ve akustik olarak da başarılı ürünler üretiyor. buna rağmen her fırsatta bahsettiğim üzere 14 khz yüksek tiz frekanslarında çok zayıflar. armatürlü ZST'si dahil birbirinden farklılaşamayan birçok model de bu konuyu aşamadıklarını gösteriyor. haliyle ZS5'ten birşey beklemek için ortada bir neden de gereksinim de bulunmuyor.

    bir sürücünün doğru dürüst üretemediği frekansı iki sürücüyle aşabilmesi gibi birşey bu fiziksel dünyada söz konusu değil. başka evrenlerde teorik olarak mümkün olabilir ancak önce o evrene gidip bir bakmamız lazım. böyle birşey herhangi bir marka modelde gerçekten varsa bu bir hiledir. şöyle ki; bir sürücü iki parçaya bölünür ve birine "sen 8 khz'ye kadar", öbürüne de "sen de gerisini üreteceksin" denir. firma bir modeline yarım kalmış bu tek sürücüyü koyup, başka bir modeline de iki sürücüyü birden koyarak kullanıcıları çift sürücülü kulaklığının uçtuğuna ikna edebilir. ancak anlattığım sebeplerden ötürü bunun KZ gibi bir firma için geçerli olacağını söylemek için görünürde bir sebep yok çünkü bu işi beceremedikleri ortada. ZS5 gerçekten bir fark yaratıp tizleri düzelttiyse önemli f/p ürünleri arasına girebilir ve Moxpad'lerin doğrudan rakibi olur ancak bu sefer de fiyatı çok yüksek kalır.

    mamafih, ZS5'in gerçekte ne olduğunu kim söyleyecek ? daha KZ ürünlerindeki tiz sorunundan bihaber olup, 1 khz aralıklı 14 khz EQ arttırımı nedir bilmeyenler mi ? ZS5'in gerçekte ne olduğu ancak alınca ortaya çıkar. ben de elimdekileri satmadan yada aşırı bir indirim bulmadan bu ürünü almam. bakınız ben size ne demiştim ? Rock Zircon, DZAT DF-10 ve KZ ZS3 üç vakte kadar gidici dememiş miydim ? şimdi görüyor musunuz forumda dolaşan MEMT X5'i ? bakın buraya yazıyorum, MEMT X5 en feci silinen kulaklıklardan biri olacak. yılların getirdiği tecrübe bazı kulaklıkları daha almadan anlamamı sağlayabiliyor çok şükür. bugün büyük bir şevkle oraya buraya yapıştıranlar yarın başka bir kulaklık bulup bir daha asla anmayacaklar. bu gece ve gündüz kadar açıktır. biraz sabredin göreceksiniz. bu kulaklık Piston 2 ile aynı kaderi paylaşacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 26 Haziran 2017; 6:41:8 >




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Kancalı kulaklık sevmiyorum. :D betanın basları çok iyiydi, tizleri de öyle aham şaham değildi ama orta sesler çok birbirine dolanmış gibi geldi bana. Mesela sende df-10 un ses boyunu elestirmistin ben hayran kalmıştım o kulaklığa. Orta seslerde tercihlerimiz farklı demek ki. hybrid konusunda beğendim bir memnuniyet oldu başta, fakat sonra başka bir kulaklığa geçince sesinin çok yavan olduğunu fark ettim. tizler kulagimi bir süreliğine doyurmus olabilir. Açtım eq ayarlarından 1 khz arttirdim, 2 ve 4 khz düşürdüm, birkac basamak da düşük frekansları yükselttim. Baktım kulaklık adam olmuyor, iki günlük vjjb n1 daha etine dolgun basları, daha güzel sahneyi eq olmadan veriyor. Tek başarısı da tizleriydi zaten ama, yetmedi o başarı. Kahvaltıya oturup da sadece ekmek yiyip kalkmak gibi düşün. Nerde benim çayım? Nerde benim peynirim? diye soruyor insan. Zaten kolay kolay beslenmediğini de aklıma getirince usul usul kutusuna koyup sattım. :D

    X5 bana zirconu anımsatıyor. Biraz daha elektronik müzik severlere göre bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    aliexpressten ilk kez ucuza, 30 dolar altına kz zs5 aldım bir tane almak istiyorum kendime bayram hediyesi. :) moxpad gerçekten güzel mi? ve hangi modelini alayım? ya da tamamen farklı bir marka mi alsam?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiretro -- 24 Haziran 2017; 13:27:36 >
  • Bende zs5 de herhangi bir ses iyileştirmesi olduğunu zannetmiyorum. Koymuşlar güzel bi kutuya. Aksesuarlar falan normalden farklı olarak metal bi plakada. İşte böyle süsleyip püsleyince fiyatlar uçuveriyor tabii. @vaziyetu hocam, bu kz yeni bir tennmak olma yolunda ilerlemiyor mu sizce de?



    Bu arada bu piyasayı merak edenler taobao ya bi girsin, bu kz nin driverlarının ne kadar komik rakamlara satıldığını bir görsün. :D karbon diyafram falan diye allanıp pullanan sürücülerin fiyatlarına bir baksınlar. Aliexpressde bile ürünler taobaonun 4-5 katı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten hepsi benzer kaynaklardan çıkıyor. Tennmak bir üretici değil ki, satıcı. fabrikaları gezip anlaşıyorlar, pazarlamayı hallettikten sonra her kulaklığı f/p kralı diye satarsın. bir KZ ürününün Tennmak adıyla da piyasada olması hiç sürpriz olmaz. keza üretimden kalkan Brainwavz R1 %99.99 KZ ürünüydü.

    esas forumda bazılarının yeni dönem favorisi olan MEMT X5'e bakmak lazım. bu minnacık şeyleri tarihin gördüğü en f/p kulaklık diye hem kendilerine hem de başkalarına yediriyorlar. onu anlatıyorum zaten, senelerdir böyle yedirmeye doyamadılar. kulaklık arayışı değil bu, oyun arayışı. KZ'yi de o kadar kötülememek lazım öte yandan. dediğim gibi iyi tarafları da olan bir firma. bunca zamandır başımıza sardırılan Xiaomi-1More ürünleri tizler hariç diğer konularda KZ'ye yaklaşamıyor bile. Brainwavz'ın M4-M5'leri başta olmak üzere diğer birçok kulaklığı ve piyasada şişirilen birçok başka kulaklık da aynı şekilde. yani KZ ürünleri günümüzde gerçek f/p ürünleriyle sahte f/p ürünleri arasında bir yerlere oturuyor. piyasada rekabet olması kötü birşey değil.

    sürücü fiyatı konusunda hepsi ucuz, büyük markaların yüzlerce dolara sattığı ürünler de aynı fiyatlara üretiliyor. tasarımı yaptıktan sonra bu küçük şeyleri üretmek hiç de maliyetli değil. fiyat koyacaklarsa koysunlar ancak bunu hakedip haketmedikleri önemli. Xiaomi için üretim yapan 1More firması çoktan şımardı, hiçbir farkı olmadığı tasarımından kolayca anlaşılan bazı ürünlerini 70-80 dolar ve üstüne çıkararak farklı olduğu izlenimini yaratıp kolay yoldan para kazanmaya çalışıyor. KZ de bir iki parende atıp 30 dolara bir miktar satış yapmak istiyor anlaşılan. arz talep meselesi yapacak birşey yok. alıcılar kulaklıktan anlamıyorsa firmalar neden kendini hırpalasın. oyun isteyenlere oyun oynatıyorlar işte.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.