Şimdi Ara

Maaşın yatmasıyla ilgili bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, öncelikle kusura bakmayın benim sorunum özel sektörle ilgili ancak iş konusunda sağlıklı bir bilgi için bu bölümden başkası gelmedi aklıma.

    Üniversiteden yeni mezunum ve ilk bulduğum işe mayısın 31inde girdim. Resmi olarak ise bu ayın 1inde başladım gözüküyorum. Bana maaş yatım tarihi ayın 15i diye bilgi verdiler.

    Bugün 15i, ben 1inden günümüze kadar olan yarım maaşımı almayı beklerken sana yok dediler. O zaman dedim bir dahaki ayın 15inde 1.5 ay çalışmış olacağım için 1.5 aylık maaşım yatması lazım. Hayır dediler yalnızca 1 aylık yatacak. Muhasebenin hesabı bu şekilde işlediği için bu böyle dediler. Eğer ileride işten çıkarsan o 15 gün çıktığın ayın bordrosuyla birleşecek hakkını alacaksın. Şirkette 1-2 kişiyle görüştüm çok normal karşılıyorlar bu durumu. O parayı içeride kalacak olarak düşünme sen yine her ay alacaksın paranı diyorlar.

    Arkadaşlar bu durumun benim aleyhime olduğunu bir tek ben mi düşünüyorum acaba? Bunun yasada durumu düzenlemesi var mıdır bileni var mı?

    Kişisel bir detay da eklemek istiyorum, bu işyerine her gün özel arabamla kendi cebimden geliyorum çünkü evden buraya toplu taşıma imkansız gibi. Bu süreçte zaten maaşımın 3te1i yol masrafı. Ben ilk 15 gün tamamen cebimden çalışmış oluyorum ve ramazan dolayısıyla yemek de çıkmadığı için oruç tutmazsam o da benim masrafım. İşe girip borçlu çıkmak çok koydu şu an itibariyle ve özetle diyorlar ki biz senin o borcu vericez ama işten çıkınca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • öyle saçma şey olmaz

    ha senin sigortanı ayın 1 inde değil de 15 inde yaptılarsa olur o zaman da 15 gün seni sigortasız çalıştırmış olurlar

    şikayet et dünya tazminat öderler
  • saçmalık var hak edişin neyse vermeleri gerek 14 ünde başladıysan 15 inde maaş günüyse vermeleri gerek 1 günlük paranı
  • bir yanlışlık var bu işte. özel sektörde olsa böyle işlememesi lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.