Şimdi Ara

AMD, Teraflop Engelini Aşan Hızlandırılmış Bilgiişlem Çözümünü Tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu: AMD, Teraflop Engelini Aşan Hızlandırılmış Bilgiişlem Çözümünü Tanıttı.

    Tarih: 02 Mart 2007

    Özet: AMD yaptığı bir tanıtımda, bilgiişlemin önündeki teraflop engelini aşan tek sistemli bir Hızlandırılmış İşlem platformunu sergiledi. Kurumların bu teknolojiyi gelecekte bilimsel, tıbbi, ticari ve tüketiciye yönelik bilgisayar işlemlerine uygulamaları bekleniyor. AMD, San Francisco’da yaptığı bir basın toplantısında, standart Microsoft® Windows® XP Professional işletim sistemiyle çalışan, AMD Opteron™ çift çekirdekli işlemci teknolojisi tabanlı ve genel “çarpma-toplama” (MADD) hesaplamasıyla saniyede 1 trilyondan fazla kayan nokta hesaplaması yapabilen iki adet yeni nesil AMD R600 Dizi İşlemcisi kullanan “Teraflop-in-a-Box” sistemini tanıttı. Bu gelişme, saniyede yaklaşık 100 milyar hesaplama yapabilen günümüzün yüksek performanslı sunucu platformlarına göre neredeyse 10 kat performans artışı anlamına geliyor.


    Haber:

    AMD, Teraflop Engelini Aşan Hızlandırılmış Bilgiişlem Çözümünü Tanıttı

    AMD yaptığı bir tanıtımda, bilgiişlemin önündeki teraflop engelini aşan tek sistemli bir Hızlandırılmış İşlem platformunu sergiledi. Kurumların bu teknolojiyi gelecekte bilimsel, tıbbi, ticari ve tüketiciye yönelik bilgisayar işlemlerine uygulamaları bekleniyor. AMD, San Francisco’da yaptığı bir basın toplantısında, standart Microsoft® Windows® XP Professional işletim sistemiyle çalışan, AMD Opteron™ çift çekirdekli işlemci teknolojisi tabanlı ve genel “çarpma-toplama” (MADD) hesaplamasıyla saniyede 1 trilyondan fazla kayan nokta hesaplaması yapabilen iki adet yeni nesil AMD R600 Dizi İşlemcisi kullanan “Teraflop-in-a-Box” sistemini tanıttı. Bu gelişme, saniyede yaklaşık 100 milyar hesaplama yapabilen günümüzün yüksek performanslı sunucu platformlarına göre neredeyse 10 kat performans artışı anlamına geliyor.

    “AMD’nin tanıttığı teknoloji, ‘yeni’ AMD’nin endüstriyi nasıl değiştirdiğinin örneklerinden biri,” diyen AMD Görsel Ortam Birimi Başkan Yardımcısı Dave Orton, şöyle devam etti: “Günümüzde teraflop performansı, ancak süper bilgisayar düzeyinde karşılaşabildiğimiz bir durum. Ancak ‘Teraflop-in-a-Box’ sisteminin gerçeğe dönüşmesiyle, AMD performansta çok önemli bir sıçramayı mümkün kılabilecek.”

    Bugün ayrıca AMD’nin belirli uygulamalarda x86 mikroişlemcileriyle birlikte çalışarak verimli ve esnek hızlandırma sağlayacak özel “eş işlemcileri” için başlatmış olduğu Hızlandırılmış Bilgiişlem programı için de önemli bir gündü. “Teraflop-in-a-Box” sistemindeki teknolojiye dayalı platformlar, araştırma yürütme ve sonuç elde etme performanslarının eskisine göre çok artmasıyla, enerji, finans, çevre, tıp, bilimsel araştırmalar, savunma ve güvenlik gibi konulardaki bilimsel ve ticari uygulamalara büyük yarar sağlayacaktır.


    Teraflop nedir?

    Bir süper bilgisayar alanı terimi olan “flops”, “saniye başına kayan nokta işlemi” anlamına gelmektedir ve bir bilgisayarın kayan nokta hesaplaması yapabilme kapasitesini ölçer. Bir teraflop ise, saniyede bir trilyon kayan nokta işlemi anlamına gelmektedir. Dizi işlemci teknolojisi, çoğunlukla üçboyutlu grafik uygulamalarında kullanılan gelişmiş ve paralel çalışan işlemcileri, gerçek hayatın sorunlarını çözmeye odaklayarak bu alandaki çıtayı yükseltmektedir.


    AMD Hakkında

    Advanced Micro Devices (AMD), bilgisayar, grafik ve tüketici elektroniği alanlarında yenilikçi işlemci çözümleri sunan bir dünya şirketidir. AMD, dünya tüketicilerine ve işletmelerine güç veren, müşteri odaklı üstün çözümler sunarak açık yenilikçiliği, seçenek bolluğunu ve endüstride büyümeyi desteklemeye kararlıdır. Ayrıntılı bilgi içinwww.amd.com adresini ziyaret edebilirsiniz.



  • amd alacak kadar zengin degilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.