Şimdi Ara

Sony MDR-NC750 Gürültü Engelleyici Kulaklık İncelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Sony firmasının ürettiği MDR-NC750 gürültü engelleyici kulaklık hakkında izlenimlerimi aktarmaya çalışacağım.

    Gürültü engelleme özelliği Sony Xperia Z3 telefon ile test edildi.

    Gürültü engelleme özelliği olan kulaklıklar ikiye ayrılmaktadır. Bunlar; gürültü engelleme için enerjisini şarj edilebilen pilden alan ve sony firmasının ürettiği uyumlu telefonlar ile doğrudan çalışan. NA750 modeli gürültü engelleme özelliği için enerjisini pilden alırken, NC750 modeli uyumlu telefonlar ile doğrudan çalışmaktadır. Xperia Z2 ve üstü modellerde NC750 doğrudan çalışmaktadır. Xperia M serisinde ise gürültü engelleme özelliği çalışmamaktadır. Eğer Xperia Z2 ve üstü telefon kullanıyorsanız pilli model ile uğraşmak yerine NC750 tercih etmek daha akıllıca olacaktır.

    Bu kulaklığın mikrofonu alışılagelmişin dışında kablonun üzerinde değil, kasanın üzerinde bulunmakta. Konuşma esnasında mikrofonu kendinize doğru yaklaştırmanıza gerek yok. Çevredeki sesleri, kulaklık kulağınızda iken doğrudan alabiliyor. Mikrofon sesi oldukça net. Gürültü engelleme özelliğinin çalışması için sağ-sol kulaklığın üzerinde ayrıca 2 mikrofon daha bulunuyor.

    Daha önce NC31 modelinin gürültü engelleme özelliğini test etmiştim. NC31 modeli bu konuda oldukça başarılıydı ama NC750 modeli daha da başarılı. Özellikle toplu taşıma araçlarında gürültü engelleme konusunda oldukça başarılı.

    Sony MDR-NC750 Gürültü Engelleyici Kulaklık İncelemesi

    Kutu içeriği;

  • 1 adet NC750 kulaklık
  • 3 çift silikon uçlar
  • Gürültü engelleme özelliği olmayan cihazlarda kulaklığı kullanabilmek için dönüştürücü ara kablo

    Kutu içeriğinden çıkan silikon uçlar oldukça yumuşak ve konforlu.

    Ses mevzusuna gelirsek;

    Bass: Yumuşak ve hacimsel olarak geniş yapıdalar. Midbass bölgesi dolgun ve oldukça hızlı. Bass karakterinin yumuşak oluşu, uzun süre kullanımlarda kulakların rahatsız olmamasını sağlıyor. Şiddeti çok fazla değil, yeteri kadar diyebilirim. Genel olarak yumuşak, hızlı ve eğlenceli basslara sahip diyebilirim. Basslar yüksek ses seviyesinde diğer frekans bantlarına karışmamakta.

    Mid: NC31’e fark attığı kısım diyebilirim. NC31 modelinde entrumanlarda ve sanatçı sesinde metalimsi bir sunum vardı. NC750 modelinde midler oldukça berrak ve metalimsi sunum ortadan kaldırılmış. Sert geçişler olmayan, yeteri kadar hızlı ve kadifemsi midlere bürünmüş. Midlerin yumuşak, sakin ve kadifemsi oluşu saatlerce müzik dinleseniz bile kulağınızı yormayacak yapıda.

    Tiz: Detaylar çok fazla değil, yeteri kadar diyebilirim. Sıcak bir tiz sunumu var ve tizlerin hızıda yeteri kadar diyebilirim. Tizlerde bazen uzama olabiliyor. Sibilance yok ve eğlenceli tiz sunumuna sahip.

    Sahne: Yatay sahnesi bir çok müzik türü için yeteri kadar geniş. Enstrumanların bol olduğu müziklerde sıkışma olabiliyor. Sahne derinliği ise fiyatına göre iyi diyebilirim.

    Sony MDR-NC750 Gürültü Engelleyici Kulaklık İncelemesi

    Özetlemek gerekirse;

    NC750 modeli hiç bir frekans bandının birbirini baskılamadığı, dengeli bir sunuma sahip. Kulaklığın yumuşak, kadifemsi ve sakin bir sunumu var. Birçok müzik türüne optimum derecede uyum sağlayan bir kulaklık. Gürültü engelleme özelliği ise oldukça başarılı.

    Kulaklığın ses seviyesi çok yüksek değil. Yüksek ses istiyorsanız, dap kullanmanızı tavsiye ederim.



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhan -- 14 Haziran 2017; 0:20:40 >



  • Hocam bu kulaklığı uyguna getirtebileceğim bir platform var mıdır, 350 tl bana biraz fazla geldi böylesine kulakiçi bir kulaklık için...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.