Şimdi Ara

yamaha rxv-659 vs ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar selam. neden oldu, nasil oldu diye sormayin. hop.lerimi aldim, dvd player'imi da yarin aliyorum kismetse ancak amfi'ye henuz karar veremedim sanki ilk alincak seyi sona birakmisim gibi oldu..

    basta yamaha rxv-1700 alacaktim ancak baktim ki benim butceyi epey asiyor dusmeye karar verdim. hem dedim acaba bu kadar cikmaya deger mi? simdi sorum su: yamaha rxv-659'u nasil bilirsiniz? assagiya yazacagim hop.lerimle kullanabilir miyim? bu zamana kadar genelde yamaha arastirdigim icin acikcasi diger modelleri fazla bilmiyorum, onerebileceginiz diger modeller hangileri olur (marantz, denon, onkyo vs) ? unutmadan sistem %60 sinema, %40 muzik olacak. simdiden tesekkurler..

    front - klipsch rf 62
    center - klipsch rc 52
    surround - klipsch rs 52
    sub - rw10d
    dvd - sony dvp ns-92 (kismetse)



  • marantz ve denon favorim de,
    madem soruldu rx-v659 iyi ve yeterli...
    keşke 1700 diyeceğim de... gerek yok bakarsın.
  • gerek yok 1700 e rx-v659 çok iyi özelliklede direkt stereo modu çok kullanışlı ve film performansıda gayet başarılı bendede onkyo tx-sr603 var bide onu bak sen bilirsin ama ben acayip memnunum ve özelliklede marantz denon hakkında profesyonel av makinaya hi-fi kabin lazım seninkiler biraz kötü etkilenebilir
    eğer istersen bimağazaya gidip dene yanyana karşılaştıramadım ama bende rx-v657 kullanan arkadaşımda çok memnun amabence filmde onkyo müzikte yamaha bu sadece benimkafamdaki düşünce farklı yorumlarada saygım var
  • uygun bir seçenek te onkyo 674 olacağını düşünüyorum...bir de sony nin 1200 modeli var...bu cihazların ikiside f/p , özellik ve ses olarak iyi cihazlar olarak gözüküyorlar.
  • Arkadaşlar kusura bakmayın bu konuda daha fazla kendimi tutamıycam .Kesinlikle hoperlöer setine baktığımda arkadaşın yamaha anfi ile beraber süper bir sonuç olacak.Klipsch verdiğim müşterilerimde aynı şekilde yamaha anfi ile beraber kullanıyorlar son derece memnunlar.

    Saygılar
  • arkadaslar ilginiz icin cok tesekkurler. yamaha rxv 1700'e cikamiyorum cunku aradaki 350 euro'luk fark bana luzumsuz geliyor. onun yerine mutfaga 21" tv alirim diyorum
    ben 659'u 500euro'ya alabiliyorum. onkyo tx sr 674'u da inceledim. kagit uzerinde gayet basarili gorunuyor. ve 600euro'ya alabiliyorum. aslinda aradaki 100 euro beni bozmaz. ama bu sefer de denon avr 2807 giriyor isin icine. onu da 720euro'ya alabiliyorum. madem 600 verdin cik bir 120 daha al denon'u diyorum. kisacasi cikamiyorum isin icinden HELP !!!
  • o zaman hiç zorlama 659 eğer 500 euro olarak ve en ucuz olarak seçenekler arasında duruyorsa, fazla kasmadan onu al derim...bahsettiğin dinleme oranlamasına da çok uygun güzel bir ürün...kesinlikle pişman olmazsın.
  • arkadisler tekrar selamlar. hala onkyo tx sr 674 ile yamaha rxv 659 arasinda gidip gidip geliyorum. az once onkyo'nun manual'ini indirdim ve video upconverting ozelligini inceledim. kisaca soyle diyor: Video Connection Formats basligi altinda " cihaz, kompozit video ve S-video giris sinyallerini UPCONVERT ederek komponent cikisdan alacak sekilde ayarlanabilir " diyor ve HDMI jaklari hakkindaki detaylar icin baska basliga yonlendiriyor. O baslikta da " cihazi ayarlayarak, kompozit video, S-video ve komponent video girislerindeki sinyaller HDMI OUT cikisindan alinabilir " diyor.

    Ilk bakista sorun yokmus gibi geliyor. Ancak cumleler dikkatlice karsilastirildiginda kompozit ve S video sinyallerinin komponent cikistan UPCONVERT edilerek verildigini ancak kompozit video, S-video ve komponent video sinyallerinin HDMI cikisdan sadece iletildigini (upconvert'ten bahsetmemis) farkedeceksiniz.

    onkyo'yu yamaha'ya tercih etmek istememin sebebi HDMI ozelliginin olmasi. ancak bu ozellik sinyali sadece pas etmek demekse, upconvert veya upscale etmeyecekse yamaha'ya 100 euro az veririm hem yamaha-klipsch ikilisinin denenmis ve performans alinmis olmasi hem de 100 euro yanima kar olarak kalirlar. simdi biraz da kullanici yorumlarini okuyacagim. ancak onlar da genelde amerikadan olacagi icin bana ne kadar yardimci olur bilmiyorum. avr'sine komponent, kompozit veya s-video'dan giris yapmis bir amerikali yorumu bulmaya calisayim bakayim. tabi kaldiysa :(

    ustalar sizin yorumlariniz nedir? ha bir de sunu soyliyim, cok onemli degil ama onkyo'nun makyaji yamaha'dan daha basarili. :)
  • arkadaslar okudugum ilk yorumda soyle diyor : " The audio and video quality are excellent. I especially see an improvement of my SD video signals due to the receiver's upconverting."

    daha pncesinde de avre'yi tv'ye hdmi ile bagladigindan bahsetmis. yani SD yayinini cihazin upconvert ederek hdmi uzerinde tv'ye aktardigin ve gelismeden memnun oldugunu yazmis. guzzeel
  • arkadaslar yok mu yardim edecek? sali veya carsamba olayi bitirmek istiyorum. onkyo mu yamaha mi? kafayi yiycem
  • Hangisini alırsan al , hata etmiş olmazsın...burada artık kararı senin beğenin,maddi durumun ve isteklerine uygun seçeneklerin varlığı - yokluğu belirleyecek.
  • arkadaslar ilginiz icin cok tesekkurler. dediginiz gibi dinleyip, onceliklerimi belirleyerek karar vercegim. ikisini yan yana dinleyecegim ancak benim rf-62'lerden dukkanda yok. jble80/90/880 ve cabasse (modelini hatirlamiyorum) var. onlardan birine surup deneyecegim artik.

    ancak diyelim ki yamaha'da karar kildim. assagida resmini ekledigim baglanti seklinde bir eksiklik var mi? karisiklik olmamasi icin hop.leri koymadim. ancak bilgi babinda: 5.1. front= klipsch rf-62, surround=rs-52, center=rc-52, sub=rw10d. kablolari da amfi ile beraber almak istiyorum. yoksa kolonlarin yuzume nerdeyse 1 aydir oksuz oksuz bakmalari gibi bir de amifiyi kablosuz birakarak gunler gecirmek istemiyorum. hatam veya eksik yaptigim birsey varsa beni uyarin lutfen. ilginize simdiden tesekkurler.
  • şekil uygun...
  • zapatero hocam yardimima senin kosacagini biliyordum. sanirim forumda yamaha amfisi olup da baglantida veya kurulumda yardim etmedigin kimse yok.

    hali hazirda hdmi kablom var (dvd ile beraber almistim) dolayisiyla bana komponent, optik/koaks ve scart to RCA kablolari lazim. speaker kablolarini da almistim zaten.

    kismetse bu isi yarin bitiriyorum. hele bir bitsin tum deneyimlerimi yazacagim. tekrar herkese tesekkurler..
  • 659 da 674 de çok iiyi cihazlar...testlerini de okudum..hayırlı olsun...onkyo ilk gözağrım, yamaha ise bana göre ev sinemasında bir numara..bu cihazları da orta sınıfta en iyilerden....hayırlı olsun...kurulumla ilgli bir problemin olursa burdayım yardımcı olurum merak etme.
  • sagol hocam yardim edecegine hic suphem yok.

    forumda bir yerlerde bir arkadasin avr'ye dijital baglantinin haricinde (koaks/optik) bir de analog audio baglantisi yaparak muzikte daha basarili sonuclar aldigini okumustum. acaba dogru mu? dogruysa dvd playerimdan (sony dvp ns 92) avr'ye nasil analog baglanti yapabilirim, ne cesit kablo kullanmaliyim?
    bir de dvd player'imi aldim ancak icinden ingilizce kullanma kilavuzu cikmadi nette arastirdim ancak bulamadim, ne yapsam acaba?
  • arkadaslar son gonderme iptal. kilavuzu nette buldum..
  • Sevgili eren_ramazan,amfiyi aldınmı?hangisini merak ediyorum birde bu fiyatları aldıgın
    yeri bana pm atarsan sevinirim bende su sıralar bakıyorum 659 la pioneer1015 arasında kaldımda
  • hocam daha almadim. kismetse yarin alip bu izdiraba bir son verecegim. ancak ben yurt disindayim, fiyatlar yaniltir.
    pioneer, yamaha vs secimine gelince. hic de kolay olmadigini biliyorum. benim aylardir cebimde para var, ancak bir turlu cozemedim. ustalarin da dedigi gibi en guzeli onceliklerini bilirlemek. sinema mi agirlikli olacak muzik mi? haftada kac film izlersin? gunde kac saat muzik dinlersin? bunlarin hepsini dusun. para kolay kazanilmiyor. kullanmayacagin ozelliklere bosuna para verme. ve en onemlisi aklinda 3-4 model belirleyip (ki bunu butcen ve yorumlar dogrultusunda yapabilirsin) alacagin yere git. az para vermiyorsun. saticilar bir zahmet katlansinlar. uzun uzun dinle. birgun sabah git bir gun aksam. degisik zaman ve ruh hallerinde kisi degisik seyleri farkedip degisik seyleri sevebiliyor. belki metalik ses seviyorsun ama farkinda degilsin. belki hdmi ozelligini hic kullanmayacaksin vs.
    son tahlilde; allah kolaylik versin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eren_ramazan

    hocam daha almadim. kismetse yarin alip bu izdiraba bir son verecegim. ancak ben yurt disindayim, fiyatlar yaniltir.
    pioneer, yamaha vs secimine gelince. hic de kolay olmadigini biliyorum. benim aylardir cebimde para var, ancak bir turlu cozemedim. ustalarin da dedigi gibi en guzeli onceliklerini bilirlemek. sinema mi agirlikli olacak muzik mi? haftada kac film izlersin? gunde kac saat muzik dinlersin? bunlarin hepsini dusun. para kolay kazanilmiyor. kullanmayacagin ozelliklere bosuna para verme. ve en onemlisi aklinda 3-4 model belirleyip (ki bunu butcen ve yorumlar dogrultusunda yapabilirsin) alacagin yere git. az para vermiyorsun. saticilar bir zahmet katlansinlar. uzun uzun dinle. birgun sabah git bir gun aksam. degisik zaman ve ruh hallerinde kisi degisik seyleri farkedip degisik seyleri sevebiliyor. belki metalik ses seviyorsun ama farkinda degilsin. belki hdmi ozelligini hic kullanmayacaksin vs.
    son tahlilde; allah kolaylik versin.

    Bende abi neguzel fiyatlar bulmus diyordum,sana hayırlı secimler dostum alinca haber ver bu arada tavsiyelerin icin tesekkurler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.