Şimdi Ara

Küçücük fıçıcık içi dolu turşucuk; Fostex GX100 Mini Monitör Hoparlörler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
2.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, uzun bir süredir bu tür bir yazı yazmamış olmanın vermiş olduğu iştah ve bu işe ayırabilecek bir 10 dakika bulduğum için dün extreme audio maslak'ta yapmış olduğum demo izlenimlerimi sizlerle kısaca paylaşmak istiyorum.

    Konu kısaca şu; Fostex GX100 mini monitor hoparlörler.. Beni az çok bilenler mini monitör hoparlörleri çok sevdiğimi ve genelde tercihimi bu yönde kullanırım. Fostex'in sürücü ürettiğini ve bu konuda ne kadar başarılı olduğunu zaten biliyoruz. Japon üretici hi-end sınıfta piyasaya sürdüğü GX serisi ile dikkatleri üzerine çekmiş ve yapılan tüm testlerin ardından yazılan yazılarda da serinin başarısından uzun uzun bahsedilmişti. Uzun lafın kısası zamanımız kısıtlı dün extreme audio'da bu ufaklıkları deneme imkanım oldu.. Yaklaşık yarım saat kadar demo yaptım.. Bilerek ve isteyerek Marantz MCR-611 gibi all-in-one giriş seviyesi sayılabilecek cihaz ile eşleştirdim.. Buna rağmen oturduğum yerden kalkmak istemedim.

    4" gibi oldukça küçük ama komple magnesium'dan üretilen devasa bir motora sahip bir sürücünün ne kadar altlara inebildiğine bir kez daha şahit oldum. Deep bass veya uzayan alt frekans notaları değil ama bahsettiğim alt frekanslar. Olması gereken yerde olan, uzamaması gereken yerde uzamayan uğuldamayan alt frekanslar. Hoparlörlerin sizi sahnenin içine çekmesi ve sahneyi hissettirmesi de o denli başarılı. 3-D etkisi üst seviyede. Üstler kesinlikle hırçın değil ama keskin, detaylı.. Ve sona sakladığım mükemmel diyebileceğim orta band.. Böyle bir hoparlörden de başka bir şey beklenemezdi zaten ama marantz mcr-611 ile bir müthiş bir orta band performansı elde ettim.. Vokaller harika veya bir kaç tık ötesi.. İnanılmaz değil çünkü inanılmaz olan performanslar da çok dinledik kulağımız çok şükür bu konuda ehil ;)

    İşte bu düşüncelere daldığım andan itibaren hemen şüpheci yanım devreye girdi durumu biraz abartıyor olabileceğimi düşünüp mukayese etmek anlamında tam olarak rakibi olmasa da bir fikir vermesi açısından Sonus Faber Chameleon Bookshelfleri aynı sisteme bağladım.. Sonuç Fostexlerin ne kadar doğru ve keyifli çalıyor oldukları ve sonus faberin bu serisinin ses karakterinin ne kadar sevimsiz ve mat olduğu olarak şekillendi. Sonus Faber ile enstrümanlar cansızlaştı, enstrüman ayrımı gitti, detay seviyesi azaldı vs..vs.. çok da konuşmaya gerek yok aslında.. Sonus Faber Toy bile daha iyi bir hoparlörmüş meğer Chameleon'dan.

    Mini monitörler içinde benim hafızamda Fostex GX100 oldukça iyi bir yer edindi şimdiden. Tek dezavantaj oldukça güçlü bir amplifikasyon istiyor olması. Hoparlör 82DB yani adamı hem üzecek hem de keseyi boşaltacak cinsten :)

    Not: Audio Pro Mondial M3'ü de aynı sistem bileşenleri ile demo ettim. Bilindiği üzere Audio Pro bir isveç markası ve hiç de fena gelmedi kulağıma serinin bu en büyük bookshelfi. Yormayan keyifli büyük bir sesi var hatta sonus faber'den bile iyi çaldı diyebilirim. Bunu da dip not olarak buraya düşmek istedim.

    Hepinize keyifli ve bol müzikli günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 7 Haziran 2017; 16:46:15 >



  • Beklediğim ve cok memnun olduğum bir inceleme Alper. Emeğine sağlık. Sadece inceleme için değil . Beni kırmayıp oralara kadar gidip demo yaptığın ve alım sırasındaki son andaki muthis hamlen için...Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***radyo*** -- 7 Haziran 2017; 22:49:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atila lafı mı olur aksine ben yazıda da dediğim gibi demodan oldukça keyif aldım hatta malum konuda yaptığımız hamle başarılı olduğu için de keyfim daha da arttı ;) İyi günlerde kullan iyi bir hoparlör satın aldın umuyorum ki sistem bileşenlerin ile güzel bir sinerji yakalayıp uzun süreler kullanırsın.Sıkıldığın an veya başka maceralara yelken açmak istediğinde de geleceğin adresi biliyorsun.
  • Fiyatlar ne seviyede iki ürün de de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fostex nakit veya tek çekimde 3500tl civarına geliyor. Sonus da 2300tl civarı olması lazım.
  • evet müthiş hamle eline sağlık alper hocam

    selamlar
  • Tekrar teşekkürler...
  • Alper hocam ayağına,kulağına sağlık. Atilla sanada hayırlı olsun inşallah bunları beğenirsin artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangisini aldın sen atilla hayırlı olsun diyelim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ olasın Ali hocam. İnşallah
  • Teşekkürler Tuğrul. Fostexi aldım inşallah da fatura geldi kendi gelmedi daha. ...
  • https://www.youtube.com/watch?v=uRfUICsrFc8

    Jbl hastası Kenrick hoca da test etmiş veya satın almışsa vardır bir hikmet :)
  • Atilla hocam hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.
  • Daha önce MCR 510 kullanmış biri olarak cihaz zaten giriş seviyesi değil de mikro müzik seti konumunda. Bu kadar düşük hassasiyetli bir ürünü hakkıyla besleyebilmesi belirttiğiniz gibi çok zor wataj olarak düşük. Özellikle detayları verebilme kabiliyeti 510 ile herkesin öve öve bitiremediği JBL Studio 530 da istediğimi alamıyordum. Elinizdeki Başka bir amfi ile daha tecrübe edip yazarsanız daha sağlıklı olarak deneyimlemiş oluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mecanica

    Atilla hocam hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.

    Teşekkürler Burak hocam. Çıtayı biraz yükseltmek istedim ama inşallah doğru tercihtir de uzun bir süre idare eder beni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    Abi hayırlı olsun, inşallah uzun süre beğenerek kullanacağın bi bileşen olur :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ olasın Nejat. İnşallah . Al sat bayağı usandım çünkü. Para kaybından ziyade aramak için harcanan zaman kaybı insanı uzuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı fostex gx100 mü bu?amca biraz uçmuş gibi o zaman.ki bazen denk geliyorum normalde düşük bile oluyor fiyatları,enteresan.bizim siteden biri de sıfırı 2900 euro ama ben 3400 liraya bırakıyorum demiş zamanında.nedense artık.çok acaip abi bu piyasa.fena öperler adamı uyanık olmazsan.
    https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-fostex-gx100-raf-tipi-hoparlor-314280749/detay

    ha bu arada hayırlı olsun demeyi unutmuşuz yav.düzeltelim mesajı hayırlı olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 14 Haziran 2017; 10:8:39 >
  • Teşekkürler

    İlandaki ve arkadaşın 3400 tl ikinci el olarak sattığı Limited versiyon. Bu versiyonda bas sürücüsü tiz sürücüsü gibi %99,9 magnezyumdan yapılmış.

    GX100 ma ' nın normal liste fiyatı 1400 dolar . İndirimli olarak 1062 dolar. Limited versiyonun da liste fiyatı 2900-3000 dolar. Yani iki katı diyebiliriz.
  • ha model farkı var yani anladım aynı mal olsaydı saçma gelmişti zaten aradaki fiyat fark.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.