Şimdi Ara

Bilgisayarı Açınca Şalter Atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Yeni sistem topladım bilgisayarı açınca odanın şalteri atıyor. Başka bir odada denedim yine aynısı oldu. Şalteri kaldırdıktan sonra tekrar deneyince açılıyor bilgisayar. Binada topraklama yokmuş. Bilgisayarın güç kaynağı 750 watt. Konu hakkında yardımcı olabilecek var mı ?



  • Atan şalter , kaçak akım rolesi mi ? Kaçak akım rolesi değilse sistemde kısa devre (şase vardır) ayrıca bu şase sistem içinde değil psu 220 v enerji kısmında . Kurmuş olduğunuz pc yi başka bir binada deneme şansınız oldu mu ?
  • Kaçak akım rolesi sanırım ancak emin değilim hocam, eve gidince kabloları kontrol ederim. Eğer sistemle alakalı değilde bina ile alakalıysa yapabileceğim bir şey var mı ?
  • kasanın fişine kağıt sıkıştır. ciddiyim. topraklama yoksa aynısını muhtemelen monitörde de yapması lazım diğer ev aletlerinde de ama kasa da yapıyorsa başka bir sıkıntı daha olabilir. şimdilik kasanın fişinde altta ve üstte bulunan metal kısımlara kağıt koy fişe öyle tak.
  • HimoteK H kullanıcısına yanıt
    Hocam , eğer ki topraklama kaynaklı bir problemden dolayı kaçak akım rolesi atıyorsa, köprüleme yapılabilir . Ama bence öncelikli olarak sisteminizi başka bir evde deneyin . Sorunun topraklamadan mı yoksa herhangi bir kısa devreden mi olup olmadığını teyit edin . Ondan sonra yapacağınız işlemi veya işlemleri tayin edersiniz .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CRhackSH

    kasanın fişine kağıt sıkıştır. ciddiyim. topraklama yoksa aynısını muhtemelen monitörde de yapması lazım diğer ev aletlerinde de ama kasa da yapıyorsa başka bir sıkıntı daha olabilir. şimdilik kasanın fişinde altta ve üstte bulunan metal kısımlara kağıt koy fişe öyle tak.

    Topraklamayı iptal etti diyelim. Kasada kaçak varsa ne olacak ?


    Kasada kaçak olup olmadığından emin olun öncelikle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.