Şimdi Ara

Hemşirelikten Kebap Meslek Yok (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
4
Favori
9.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hemşirelik güzel meslek, parası iyi küçük küçük türbanlı kızlar hep görüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karar ver hemşirelik mi öğretmenlik mi? Aydınlatıcı yolunu kullanmak istiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • katılıyorum dostum.hemşirenin hiç bir sorumluluğu da yok.Yanlış bir şey yaptın mı doktor söyledi dersin bitti.Yaptıkları ekstra hiç bir şey de yok, zihin yorgunluğu yok.doktorun söylediklerini yapıyorlar sadece (kan,nabız,tansiyon) ve 4.5k maaş alıyorlar.üniversite hastanesindeki hemşireler kahvaltı filan derken saat 10 dan önce bişey yapmaz.
  • Yazıcak çok şey var da bu kafadakilere birşey anlatamazsın o yüzden tek diyeceğim kolaysa siz de okuyun da hemşire olun kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayirdir kardes girmek istedinde almadilar mi? Tutan mi var madem rahat meslekse burda harcayacagin vaktini git meslegi arastir bilip bilmeden cahilce yorum yapacagina.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyilmaz28

    Hayirdir kardes girmek istedinde almadilar mi? Tutan mi var madem rahat meslekse burda harcayacagin vaktini git meslegi arastir bilip bilmeden cahilce yorum yapacagina.

    Sanane kardeş istediğimi söylerim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozaman zoruma gidiyor keske bende olabilsem diye ac konuyu arastirmadan bilmeden ne rahat meslekmis diye degil. Saglik sektoru bir serumdan ibaret zaten bosuna okuyor bunca saglikcilar. Sen 24 saat calismayi bir dene bakalim kac kalkamiyorsun yerinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlette 3 bin tl filan maaşları.Ayrıca kpss ile girmen gerek.Att,paramedic vb olacak diyosan özelde alırsın asgariyi milletin kıçına iğne yapıp durursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya bayanlar toplanmış bi de forumda kız yok derler



    hanımlar 934 m boyunda yarı siyah yarı mavi gözlü kumral bir erkeğim yaşım 128 taliplerimi bekliyorum öptüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanla uğraşmak zordur dostum. Dışarıdan böyle görüldüğüne bakma. Hemşire falan da değilim ama zordur eminim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yaz mezun oluyorum inşallah.

    24 saat nöbet görmedim diyenler evet var öyle bir şey. 3 günlük mesai sayılıyor. Çalıştığın bölüme göre 24 saat uykusuz kalınabilir. Zaten nöbette uyumak yasak. Ancak her zaman kaçamaklar mevcut :)

    3.4 bin maaş diyen arkadaş 25 yıllık devlet hemşiresinden bahsediyor sanırım. İzmir'de özellerde 1500 tl'ye çalışanlar olduğu söyleniyor. Genelde 1800 tl'ye çalışılıyor diye biliyorum.

    Yeni bir mezun olarak özeli düşünmüyorum. Nöbetler de 24 saat olabiliyor bu arada özelde.

    Uygulama olarak zor bir meslek değil. Meslektaşlarınla uğraşmak zor. Doktor doktoru kurtarır derler ama hemşirenin hemşireye yaptığını kimse yapmaz. Bir müşkülüm olduğu zaman hiçbir şekilde tolerans gösterilmedi oldu defalarca.

    Daha da yazabilirim de işte...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatında hemşireyi sadece serum takarken gören adamdan anca böyle bir konu açması beklenirdi.
  • Annem yeni doğan yoğun bakımda hemşiresi ce bir gün nöbet bir gün mesaiye gidiyor bende çalıştığım için haftada 2 3 kez yüzünü görebiliyorum. 24 saat nöbet olayı artık yok 16 saat nöbetler. Hastaneye yanına gittiğimde gerçekten başım ağrıyor bebeklerin sesinden ve oturduğunu görmüyorum. Bebekleri besliyor, ilacını veriyor, kontrolünü yapıyor. Eğitim Araştırma Hastanesi nde çalışıyor birde hani devlet falan değil servislerinde gün geliyor 12 13 bebek oluyor ve ben annemin gerçekten yaşlandığını görüyorum artık hiç yorgun görmezdim artik bacaklarinin ağrısından yataktan çıkmıyor. Ayrıca hangi hemşire 4.5 milyar alıyor söylede bilelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım öğretmenler yetmedi şimdi hemşirelere mi sardınız. Madem kebap meslek sen yap o zaman. Gir sınavına kazan çalış bakalım oturduğun yerden sallamakla oluyormuymuş. Öğretmenlik tamam hadi bir nebze haklı olabilirsiniz ki bu da öğretmenden öğretmene değişir ama sağlık çalışanlarına laf atmak neyin kafası. Yarın öbür gün başına bir iş gelirse nasıl muhtaç kalıyorsun gör bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim kız arkadaşım hemşire(lisans mezunu), aldığı para tüm ek ödemelerle 3100 tl
  • bi gün hastaneye gitmiştim, röntgen çekilcektim, orda hemşireler oturuyo dedikodu yapıyodu başka bi hemşire koşa koşa geldi kaza olmuş yaralı var çabuk gelin diye hemşireler;

    -ya ben gidemicem sen gitsene
    +benimde gidesim yok sen git

    diye diye en sonunda biri gitmişti şok oldum
  • Arkadaşlar burada şu meslek kolay bu zor diye birbirinizi kırmayın Türkiye'deki sorun mesleklerin ideal ücretlerini alamaması normalde bir mühendis odasına gidin mühendis maaşı ne kadar olmalı diye sorun 3.500 4000 den aşşağı olmaz der ama özel sektörde 1400 1500 den başlar ama sağlık sektörü devlette daha çabuk iş bulabildiği için onlar odaların söylediği standartlarda ücret alırlar zaten mühendislerde devlette çalıştıklarında 3500-4000 civarı para kazanmaktadırlar. Burada sorun devlet mezunlarının en az 4 te 1 ine iş imkanı sağlamalı sağlayamıyorsa üniversitelerdeki kontenjanları azaltmalı ihtiyacının olduğu sektörlere insanları yöneltmeli ve ene önemlisi mühendisi ve diğer mezunlarını özel sektöre yem etmemeli haklarını korumalı ozaman herkes hayatından memnun olur şu meslek kolay bu meslek zor demez
  • Hemşire ol o zaman dostum, tutan mı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7427

    Arkadaşım öğretmenler yetmedi şimdi hemşirelere mi sardınız. Madem kebap meslek sen yap o zaman. Gir sınavına kazan çalış bakalım oturduğun yerden sallamakla oluyormuymuş. Öğretmenlik tamam hadi bir nebze haklı olabilirsiniz ki bu da öğretmenden öğretmene değişir ama sağlık çalışanlarına laf atmak neyin kafası. Yarın öbür gün başına bir iş gelirse nasıl muhtaç kalıyorsun gör bakalım.



    Neden hemşirelik kazanmak çok mu zor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitutamumut kullanıcısına yanıt
    Kardeşim mesajimi tekrar oku. Kazanmak zor demedim. Saglik sektorunde calismak zordur dedim.Algıda secicilik yapiyorsunuz. Bir tane isini yapmayan kisi gorunce hemen meslege laf ediyorsunuz. Ogretmenlik ne kadar kutsalsa saglik sektorude o kadar kutsaldir. Insan hayati kurtariyorsun dahasi var mi bu isin. Hemsirelik belki beden gucu gerektiren bir is olmayabilir ama o baski stres'in yerini hic bir agir is tutmaz. Saniyelik durumlarla karsi karsiya kaliyorsunuz kolay bir is degil bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.