Şimdi Ara

16m2 Kararsız Kaldım Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    yaklaşık 16m2 gün boyu güneş görmeyen bir yatak odam var. Yaklaşık 9000 btu işimi görecek gibi Klima konusunda kararsız kaldım, şu an salonda Beko inverter 18000 btu kullanıyorum memnunum, aşağıdakilerden hangilerini önerirsiniz?

    Beko Ekonomik 30900 AA 9000 BTU 1800tl
    Mitsubishi SRK25ZMP-S 9000 BTU Inverter 2300 tl
    Samsung AR5500 AR09JSFSCWK 9000 btu 1900 tl
    Samsung AR7500 AR09MSSDCWK 9000 btu 2250 tl

    sanırım samsung 7500 yeni seri ama 5500 ile arasındaki farkı anlayamadım.

    İlgilenip, cevap verenlere şimdiden çok teşekkürler.
    Hayırlı pazarlar herkese..



  • Hocam ilgili alan için ultra mega pro ürünlere gerek yok.

    Sesszilik ve aynı zamanda estetik de önemli derseniz AR5500 oldukça uygun olacaktır.
    listenizi Beko ve AR5500 e indirgeyebilirsiniz
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dediğiniz gibi Samsung ideal gibi duruyor
  • ordoabchao kullanıcısına yanıt
    Gelişme ve sonuç hakkında bilgi vermenizi rica ederim.
  • ordoabchao kullanıcısına yanıt
    16m2 Kararsız Kaldım Tavsiye



    Samsung'un flabının en dik konumu bu şekilde. Kör bir noktaya bakıyorsa sıkıntı yok ama yatağınıza doğru bakacaksa klima, aman diyeyim. Rahatsız etmemesi mümkün değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    tabii ki, son dakika haberi geçeceğim :)
  • uyarı için teşekkürler, yatağın baş ucuna koymayı planlıyorum, bu açı ile ayak ucuna doğru verecek soğuk havayı anladığım kadarı ile
  • Aynen. Yalnızsanız sorun değil ancak eşinizle paylaşıyorsanız yatağı, baş ucunuzda olması da sorun olabilir. Ayakların olduğu kısma doğru esecektir. Hanımların ayakları hiç ısınmıyor malumunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uff bak bunu hiç düşünmemiştim işte:)

    öte yandan Samsung hakkında beni düşündüren şu alüminyum - bakır oranı. Forumlarda baya bir alüminyum karşıtı grup var, açıkcası üretimden önce bu aletlerin pek çok testten geçtiğini biliyorum ve dayanıklı olduğunu düşünüyorum ama yine de insanın içine kurt düşüyor işte.
  • ordoabchao kullanıcısına yanıt
    Hocam şu forumda en nefretle lanse edilmiş markayı 6 yıldır aynı aluminyum boru ile (Montaj kiti) kullanıyorum Yıllardır bas bas bağırıyorum burada, bir kaç yuıl içerisinde alm ye geçmeyen veya bir şekilde alm ile dialog kurmayacak hiç bir marka kalmayacak.

    2015 den bu güne klima zamları ile bakır madenine gelen zam miktarlarını oran orantı hesabına göre karşılaştırın kimse o hesabın altından kalkamaz.
    sadece ama sadece 2017 nin ocak ayında %9 zam yemiş, takip eden aylarda (Ara ara yazıyorum foruma) %2 ile %7 arasında değişik zamlar görmüş bir madenin yani bakırın, 2015 den bu yana ne derece zam almış olabileceğini varın siz düşünün.

    2015 de bakır 1000 klima 3000
    2017 de bakır 3000 klima 4000


    Nasıl olacak bu iş?

    (Rakamlar farazidir, olayın mantığının anlaşılması adına yazdım)

    Hocam düşünceler fikirler farklı, Alm kötü, GREE kötü, HAİER kötü, SAMSUNG kötü, LG kötü, VESTEL Kötü, ARÇELİK Kötü o kötü bu kötü. Ne alacaz abi gidip araba parası verip ME mi alalım yoksa İSİM satan DAIKIN mı alalım?

    Ben uzun zamandır ME için döşeyip duruyorum burada yazıları lakin DAIKIN çokmu farklı sanki?

    İsmi DAIKIN olan ama bazı modellerinde GERÇEK DAIKIN bazı modellerinde ise ÇAKMA DAIKIN olmasını kim nasıl açıklayacak?

    Bu gün X ticaret adamı kalkıp şu ülkede en kral klimayı satmaya kalksa onun da altında çapanoğlu arayacak ve bir şeylerini beğenmeyerek çamur atacak yoğun bir lobi faaliyetinin yürütüldüğü ortamda siz söyleyin hocam forumlara bakarak hangi klimayı alalım?

    Bırakınız hocam ben dahil kimin ne dediğini. Size MARKA ne diyor ona bakın.

    MARKA size

    ''Benim arkamda güçlü bir firma var''
    ''Ben size uzun yıllar sağlamlık garantisi veriyorum''
    ''Benim servis hizmetim sizi üzmez''
    ''Benim ürünüm satın alım maliyetinde ekonomiktir''
    ''Benim ürünüm ekonomik tüketim ürünüdür''
    ''Benim ürünüm yüksek konfor ürünüdür''

    Diyebiliyorsa ve sizi buna ikna ettiyse, önünde MAHMUT bile yazsa alın hocam gerisi sizi temnin ederim ki marka ve ticaret oyunlarından başka bir şey değil.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    açıkçası sana katılıyorum hocam, bu malzeme bu üründe kullanılmadna önce binlerce testten geçiyor ve öyle piyasaya veriliyor ama gel gör ki burada kulaktan dolma bilgilerle tüm bu süreç bir anda yok sayılıyor:)
    anladığım kadarı ile işin içinde bazı markaların forumlardaki kullanıcıları yönlendirme çabaları da var. insanlar üşenmemiş farklı forumlar açmışlar, birbirlerini suçlamışlar, küfretmişleri beddua etmişler falan, iş gerçekten garip bir hal almış. durum böyle olunca da insan şüpheleniyor acaba tüm bunların arkasında başkabir motivasyon mu var. ben açıkçası suçlanan markalar yerinde olsan ticari ünvanı zedelemeye yönelik davranıştan dava açarım (kanunen böyle bir hak var) :)
    bu işler bu kadar kolay olmamalı. tekrar teşekkür ederim cevap için.
  • ordoabchao kullanıcısına yanıt
    Aman hocam kimin ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor açıkçası, Biz ki Ülkenin en büyük forumuyuz kimin ne yaptığı ile ilgilenmek yerine forum üyelerine nasıl daha fazla faydalı oluruz düşüncesinin derdindeyiz ve bu anlamda sürekli olarak bazı girişimlerde bulunuyoruz ki (Geçen sene Mitsubishi Elektrik yetkilisi ile görüşme yapmıştık bir örnek olarak) şu aşamada bazı ürünleri daha iyi inceleyebilmek ve tarafsız olmak adına bazı markalara yazı yazıp, montaj ekiplerine refakat ederek montaj süreçlerine katılmak isteyip, hem ekip hem de ürün incelemeleri yapabilme talebinde bulundum. Eski çalıştığım kurum olan VESTEL de (Abim halen servisidir) bu avantajımız var ve kullanıyoruz lakin diğer markalara da hem bu hakkı tanımış olmak hem de kendimize avantaj yaratabilmek adına bu girişimde bulundum. (başka girişimlerde de bulundum)

    Bundan sonraki incelemelerde ise, duvara takılmış olan klimaya 2 tane derece bağlayıp bütün fikir beyanlarını bu verilere göre yapmak yerine, mümkünü var ise ürünleri söküp parçalayıp karşılaştırmalı ilerlemek istiyorum.

    Yıllarca aynı cümleleri tekrar edip durmak yerine, bir önceki sene eleştirdiğimiz marka/modelde, bir sonraki sene ne değişiklikler ne gelişmeler olmuş, eleştirilen kısımlarda iyileştirme yapılmış mı bunları gözlemlemek lazım vs vs

    Mesela VESTEL'in bütün ürünlerinde inanılmaz bir dış ünite gürültüsü olduğunu defalarca vurguladık ve hatta afedersiniz ÖKÜZ GİBİ BÖĞÜRÜYOR diye yazdık. Fabrikadaki mühendis gurubu ne işe yarar diye sorduk, pazarlama müdürleri bu ürünleri halka sunarken hiç mi utanmıyor dedik. Dedik lakin bunları sadece oturup forum köşesinde yazıp ''Tüüüü - kakaaa - reziiil'' diyerek bırakmadık. Ben tek tek ulaşabildiğim tüm markalara kendilerinin hangi yönlerini eleştiriyorsam yazdım bildirdim. ''Cevap hakkınızı kullanmak isterseniz buyurun gelin kapımız açık'' dedim. Tüm bunların sonunda VESTEL 2016 Haziran ayında bir bildirimde bulundu ve 2017 Yılında klima ürün gurubunda yapısal değişikliğe gideceklerini, ses sorununu çözeceklerini, kasa yapısında değişiklik yapacaklarını beyan etti ben de bunu forumda duyurdum. Zira geçen ay bir adet 2017 üretim klimanın montajına refakat ederek bir mini inceleme konusu açtım, aslında ürünü söküp parçalamak isterdim ama klimanın sahibinin yüreğine iner diye cesaret edemedim neyse ona da imkan yaratacağız hiç şüpheniz olmasın. Yine de inceleme sonucu her ne kadar kasa yapısı değişikliği dedikleri şeye ''Dağ fare doğurdu'' desem de (Zira hayal kırıklığına uğradım) ancak genel performans ve ses konusunda taşların yerine oturduğunu gözümüzle gördük vs (henüz ''inceleme bitti Ürün olmuş'' demiyorum)

    Yani diyeceğim o ki azizim. Bizim daha yapacak çok işimiz var




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.