Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.409
Cevap
182
Favori
474.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Önyargıları kırmak atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur." Einstein

    Herkese Merhaba,

    Kulübümüz hayırlı olsun...
    Epson orijinal tanklı yazıcı kullanan tüm arkadaşları tecrübelerinden faydalanmak üzere aramızda görmekten memnuniyet duyacağımı özellikle belirtmek isterim.

    Bu kulübü kurmamın birkaç nedeni var:

    1. Uzun bir süredir forumda yazıyorum ve anladım ki insanlarda eski mürekkepli yazıcılardan ve sonradan tank takılan yazıcılardan kalma bir önyargı var ve bunu kırmak hayli zor. Bu sayfada orijinal tanklı yazıcılardaki devrim niteliğindeki değişime dikkat çekmek istiyorum.

    2. Bazı tonerciler kasıtlı olarak bu yazıcıların yayılmasını istemiyorlar ve sanki lazer yazıcılarda hiç sorun çıkmıyormuş gibi her fırsatta abartılı eleştirilerle orijinal tanklı yazıcılara çamur atmaya çalışıyorlar. Bazıları da mürekkepli yazıcılarda gerçekleşen bu değişimin farkında olmadan ezbere konuşuyorlar. Sonuçta her iki grup da diğer kullanıcıları yanıltıyorlar. Orijinal tanklı yazıcılara yapılan bu haksız eleştirilere karşı gerçeğin öyle olmadığını göstermek istiyorum.

    3. Epson orijinal tanklı yazıcı kullanıcılarını bir araya getirerek tecrübelerimizi, memnuniyetlerimizi, sorunlarımızı burada paylaşmayı ve bu sorunların nasıl çözüleceği konusunda birbirimize yardımcı olmayı hedefliyorum.

    4. Forumda çeşitli başlıklar altında yapılan paylaşımları bir araya getirip daha derli toplu olmasını istiyorum.

    5. Yazıcı alacak olan arkadaşlara kendilerine en uygun seçimi yapmaları konusunda faydalı olabilmeyi hedefliyorum.


    Bu arada şunu da söyleyeyim:

    "Epson markasıyla yazıcılarını kullanmanın dışında hiçbir bağlantım yok. Ben sadece tecrübelerimi ve bu tecrübeler sonunda duyduğum memnuniyeti paylaşmak istedim burada."

    Şimdi önyargıları kırmak adına, söylediklerimin havada kalmaması adına elimdeki 4 farklı Epson yazıcıdan aldığım çıktı sayılarını gösteren ekran görüntülerini de ekliyorum buraya.


    EPSON M200 ORİJİNAL TANKLI YAZICI ÇIKTI SAYISI: 127142
    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

    EPSON M105W ORİJİNAL TANKLI YAZICI ÇIKTI SAYISI: 107708
    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

    EPSON L220 ORİJİNAL TANKLI YAZICI ÇIKTI SAYISI: 104749
    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

    EPSON L130 ORİJİNAL TANKLI YAZICI ÇIKTI SAYISI: 102069
    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

    EPSON L310 ORİJİNAL TANKLI YAZICI ÇIKTI SAYISI: 35555
    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ


    TOPLAM ÇIKTI SAYISI: 477223

    (Çıktı sayıları 02.09. 2019'da güncellenmiştir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 2 Eylül 2019; 22:26:5 >







  • Tanklı yazıcıların iki dezavantajı var: Birincisi renklide biraz yavaş olmaları, ikincisi de bu kuruma olayı. Ama ortaya çıkan performans ve maliyet o kadar cazip ki bu dezavantajları görmüyorum bile. Ben bazen birkaç hafta ara veriyorum ama haftada bir çıktı alın içiniz rahat etsin. Şimdi burda rakamlarla paylaşacağım maliyeti:

    Siyah beyaz çıktılarda bendeki Epson 140 mL mürekkeple 6000 sayfa baskı alınabiliyor. Ben renkli yazıcım da olduğu için set halinde mürekkep aldım. Şu an 4 litresi 110 lira. Kargo falan 120 diyelim. Litresi 30TL ediyor.

    1L=1000mL
    1000/140=7,1428... ( 1 şişe 140 mL olduğundan 1 litrenin kaç şişeye denk geldiğini hesapladım.)
    7,1428... * 6000= 42857 ( 1 şişe mürekkep 6000 çıktı verdiğine göre 1 L mürekkep bu kadar çıktı verir teorik olarak.)

    İnanılması zor ama gerçek. 42857 sayfa çıktının mürekkep maliyeti 30 TL. Yani 1000 sayfa 70 kuruş, 1 TL bile değil. Hadi sayfalarımız biraz dolu olsun 1000 sayfa 1TL olsun, hadi abartalım 2 TL olsun. Müthiş tasarruflu.

    Hal böyleyken haftada bir çıktı alıp çöpe atsam bile hiç sorun değil.

    Bir de şöyle düşünün. Yukarıda paylaştım toplam 114528 çıktı almışım.
    Bu kadar çıktıyı lazerde alsaydım aradaki maliyet farkı ne olurdu?..
    Aradaki farka kaç yazıcı daha alınır onu siz hesap edin...
    Ya da fotoğraf bastıran bir arkadaş fotoğrafçıya gitseydi ne kadar para verirdi?...
    Çıktılar koyu çıkması tamamen amatör iş yapmamızdan kaynaklanıyor.
    Monitör ve yazıcı kalibrasyonu yapılamıyor. En önemlisi monitörde görünen ve yazıcıdan çıkan renkler ve ışık arasındaki farkı ortadan kaldırmak için kalibrasyon yapılor icc ler kullanılır renk profilleri. Tabi bu yöntem bize ağır gelir maddi açıdan. Zaten yazıcılar da öyle kalibrasyon gerek duyacak kadar üst düzey değil.
    Kısa sıkıntı monitörle yazıcıdaki ışık ve renk arasında uyumun olmaması.

    Ben easy photo print, Adobe photoshop ve lightroom, Windows resim görüntüleyici gibi farklı yerlerden çıktı aldım.

    Easy photo print en kötüsü. Canlı renk seçerseniz ışığı artırırsanız fazladan renk katıyor fasladan keskinlik veriyor. Canlı renk seçilmezse ya da windostan direk baskı alınırsa detay kaybı oluyor, ışığı ayatlayamıyor. Bu tabii her baskı için geçerli değil. Genelde böyle.

    Yani monitörde gördüğünüz detayı baskıda göremiyorsunuz.
    Benim tercihim Adobe lightroom. Adobe ile
    Baskı alırken programlar içinde print sekmesinde ya da printer ayarından renkleri photoshop yönetsin seçeneğini seçip Adobe RGB 1998 i seçiyorum.
    Yazıcının ayarında ise renk yönetimini icm olarak değiştirip tüm renklerin yazıcının driverı değil photoshop tarafından yönetilmesini sağlayıp çıktı alıyorum.

    Karanlık çıkması için yapacak tek şey fotoğrafların ışığını photoshopta ya da lightroomda artırmak.
    Eğer foto dışarıda iyi ışık altında çekilmişse ya da ışığı fazla ise ışığı artırmaya pek gerek kalmıyor. Ama ortalama ışıkta çekilen fotoğraflar için mutlaka ışığı artırmak zorundasınız.
    Işık ne kadar artırılmalı dersek ise bu fotoya sizin keyfinize göre değişir. Sadece şunu diyebilirim, monitörde size aydınlık gelecek kadar artırmalısınız.
    Ancak önemli bir konu var. Herkesin monitörü ve monitördeki ışık miktarı aynı değil. Kimisinde düşük ışık kimisinde yüksek ışık kullanılıyor. Monitörün ışık ayarını karanlık olmayacak kadar kısın. Hem renkleri hem de fotonun gerçek ışığını daha iyi görebilirsiniz.
    Işığı olması gerekenden fazla açık bir monitörde asla ışık ayarı yapamazsınız.


    Parlak/glosay kağıda çıktı alacaklar için tekrar belirtelim. Kağıt türünü glossy, premium glossy VS seçmeyin. Ya matte ya da injekt quality paper seçin. Yoksa baskıda siyahlarınız lacivert olur. Siyah düzgün olmadığı için diğer renkleriniz de soluk VS olur.

    Ayrıca elinde fotoğraf makinesi olup çekim yapan arkadaşlara kullandığı yazıcı ne olursa olsun raw formatta çekmesini ve çıktılarını raw üzerinden almasını tavsiye ederim.
    Ben aynı pozu raw ve jpeg olarak çekiyorum foto makinesi o şekilde kaydediyor.
    İkisini kıyaslarsanız normalde de detay ve renk farkı olduğunu görürsünüz monitörde. Aynı fark baskıya da yansıyor.
    Foto çekip bastıranlara kendileri de deneyebilir.

    Biraz uzun oldu ama yazabildiğim kadarıyla benim tecrübelerin bunlar.
    L3151 modeli ev kullanıcıları için ideal modeldir, wi-fi, wi-fi direct özellikleri vardır. L3156 ise beyaz renkli olsun diyenler için aynı özellikleri sahiptir. Airprint desteği ve küçük ekran ise L3160 modelindedir.


    Yeni yazıcı alan-alacak olan arkadaşlar bazı şeylere dikkat etmeliler:

    1. Satın almadan önce orijinal mürekkep gönderen firmaların fiyatlarını muadil mürekkep gönderenlerin fiyatlarıyla kıyaslamayın, bu sizi yanıltır. Hepsiburada, Medimarkt, Teknosa, Vatan Bilgisayar gibi kurumsal firmalar kutu içeriğine dokunmazlar ve yazıcınız orijinal mürekkepleriyle gelir. Bazı firmalar kutuyu açıp orijinal mürekkeplerin yerine muadil mürekkep koyuyorlar, yazıcı fiyatını biraz düşürüyorlar. Aldanmayın, orijinal mürekkeplerin tanesi 60 TL civarındadır. Piyasada orijinal diye satılan ucuz mürekkeplerin çoğu sahtedir.

    2. Tüm mürekkepli yazıcılar düzenli kullanım ister. Buna dikkat ederseniz sorun olmaz. Epson yazıcıların en önemli artısı baskı kafasıdır. İlk aldığım model olan M200 yazıcıyı 2014 yılından bu yana kullanıyorum, 130000 civarında çıktı aldım ve servise de hiç gitmedi, yani hiç sorun çıkarmadı. Elimde 7 adet aktif Epson yazıcı var. Bunlardan sadece ikisinde kağıt almada sorun çıktı servis garanti kapsamında yaptı. Belki de hata benimdir, çünkü bu modeller ilk aldığım modellerdi ve özellikle de kağıt sıkışmalarında pek özensizce davrandım. Sıkışmaya neden olabilecek kağıtlar kullandım. Kullandığınız kağıtların özellikle köşelerinin düzgün olmasına dikkat edin. Yazıcıyı uzun süre çalıştırdığım zamanlar oldu (16-17 saat) bir sorun çıkmadı. Sadece kafada mürekkep fazlalığı oluştuğu için kafa temizleme ihtiyacı oldu. En sevdiğim özelliklerinden biri de kağıdın yazıcıya girdiği gibi pürüzsüz bir şekilde geri çıkması. Oysa lazer yazıcılarda böyle olmuyor, bir süre sonra yazıcı ısınıyor ve kağıdın şekli değişiyordu.

    3. Yazıcıyı aldıktan sonra 30 gün içinde https://www.epson.com.tr/promotions/extended-warranty adersindeki formu doldurarak ücretsiz bir şekilde garantiyi 3 yıla uzatmayı unutmayın. Başvuru kaydınızı yazdırın ya da kaydedin.

    Garanti uzatma başvurusundan bir ay sonra yazıcınızın seri numarasını girerek buradan garanti kontrolü yapabilirsiniz. https://www.epson.com.tr/viewcon/corporatesite/home/notfound

    İyi günler.


    GÜNCEL BAZI EPSON YAZICI MODELLERİ VE ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ




    L1110 Yazıcı + USB bağlantı


    L3111 Yazıcı + Tarayıcı + USB bağlantı


    L3151 Yazıcı + Tarayıcı + USB + wi-fi + wi-fi direct bağlantı


    L3156 Yazıcı + Tarayıcı + USB + wi-fi + wi-fi direct bağlantı + Beyaz kasa rengi


    L3160 Yazıcı + Tarayıcı + USB + wi-fi + wi-fi direct bağlantı + Airprint desteği + 3,7 cm Renkli diyagonal ekran


    L5190 Yazıcı + Tarayıcı + USB + wi-fi + wi-fi direct bağlantı + Ethernet bağlantı + Airprint desteği + 3,7 cm Renkli diyagonal ekran


    + ADF + Fax



    Yukarıda bahsettiğim modellerin hiçbirinde otomatik çift taraflı baskı yoktur, manuel çift taraflı baskı desteği vardır.



    L41xx serisini fiyat performans yönünden önermiyorum, Sadece otomatik çift taraflı baskı desteğine sahip en düşük model olması nedeniyle L4160 modelini hatırlatabilirim ama yüksek fiyatıyla hiç de cazip değil.



    L61xx serisinde daha gelişmiş bir baskı kafası vardır, yazıcı biraz daha hızlıdır.

     


    L6190'da L6160 modeline ilave olarak ADF vardır. Bu modeller otomatik çift taraflı yazar ama otomatik çift taraflı tarama yapamaz.


     


    L61xx serisini düşünenlere tavsiyem bu yazıcıların yerine WF-C5790DWF modeline yönelmeleridir. Forumda bu seri ile ilgili konuya bakabilirsiniz.




    https://forum.donanimhaber.com/epson-workforce-pro-serisi-yazicilar-1000-sayfa-renkli-cikti-icin-murekkep-maliyeti-sadece-3-tl--140391906



    Şu an bu yazıcı da piyasada nadir bulunmaktadır. N11'de Powercolor satıcısı komple sistem olarak 4500 TL fiyata satıyor ki bence şu piyasa şartlarında bu fiyata alınır.




    Lazer yazıcılara alternatif olarak tek renkli model önerilerimi de şu konuda bulabilirsiniz:




    https://forum.donanimhaber.com/epson-ecotank-m-serisi-yazicilar--140391202#141445756




    Fotoğrafta beklentisi yüksek olan arkadaşlar da L8xx veya L71xx serilerine bakabilirler.

    Ülkede bulunabilen herkesin ulaşabileceği fotoğraf kağıtlarıyla ilgili bir paylaşım yapayım dedim belki birilerinin işine yarar.

    Elimde olanları muhtemelen çoğu kişi kullanmıştır ancak ilk defa alacak olanlar için belki fikir verir.


    Kullandığım yacızı L3160

    Rovi Premium İnci (Pearl-Silk) 300 GSM

    Lustre Satin 290 GSM

    Kodak Ultra Gloss 280 GSM

    **** 3 ünün de gramajı farklı ama aynı gramajda olsaydı da değişmeyecek sanki aşağıdakiler

    -Rovi daha sert esneklik az. Kodak en esnek olanı. Lustre orta.

    -Suya dayanımları hemen hemen aynı sıralamak gerekirse en dayanıklısı Lustre marka.

    Gece 2 den diğer gün öğlene kadar tamamen su içinde bekledi kabarmalar oldu ama akmadı mürekkep.
    3 ü de yaklaşık 1 saat kadar bekleyince elle çizer ovalarsanız mürekkep kalkıyor haliyle.

    *** Daha önceki profesyonel çıktılar içinde geçerli olmak kaydıyla, Glossy denen parlak kağıtların kaplaması çok daha yumuşak ve kolay çiziliyor.
    Diğer satin,mat, silk ya da orjinal luster kaplamalar çizilmeye daha dayanıklı.

    Kağıtlar makineden çıkarken kağıdı dışarı iten küçük tekerlekler kağıt üzerinde iz bırakabiliyor.
    Bunların yağlanması gibi çözümleri mevcut. İnternette İnkjet Pizza Wheel diye ararsanız görürüsünüz. Üst düzey injektlerde bile olabiliyor. Canon da dahil.

    Şuna benzer iz yapıyor:


    BU izler yumuşak kağıtlarda çoğunlukla oluyor okuduklarım kadarıyla.
    Benim kullandığım Lustre markada iz hiç olmadı ama daha yumuşak kaplaması olan Rovi ve Kodakta izler mevcut.
    10 çıktı alıyorsam 6-7 sinde değişik yerlerde değişik şekillerde oluyor. Görebilmek için dikkat etmek lazım çok bariz değil.
    Bu izlerin olmas sebeplerinden biri de mürekkebin kuruma hızı. Hızlı kuruyorsa iz yine az oluyor.


    Amacı fotoğraf olmayan makineler için iyi sonuçlar yeterli denebilir. Ben Fuji Crystal Archive pro çıktılarla karşılaştırdım çıktıları gayet yeterli geldi bana.
    Ha 3 ay sonra solar onu bilmem :) Fujiler 5 senedir aynı duruyor.

    Son olarak Lustre öneririm Satin ya da parlak olanı alabilirsiniz.



    Parlaklık durumları




    Çıktıların taraması (600dpi ama kırpıldı jpege dönüştü mecburen)



    Bir tane de telefonla çekilmiş (renkler değişti epey telefonun renk profilinden dolayı)



    Resim linkler

    https://images2.imgbox.com/ee/1e/2zVNW3hb_o.jpg
    https://images2.imgbox.com/99/1b/Aj7cPT8U_o.jpg
    sorunuzun ikinci kısmı ile ilgili ben de geçen bir kaç sayfa öncesinde aynı soruyu sormuştum; fotoğraf konusunda gerçekten çok geri ve yetersiz yazılımı olan epsona, alternatif olarak ne kullanabilirim diye..

    yine uğraşıp kendimce bir kaç yazılım indirip deneme yanılma yöntemiyle bazılarını buldum; faydası olur ümidiyle paylaşıyorum:

    Adobe Lightroom :
    oldukça iyi ama çok fazla ram ve HDD yer işgali yüzünden biraz yavaş çalışabiliyor, çıktıları oldukça iyi, renkler dolgun, özellikle koyu alanların düzeltilmesi konusunda en başarılı olar yazılım bu. (epson yazılımında sadece digital fotoğraf düzeltme, parlatma gibi 2 bölüm var ve resmen fotoğrafları yağlı boya çizimlere çeviriyor)

    Topaz DeNoise AI :
    Kullanımı oldukça kolay bir yazılım, en işe yarar kısmı kumlanma, grenlenme vb kusurları çok iyi düzeltiyor, on preview özelliği açık kullanırsanız anlık gösterim yavaş olabiliyor.

    Movavi Photo Editor :
    önceden video sürümünü kullandığım için kullanımı kolay bir yazılım. Rötuşlama ve Nesne kaldırma yoketme için kullanıyorum.

    ON1 Effects :
    Hazır efektlerini kullanabilirsiniz, ancak detay konusunda Lightroomdan aşağı kalmıyor, presets kısmı bile fotoğrafları hemen düzenleyebiliyor.

    Ayrıca, Qimage Ultimate, Perfectly Clear gibi yan uygulalamaları da gerekli yerlerde kullanıyorum.

    Tüm yazılımların print seçenekleri Epson'un kendi yazılımından 50 kat daha ayrıntılı ve kullanımları da kolay.

    Başka uygulama önerisi, kullanım şekli olan arkadaşlar yazabilirse hepimize faydası olur.
    L30xx bir önceki seri, gücel seri ise L31xx.


    Güncel modellerden;

    L1110 yazıcı+USB bağlantı,

    L3111 yazıcı+tarayıcı+USB bağlantı,

    L3151 ise yazıcı+tarayıcı+USB+wi-fi+wi-fi direct bağlantı özelliklerine sahiptir.

    L3151'in beyaz renkli olanı ise L3156 modelidir.

    L3151'in özelliklerine ek olarak airprint desteği de istiyorsanız L3160 modeline bakabilirisiniz.

    L5190 modelinde ise ADF vardır.

    L61xx serisinde daha gelişmiş bir baskı kafası vardır, yazıcı biraz daha hızlıdır.

    L6190'da L6160 modeline ilave olarak ADF vardır. BU modeller otomatik çift taraflı yazar ama otomatik çift taraflı tarama yapamaz.

    L61xx serisini düşünenlere tavsiyem bu yazıcıların yerine şu an Türkiye'de satışta olan WF-C5210DW veya WF-C5790DWF modellerine yönelmeleridir. Forumda bu seri ile ilgili konuya bakabilirsiniz.

    https://forum.donanimhaber.com/epson-workforce-pro-serisi-yazicilar-1000-sayfa-renkli-cikti-icin-murekkep-maliyeti-sadece-3-tl--140391906


    İhtiyacınız olan özelliklere göre bu modellerden birini seçebilirsiniz.
    ARKADAŞLAR..EPSON L3151 YAZICIMI 2 OCAK 2020 GÜNÜ TESLİM ALDI KURDUM..
    SİYAH BEYAZ VE TASLAK ÇIKTI ALIM HIZINI MERAK EDİYORSANIZ ÇOK KISA BİR VİDEO PAYLAŞTIM... İZLEYEBİLİRSİNİZ.. BENİM İÇİN GAYET HIZLI VE ÇOK AMA ÇOK MEMNUNUM YAZICIDAN.. AYRICA CEPTEN BASKI ALABİLİYORUM.. VEYA OKULDAYKEN BİR DÖKÜMANI EVDEKİ YAZICIDAN BASTIRDIM.. SİHİRLİ BİR ALET :)) LİNK AŞAĞIDA..
    https://www.youtube.com/watch?v=O86uKZZx-N0
  • Hocam benim bir arizam var yazici acilmiyor ikinci el almistim adam belki kablosunu degistirdi iki uc aydir kullaniyordum ama elektrik gelmiyor artik 4-5 farkli kabloyla denedikten sonra degerlere bakayim dedim yazici altinda 0,6 - 0,4 amper diyor taktigim kablolar 2,5 amper bundan mi acaba kablo tipi de ikili normal radyo teyp kablosu gibi. Epson L210
  • aeffes kullanıcısına yanıt
    Kablodan olacağını sanmıyorum. Zaten farklı kablolarla denemişsiniz. Bendeki L220'nin orijinal kablosunda da 2,5 Amper yazıyor. O değer kablonun dayanabileceği max. akım değeri yanılmıyorsam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 9 Haziran 2017; 0:4:27 >
  • Ben 5 ay önce epson L386 orjınal tanklı bir yazıcı aldım maşallah çok memnunum
    Sadace arada bir 2-3 çıktı alıyorum
    15 günde bir almak gerekliymiş o zaman tanka giden hortumlaardaki mürekkep
    Kurumuyormuş öğle söylediler alırken
  • Kafkaslı57 kullanıcısına yanıt
    Tanklı yazıcıların iki dezavantajı var: Birincisi renklide biraz yavaş olmaları, ikincisi de bu kuruma olayı. Ama ortaya çıkan performans ve maliyet o kadar cazip ki bu dezavantajları görmüyorum bile. Ben bazen birkaç hafta ara veriyorum ama haftada bir çıktı alın içiniz rahat etsin. Şimdi burda rakamlarla paylaşacağım maliyeti:

    Siyah beyaz çıktılarda bendeki Epson 140 mL mürekkeple 6000 sayfa baskı alınabiliyor. Ben renkli yazıcım da olduğu için set halinde mürekkep aldım. Şu an 4 litresi 110 lira. Kargo falan 120 diyelim. Litresi 30TL ediyor.

    1L=1000mL
    1000/140=7,1428... ( 1 şişe 140 mL olduğundan 1 litrenin kaç şişeye denk geldiğini hesapladım.)
    7,1428... * 6000= 42857 ( 1 şişe mürekkep 6000 çıktı verdiğine göre 1 L mürekkep bu kadar çıktı verir teorik olarak.)

    İnanılması zor ama gerçek. 42857 sayfa çıktının mürekkep maliyeti 30 TL. Yani 1000 sayfa 70 kuruş, 1 TL bile değil. Hadi sayfalarımız biraz dolu olsun 1000 sayfa 1TL olsun, hadi abartalım 2 TL olsun. Müthiş tasarruflu.

    Hal böyleyken haftada bir çıktı alıp çöpe atsam bile hiç sorun değil.

    Bir de şöyle düşünün. Yukarıda paylaştım toplam 114528 çıktı almışım.
    Bu kadar çıktıyı lazerde alsaydım aradaki maliyet farkı ne olurdu?..
    Aradaki farka kaç yazıcı daha alınır onu siz hesap edin...
    Ya da fotoğraf bastıran bir arkadaş fotoğrafçıya gitseydi ne kadar para verirdi?...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 9 Haziran 2017; 15:11:42 >




  • Sonradan tank takılan yazıcılar cok iyi diye bir gazla canon e404 almıştım. Yaklaşık 3000 sayfa çıktı sonrasında kartuş çizgi şeklinde silik yazmaya başladı. Sonradan kartuş ömrü okadarmış. Yani 3000 çıktıda 60 TL karış parası vereceğim mürekkep de cabası. Yani yazıcı çöp şahsen ona kartuş alacağıma gider daha ekonomik yazıcı alırım.
    Epsonlarda kartuş ömrü diye birşey var mı peki?
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Ben haftada en az 3-4 fotokopi basıyorum dediğin gibi
    Sayfaları dörde bölüp arka beyazlarınıda işkenceye
    Tutturarak not defteri olarak kullanıyorum fevkalede resim
    Basıyor sırf bu yazıcı yüzünden iyi bit foto makinası
    Aldım sony a7 mark2 aynasız full ftrame harika resimler
    Basıp çıkarıyorum. L386 yla
  • Dragon Fighter kullanıcısına yanıt
    Epson yazıcıların çok dayanıklı olduğunu söyleyebilirim. Mesela bir keresinde renkli yazıcıda sanırım 1200 kadar çıktıyı neredeyse aralıksız yazdırdım. Belgeleri yazdırırken birkaç dakikalık aralarım oldu ama toplamda 10 saati geçtim galiba. Yazıcı ha bozuldu ha bozulacak diye düşünürken hiç de birşey olmadı. Eskiden lazer yazıcıda 100 sayfa bile yazdırsam yazıcı yanacak diye korkuyordum, o kadar ısınıyordu ki kağıtların şekli bozuluyordu. Oysa Epson tanklı modellerde kağıtta hiç deformasyon yok.

    Ben şu an yazıcılardan birinde 50000 çıktıyı geçmiş durumdayım, 100000 çıktıya ulaşanı da duydum. Bakalım nereye kadar gidecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 9 Haziran 2017; 22:54:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kafkaslı57

    Ben haftada en az 3-4 fotokopi basıyorum dediğin gibi
    Sayfaları dörde bölüp arka beyazlarınıda işkenceye
    Tutturarak not defteri olarak kullanıyorum fevkalede resim
    Basıyor sırf bu yazıcı yüzünden iyi bit foto makinası
    Aldım sony a7 mark2 aynasız full ftrame harika resimler
    Basıp çıkarıyorum. L386 yla

    Ben işim gereği daha ziyade A4 çıktılar alıyorum. Birkaç fotoğraf da yazdırdım, beni tatmin etti. Sizin kadar olmasa da ben de ilerde foto işlerine başlayabilirim.
  • İyi herşey hoş ama baskı kafası kaç yazma dayanıyor. Siyah kartuş 60000 de haşat oluyorsa Cihazın yarısı parası deniyor kartuş; ekonomisini asıl o zaman hesaplamak gerekmez mi?
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Tavsiye ederim bende zaten amatör olarak portre manzara
    Objeler resimliyorum asırı çok üst düzey makina almaya gerek yok
    Hatta normal bir compack makinayla bile bu işi çok güzel
    Yaparsınız zaten gerisi kendiliğinden oluşuyor
  • Dragon Fighter kullanıcısına yanıt
    Baskı kafasının ne kadar dayandığı ve fiyatı ile ilgili net bir bilgiye ulaşamadım. Yabancı sitelerde muadil kafalar 30 dolardan başlıyor.
    Lazer yazıcılarda da belli bir sayıdan sonra "fuser" değişimi gerekiyor yanılmıyorsam. O da neredeyse yazıcı fiyatını buluyor.
    Her yazıcıda belli bir kullanımdan sonra ömrü dolan ya da bakım gerektiren parçalar var. Ben olsam çok yıpranmış bir yazıcıya çok fazla para harcamam. Başka bir yerden başka bir sorun çıkma ihtimali de giderek artar, çünkü herşey zamanla yıpranır. Bakım işinden de pek anlamadığıma göre yıpranmış eski yazıcı için harcayacağım paraya biraz daha ekleyip yeni yazıcı almayı tercih ederim.

    Maliyet açısından da şöyle bir hesap yapalım. En ucuz lazer yazıcının fiyatı 250 TL civarında ve iyimser bir yaklaşımla en ucuz muadil toner 20 TL kabül edelim. Ortalama bir toner 2000 sayfa basar, hatta 2000 sayfa basmayanlar bile az değil.

    Epson M 105W şuan kargo dahil 409 TL.

    İkisinin de 60000' de çöp olduğunu varsayalım.

    Lazerde toner maliyeti: 60000/2000*20=600 TL tutar. Buna yazıcı fiyatını da eklersek 600+250= 850 TL Toplam Maliyet

    Epson M105W için 60000 baskı yaklaşık 1,5 litre muadil mürekkep demektir. o da 45 TL tutar.
    Buna yazıcı parasını eklersek 409+45= 454 TL Toplam Maliyet

    Aradaki farka yeni bir Epson yazıcı alınır.

    Üstelik Epson yazıcıda 100000 baskıyı geçeni biliyorum ve daha ne kadar basabileceğini de bilmiyoruz.
    Baskı sayısı arttıkça maliyetteki kazancınız da artacaktır unutmayalım.

    Renkli lazer yazıcılarda ise hem yazıcı fiyatları hem de renkli toner fiyatları çok daha yüksek olacağı için maliyet farkı da çok daha yüksek olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 10 Haziran 2017; 14:40:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kafkaslı57

    Tavsiye ederim bende zaten amatör olarak portre manzara
    Objeler resimliyorum asırı çok üst düzey makina almaya gerek yok
    Hatta normal bir compack makinayla bile bu işi çok güzel
    Yaparsınız zaten gerisi kendiliğinden oluşuyor

    Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
  • Güzel açıklamışsınız peki hocam çoğunlukla yazılı aylık 200-300 siyah beyaz yazılı çıktısı ve nadiren renkli çıktı alan biri olarak siz en hesaplı hangi modeli önerirsiniz? 382 ve 386 var benim gördüğüm. Şahsen wifi ve yüksek çözünürlük var sadece 386 da dimi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon Fighter -- 10 Haziran 2017; 17:09:30 >
  • Dragon Fighter kullanıcısına yanıt
    L386 al tavsiye ederim bendede var 5 aydır kullanıyorum maşallah süper
    Yalnız haftada bir iki çıktı al mutlaka yeter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dragon Fighter

    Güzel açıklamışsınız peki hocam çoğunlukla yazılı aylık 200-300 siyah beyaz yazılı çıktısı ve nadiren renkli çıktı alan biri olarak siz en hesaplı hangi modeli önerirsiniz? 382 ve 386 var benim gördüğüm. Şahsen wifi ve yüksek çözünürlük var sadece 386 da dimi?


    L386 hem kablosuz, hem de tarama çözünürlüğü daha iyi, baskı çözünürlükleri aynı.
    L382 bu aralar indirimde 525 TL, gittigidiyorda Teknosa satıyor. Visa kartını kaydedene ya da BKM Express ile ödeyene 25 TL daha indirimle 500 TL.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/epson-l382-tankli-multifunction-yazici-287817977
    Hepsiburada sitesi bazen indirim yapıyor, mesela iki gün önce 484 TL idi.
    Yalnız bu yazıcının indirimi yakında bitecek sanırım. Normal satış fiyatı 625 TL.

    Kablosuz özellik çok kullanışlı oluyor ama şu an için arada 200 TL kadar fark var.
    Acil değilse Hepsiburada yaz aylarında mutlaka birkaç indirim daha yapar.

    Piyasada çok az kalmış bir model daha var: L130 Sadece yazıcı. Tarama, fotokopi vs yok.
    Teknosa'nın bazı mağazalarında stokta görünüyor. 399 TL.

    NOT: Hangi modeli alırsan al, dikkat et. Bazı satıcılar kutuyu açıp, orijinal mürekkepleri alıp yerine muadil mürekkep koyuyorlar. Orijinal mürekkepleri de satarak bir de ordan kar ediyorlar.




  • Bu cihazın en makul alternatifi olarak lazer canon 7018c yazıcıyıda araştırıyordum. Yazıcı fiyatı+muadil toner fiyatı araştırıp karar veriyoruz genelde ama 7018 de birde siyah/beyaz da 14000,renklide 7000 baskı kapasıtesi olan tamburun (drum) değiştirilmesi de gerekiyormuş.Fiyat olarak da ya servis den yada internetten alacaksınız; satılan bir tek bir fransız sitesi gördüm 84euro. Epson için bir alternatif değilmiş bunu öğrendim.
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    10 numara bir yazı olmuş. Benim söyleyeceklerime tercüman. 👏👏👏
  • Netten hd foto olarak aratip bmw x6 fotosu indirip fotograf kagidina bastim. Mukemmel, fotografcilarin cikardiginin aynisini cikartti. Gece eve gidince cektigim fotonun fotosunu cekip merak eden yeni alacak arkadaslara yardim olarak buraya yuklerim.



    A4, a5 kagitlarada renkli renksiz pdf ciktilar aldim test amacli çoğu, cok guzel gercekten. Lazer falan hikaye. Bu yaninda gelen boyalar ile 2sene boyunca hergun 17cikti alabiliyormussun. Sitesinde okudum. Bana omur boyu gider heralde ev kullanicisi olarak.



    Tarayici ozelliginide test ettim kimlik fotokopisi, ehliyet fotokopisi falan aldim. Cok iyi verdi. Birebir aynisini renkleriyle beraber, kagidi al trafik polisine göster bi plakaya sarip. Kagit fotokopi olduğunu anlamaz bile.



    Sonuc olarak cok memnun kaldim. Iyi ki almişim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenan_0

    10 numara bir yazı olmuş. Benim söyleyeceklerime tercüman. 👏👏👏

    Teşekkürler...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.