Şimdi Ara

stokta olan ürünü göndermeyip para iadesi yaptıktan sonra fiyat güncellemesi yapılması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.044
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bir kitapevinin internet sitesinde 4 adet kitap listelenmişti ve piyasa değerleri 300-400-500tl'lik kitapların fiyatlarını 79tl, 49tl, 65tl gibi girmişlerdi.Aradım kitapların orjinal olup olmadığını ve basım yıllarını sordum, çalışan baktıktan sonra söylediğim bilgileri teyit etti fakat internet sitemizdeki fiyatı güncel değil asıl fiyatı 120$ dedi bir kitap için.

    Ben de bunun üzerine siteden kitabı aldım online olarak kredi kartıyla. Daha sonra siparişi STOĞUMUZDA yok diye gerekçe göstererek iptal edip, para iadesi yaptılar. Daha sonra da kitapların internet sitelerindeki fiyatlarını 400,500tl olarak güncellediler.

    Kitapların hepsinden kendilerinin elinde de bir adet var.

    Benim sormak istediğim ben bu konuyu Tüketici Hakem Heyetine taşıyarak, online olarak ödemesini gerçekleştirmiş olduğum kitabı ödemiş olduğum tutar üzerinden alabilir miyim ? Hukuken ne yapmam gerekli ? Karşı taraf yanlış fiyat girerek kişisel bilgilerimi ve kredi kartı bilgilerini elde etmiş oldu.

    Yardımcı olursanız sevinirim.

    Teşekkürler.







  • Hocam HB mağdurları diye aratın forumda(bolca var muhtemelen) o konulardan yola çıkarak bir sonuca varırsınız diye düşünüyorum. benim pek bilgim yok ama heyet kararıyla ürünlerini alanlar var diye söyledim
  • tüketici hakem heyetine git kütüğün nerdeyse. derdini anlat. yada internetten tüketici derneklerini bul onlara anlat derdini. yardımcı olacaklardır. bu konuda malesef internetten öyle beleşe bilgi alamazsın. uzmanlık gerektiriyor
  • Adamlar telefonda size, internet sitemizdeki fiyatlar guncel degil, dedigi halde neden satın aldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kizilsultan kullanıcısına yanıt
    Sitede girdikleri fiyatın güncel olması gerekmiyor mu ? Etik olarak bakmıyorum, kanunen ben mi haklıyım karşı taraf mı onu öğrenmek istiyorum. Zaten Tüketici Hakem Heyeti'ne verdim bakalım ne çıkacak.
  • Bu arada Tüketici Hakem Heyeti, stoklarında olmayan ürünü satmaları bile mazaret değil ki sizin durumunuzda stoklarında olduğu halde göndermemişler o yüzden sizin lehinize çıkar karar dediler.Ama bilemiyorum tabi, bekleyip göreceğiz artık.
  • THH kararı lehime çıktı, üstüne 15 gün geçmesine rağmen karşı taraf itiraz etmedi ve karşı mahkemede açmadı.Karar kesinleşmiş oldu, bu saatten sonra karşı tarafın kitabı göndermesi için ne yapılması gerekli ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.