Şimdi Ara

Xiaomi kulakiçileri: Piston 2, Piston 3 ve Pro HD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • bu incelemeye başlarken sizleri yine kişisel geçmişime götüreceğim biraz. kısaca geçmek gerekirse, kulaklık piyasasına ilk atladığım dönemlerde büyük umutlarla aldığım 2 kulaklıktan biri Audio-Technica CKM500 diğeri de Xiaomi Piston 2 idi. her iki kulaklık da hem yurtdışında hem de ülkemizde inanılmaz parlatılmaktaydı. bizim forumlarda da bu iki f/p kralını (!) yarıştıran incelemeler çıkıyordu. bütün bunlar bende de büyük merak uyandırıyor ve ağzımı sulandırıyordu.

    neticede her ikisinden de hayal kırıklığına uğradım. CKM500 yorumum zaten Audio-Technica incelememde yazıyor. o hiç değilse akustik olarak daha başarılıydı, en kötü tarafı olan tizlerini kapatarak da neticede işinizi görebilirdiniz. Piston 2 ise akustik olarak en alt düzeyi temsil ettiği için bana göre hiçbir şekilde katlanılamaz bir kulaklıktı. bir elimdeki çok daha ucuz ve Türkiye resmi satışı olan Koss hayvanlarına bakıyordum, bir de orjinal olsun diye Penonaudio'ya 29 dolar baydığım Piston 2 tuhafına bakıyordum. Xiaomi Piston 2 bana sadece kendisini değil kulaklık piyasasıyla ilgili de birçok şeyi anlatmıştır.

    fiyatına göre acayip iyi kulaklık, havadar sahnesi var falan diyenlere karşılık gidip Head-Fi'da bu kulaklık hakkında eleştiriler yazdım. özetle bunda sahne mahne yok, çöp ve o dönem elimde bulunan Koss RUK30, hele ki Plug çok daha iyi demiştim. bunu dememle birlikte bu piyasadaki kafa karışıklıkları ve yanlış yönlendirmelerin hangi kafa yapılarından çıktığı da anlaşılmış oldu. zira bir anda üzerimde 20 kişiyi tepinirken buldum. sanki babaları bizzat firmanın CEO'suymuş gibi bir tufan kopardılar. vay efendim nasıl çöp dermişim ?! benim zevkime uymadıysa bana uymadı deyip geçecekmişim (sanki yeni aldığım kazağın rengini beğenmemiş gibi).

    kulaklık piyasasındaki karakterler konusu ayrı bir konu tabii. burada fazla detaya girmek istemiyorum. ne dünyayı ben kurtarabilirim, ne de insanları kendilerinden kurtarabilirim. Piston 2'yi Penonaudio'dan 29 dolara aldığımda yıl 2014 idi. 2017 yılında bir indirim sırasında 1More Aliexpress resmi dükkanından 14 dolara ikinci kez getirdim. Piston 3 ve Pro HD'yi ise Gearbest'ten edindim. Piston 2'yi ilk alışımdan bu yana tam 3 yıl geçtikten sonra kendisini ve sonradan peydah olmuş bu iki kardeşini beraber değerlendirerek firma hakkındaki görüşümü karara bağlıyorum.








    PISTON 2: BÜYÜK TEZGAH

    Piston 2'yi eleştirirken normal teknik kavramları kullanmak oldukça yetersiz kalıyor. çünkü insanların neyle karşı karşıya olduklarını anlayabilmeleri için şok edici olacağını ve zayıf bireyleri çökertip tepkimeler yaratacağını bilseniz de gerçekleri resmin tamamını göstermek suretiyle yüzlerine vurmanız gerekiyor. işin gerçeği, organize bir suç şebekesiyle karşı karşıyayız. bu suç şebekesinin eylemlerine iştirak edenlerin bir kısmı bilmeden de yapıyor olabilir ancak bu beni hiç ırgalamıyor.

    en baştan başlarsak mesela, Piston 2 denilen kulaklık şirin ve özenle tasarlanmış bir kutuyla gelir (daha sonra çıkan kulaklıkları da benzer tasarımlarla geldiler). sarıldığı malzeme de endüstriyel bir çikolata kokusuna sahiptir. kutusunun etrafını saran kağıtlar ve üzerlerindeki yazılar özenle tasarlanmıştır ve göze oldukça hoş gelir. bütün bunlar alt tarafı ucuz ve çöp bir kulaklık için. tabii bir firmayı iyi tasarım yapıyor diye suçlayamayız. ancak bütün bunların aslında hiçbir değeri olmayan bir kulaklığın piyasa değerini arttırmak için yapıldığını düşündüğümüzde suç teşkil eden durum ortaya çıkıyor. tabii tasarım ödülleri aldı, sürücüsünde berilyum maddesi kullanıldı falan diye yapılan boş reklamlar da cabası. tezgahın birinci ayağını bu reklam ve tasarım kandırmacaları oluşturuyor.

    ikinci ayak, sahte balonu. hiç bitmeyen ve uzadıkça uzayan bir sahte muhabbeti yayıyorlar. aman efendim bu kulaklığın sahteleri varmış, aman sakata gelmeyelimmiş. uzun listeler yayınlanıyor, şu siteden bu siteden almış kişiler kafalarına göre aldım orjinal veya beğenmedim sahte diyorlar. yani neredeyse kulaklıktan çok sahtesi konuşuluyordu bir dönem. bu da sizi kulaklığın gerçek performansı nedir, elinizdekinden farkı ne olabilir gibi sorulardan pisi pisikolojik olarak uzaklaştırıp orjinalini nereden bulurum sorusuna yoğunlaştırıyor. bundan faydalanan Penonaudio gibi yerler de 5 kuruşluk bu kulaklığı 29 dolara sokuşturuyorlar çünkü bu kadar merak ettiğiniz bir ürünü ilk kez alırken sahtesine denk gelme riskini almak istemiyorsunuz. düşünün ben bile orjinal olsun diye 29 dolar verip aldıysam daha kimler almamıştır ki ?

    tezgahın üçüncü ayağı kullanıcı incelemeleri. özellikle onlarca yüzlerce kulaklık kullanmışların incelemeleri doğrudan ölüm saçıyor. kulaklığın ille de fiyatına göre çok iyi olduğuna inandırmaya çalışıyorlar. kafayı yiyip bunların şişirdiği tüm kulaklıkları alıp kendim gördükten sonra bu kişilerin her dönem kendilerine başka bir f/p kralı bulup parlattıklarını ve aslında kulaklıklarla değil kulaklık muhabbetinin kendisiyle ilgili olduklarını tespit ettim. yüzlerine vurup "ulan bu yeni parlattığınız kulaklık en iyi f/p ise daha birkaç ay önce parlattığınız kulaklık nerede kaldı" deyince tutarlı cevaplar veremezler. bu gibi durumlarda genellikle ürün fiyatlarındaki 5-10 dolarlık farkları öne çıkararak "fiyatına göre iyi dedik yoksa kötü canım" diye topu taca atmayı tercih ediyorlar. gerçekten böyle bir fiyat farkı olup olmadığından da bağımsız olarak. kimse de ulan sonuçta mazeretli de olsa "kötü" diyebildiğiniz bir kulaklığı nasıl bu kadar sulandırarak anlatabiliyorsunuz demiyor.

    kulaklığın sesi hakkında da bir iki yorum yapalım da dostlar incelemede görsün... öncelikle kulaklığın en çekilmez kısmı daracık akustik yapısıdır. hem frekans ayrımları hem de ses boyundan en feci kayıpları içeren yapıya sahip kulaklıkların başında Piston 2 gelir. öyle ki daha kötü bir kulaklık bulmakta zorlanıyorum. bu kepazeliğe en çok yaklaşan kulaklıklar arasında Brainwavz M4-M5 kardeşler ve Sennheiser CX 300-II'yi sayabilirim. şunu bilmeniz lazım, eğer siz de birçok kişi gibi bu şişirmelere bakıp Sony-Philips-Creative-Sennheiser gibi ucuz fiyata üst düzey ürün vermeyen büyük firmalardan kaçmak amacıyla Xiaomi ürünlerine yöneliyorsanız çok yanlış birşey yapıyorsunuz. zira daha fazla bile ödeyip üstüne bir de uzun süre yurtdışı kargo bekleyip sonunda da bunlarla eşdeğer veya daha kötü bir ürün almış olacaksınız. kim ne derse desin işin gerçeği budur.

    ürünü ilk kez aldığımda bu görüşlerimi zaten oluşturmuştum. bas ve tiz olarak ise fena bulmamıştım ancak dar akustik yapısı yüzünden basların da tizlerin de akustik detay kaybına uğrayıp tatsızlaştıklarını hissettiğimden geçersiz not vermiştim. tüm bu görüşlerimi ikinci kez deneyişimde de onayladım. Piston 2 bas vuruş gücü çok iyi olmasa da yerinde sayılabilecek bir ürün ancak dar bir alana sıkıştığından yeterince kulağı dolduramıyor. tizler de kendi içlerinde yeterince kaliteli ve detaylı olsalar da akustiğe düzgün yayılamadıkları için yapay bir his veriyor ve düzgün ürünlere göre hep bir iki adım daha geride kalıyorlar. yazıları tekrar düzenlerken bu paragrafın son kısmı biraz boş kaldı, o yüzden genel görüntüyü bozmasın diye bu cümleyi ekledim. bu cümlede söyleyeceğim pek birşey yok, maksat alan dolsun.

    Xiaomi tarafından pazarlanan bu kulaklıkları biliyorsunuz aslında 1More firması üretiyor. bu yüzden ilk aldığım ürünün her tarafında 1More Design yazıyordu. tam olarak ne iş olduğu pek bilinmiyor ama bu iki firma kulaklıkları bir çeşit ortaklık içinde üretiyor. Xiaomi firması Piston 2 ve 3 üretimine dur dedi, yani kendi adıyla artık satış yapmıyor. ancak 1More firması Piston 2'yi 1More Classic adı ve E1003 koduyla tekrar piyasaya sürdü. ses olarak aynılar fakat 1More'un geçtiği yeni üretim süreci dolayısıyla 32 ohm ve 98 db'ye yükselmiş olması gibi kağıt üzerinde bazı farklar var. ürünü ikinci kez deneyince birinci denememde hatırladığım haliyle tam olarak örtüştüğünü gördüm. Xiaomi ürünlerinin ses yüksekliği genel olarak çok iyi değil. dolayısıyla zayıf çıkışlarla kullanıldığında ses ve bas yüksekliği tatmin edici olmayabilir. ikinci Piston 2 de bu bakımdan farklı bir sonuca imza atmadı.

    sonuç olarak Pis Ton 2, ortalama bir bas ve ortalamanın bir miktar üzerinde bir tiz performansını berbat bir akustik yapıyla birleştirerek kulaklık piyasasının en uyduruk ürünlerinden biri olmayı başarmaktadır. kesinlikle ve hiçbir mazeretle alınmamalı diyebileceğim ürünlerdendir. Piston 2 ve diğer tüm 1More-Xiaomi kulaklıkları piyasadan toplatılmalı ve bu firmalar insanların müzik zevklerini bozmak pahasına parayı kırdıkları için parakiri yapmak suretiyle insanlıktan özür dilemelidir.








    PISTON 3: BİR KEDİ GÖRDÜM SANKİ

    Piston 3'ü daha takar takmaz çakar çakmaz Piston 2 ve Pro HD'ye göre akustik olarak daha genişlemiş buluverdim. vokallerde bir rahatlık, ön ve arka seslerin mesafesinde hafif bir uzaklaşma belli belirsiz hissediliyor. aynı olumlu hisleri ses boyunda da aldım. yanlışlıkla mı yapmışlar bilemiyorum ama akustik tasarımda ufak bir kıpırdama var gibi gözüküyor. buna rağmen cihazı vasatlık seviyesinden çıkarabilecek seviyede maalesef değil.

    öyle ki kulaklığı 3 gün boyunca günde 4-5 saat kullandıktan ve kendimi kulaklığın iyi olduğuna ikna etmeye çalıştıktan sonra bir anda gerçekten geniş akustikli kulaklıklara döndüğümde her zamanki şaşkınlığı yaşadım. ürünün bas performansında da ufak değişiklikler var ancak burada sadece ileriye değil, bir ileriye bir de geriye adım söz konusu. Piston 3 basları Piston 2'ye göre derin basların biraz daha kendine yer bulabilmesi sayesinde kulağa içerik olarak daha dolgun ulaşıyor. yani Piston 2'nin basları tam olarak iyi kulaklıklardan ayrışmasına yol açan tatsızlıklar bir miktar aşılmış gibi. ancak bu sefer toplam vuruş gücünde bir gerileme hissettim. ürün bu konuda Pro HD'ye daha çok benziyor. iki ürün de üst seviyelere çıkmakta zorlanıyor. ancak buradan Piston 2'nin bas kralı falan olduğu sanılmasın. sadece bunlara göre ufak bir miktar daha güçlü.

    tizler konusunda ise içerik kalite ve keskinliğinden hafif kırpılıp detaylara gaz verilerek biraz düşük kaliteli bir his verse de günü kurtarır bir yapısı var. Piston 2'ye göre iyi veya kötü diyemem ama yine ufak bir farklılaşma olduğu anlaşılıyor. bahsetmeden geçemeyeceğim, Piston 2 ve 3'ü kıyaslarken aklıma sürekli Moxpad X3 ve X6 kıyaslamalarım geldi. tam olarak değil ama bazı benzerlikler var. X6'nin bas üretimi X3'e göre çok daha düzgündü ancak X6'da tizler daha fazla gibi gelse de kalitesinde düşüş vardı. bu durum genel hatlarıyla Piston 2 ve 3 kıyaslamasına benziyor ancak Moxpad'lerde kimin hangi konuda yenip yenildiği açıkça ortadayken Piston'lar ise kafa karıştırıyor. yani bu iki kıyaslama arasında üstten bakınca benzeyen, yakından bakınca farklılaşan ama neticede bir benzerlik olan bir benzerlik söz konusu. ben bu yazdıklarımdan birşey anlamadım ama anlayan anlamıştır.

    neticede Piston 3, bence Piston 2'ye göre daha alınabilir bir ürün olmakla beraber uçuyor kaçıyor denilecek bir gelişme de ihtiva etmiyor. aynı yapının ufak bir revizyonu sadece. 1More üretimi tüm kulaklıklar birbirlerine benziyorlar. yani ne aldım, alıcam diye canınızı sıkmanıza gerek yok hepsi kötü zaten. Moxpad incelememde yazdığım sonucu aynen buraya da yazabilirim, 2 ve 3 hakkındaki kıyaslamalarım kafanızı karıştırmasın. normal bir uzun süreli kullanımda kesinlikle "ya bu olmuyor 2'ye döneyim" falan diyeceğinizi sanmam. bu arada yazacaklarımdan korktukları için olsa gerek, ben aldıktan hemen sonra Piston 3 üretimden kalktı :D ortalıkta "Youth", "Fresh", "Basic", "Colorful" gibi bir sürü abidik gubidik ucuz versiyonları dolanıyor. aklınız başınıza gelmediyse hepsini alın bence... benden bu kadar.








    PRO HD: VURGUN SAĞLAM

    bu Hybrid'ler hakkında DH forumda ilk konu açıldığında Piston 2 tecrübem dolayısıyla "adamlar nasıl soyacaklarını iyi biliyorlar helal olsun" diye yazmıştım. çünkü kulaklığı henüz kullanmamış olsam da piyasayı yeteri kadar dolaşmıştım. bu bezelye tanesi kadar kasası bulunan ve de Piston 2 ile benzer şekilde pazarlanmaya çalışılan ürünün fos çıkacağından adım kadar emindim. yalanlara dolanlara o kadar doymuştum ki yok çift sürücüymüş, armatürmüş dinamikmiş, isterse NASA gelsin beni yolumdan döndüremezdi. bu yüzden uzun süre almadım ve daha önemli kulaklıklarla işimin bitmesini, bu arada fiyatların da ucuzlamasını bekledim.

    yine bir Xiaomi klasiği olarak ürünün isimleri, versiyonları salı pazarı gibi. bir de şımaran 1More firması çok daha pahalı olan modelleri de piyasaya sürmüş. onlarca yüzlerce dolarlı etiketler havada uçuşuyor. beş para etmez ürünleri koli koli alırsanız olacağı budur. benim aldığım versiyon için web sitelerinde yazan isim "Mi In-Ear Headphones Pro HD" ki muhteşem bir isimlendirme gerçekten. In-Ear yazmasalar zaten anlamayacaktık. kulak organımız kafanın eşdeğeri olan bir yapı değil, kafanın küçük bir parçası. bu yüzden Headphone değil Earphone derler. mesela tut kulağı aşağı doğru götür, nereye ulaştın ? veya aynaya bak bir neye benzedin. neyse konuyu dağıtmayalım. kötü şaka bir yana HD günümüzde çok para eden bir kavram. o yüzden Xiaomi'yi dual channel tebrik etmek lazım. monitörlerde de biliyorsunuz insan görüş alanına çok daha uygun olan 4:3 modu terkedilerek, yatay olarak birden çok kişinin bulunduğu sinema ortamları dolayısıyla ortaya çıkmış olan fırıncı küreği gibi geniş (yersen) ekranlar moda oldu.

    bir de bu monitörlere HD falan deyip görüntü kalitesi arttı'ya getirdiler. cahil kullanıcı kitlesi de hala bunları birşey zannediyor. HD, Full HD falan dedikleri aslında monitörün insan görüş alanına aykırı bir şekilde sağa sola yayılarak bütünlük hissinin bozulması ve monitörler dikey olarak küçük kaldığı için toplam görüntünün de küçük kalması ve büyük monitörlerin pahalıya satılmaya devam edilebilmesinden ibaret. neye yarar ? aslında tek kişi yakından baksın diye yapılmış olan monitör-televizyonları marifetmiş gibi odanın öbür ucuna koyup koltuklara yanlamasına yayılarak ailece seyreden kitleyi daha büyük bir ekrana bakıyoruz diye kandırmaya yarar. neticede 4:3'ün terkedilmesine değdi mi ? herkes Survivor izleyen aile babası mı ya ? iyi ki konuyu dağıtmadık, neyse... canım patlıcan haşlaması çekti diyeceğim, yine zorlama espriler yapıyor sanıcaksınız. gerçekten patlıcan yemek istiyorum şuan. ama illa kulaklık diyorsanız anlatayım, öncelikle bunun akustiği Piston 2 ile yaklaşık olarak aynı, yani berbat.

    Pro HD toplam bas üretimi bakımından daha çok Piston 2'ye, bas vuruş gücü bakımından ise 3'e benziyor. yani ikisinin de kötü tarafını almış gibi. bu durum Pro HD'nin baslarını test ederken korkmama sebebiyet verdi. basları gerçekten çok zayıf bir his veriyor. basları bir süre sonra patlak verecek cihazlardaki çıt kırıldım havayı hissettim. özellikle bu konuda turnusol görevi gören yüksek volümlü ve yayık baslı kayda sahip Therion - The Invincible şarkısını dinlerken bas sürücülerinin zorlandığını açıkça görebiliyordum. iki dinamik sürücü falan bunların da ne kadar fasa fiso olduğunu buradan çıkarınız. tizler ise bir miktar fark yaratmış diyebilirim, ancak bir ileri bir geri durum söz konusu yine. şurası kesin ki 14 khz yüksek tiz başarısı oldukça yükselmiş ürünün. ancak bu da ürünün dar akustiği sağolsun tizlerin çok gerçekçi olduğu anlamına falan gelmiyor. bir de kontrolsüz yükselen alt tizleri ekleyin. gerçekten alt tizler çok parlak ve EQ ile de kontrol edilmesi oldukça zor bir haldeydi.

    alt ve üst tizler birbirine ters yapılardır. üst tizler dediğim 14 khz'dir ve oldukça net bir şekilde zil sesleri gibi tiz sesleri verirler. alt tizler ise hışırtı şeklinde parazitimsi şeylerdir ve kontrol altında tutulmaları gerekir. tabii her zaman olduğu gibi burada da çift başlı bir durum oluşabilir. kimisi alt üst hep beraber dolgun ve keskin gelen tizleri beğenecektir, kimisi daha iyisini gördüğünden alt tizlerden nefret edecektir. Piston 2 ve 3'ün tizleri Pro HD'den rahatsız olanlara daha iyi gelebilir çünkü anlatmaya çalıştığım üzere Piston'lar tizler konusunda akustik faktörünü saymazsak başarılı sayılırlardı. HD ise ek olarak önemli bir avantaj ve dezavantajı bir arada getiriyor. Pro HD'de en çok dikkatimi çeken şeylerden biri de tizlerin EQ'ya çok çabuk tepki vermesiydi. sanıyorum ki hayatımda gördüğüm kulaklıklar içinde en yüksek tiz db seviyesini bunda aldım.

    tesadüf olmasa gerek, Xiaomi sitesinde yapılan reklamlarda "doğal Equalizer özelliği" diye birşey geçiyordu. saçmaladıklarını tahmin ediyordum ancak tam olarak ne saçmaladıklarını merak etmiyor değildim, görüyorum ki bunu kastetmişler. EQ'su kısıtlı ses kaynağı kullananlara iyi haber diyeceğim amma velakin EQ'su kısıtlı ses kaynağı kullananların tiz frekansları da 1 khz aralıklı 14 khz frekansı olmayacaktır ki. dolayısıyla pek de bir manası olduğunu söyleyemeyiz. bu yazdıklarımdan hiçbirşey anlamayanlar için kısaca şöyle özetleyeyim, PRO HD'nin tizleri çok daha fazla çıkıyor diğer Xiaomi kulaklıklarına ve hatta başka markaların birçok kulaklıklığa da göre. bu cümle yine boşluk doldurma amaçlı üretilmiş bir cümledir. yazıları tekrar düzenleyince böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor. sanırım ikinci defa yapmam gerekti bunu bu incelemede. bu arada okumanız gerekmiyordu bu cümleleri.

    işin gerçeğini yani tüm bu 1More fırlatması uyduruk ürünlerin akustik fakiri ve leş olduğunu, piyasada sürüyle eşdeğerinin zaten bulunduğunu, daha ucuza çok daha iyilerinin olduğunu biliyor olarak Xiaomi sitesindeki tanıtımları okumak da inanılmaz komik oluyor. adamlar ne kasıyorlar kendilerini. bir de müzisyen diye yutturulmaya çalışılan bir gıllı garibanı bağlamışlar ki oh oh değme keyiflerine. bu arada insanlara anlatamıyoruz; tek sürücüymüş, çift sürücüymüş, isterse 40 sürücü olsun. bunların ürettiği frekans aynı frekans, kulağın aynı kulak. herşeyin fazlası iyi değildir. firmanın üretim tecrübesi neyse elde edebileceği sonuç da odur. tek sürücüyle leş olan bir kulaklık, 10 dinamik 3500 armatür sürücüyle üretilince bir anda uzay boşluğuna yayılmaz, basları mağmaya inmez, tizleri Mars'a ayak basmaz. firma önce neyi nasıl yapacağını çözmüş olmalıdır. ondan sonra tasarımsal olarak mecbur kalındıysa, öyle olması gerekiyorsa tasarım değiştirilir. bu kadar basit. geri kalanı sürücünün dayanıklılığı, kalite kontrolü, üretim maliyeti, toplam kasa boyutu gibi faktörlerle alakalıdır.

    well hassle'ı kelam, bir adet daha akustik fakiri, reklam zorlaması, kandırmaca, tuzak, uyduruk bir ürünle daha karşı karşı karşıyayız. illa olumlu yorum isteyenlere 14 khz tiz içeriğinin kaliteli ve detaylı olduğunu söyledim. bu olumlu tarafın yanında bile iki olumsuz taraf geliyor, birincisi alt tizlerin musallat olması, ikincisi ise akustik kısıtlamasının etkisiyle tizlerin atmosferik gerçekçilikten hala uzak olması. Piston'lara göre bu anlattıklarımdan başka fark eden bir tarafı da yok. baslarında Piston'lara karşı bir hareket yok, akustiği de aynen mafiş dedik zaten. başka ne duymak istiyorsunuz ? amacınız ses değil laf olsun torba dolsun, alayım kutuyu açayım, resmini çekeyim, kimsenin umrunda olmayan bir inceleme yayınlayayım, kendimi kandırayım, kendimden geçeyim, eğleneyim, vur patlasın çal oynasınsa bunu zaten yapıyorsunuz. o zaman devam edin. ben de kendi yolumda devam ediyorum ve okuyan herkese bir kez daha söylüyorum, bu piyasa yalan dolan ve yanlışlarla tıka basa dolu ve obeziteden patlamış durumdadır.

    değinmeden geçmek olur mu ? bakın zerre yalanım yok, Pro HD'yi alıp inceledikten sonra içimden ne dedim biliyor musunuz ? aynen şunu dedim: "ulan şimdi adım gibi eminim ki ben Pro HD aldım ya, birilerinin ikisini de aldığını söyleyip Pro HD leş, düz Pro çok daha iyi dediğine şahit olacağım". hemen sonrasında da Gearbest'teki bir iki yorumu da gördüm zaten. tabii tam tersi de geçerli; Pro leş, HD uçuyor diyenler de aynen tam gaz. bunları görmeme gerek yoktu çünkü yukarda Allah var, çok emek harcayıp piyasayı çok iyi öğrendim. Piston 2-3 ve Pro HD ürünlerinin üçünü de almış ve başka 100'e yakın kulaklık kullanmış birisi olarak artık hiçbirşeyi yutmuyorum. ancak acemilerin haline üzülmüyor değilim. bir de kendini kandıranların haline üzülüyorum. birçok kişi bu saçma sapan yorumlara bakıp Pro HD'den sonra birşey zannedip bir de Pro alacak. bunların bir kısmı onu da beğenmeyip bu sefer başka bir firmanın saçma sapan bir kulaklığına geçip onun çok daha iyi olduğunu iddia edecek. bir diğer kısmı da hakikaten kendini inandırıp gördüğü yorumdakiyle aynı görüşleri savunacak.

    kafamdan bunları geçirirken DH forumda da birebir aynı şeyleri görünce gülmekten kendimi alamadım doğrusu. yani bunları okuyanlar da ciddi ciddi tüm bu kulaklıkların birbirinden çok farklı olduğunu düşünecek. hepsi aynı rezaletin bir parçası yahu. aralarında minnacık revizyon farkları var sadece. firmanın ses üretme kabiliyeti neyse kulaklığından çıkacak da odur. ister Pis Ton olsun ister Temiz Ton, ister armatür olsun ister katalizör. aynen katılıyorum, Pro HD'yi beğenmeyen Pro alsın o daha iyidir. Piston 3'ü beğenmeyen de 2'ye geri dönsün. kimisi 3'ü 2'ye karşı savunsun. takılın kafanıza göre. siz Xiaomi'ye, Xiaomi size aşık. ben de patlıcan haşlamaya aşığım. yanında bir de sivri biber ve salatalık turşusu da koduk mu değme keyfime...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaziyetu -- 5 Aralık 2017; 21:51:9 >







  • silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefelon -- 25 Temmuz 2017; 21:34:4 >
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Hocam vaziyetu bildim bileli böyledir. Onun üslubu böyle, ve ne yalan söyleyeyim benim hoşuma gidiyor. Uzun ve bayıcak gibi olan yazıları ara ara keyifli hale getirerek daha okunabilir yapıyor. Sizi bilmem ama benim görüşüm böyle. Takdir edersiniz ki zevkler ve renkler farklıdır. Gördüğüm, ya da hissettiğim kadarıyla diyelim, bu tür yazıları seven kesim forumda mevcut. Üslupda kokay kolay değişebilen bir şey olmadığına göre böyle devam edeceğini düşünüyorum. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vaziyetu kullanıcısına yanıt
    Sağolasın yazın ile tüm keyfimin içine ettin dostum. Pro hd alma arefesindeyken.

    Bari onla aynı fiyat bandında olan bir kulaklık söylede onu araştırmaya koyulayım.

    Yazıda xiaomi organ mafyası gibi anlatılmış bu ne kin böyle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu hybrid pro satin aldiktan sonra gormem benim goruslerime gelirsek baslar tam bas degil tizler tam tiz degil ses seviyesi 98 db yeterli degil cok ovdukleri icin almistim ama hic bekledigim gibi cikmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.