Şimdi Ara

Yakıt-Hava Karışımı ve Silindir İç Sıcaklığı Arasındaki İlişki

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,

    Motosikletin Diagnostic menüsünden, CO ayarıyla oynamam gerekiyor. Problemim esas olarak performans eksozdan kaynaklı eksoz patlamaları... Her ne kadar abartılı olmasa da eksozda patlama benim için zayi yakıt ve sağlıksız bir yanma-çalışmayı işaret etmekte. Bununla beraber optimum performans-yakıt ekonomisi değerini yakalamak peşindeyim.

    Kontrol menüsünde 1. ve 4. silindirlere komuta eden ara menü ve 2. ve 3. silindirlere komuta eden bir diğer ara menü var. 2. ve 3. silindirlere komuta eden menü ayarını bu silindirler arada kaldığı ve fazla ısınıp diğer silindirlerle senkronizasyonunu kaybetmemesi için doğru değere ayarlamam gerekiyor. Benim bildiğim, yakıt hava karışımı zenginleştikçe yani daha fazla yakıt püskürtüldüğü taktirde daha az sıcak yanma odası demektir. Fakir karışımda hararet problemleri yaşanacağını biliyorum.

    Ek olarak bu iki farklı kontrol ünitesini en verimli şekilde nasıl ayarlayabilirim. Yani C1 kısmını -%15, C2 kısmını -%5 ayarlayabilirim fakat kabaca bu oran farklılığı nasıl olmalı? Elbette silindir iç sıcaklığı ölçülürken eş zamanlı olarak değerlerin oynanarak ayarlanması net sonuç verecektir fakat şu an için imkanım yok ve değerleri göremiyorum kabaca ne kadar fark olmalı iç ve dış silindirler arasında?







  • Kardes ben yazılımcıyı Adana sanayi sitesinde bulamıyorum sen DH forum sitesinde nasıl bulacaksın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mdatalay

    Kardes ben yazılımcıyı Adana sanayi sitesinde bulamıyorum sen DH forum sitesinde nasıl bulacaksın

    Ne bileyim bende konuyu açtıktan sonra fark ettim komplike bir konu olduğunu... Eskiden Vezir falan vardı, onlar bilir makineci arkadaşlar... Belki denk gelir de okurlar ümidiyle açtım ama eskilerin yerinde yeller esiyor. Sağolsun Adminler de konuyu motosiklet kısmına taşımışlar, tam görünmez olmuş. Konu tam olarak motosiklet değil, motor-makine-mekanik ama neyse...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 1 Haziran 2017; 9:17:50 >
  • Derin Mavi kullanıcısına yanıt
    Admin de bilememiş, konunun motosiklet ile pek alakası yok maalesef. Motosiklet başlığını takip edenlerin böyle bir bilgisi olduğunu sanmıyorum.
  • Altınlı Gece başladığında oraya mesaj at. Belki yardımları olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.