Şimdi Ara

Nokia 9 için 8GB RAM iddiası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia 9 için 8GB RAM iddiası


    HMD Global ve Foxconn işbirliği ile yeniden sahalara dönen Nokia markası, girişini alt seviyeden yapmayı tercih etmişti. Asıl bombayı ise yılın ikinci yarısına saklıyor. Nokia 9 adındaki yeni amiral gemisi, segmentinde farklılaşma peşinde.


     


    HMD Global, geliştirme aşamalarını çok sıkı bir şekilde koruduğu için henüz telefonun neye benzediği net olarak ortaya çıkmış değil. Sadece bir muhafaza içerisinde testlere tabi tutulduğu anlaşılan prototip görselleri mevcut.


     


    Donanım çok iddialı


     


    Bununla birlikte telefonun donanımı ile ilgili daha net bilgiler elimize ulaşıyor. Geekbench 3 testlerinde ortaya çıkan amiral gemisinin benchmark skorları, Snapdragon 835 yonga seti ve 4GB RAM iddialarını doğruluyor. Hatta modelin Galaxy S8 serisinden daha iyi skorlar elde ettiği gündeme gelmişti. Telefon ile ilgili diğer bir ayrıntı ise 8GB RAM barındıran tepe bir seçeneğin daha olacağı yönünde.


     


    Henüz ana akım akıllı telefon pazarında 8GB RAM kullanan bir üretici mevcut değil. Sadece Project Tango destekli Asus ZenFone modelinde 8GB RAM seçeneği yer almıştı. Genelde amiral gemilerinde 4GB RAM seviyesinin halen tercih edildiğini görüyoruz. Bu bakımdan Nokia 9 farklılaşma amacında.


     


    Diğer detaylar


     


    Ses tarafında HMD Global’in Nokia OZO Auido adında bir teknoloji kullanacağı belirtiliyor. OZO Audio teknolojisi, kulaklık üzerinden 3D ses verebildiği gibi hoparlör üzerinden de mekansal ses yayabiliyor. Böylece video ve müzik içeriklerinde ortamı doldurabilen ses kalitesi elde ediliyor.


     


    Diğer taraftan 3D ses kaydı için 3 adet de mikrofon kullanılmış. Özellikle sanal gerçeklik içeriklerinde mekansal ses kaydı çok daha etkili bir tecrübe yaşatabilecek.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung’dan VR gözlüklere yeni 4K ekran

    Kamera tarafında ise Nokia eski ortağı Carl Zeiss ile yola devam ediyor. Arka kısımda 22MP çözünürlüğünde Carl Zeiss lensli iki adet kamera yer alırken, 12MP çözünürlüğündeki ön kamera da özel bir teknoloji ile yüksek kaliteli resimler üretebiliyor. Son dönemde yaygınlaşmaya başlayan Iris tarayıcı sensör de Nokia 9 modelinin ekstraları arasında.


     


    Nokia 9 modelinin henüz ne zaman tanıtılacağı bilinmiyor ancak HMD Global’in 699$ fiyat etiketi ile satışa sunacağı ifade ediliyor. Nokia’nın merak edilen yeni amiral gemisi ile ilgili detayları paylaşmaya devam edeceğiz. 


     







  • yanında iyi bir işlemci olsun
  • Arttırın anasını satayım 500gb ram koyun

  • Cihazı 2019 satacaklar herhalde

  • carl zeiss dedinmi akan sular durur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokia n9 n-series :)

  • Her ne kadar pazarlamaya yönelik bi hamle olsa ki kötü birşey değil, RAMin yüksek olması iyidir. Ne kadarina ihtiyaç var tartışılır tabi ki ama fazla RAM göz çıkarmaz. Asıl soru alacağı yazılımsal destek, cihazın performansı, fiyati ve bataryası ne onlara bakmak lazım.

  • Ama 3000 mah batarya.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Ama 3000 mah batarya.

    Rami 4 pili 6.000 yapsalardı keşke.
  • Ram artıracaklarına batarya arttırsınlar

  • evet ya batarya yüksek değilmiş
  • Aonunda akli basina gelmis yillarca 250mb ramli telefon üretti. Simdi 8gb komedi gibi

    İlla batinca akillanacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carl Zeiss lensli ilk Android'i nihayet göreceğiz. Umarım PureView teknolojisi de olur. 22MP çözünürlük fazla aslında onun yerine 12-13 MP çözünürlüklü ve büyük sensörlü bir kamera olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80280 bilgisayarımda 512 KİLOByte ram vardı.

  • 8 gb ram kasar biraz daha arttırın
  • kim tutar 8RAM 'ı, uçmuş yapayzeka !
  • her uygulama kapatışta yada cep kapatışta rami temizleyen kullanıcı alışkanlığı olduktan sonra o ramin 2 GBı dolsada biz yine sil deriz. duramayız.. ille hepsi boş olsun isteriz. 1GB işletim sistemi kullansın sonra geri kalan 7yi hep boş görmek isteriz. sonra ne anlamı kaldı onca belleğin.. sırf göz boyamak için yapılan haretlere karşıyım. telefonunda 3GB rami olupta bana yetmiyor diyebilen var mı?

  • Kamera süper olacak gibi duruyor Carl Zeiss efsane işler çıkartacak gibi.S835'e göre aldığı puan az gibi duruyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Carl Zeiss lensli ilk Android'i nihayet göreceğiz. Umarım PureView teknolojisi de olur. 22MP çözünürlük fazla aslında onun yerine 12-13 MP çözünürlüklü ve büyük sensörlü bir kamera olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

    Hocam maalesef Pureview kullanamazlar. Nokia'nın Foxconn'a satışında Pureview gibi kamera teknolojileri Microsoft'ta kaldı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    Her ne kadar pazarlamaya yönelik bi hamle olsa ki kötü birşey değil, RAMin yüksek olması iyidir. Ne kadarina ihtiyaç var tartışılır tabi ki ama fazla RAM göz çıkarmaz. Asıl soru alacağı yazılımsal destek, cihazın performansı, fiyati ve bataryası ne onlara bakmak lazım.

    fazla RAM şöyle göz çıkarır.telefonun içinde yer kaplar.yani başka bileşenlere kalan yer daralacağı için telefonun kasası çerçevesi büyür ya da diğer bileşenlerde kısıntıya gidilir,genelde bu kısıntı pil oluyor.bir de daha çok ram daha çok şarj tüketir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 29 Mayıs 2017; 14:57:37 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.