Şimdi Ara

AMD Agesa 1.0.0.6 ile bellek sorunları çözülüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'den yapılan resmi açıklamanın tercümesi:

    Ryzen Topluluk Güncellemelerinin dördüncü taksitine hoş geldiniz! Bu seriyi ilk kez kontrol ediyorsanız, burada topluluğumuzun AMD Ryzen ™ işlemcisi için yola çıkan heyecan verici güncellemeler hakkında bilgi vermesine izin veriyoruz. Kısa sürede bir çok yer kapattık: Oyun güncellemeleri, yeni Windows® güç planları, kararlılık iyileştirmeleri, özellik eklemeleri ve çok daha fazlası. Günümüzün güncellemesi, birçoğunuzun en çok heyecanlandığı yer: hızaşırtma anı üzerine odaklanan AGESA. IOMMU / ACS kullanıcıları için de harika bir haber var!
     
    "AGESA" nedir?
    AGESA, "AMD Genel Kapsüllenmiş Sistem Mimarisi" nin kısaltmasıdır. Kısa bir öncül olarak, AGESA, AMD x86-64 işlemcilerini başlatma süresince başlatarak ve ana kartınız için BIOS için bir "çekirdek" gibi davranmakla sorumludur. Anakart üreticileri AGESA güncellemelerimizin çekirdek özelliklerini alıyor ve indirip hızlandırabilen BIOS dosyalarını yaratmak için kendi "gizli sosları" ile geliştiriyorlar. Günümüzde, AMD AM4 anakartlarının BIOS dosyaları büyük oranda AGESA sürüm 1.0.0.4'e dayanıyor.
     
    Size söz verdiğimiz gibi bu ay başında büyük ölçüde overclock edilmiş DRAM'ın (> DDR4-2667) istikrarına yardımcı olmak için yeni bir AGESA (v1.0.0.6) beta testine başladık. Şu anda, testin indirilebilecek sürüm adayı ve / veya üretim BIOS'larına geçebileceği noktaya gelmiş bulunuyoruz. Anakart satıcınızın KG / test uygulamalarına bağlı olarak, bu koda dayalı tam BIOS'lar anakartınız için Haziran ayı ortalarından başlamak üzere kullanılabilir olabilir. Bununla birlikte, zaten kamuya açık betaları olan bazı GIGABYTE GA-AX370-Gaming5 ve ASUS Crosshair VI gibi anakartlar olduğu için bazı müşteriler zaten şanslı olabilirler.
     
    Sanallaştırmadan Başlamak
    Her gün sadece ihtiyaç duyan (ya da seviyor!) Bir sanallaştırma kullanıcısıysanız, AGESA 1.0.0.6 tabanlı bellenim, PCI Express® Erişim Kontrolü Hizmetleri'ne (ACS) yeni destek sayesinde sizin için bir nimet olacak. ACS öncelikle "IOMMU grupları" olarak adlandırılan mantıksal kaplarda PCIe® grafik kartlarının manuel olarak atanmasına destek verir. Böylece, bir IOMMU grubunun donanım kaynakları bir sanal makineye ayrılabilir.
     
    Bu özellik, sanal bir makine içinde 3D hızlandırılmış grafikler isteyen kullanıcılar için özellikle yararlıdır. ACS desteğiyle, 2-GPU sistemini, bir ana Linux® OS ve bir Windows VM'nin her ikisinin de özel bir grafik kartı bulunduracak şekilde bölünmesi mümkündür. Sanal makine, ayrılmış GPU'nun tüm özelliklerine erişebilir ve oyunları sanal makinedeki yerel performansa yakın bir yerde yürütebilir.
     
    Bu kesinlikle çoğu kullanıcı için karmaşık bir kurulumdur, ancak şüphesiz ki, bu haberlerde heyecanlı bir şekilde başınızı sallayacak bir sürü sizin olacaktır. Görüşleriniz ve sabrınız için minnettarız ve ACS için yeni desteğin size iyi hizmet ettiğini umuyoruz.
     
    Hafıza İçin Sonraki Neler
    AGESA 1.0.0.6 resmi olarak, özellikle endüstri standardı JEDEC spesifikasyonlarını (örneğin 2667'den daha hızlı, manuel hızaşırtma veya XMP2 profilleri) uymayan bellekler için DRAM'ın uyumluluğunu ve güvenilirliğini artırabilecek 26 yeni parametre ekler.
     
    Aşağıdaki tablo tüm yeni parametreleri açıklamakta ve yaptıkları hakkında birkaç söz sunmaktadır. Bunun hız aşırtma topraklarından olduğunu göz önünde bulundurarak, bu parametrelerin manuel veya otomatik olarak kontrol edilmesi DDR4-3200 modüllerini kullanmanız biraz daha kolay olmalı - veya yeteneğiniz varsa daha hızlı olmalı!

    Kısacası: Bilen de bilmeyen de konuşuyor. Ryzen'lerin bellek sıkıntıları ortadan kalkacak. Asus Crosshair VI Hero anakarta sahip biri olarak, bu güncellemeyi içeren beta biosla birlikte ramlerimi 3200 Mhz 14-14-14-34 zamanlamalarında kullanabiliyorum. Özellikle ram hızı Ryzen serisi işlemcilerde oyunlarda çok önemli.

    Kaynak:https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/05/25/community-update-4-lets-talk-dram







  • Az kaldi fena olucak!!!!
  • bende Asus Crosshair VI Hero 1800x var direk ramı 3200 mhz olarak gördü
  • Umarım dedikleri gibi olur..
  • Hadi bakalım hayırlısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 26 Mayıs 2017; 18:7:51 >
  • hayırlısı
  • Bunu yaparlarsa intel e bi darbe daha iner ram olayı kafa karıştıyordu ryzen de.
  • AMD Agesa 1.0.0.6 ile bellek sorunları çözülüyor.

    Yeni revizyon anakartlarda sıkıntı kalmayacak gibi.
  • bilek kullanıcısına yanıt
    Ciddi misiniz hocam :) Vallahi maşallah diyelim o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CagriErcan

    Ciddi misiniz hocam :) Vallahi maşallah diyelim o zaman

    evet işlemci ve ramlar amerikadan arkadaşa aldırdım am4 serisi CORSAIR CMD16GX4M2B3200C16 ver4.31 16GB(8GB*2)
  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    Ramler hazır ben biosu bekliyorum
  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    Hele bir çıksın bios, vuracam kırbacı vuracam kırbacı...




    Hem R5 1600 sistemimde hem de R7 1700 sisteminde aynı ramlerden var, ikisini de 4GHZ'e vurup sonuçları paylaşacağım bir konu açıp




  • Ram uyumluluğu konusu gerçekten sıkıntı oldu. Kendim tam amd'nin açıklamalarındaki ram özelliklerine uygun ram seçtim birde anakartın uyumluluk listesinde olunca hiçbir problem çıkmadı. Ancak aynı ram farklı anakart modellerinde açabilmek için son biosu istediği oldu. Kimi kullanıcılar 2133, 2400, 2666 v.b. hızlardan sadece birinde stabilite yakalıyor. Gskill'in am4 uyumludur diye satılan 3200 lük ram'ini bile 3200 olarak çalıştıramayan anakartlar var. Bir sorunda bu oldu tam bir ryzen uyumlu ram listesi yok. Anakarttan anakarta durum değişiyor. Kimi anakartların qvl listesinden seçilen ramlerde bile stabilite/uyum sorunları çıkabiliyor.(Ram'in versiyon farkı gibi sebepler olabilir. Kimi ramlerde v4 v5 gibi çipset farkları var) Agesa 1.0.0.6 beta kullanıcılarından gelen yorumlar güzel. Çoğu ramlerini daha önce çıkamadıkları frekanslara çıkarmış. Bu güzel bir haber ancak fazlasıyla ryzen heveslisi pek çok kullanıcı ilklerde epey sıkıntı yaşayan oldu.

    AMD birara yaptığı gibi özel ramlerini çıkarsaydı ve bu ramler tüm ryzen anakartlara koşulsuz yüksek frekanslarla uysaydı memnuniyet daha farklı olurdu. Madem mevcut xmp ramler intele göre tasarlanmış ryzen için al unut tarzı ramlerde olmalıydı. Ryzen'ın başarılı çıkışını bu ram konusu epey kırptı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 26 Mayıs 2017; 21:22:44 >




  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    Yakala AMD Agesa 1.0.0.6 ile bellek sorunları çözülüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 26 Mayıs 2017; 21:25:43 >
  • Dostum Ryzen 7 1700 almak üzereyim. Ram olarak Gskill Flare X 3200 alacağım.Anakart olarak Asus Crosshair ile Gigabyte x370 Gaming 5 arasında kaldım. Internette yer alan inceleme testlerinde bu ram ile yapılan testlerde Crosshair'in stabilite sorunları olduğu vurgulanmış ve anakartın ram destek listesinde bu ram yok. Gigabyte gaming 5 ise bu ram ile daha stabil çalıştı deniyor. Ben bu anakartları alsam bios tan herhangi bir ayar yapmadan 3200 hızında kullanabilecek miyim ? Yoksa Agesa 1006 yı mı beklemek lazım ? Teşekkür ederim...
  • Ben ilk andan itibaren Ryzen kullanıyorum, tamam ufak tefek sıkıntılar vardı ama bana göre bunlar devede kulak. 3000 Mhz ram lerim 2666 Mhz de çalışmış benim için çok farketmiyor.

    Sürekli gördüğüm sanki Ryzen çok kötü halde piyasaya sürülmüş te düzeltmeye çalışıyorlarmış gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor, işin aslı bence ilk halide güzeldi şimdi yeni güncellemelerle daha da kendine geliyor Ryzen işlemciler, alıp kullananlar bana hak verecektir. Sonuçta hadi Ryzen ne zaman çıkacak çok beklediler diyerek sitem edenlerde vardı. Mutlaka ne kadar iyi çalışılmış ve hazırlanılmış olsada illaki bir sıkıntı çıkması olasıdır o yüzden AMD ye suç bulmamak gerekir. Rakiplerine göre daha az bütçe ile çok güzel iş çıkartmışlar, tebrik etmek lazım ve Ryzen serisinin devamı da sanki daha da güzel olacak gibi...

    Ryzen ların yüksek frekanslı Ramler ile daha iyi performans verdiği doğru ama tabi siz ne kadar yüksek frekanslı alabileceksiniz bunuda hesaba katmak lazım, benim 25 kasımda aldığım ramler şu anda 2 katı fiyata satılıyor, yeni alacaklara geçmiş olsun ram konusunda inşallah güzel indirimlere denk gelirsiniz...




  • Artık istediğimiz her ram kendi frekansında çalışçak mı ? Mesela 3200'lük ram aldık Ryzen le uyumlu değil diye 2400 ya da 2666 da çalışıyorken artık 3200 de mü çalışacak? En azından ben öyle anladım. Fellik fellik bu ram Ryzen'de kaç frekansta çalışır diye aramaya gerek kalmayacak en azından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vatov

    Artık istediğimiz her ram kendi frekansında çalışçak mı ? Mesela 3200'lük ram aldık Ryzen le uyumlu değil diye 2400 ya da 2666 da çalışıyorken artık 3200 de mü çalışacak? En azından ben öyle anladım. Fellik fellik bu ram Ryzen'de kaç frekansta çalışır diye aramaya gerek kalmayacak en azından.

    Şöyle cevap vereyim.
    Benim ramler G Skill TridentZ RGB 3200 Mhz CL 14 olanları ki bunlar sadece yurt dışında satılıyor ve Samsung Çipli, anakartım da Asus Crosshair VI Hero. Ramlerimi ilk etapta 3200 Mhz'de çalıştıramadım. En son AMD'nin Agesa 1.0.0.6 güncellemesini içeren BETA biosu yükledim ve ramlerim hem dual olarak hem de dörtlü olarak 3200 Mhz'de stabil çalıştı. Üstelik ince ayarlar vs yapmadan. Sadece frekansı ve voltajı seçtim bu kadar. Ama beta bios olduğu için, hala tam stabil değil, lakin yine de 3200 Mhz CL 14 olarak default çalışma voltajı olan 1.35V'da çalışıyor. 3466Mhz seçtim. Bu sefer de 4 adet ramlerim 3466Mhz'de herhangi bir ayar yapmadan çalıştı. Fakat tam stabil değil, çünkü beta bios yüklü bende.
    Bir kaç haftaya resmi bioslar çıkınca, sanırım hiçbir uyumluluk sorunu yaşamadan ram sorunlarının yüzde 80-90'ı çözülür.
    AMD'nin yazdıklarından anladığım, daha çok mikrokod güncellemesi yayarak, bu sorunu kısa zamanda çözecekleri oldu.




  • 4000 belleği çıktıktan sonra diğer seçenekleri yendi diye düşünüyorum. 4000 seçilebilirse 2x1R performansı, her ne kadar 16GB bellek hacmine sınırlı kalsa da yeterli gelebilir. Diğer olasılıklar dört bellek desteğine dayanıyor, daha zorlu tesis edilecektir; ayrıca bellek kontrolcü performansını geri tutacaktır saat hızının yarısı daha düşük olacağından dolayı. Stilt 2T kullanmanın gereği yok diyor, bellek kontrolcüde yavaşlık yok olduğundan. Yine de olabildiğince hızlı çalıştırmak isteyebilirsiniz.
  • temmuz ayına gireceğiz neredeyse hala resmi bios yok ne iş anlamadım Windows 10 insidere döndü bios işi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 22 Haziran 2017; 14:1:14 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.