Şimdi Ara

klasik uydu yayinlari hangi cozunurluktedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar selam. lcd'mi (samsung) ve kolonlarimi (klipsch) aldim. kisa sure icinde de amfim (yamaha rxv 1700) ve dvd player'im (sony dvp ns-92) elimde olacak. boylece sistemimi tamamlamis olacagim. ancak size danismak istedigim birkac sey var:

    amfi henuz gelmeden internetten kullanma klavuzunu indirdim ve uzerinde biraz calistim. ozellikle Video Upconversion ve Upscale hakkinda bilgi almak istedim. Bir defa sunu belirteyim benim okudugum kadariyla rxv 1700'un manual'inin hicbir yerinde Upscale ozelliginden bahsedilmiyor . Tek soyledigi su (ingilizceden tercumeyle) : "amfinize kompozit video, S-video ve komponent video jaklarindan giren analog video sinyali 480i(NTSC)/576i (PAL)'den 480p/576p'ye UPCONVERT (deinterlace diye de geciyor) edilerek (amfide kullandiginiz cikisiniza gore) komponent veya HDMI cikislarindan verilir."

    simdi sorum su: yurt disindayim ve Turksat 1C uydusundan yayin aliyorum. uydu alicisina gelen bu yayin hangi cozunurluktedir? amfinin 480i veya 576i yayinlari 480p veya 576p'ye donusturdugu tamam. ama benim uydu alicimin tv cikisindaki yayinin cozunurlugu bunlardan biri degilse upconvert olayi olacak mi, olacaksa nasil olacak?

    aslinda bu konuyu hem buraya hem de ses sistemleri kismina acabilirdim sanirim. ancak onemli soru su anki yayin cozunurlugu oldugu icin buraya actim. simdiden herkese tesekkurler..



  • dostum standart pal sıstem uydu yayınları 720x576i dır rxv1700 vıdeo svıdeo ve component ten bu sınyalı kabul edıp hdmı uzerınden tv ye aktarabılır

    senınkının bır ust modelı olan rxv2700 ıse 720x576 sınyalı vıdeo svıdeo yada component ten bu sınyalı kabul edıp hdmı uzerınden 1280x720(720p) yada 1920x1080(1080i) ye yukseltıp tv ye gonderebılır
  • yaw o zaman bir ust model rxv2700 alsaydin eren ?
    Cihazin hakkini vermek lazim dostum..
  • hocam zaten 1700 bile butcemi epey zorlarken 2700'e nasil cikarim bilmiyorum. aslinda imkan var da, siz ustalarca gerek var mi? onemli olan bu..
  • not: uydu yayınlarda çözünürlük 720x576 isede önemli olan bitrate değeridir.(saniyede akan sinyal değeri)
    bildiğiniz gibi uydudan yayınlar paket halinde gelir ve bu paketin değeri 8mbps dir.
    eğer bu pakete 2 kanal yüklenirse 8/2=4 mbps olur. ancak bu paketler para ile (usd) olarak yolladığı için, yayıncılar 1 pakete 6-10 arası kanal yüklerler bu da görüntü kalitesini düşürür.
    (1mbps altında görünütü pixelleşir, 2 civarı düzgündür, HD için gereken en az 4.5 mbps dir. Digitürkte sadece ligtv 1.8 mbps değeri içerirki en yüksek değerli kanaldır. diğer kanallar 0.8 ile 1.4 arası değişir.)
    Digitürk HD yayına geçerse, (ki sadece Ligtv de canlı maç yayınları ve bazı sinema kanalları) en az 2-4 frekans paketini bu HD için ayıracak demektir.

    Uyduda:
    Dolayısıyla 0.8 mbps bitrate i olan bir yayını 720 ye veya 1080 e yükseltmek görüntüyü az da olsa iyileştirse de, çok fazla bir şey beklememek gerekir, çünkü sinyal akışı düşükse yapacak bir şey yoktur.

    DVD de:
    Bu up-scale dvd de daha belirgin olarak fark ettirir. Çünkü data dvd üzerinde kayıtlıdır ve player, çözünürlükle beraber, bitstream değerinide olduğu gibi yansıtacaktır. (dvd video kaydında değer 4mbps gibi bir değer içerir) bu nedenle 720p-1080i yükseltmesi daha iyi görüntü verecektir.

    selamlar
  • onbes hocam cok aciklayici oldu, eline saglik. ben de tv'mi aldigimdan beri TRT kanallarinin, Samanyolu TV'nin falan harika oldugunu ancak ATV, Show gibi bazi kanallarda ise "harelenmeyi" farkedebilecegimizi tespit etmis bulunuyorum. simdi artik taslar iyice yerine oturuyor. tekrar cevap veren tum arkadaslara tesekkurler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.