Şimdi Ara

Bina girişinden eve hat çekme sorunsalı ( Yardıma ihtiyacım var )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
12.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle..

    Eski evimde 8mbit hızlı internet üzerinden işlerimi gerçekleştiremediğim ve evde benimle beraber iki kişi interneti sömürdüğü için evime ikinci bir hat ile beraber ikinci internet bağlatmıştım ve ikiside Türk Telekom'du. İkinciyi bağlatırken ne kablo için elektrikçiden hizmet aldım ne de bişey yapmama gerek kaldı. TT gelip herşeyi halletti ve gitti. Daha sonra taahhüt bittiği için bu seferde superonline üzerinden hizmet almaya başladım ve taahhüt yaptım.

    3 ay sonra ev değiştirme durumum oldu ve gittiğim yerde sözde fiber yani vdsl2 kutusu vardı. Evde bir telefon kablosu olduğu için TT üzerindeki interneti kolaylıkla nakil ettirdim ama superonline bana yapmadığını bırakmadı.

    Arıza kaydı açtım ve superonline üzerinden telekomdan geldiler ve bina girişine benim adıma ikinci bir port açtılar ve bundan sonrasını superonline'ın halletmesi gerekiyor dediler, aradım ve her zamanki gibi elektrikçi çağırıp sorunu çözebilirsiniz diye bana dönüş yapıyorlar..

    Elektrikçi lafını duyunca sinirlerim tepeme çıkıyor. Hizmet aldığım firma superonline evime kadar kabloyu çekmesi gereken de onlar değil mi? Yoksa ben mi yanlış düşünüyorum.

    Eğer çekmezlerse 400 TL cayma bedelini ödeyip defolup gidicem..







  • Eve kadar kurulum hizmeti yok Superonlinede benim bildigim.

    Elektrikci cagirin :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir şey söz konusu değil... :) TTNET veya Telekom size kendi insiyatifi dahilinde çekmiş o kabloyu... Normalde ADSL'de, bina içindeki kutuya kadar ISS sorumludur, yukarısı aboneye aittir. Fiberde farklı bir durum söz konusu olabilir. ISS'lerin prosedürü değişiyor. Mesela Superonline'da daireye kadar fiber kablo alıyorlar.
  • Türk Telekom ile devam etseydiniz tüm bu sorunlar yaşanmıyor olacaktı.

    Elektrikçi çağırın ortalama 50-200 TL arası hizmet bedeli alacaktır.

    Fiber ayrıdır , Vdsl ayrıdır. 2 sini karıştırmayın lütfen.
  • Fiber olmadığını biliyorum zaten.. Binaya kadar sözde fiber getirip eve dsl2 veriyorlar.. Neyse teşekkürler o zaman :)
  • tt evine kablo çekemez yeni antlaşmalar gereği sen sol kullanırken ttde evine müdahele edemez ben gidip paşa paşa çekmek zorunda kaldım kendi kablomu sonra uçlarını bağladılar porta halloldu ama kablo çekmezler solun fiberi olmadığı için bulunduğunuz bölgede sol ekipleride gelmiyor bana gelen adam trabzondan gelmişti ama adam hiç bir şey yapamadı çünki binadaki cihazlar tt ye ait kilitli portun hangisi olduğunu bilmiyor zarar verirse bütün her şey ona girecekti fiber olsaydı sol evinize kurardı elektrçi çağırmak istemiyorsanızda gidin cat 6 kablo alın kutunun oraya kadar çekin ister bantlaya bantlaya ister direk sarkıtın bunu yaparsınız tt ekipleri gelip paşa paşa bağlarlar porta ama dediğim gibi kabloyu çekemezler istemezlerde zaten benim sol kablosunu kesmeye calıstılar evin içine müdahale edemiyoruz ayağına zor gönderdim adamları
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.