Şimdi Ara

Değer kaybı talebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık iki ay önce sağdan kontrolsüz çıkan bir araç yüzünden düştüm. Ama amca sağolsun tutanak hazırladık, bende de kamera vardı. tramer %100 karşıyı suçlu gördü. Yaptırdım motoru ama sağolsun benim servis de vur deyince öldürüyor. Parça fiyatları çok pahalı.
    Değişen ön çamurluğun yarısı, far kaşı denen minik bi plastik, iki de yan plastik çıta. 2 parçaya da boya yapıldı. Toplam tutar tam 1100 küsür çıktı. Ben şaka zannettim ama gerçekmiş. 10 cmlik plastik çıta 70 tl falan...

    Neyse motoru yaptırdık da, ben alıcı olsam bin küsur tl hasar kaydı için motor herhalde çok sert bir kaza geçirdi falan diye düşünürdüm.

    Değer kaybı talebi yapmayı düşünüyorum sigortaya bu yüzden. Daha önce deneyimli olan var mı? Karşının sigortası allianz. Hasarın parasını bile 20 günde verdiler. İnternette de arabasında 4000 tl lik hasar için 670 tl almış birini gördüm. Az gibi geldi. Ki adam da az diye yazmış şikayetini.

    Ne dersiniz uğraşmalı mı bununla, değişenleri falan da yazdım yukarda. Motor peugeot django piyasası da 8 bin falandı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinergy -- 21 Mayıs 2017; 1:37:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Siz hasarın karşılığını aldınız mı ya da yaptırdınız mı? Değer kaybından kastınız nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim hasarımı karşı taraf haklı görüldüğü için karşının sigortası karşıladı. Ama motorum tramerde 1000 tl hasar kayıtlı ve iki parça boyalı oldu. Satarken bana sorun teşkil edecek.
    İnsanlar genelde arabaları için değer kaybına başvuruyorlar bu gibi durumlarda da, motosiklet olduğu için sigortanın tavrı nasıl olur, bir sonuç alabilir miyim, boşa uğraş mı olur diye sordum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinergy kullanıcısına yanıt
    Değer kaybını araştırdım. zor bir süreç gibi görünüyor. 2 yolu var, ya karşı tarafa dava açıp mahkeme yoluyla, ya da sigorta şirketleri yoluyla. Sigorta yolu seçeneğinde kasko yaptırmak şartı da aranabilir. Bazı şirketler ayrıca değer kaybı davası açılmasını da şart koşuyorlarmış. Tabi genelde bu motosiklet hariç değeri yüksek araçlar için uğraşılır belki. Bence 1000 TL tramer kaydı motor için çok önemli değil. 2. Eli zaten ölü siz bu davayı kazanıp 1000 TL kazanana kadar motorun değerizaten o kadar düşecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun,
    motorunuzun marka ve modeli ne idi?
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Sağolun,
    Motor peugeot django 150

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1100 TL büyük bir hasar değil. Bu işten az anlayan çoğu kişi büyük bir hasar olmadığını anlayacaktır. Kafaya takmayın.
  • sinergy kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten o scooterın 2.eli çok iyi değil. Dediğim gibi siz değer kaybı davasını kazanıp paranızı alana kadar bunun değeri daha da düşer. Eğer hasarlı bir araç kullanmakla ilgili endişeleriniz varsa 3 e 5 e bakmayın, bir an önce satın ve kurtulun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.