Şimdi Ara

GREEN CARD ÇEKİLİŞİ (2017>)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
46
Favori
23.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese, Green Card çekilişini kazandığımı öğrendim bir kaç gün önce gerçekten büyük şans ilkinde tutturmak. Bu konu altında yaşadığım süreci yazacağım tarihleri ile beraber. Hem benim için bir liste olmuş olur check yapabileceğim hem de bu süreci merak edenler veya sorusu olanlar için güncel rehber tarzı bir şeye dönüşebilir diye düşünüyorum.

    GREEN CARD ÇEKİLİŞİ (2017>)

    Sürecin ilk adımı pasaport çıkartıp (eğer yoksa hali hazırda) DS-260 adlı belgeyi doldurup göndermek, sonrasında mülakat için bir tarih belirlenmesini bekleyeceğim. Sanırım 1 ay içinde belli oluyor mülakat tarihi.

    ------------

    15.05.17

    - Biyometrik foto çekildi.
    - Pasaport çıkartmak için 19 Hazirana randevu tarihi alındı.

    19.06.17
    - Pasaport randevusuna gittim bugün. AÖF'de olduğum için harç bedeli ödemeden almak istiyordum ama 25 yaşıma 219 gün kaldığı için alamadım. 2 senelik pasaport için 380 lira ödedim.
    Harç 286 TL, defter 94 TL. 1 hafta içinde gelecekmiş sanırım.
    - Pasaport geldiğinde DS-260 belgesi doldurulacak.

    23.06.17
    - Pasaportum geldi ve DS-260 immigrant formunu dolduruyorum yavaş yavaş.

    27.06.17
    - Bugün formu doldurup gönderdim. Case numaram düşük olduğu için tahminen Ağustos ortalarında açıklanacak mülakat tarihim. O zamana kadar ise yazın tadını çıkarıcaz : D
    GREEN CARD ÇEKİLİŞİ (2017>)

    31.08.17
    - Ekim ayında olacak mülakatlar için 2600 kadar numaralar açıklanmış. Ben 3000 deyim, büyük bir ihtimalle kasım ayına kalacağım.

    23.09.17
    - Selam herkese, sonunda mülakat tarihim belli oldu 9 Kasım saat 8:30 olacak görüşmem. Sağlık raporları için randevu tarihi almam ve diğer ıvır zıvır evrakları toplamaya başlamam gerek.

    GREEN CARD ÇEKİLİŞİ (2017>)

    ---------------------
    15.08.18

    Herkese selamlar, konuyu güncel tutamadığım için kusura bakmayın yoğun bir dönem geçirdim.

    Başlıktan anlayacağınız üzere GC mi aldım. Mayıs ayında zorunlu olan giriş-çıkışı yaptıktan ve oradaki hayatı gördükten sonra kararımı verdim ve 11 Eylül tarihinde temelli olarak ABD ye taşınıyorum.

    Evet dostlarımı geride bırkacağım için ve belli bir süre muhtemelen kendi mesleğimi yapamayacağım için baya stresliyim, ama bir yandan da ülkede yaşana son dönemdeki olayları göz önüne alırsak sanırım pişman olmayacağım bir seçim yaptım. Hayırlısı olur umarım. Darısı sizlerin başına.


    ---------------------------------------------------------

    3 Ekim 2019

    Gittigimin ikinci ayi (ekim 2018) 2 isralli kardesin marketing sirketlerinde ise basladim. Onceleri legit bir is oldugunu dusunuyordum fakat surekli onume alfabe sirketlerin isleri gelmeye baslayinca (AB Media, KC Marketing gibi) para akladiklarini ve kucuk kardes greencard alabilsin diye bu isin acildigini ogrendim : DD Asiri zengin adamlardi, biri ferrariyle digeri rolls royce la falan geliyordu ofise. E tabi biz goremedik faydasini ayda 1500$ aliyordum, yahudi cimriligi iste hahahahaha

    Ama sikayetim de olmadi tabi ki cunku garsonluk falan gibi islere bulasmadan yine pc basinda rahat calistim.
    Bu sure zarfinda duzgun islere basvurmaya da devam ettim. Pepsico ile gorustum, Ulker markalari ile calismis biri olmamin buyuk etkisi oldu bu gorusmede cunku FMCG tecrubesi ariyorlardi. Onlarla 4 ayri mulakat yaptim, 3 telefon 1 de ekip ile yuz yuze olmak uzere. Butun gorusmeler harika gecti cok begendiler beni nerdeyse yarin gel basla kafasindayilar. Ama olmadi, olumsuz karar vermelerinin sebebi ise su, beni fazla senior bulmuslar pozisyon icin... Baya guldum buna. Burda is gorusmesindeki insanlar baya fake atiyorlar biraz, diger tecrubelerime de dayanarak soyluyorum bunu. Bilmiyorum buranin tarzi boyle herhalde.

    Neyse ben bu Israilli kardesler ile agustos sonuna kadar (2019) calistim, yani 1 sene neredeyse. Son 1 aydir ise duzgun guzel bir firma buldum orada calisiyorum UI-UX/ Art Director olarak. In house tasarimciyim, firmanin ismi MO Technologies. 5 ayri latin ulkesinde de ofislari var, Mimaiye yeni acmislar farkli bir proje ile. Merkezleri Kolombiyada hatta aralik ayinda oraya gidicem. Firma kendi gelistirdikleri AI ile kucuk isletmelere kisa donemli kredi sagliyor bankalar araciligi ile. Verilen her krediden 4.99% komisyon aliyorlar. En son 5M dolar yatirim almislar hizli buyuyen bir girisim.

    Patronlardan biri daha once Master Card da calisirken Turkiyeye gelmis, 1 sene kalmis, Turkcell ile ortak bir is yapmislar o zaman. Partnerlerden digeri Formula 1 in ortaklarindan biri, Iranli kendisi. Ayagi saglam bir yer yani.
    Olanaklari cok guzel, full saglik sigortasi yaptilar dis ve goz dahil. Senelik 40K ya anlastik, ayda 3333$, vergiler dusunce net maasim 2900$. Suan bana hayli hayli yetecek bir para. 1 senenin sonunda ise 5000 hisse vereceklermis, 1 hisse 6$ suan.
    En guzel yanini es gecmiyeyim, mesai yok 9-5 fix calisiyorum, TR de reklam ajanslari modern kolelik cunku.

    Benim icin calistigim yerin tek olumsuz yani su diyebilirrim, data=allah adamlarin gozunda. Data ya bakmadan hic bir adim atilmiyor. Guzel tasarim umurlarinda degil ve acikca da soyluyorlar bunu. Ben mesela site ve app i tek seferde tasarlamak istiyorum onlar bolge bolge ilerliyorlar sitede, data sonuclarina gore yani. Ama tabi ki cikintilik yapmiyorum, 1 sene sabrettim bu is icin kendi egom yuzunden kaybetmeye niyetim yok. Olur abi, tamam abi kafasina gectim : )
    Ortam olarak guzel insanlar, bir sikintim yok. Hatta gecen gun isler iyi gidiyor diye kutlama yaptik, patron strip club a goturdu bizi, loca da falan siseler acildi.

    Genel olarak is guc guzel gitmekte, sosyal hayat ayri bir hikaye. yalnizligi seven bir insan olmama ragmen bazen fena efkar basiyor. 2 cift guzel muhabbet edecek insan olmamasi koyuyor. Ablam ve yegenim burdalar ama ayni kafada insanlar degiliz, olmuyor yani.
    Asiri sosyal bir insan da degilim zaten, hele hele tanimadigim insanlarin barda falan yanina gidip muhabbet acmak, tanismak hic adetim olan seyler de degil o yuzden bekliyoruz suan. Isler yoluna girdi, o da girer herhalde bir sure sonra.

    Onume koydugum 1-2 hedef var, bunlardan ilki 2 sene icinde bir ev pesinati biriktirebilmek, 5 senenin sonunda da daha metropolitan bir sehire tasinmak var, suan icin bu sehir Chicago olacak gibi, baya arastiriyorum oralari. Miamiye gore is imkani daha fazla ve ev fiyatlari olsun, kiralar olsun cok daha uygun. Sehir merkezinde 150K ya 1+1 bir ev alinabiliyor orada. Miaminin sehir merkezlerinde (Brickell, Mid-Town) o paraya dokuk bir studyo falan alinabiliyor, hatta yoktur bile. Emlak fiyatlarinin TR den farki yok birim bazinda bakarsak, diger her sey birim olarak tabi daha ucuz TR den.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yacatisma -- 8 Mart 2021; 1:28:8 >



  • Guest-2DF0CD106 G kullanıcısına yanıt
    G Guest-2DF0CD106 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: emrenaz

    Kardeş

    1.sıkıntı orda sağlık sistemi yok sigorta yok türkiyede bedava olan ambulans orada 1000dolar, diş türkiye git gel konakla daha ucuz travma 50bin dolar kanser paha biçilemez diye gidiyor orda işsiz ve sigortasız ne yapıcan



    2.sıkıntı türkiyede tamamen beleş olan eğitim orada efsane para yıllık 20bin dolardan başlıyor yıllık 50bin dolara gidiyor



    3.sıkıntı siyasal olarak sağcı sistem geldi obamacare falan kalktı mültecileri geri yolladı şimdilik 7 ülkeyi banlandı, meksikaya duvar örülüyor, göçmenler istenmiyor, özel yetenekli işcileri bile almak istemiyorlar kendi vatandaşlarını almak istiyorlae, greencard kalkacak yakında kalkarsa ne olur belli olmaz güveniyormusun



    4. sıkıntı nasıl iş bulucan, diploman varsa bile denk saymıyor adamlar, orada okuman gerek napıcan garsonluk mu yapıcan asgari ücretle



    5. para yok sağlık yok eğitim yok tanıdık yok, paran olsa bile orada pul gibi tamamen lise terk ve 0dan, sağlık sigortasız, tanıdıksız en önemlisi bırak toefl i advance bile olmayan yabancı dil ile hayata başlıcan sana orta halde yaşayacağın türkiyeyi bıraktıracak, oraya taşınmanı sağlayacak sebep nedir?



    Green cart ile seçim disinda tüm abd vatandaslarinin hakkina sahip olucak yani sigortasida olucak.

    Ulan abd cok kötü o yuzden tum bilim adamlari doktorlar yazilimcilar vs abdye beyin göçü yapiyorlar.
    Denklik yok demişsin doktorlar nasil oraya gidebiliyor? Her universitenin denkligi olmayabilir ama cogunun var.

    Green cart kalkacak demis kardesim sen comarsin galiba?
    quote:

    Orijinalden alıntı: Alioreh

    vay be.. nasıl başvurmuştun? ben hiç başvurmadım hep düşündümde bu firmalar yalan dolan dediler diya eşiğinden döndüm genelde

    Çekilişe katılmanın tek RESMİ ve ÜCRETSİZ yolu bu link üzerinden başvurmak.

    Kesinlikle sizden para talep eden 3. parti bir şirket ile başvuru yapmayın, bunların TAMAMI dolandırıcıdır.

    https://www.dvlottery.state.gov/
  • amerikada ne iş yapıcan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: olmos

    amerikada ne iş yapıcan?

    Grafik tasarım mezunuyum, medya sektöründe çalışmayı düşünüyorum. Tabi kendi alanımda iş bulana kadar garsonluk falan ne olursa yapacağız artık.
  • vay be.. nasıl başvurmuştun? ben hiç başvurmadım hep düşündümde bu firmalar yalan dolan dediler diya eşiğinden döndüm genelde
  • Takipteyim hocam konuyu, bu sene başvuruyu kaçırdım ama seneye başvuracağız bakalım. Bekliyoruz editleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alioreh

    vay be.. nasıl başvurmuştun? ben hiç başvurmadım hep düşündümde bu firmalar yalan dolan dediler diya eşiğinden döndüm genelde

    Çekilişe katılmanın tek RESMİ ve ÜCRETSİZ yolu bu link üzerinden başvurmak.

    Kesinlikle sizden para talep eden 3. parti bir şirket ile başvuru yapmayın, bunların TAMAMI dolandırıcıdır.

    https://www.dvlottery.state.gov/
  • Ooo ilk sayfadan rez hayırlı olsun hocam
  • Hocam green card'a başvururken, nasıl bir fotoğraf kullandınız? Pasaporttaki gibi biyometrik kullanabilir miyiz?
  • Kardeş

    1.sıkıntı orda sağlık sistemi yok sigorta yok türkiyede bedava olan ambulans orada 1000dolar, diş türkiye git gel konakla daha ucuz travma 50bin dolar kanser paha biçilemez diye gidiyor orda işsiz ve sigortasız ne yapıcan



    2.sıkıntı türkiyede tamamen beleş olan eğitim orada efsane para yıllık 20bin dolardan başlıyor yıllık 50bin dolara gidiyor



    3.sıkıntı siyasal olarak sağcı sistem geldi obamacare falan kalktı mültecileri geri yolladı şimdilik 7 ülkeyi banlandı, meksikaya duvar örülüyor, göçmenler istenmiyor, özel yetenekli işcileri bile almak istemiyorlar kendi vatandaşlarını almak istiyorlae, greencard kalkacak yakında kalkarsa ne olur belli olmaz güveniyormusun



    4. sıkıntı nasıl iş bulucan, diploman varsa bile denk saymıyor adamlar, orada okuman gerek napıcan garsonluk mu yapıcan asgari ücretle



    5. para yok sağlık yok eğitim yok tanıdık yok, paran olsa bile orada pul gibi tamamen lise terk ve 0dan, sağlık sigortasız, tanıdıksız en önemlisi bırak toefl i advance bile olmayan yabancı dil ile hayata başlıcan sana orta halde yaşayacağın türkiyeyi bıraktıracak, oraya taşınmanı sağlayacak sebep nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrenaz

    Kardeş

    1.sıkıntı orda sağlık sistemi yok sigorta yok türkiyede bedava olan ambulans orada 1000dolar, diş türkiye git gel konakla daha ucuz travma 50bin dolar kanser paha biçilemez diye gidiyor orda işsiz ve sigortasız ne yapıcan



    2.sıkıntı türkiyede tamamen beleş olan eğitim orada efsane para yıllık 20bin dolardan başlıyor yıllık 50bin dolara gidiyor



    3.sıkıntı siyasal olarak sağcı sistem geldi obamacare falan kalktı mültecileri geri yolladı şimdilik 7 ülkeyi banlandı, meksikaya duvar örülüyor, göçmenler istenmiyor, özel yetenekli işcileri bile almak istemiyorlar kendi vatandaşlarını almak istiyorlae, greencard kalkacak yakında kalkarsa ne olur belli olmaz güveniyormusun



    4. sıkıntı nasıl iş bulucan, diploman varsa bile denk saymıyor adamlar, orada okuman gerek napıcan garsonluk mu yapıcan asgari ücretle



    5. para yok sağlık yok eğitim yok tanıdık yok, paran olsa bile orada pul gibi tamamen lise terk ve 0dan, sağlık sigortasız, tanıdıksız en önemlisi bırak toefl i advance bile olmayan yabancı dil ile hayata başlıcan sana orta halde yaşayacağın türkiyeyi bıraktıracak, oraya taşınmanı sağlayacak sebep nedir?



    Green cart ile seçim disinda tüm abd vatandaslarinin hakkina sahip olucak yani sigortasida olucak.

    Ulan abd cok kötü o yuzden tum bilim adamlari doktorlar yazilimcilar vs abdye beyin göçü yapiyorlar.
    Denklik yok demişsin doktorlar nasil oraya gidebiliyor? Her universitenin denkligi olmayabilir ama cogunun var.

    Green cart kalkacak demis kardesim sen comarsin galiba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recaimamut -- 16 Mayıs 2017; 18:59:58 >
  • Denklik yaptiramazsan pizzacı olursun
  • Senin adına sevindim dostum. Hangi şehirde yaşamayı planlıyorsun?
  • recaimamut R kullanıcısına yanıt
    Abdde vatandaşlar otomatik olarak sigortalı olmuyor hatta geçen gün manken açıklama yaptı sağlık lükstür herkese verilemez diye. işin varsa maaşından 200dolar kesiyorlar ve sen her muayenede ödüyorsun.


    Ama işin yoksa sigortan olmuyor dolayısıyla kendin sigortalarsan çok paraya, bir kaç katına mal oluyor hele gene sigortasız isen uçuk rakamlara en basit tedavileri oluyorsun



    Orda şehir devlet hastanesi yok. Hepsi özel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 16 Mayıs 2017; 19:3:35 >
  • Öncelikle tanıdık var, ablam. 2002 den beri orada ve amerikan vatandaşı. Yani başımı sokabileceğim bir ev var ülkeyi tanıyana kadar.

    TR de mesleğini yaptığın kurumdan belge alırsan bildiğim kadar ile sıkıntı çekmiyorsun, onun dışında zaten büyük bir ihtimalle ben orada tekrar üni. okumayı da düşünüyorum. Ödeme seçenekleri oldukça kolay. Yeğenim part-time garsonluk yapıp 1000 küsur dolar kazanıyor. Okulun 4 senelik ücreti 77 bin dolar. Ayda 350 dolar ödüyor, 650 dolar cebinde.

    Ana sınıfından beri ingilizce eğitimi aldım okulda, ayrıca liseden yabancı dil çıkışlıyım. C1 seviyesinde ingilizcem.

    Söylediklerinin arasında tek sıkıntı çıkarabilecek şey sağlık sistemi. Türkiyede de sağlık sistemi iyi değil. Devlet hastaneleri neredeyse bedava ama bir MR için 3 hafta sonraya randevu veriyorlar. Sence iyi bir sistem mi bu ? Neyse ben konuyu siyasi tartışmaya çekmek istemiyorum...

    @Razer
    Florida da ablamın yanında kalacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yacatisma -- 16 Mayıs 2017; 19:4:13 >
  • https://youtu.be/qWP1P3-namg



    bunu izleyin bazi salaklar yok ne yapacaksin vs vs diyor. kadin green cart kazanip nerden nereye gelmiş görün.

    yolunuz acik olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recaimamut -- 16 Mayıs 2017; 19:7:1 >
  • Hocam check yapınca bilgiler yanlış diyor ama doğru girdiğime eminim böyle bisey yasadınız mı?
  • Yacatisma kullanıcısına yanıt
    Senin için iyi olmuş bu durum sponsorun var adresin var iş de bulursun ingilizcen de var zaten çıkmasa bile ablan sana vize başvurusu yapabilirdi. Hayırlısı olsun

    Türkiyedeki sağlık sistemi dünyada sayılı ve neredeyse dünyaya kıyasla bedava recep akdağ geçenlerde 90küsür ülkeye seminer verdi türkiyenin sağlık reformu hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 16 Mayıs 2017; 19:8:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrenaz

    Abdde vatandaşlar otomatik olarak sigortalı olmuyor hatta geçen gün manken açıklama yaptı sağlık lükstür herkese verilemez diye. işin varsa maaşından 200dolar kesiyorlar ve sen her muayenede ödüyorsun.


    Ama işin yoksa sigortan olmuyor dolayısıyla kendin sigortalarsan çok paraya, bir kaç katına mal oluyor hele gene sigortasız isen uçuk rakamlara en basit tedavileri oluyorsun



    Orda şehir devlet hastanesi yok. Hepsi özel



    kardeş kusura bakmada kötülücem diye saçmalamişsin. hakli oldugun konular olabilir fakat her ülke sorunsuz mu? neden insanlar abdye beyin göçü yapmak istiyorlar? hayat standartları iyi cunku
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrenaz

    Senin için iyi olmuş bu durum sponsorun var adresin var iş de bulursun ingilizcen de var zaten çıkmasa bile ablan sana vize başvurusu yapabilirdi. Hayırlısı olsun

    Türkiyedeki sağlık sistemi dünyada sayılı ve neredeyse dünyaya kıyasla bedava recep akdağ geçenlerde 90küsür ülkeye seminer verdi türkiyenin sağlık reformu hakkında

    Haklisin sayili bir saglik sistemimiz var 1 yil sonraya randevu alabiliyoruz
    bir akrabamin kalbiyle ilgili sorunu vardi 6 ay sonraya randevu verilmişti mecbur özele gittiler gitmeseydi belki ölucekti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recaimamut -- 16 Mayıs 2017; 19:13:6 >
  • recaimamut R kullanıcısına yanıt
    Yok kesinlikle kötülemek değil ama durum ortada american dream diye çıkanlar californiada sokakta yatıyor. Sağlık eğitim vs hepsi böyle.



    Siyasal olarak Trump seçildi, obama demokratlar ve clinton kaybetti. Bu da beyaz ve amerikan değilsen sana büyük dezavantaj çıkaracak.





    Hindistan, ortadoğu ülkeleri siyasal, demokrasi ama en önemlisi para yönünden göç ediyor, orada pizzacılık yapıp harcamasan burada ev dikersin mantıken (tabi orada ömür boyu anca alırsın)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.